משהו מקטיף.נטשירה חדשה

בס"ד.

http://new.katif.net/news.php?table=city_news&page=2239

תיכנסו בבקשה,ותקראו את תגובה מספר 2.

קראתי את זה ופשוט הייתי בהלם!

רציתי לכתוב לו תגובה אבל פחדתי שזה יצא חריף ונוקב מידי (למרות שזה מגיע לו).
אני לא מסוגלת לכתוב לו לו כלום! הבן-אדם הזה פשוט פעור!!!

שום אדם בעולם,גם אם הוא מזדהה איתנו, בחיים לא יבין את מה שעברנו.
מעבר לקטע שזה ארץ ישראל. זה גם הבית שלי!הוא לא יבין מה זה לגור ארבעה חודשים במלון ואח"כ לעבור לקראוילה מסריחה (עם כל התקלות שלה)!!! 

יש לי עוד מלא דברים לכתוב לכם על זה אבל אני לא מסוגלת...

טוב. יש כאן בעי'ה עמוקה!סבא גפטו
שא"א בפעם אחת, ולא המקום - בפורום, להסביר, לעמוד עלי'ה, ולדון בהקשר שלה -של הבעי'ה.

בחלק מסויים, הוא צודק.

רואים בנוסף, שהוא עדיין לא מבין מה חוו אותם אנשים שגרו בגוש, [לפחות חלקם - כי חלק אני מכיר אישית]. למשל, את העובדה שחלקם - באמת באו בשליחות המדינה שראו בה - מינימום בית מקדש שלישי. - בקטע הזה הוא צודק שצריכים לטרפד וכו'... אבל הם קצת [חלק מהמגורים] כמו חלק מיהודים שעברו את השואה הנוראה וכפרו בה'.

בקיצור, הוא קצת צודק - עוד יותר, לא.

עדיף לא להתייחס. עדיף היה לא לאשר את התגובה שלו.
מה צודק בתגובה שלו???שירה חדשה

בס"ד.

מה הקשר צבועים???
באמת נראה לו שישר אחרי הגירוש אני אלך ליישב איזה מקום? ועוד בעלי???

וחוץ מזה-
כל מקום שאתה נמצא בו, זה נקרא ליישב את ארץ ישראל.

ויש לנו הרבה אידיאלים בניצן. ואני באמת לא חייבת להתחיל לפרט לו את כולם.

גם את צודקת -פלפלתי

בתכלס שניכם צודקים. כל אחד ממקומו.

אי אפשר להחליט לבנאדם מה לעשות אחרי מה שקרה. והכל יכול להיות - וזה בסדר..!

ושירה - באמת אין מה להתרגש ממנו - ות'אמת - ציפיתי ליותר טמבל. זה יחסית ממש בסדר..

זה מעצבן אותי!שירה חדשה

בס"ד.

היה בא לי לדקור אותו!!!
ואני מדברת ברצינות (שלא תחשבו שאני אלימה, אני בד"כ ממש עדינה).

כאן, יש חילוק.סבא גפטו
ברור לכל, שיש מקום שיד ישראל, חזקה יותר - לפחות ממה שנראה לעין! [באמת, שלדעתי, האחיזה ביו"ש יותר חזקה מאשר בכל יישוב/עיר שכן בשטחה הריבוני של מדינת-ישראל.] - אז במקום ההפוך ממנו מה שחושבים, שזה עלי וכו', מצוות א"י יותר חשובה. כאן, נניח איתך, הקב"ה - נותן לך את המבחן שלך. המבחן הוא לא רק פעם אחת. באמת צריכים לבוא ולחזק את המקום!

איך גורמים שהשטח יהיה שלנו? "כל מקום אשר כף רגלך" - ומפרשים במקומות אחרים, שאלו דברים שעוסקים בבנייה של המקום! לא רוחנית [ברור שגם] אלא מעשית - לבנות לבנות - להפיץ להרחיב - להשפיע וכו'.

ברור שזה גם לא ריאלי שייקחו את כל המגורשים, או בכלל יותר מזה, את כל תושבי מדינת ישראל, ויכניסו לישוב כמו עלי. למה? כי נפסיד את השאר. צריכים להיות מאוזנים.

אבל אנחנו, היהודים הטובים, שאיכפת לנו ב"ה, מכל התורה! לא רק א"י [כמו מסנחלים מסויימים] ולא רק מזה שנוסעים בירושלים בתוך שכונה חרדית בשבת [כמו חרדים פסיכים שלא מפעילים את השכל - זרמים מסויימים] ולא רק מהחזרה בתשובה של יהודים למקורות [כמו הרב אמנון יצחק, שמצדו - ..... ה' ישמור! אמנם מהמצעד היה איכפת לו, אבל מהרבה דברים מצידו - שילכו לעזאזל - בלשון המעטה.] ועוד דוגמאות דומות.... - אנחנו לא כאלו! אנחנו איכפת לנו, מכירים, ומשתדלים לקיים את כל התורה! מה שנוח, וגם מה שלא.

אז נכון. זה לא נכון. זה טיפשי. זה לא צודק. זה לא חכם. שמישהו יבוא אלייך, בתור איזה ילדה-פרטית, ולא כאחת ששייכת למגזר ולומר לך - מה את הולכת בניצן? טוסי עכשיו לבנות גבעות ברחבי יו"ש! צריכים לנסות להשפיע בהכל ולא רק אחד.

זה בערך מה שהוא רצה לומר. רק שהוא אין לו שכל, היה קיצוני, הראש שלו טוב, רק שהוא עדיין צעיר. עוד איזה כמה חודשים, הוא יבין שהוא טעה. ויבין את ההשלכות העלולות להיווצר. כמו הזעזוע שלך - ואף חמור מכך.

ואת לא צודקת, בקטע - שבאמת זה מה שצריך לעשות. כמובן, במינון הנכון.
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך.שירה חדשה

בס"ד.

אבל אני אחת שנראת (לא ראית אותי,אבל לא משנה.) ככה? כי אני לא.
אכפת לי מכל התורה.

וכן, אני חושבת שזה אידיאל עצום לגור בניצן.
בניצן הקבע, הולכים להיות דברים אדירים!

וגם עכשיו- אנחנו מקרבים את ניצן הוותיקה (חילונים...)

לא משנה. אולי בהזדמנות.סבא גפטו
בכ"א, יש סדרי עדיפויות ביהדות. וזה בעניין שהזכרת את החילונים. בקצרצרצרצה - [ולא סתם כתבתי.. זה מממש ממש קצר!] אז לא שאני פוסל את קירוב היהודים הטועים חלילה - חלילה! אני בעד. וב"ה פועל בעניין. מה שאפ'. אבל עדיין, יש דברים שהתורה מחייבת להשקיע בהם, יותר כוחות. וגם לוגית, זה באמת עדיף. דוגמא - וכרגע אני ממש פשטני, לא נכנס לעומק: אם תחזירי יהודי בתשובה, או שתקרבי יהודי בתאילנד [חב"ד] ולבינתיים יהרסו את א"י - היכן הוא יחיה? לא. זאת שאלה רטורית. ואני מאמין שבנקודה הזאת, איכשהו את מסכימה איתי. כך שאין צורך להגיב.
ברור שאני מסכימה איתך!שירה חדשה

בס"ד.

אבל אני יכולה ליישב את ארץ-ישראל גם בניצן! אני לא חייבת דווקא במקומות אחרים!

וזה גם די מעצבן אותי, אנשים בגוש השקיעו חצי מהחיים שלהם על הדבר הזה!
לא קל להם להתחיל חיים חדשים! ועוד במקום שהוא לא מפותח/בנוי!
הוא (כן. הוא ספיצפית) לא יכול להגי דלי שאני לא עשיתי כלום! ובטח שלא לקרוא לא צבועה!

טוב,סבא גפטו
אני הייתי מציע שלא נכניס כאן רגשות, אני יכול להביא לך סיפורים מפה ועד להודעה - הזאת. כן. אני יודע שאת פונית! [סליחה על המילה המכוערת ביותר! תמיד אני אומר גירוש! לא התנתקות. אבל מישהו אמר לי, שרובם באמת התפנו - כך שצריכים להדגיש את זה... מסכים, ולא מסכים. -ספציפית לך אמרתי כך].

קודם כל, לא כולם באו לגוש מאידיאולוגיה. הרבה לא.
חלקם, אף זכו לקיים מצוות מסויימות, אפי' שזה לא היה בנתכווין.
הרוב המכריע של התושבים, מי שקולם נשמע, היה מתרפס לשלטון הערב-רב. ולכן, כשיוצאים, וצריכים לצאת - [אבל*] נגד תושבי הגוש - כגוש - הקו שייצג אותם. - כדי שיבינו היכן הם טעו!

נכון! אני לא מכריח אותך, היהודי הפרטי ללכת עכשיו לגור בעלי. אבל כיהודי, יש עדיפות לגור שם. נכון שהפסדת מלא מלא כסף! אבל התורה עדיין מצווה אותך, ובמיוחד אותך, שהגעת לאמת סוף סוף - אחרי כמה מכות מהקב"ה! ללכת לשם. כאן, שום יהודי פרטי לא יכול להכריח. אבל זה נצרך. זה מה שצריכים.
ואין לי את הכוח כרגע לדון בעניין הזה - לעומקו. אבל הוא אכן מצריך דיון מעמיק ורציני.

כתבתי [אבל*] - אני מעיד כרגע גם על עצמי בעבר, וגם על עוד כמוני כיום, על כמותי בעבר. - יוצאים נגד מלא אנשים... וברוב הפעמים - הטענות צודקות - ויש טיעונים הלכתיים מדהימים נכונים וצודקים וכל טוב מצריים.. סליחה - ישראל... - אבל! מה לעשות? בשורה התחתונה? טובים בדיבורים. הייתי מציע, למי שאוהב להרצות לאחרים, שיתחיל לעשות בעצמו. זה תקף לגביי. הן בעבר. הן עכשיו, והן בעתיד. כל זמן.
אני לא מסכימה עם הקו הזה. מה לעשות???שירה חדשה

בס"ד.

ורוב נוו"ד גורשה!!!
לא התפנו, גורשו!!!

ולא, אני לא חושבת שאני צריכה ללכת ליישב את עלי. היא מספיק מיושבת.

ברור! אני נגד עלי גם מסיבות אחרות.סבא גפטו
יש הרבה שטחים אחרים.

חוץ מזה, שלפני שהולכים ליישב - צריכים לדעת למה, וכיצד ליישב! וכיצד להמשיך ביישוב - ואיך להיאבק במקרה גרוע, אבל יותר מכך - שההתיישבות זה לא הכל! תוך כדי צריכים עוד דברים! זה מה שאני מנסה להחדיר למוח שלך! לא רק ניצן! לא רק עלי! לא רק פוליטיקה - לא רק תורה! הכלללללללללללללללK!!!!!! כמובן שלא בו זמנית - תוך כדי....

דוגרי - מזעזע לראות, נוער בנים/בנות שלא חושבים על זה! אין שום תועלת לעמ"י - בזה שילד בן 16 יגור ב"גבעות עולם" - ויותר מזה, לשכנע אותו שהוא כרגע מיישם את מצוות ישוב א"י? לא נכון!
אני מעריץ אותכםמשה
שבוע שעבר ישנתי לילה אחד.
לילה אחד
בקראוון.

את הזוועה שעברתי (הסיבה העיקרית - חוסר בחימום) אני לא אשכח בחיים שלי.
תודה.שירה חדשה

בס"ד.

אל באמת תודה.

התגובה שלו היא אחת מהצודקות ביותר שקראתיlogen

הגושניקים הולכים אחרי מה שהממשלה אומרת להם - אמרו להם ליישב את סיני, יישבו את סיני. זרקו אותם משם - אמרו להם ללכת לעזה - הלכו לעזה. זרקו אותם מעזה - הולכים לניצנים. בדיוק כפי שהממשלה אומרת.

אז אם אתם עבדים של הממשלה - אל תתלוננו על זה שזורקים אתכם. מי שמכשכש בזנב מסתכן בזה שיחשבו אותו לכלב!

איזה שטויות!שירה חדשה

בס"ד.

הממשלה בכלל רצתה שנלך ליישב את הנגב!
ואף אחד (טוב, אולי כמה בודדים) לא הסכים בדיוק מהסיבה הזאת!

ולהזכירך- רוב הגוש בכלל לא גר קודם בסיני!!!

ואל תגיד לי "את לא יודעת". כי להזכירך- אני גרתי בגוש ולא אתה!

תודה ולילה טוב.

יש לי שאלה:סבא גפטו
החתימה שלך, למה היא?

בגלל ההלכה? או בגלל שזה פגע בך אישית? או בגלל שלשתם? - זה מעניין. כי כאן נמצאת התשובה של אותו אחד בשבילך.
בגלל ההלכה,בגלל עם-ישראל,בגלל ארץ ישראל וגם בגללי. (ל"תשירה חדשה
טוב, נראה לי שאיבחנתי את הבעי'ה.סבא גפטו
אמנם זה היה בסוף, אבל נראה לי - וייתכן שאני טועה. אבל בבקשה אל תעני לי עכשיו. או שתעני - אבל תחשבי על זה כמה דקות.

מה שיותר מפריע לך, שבאים אליך, יהודים טובים [ואני לא מדבר על המגיב האידיוט ההוא בפורום!] ואומרים לך [ואני לא מתכוון ספציפית אליייך. גם אלייך. אבל גם לקרובים שלך. למשפחה לחברים מהגוש וכו'...] אומרים לכם דברים דומים, ואז אומרים לכם, שבאמת, מצד התורה, וגם בשבילכם מצד הרבה בחינות - עם כל הכאב והחשש - עדיף, וצריכים להתיישב באיו"ש. אז את אומרת לעצמך [בראש כמובן] - מה? אני? גירשו אותי! אני? את הפרנסה שלי הרסו לי! הרגו אותנו נפשית - את המשפחה! אני? המדינה בגדה בי [לא משנה שזה - ההתיישבות באיו"ש -הציווי ההלכתי - לא בא מ"ציווי המדינה לגורר שם...."] - וכו' וכו'... לא! אני? עשיתי את שלי. ואני גם עושה מספיק - עכשיו בניצן שגם שם יש לי שליחות.

השליחות בניצן, זה תירוץ נחמד, זה אמת, - אבל יש אמת גדולה יותר! ואמיתית יותר - זה, שצריכים להיאבק בכל הרע - כדי! כן!!! כדי שגם לא תצטרכי לבנות מחדש מההתחלה - את מה שהרסו לך.. - כאן, אם אתם, כמובן - תתחילו להשתקם! אני לא אומר לבנאדם כל לרעות עיזים... אבל תוך כדי תבינו - שצריכים למסור את הנפש - כדי לכונן פה שלטון יהודי! והמאבק באיו"ש הוא השלב הכמעט מכריע אז יחזירו לכם את כל מה שחייבים לכם! כי יהיה פה שלטון חדש! זה לא פנאטיות - זה אמת! שאנשים עם דעות כאלו, צחקו עליהם בתקופות עברו, אבל ראו שצדקו! וגם היום! - יותר איכפת לך, וכואב לך, שהרסו לך. לך . פגעו בך. המשפחה שלך. - ורואים איך שאת מדגישה את זה! אם זה היה על המאבק של התורה! של הא"י - מהתורה - וגם המשפחה שלך... - זה משהו אחד. אבל אם זה המשפחה שלך - ונכון שהקדמת את התורה בהודעה.... - זה כבר משהו אחר. ופחות ממנו.

מקווה שהבנת.
הבנתי.שירה חדשה

בס"ד.

עם החלק הראשון אני לא מסכימה- זה ממש לא אני.

עם החלק השני אני מסכימה- אבל אין באפשרותי לעשות כלום. לפחות לא עד שאני אתחתן.
הערה קטנה: הקטע עם ניצן זה לא תירוץ. אני באמת מאמינה בזה.

אבל גם מי שרוצה ליישב עכשיו את יו"ש לא ממש הולך לו.
המנהלת תוקעת גלגלים בכל המקומות! היא פשוט שונאת אותנו!!!

סבב"הסבא גפטו
ואני לא בא אליך בתקיפה. - למה את לא .. [וכתבתי את זה] למה את לא קופצת עכשיו על כל גבעה ובונה אותה. לא. זה די ברור. - אבל הראש, צריך להיות כזה. לא. לא לקפוץ על כל גבעה, בכלל אני נגד. כי צריכים לעבוד בחכמה! ואנחנו במלחמה! בתחבולה צריכים!

אישית, אני חושב שחלק ממפעל ההתיישבות נדחק מהסיבה הזאת: יהודים צריכים להתפתח! נכון. אני אוהב בע"ח. ואני רעיתי לא פעם ולא פעמיים - תקופת מה הייתי בתפוח ורעיתי שם. ועוד מלא דברים בסגנון. אני בעד מזון אורגני וכו'.. - אבל א"א להתעלם מהעובדה ש אמנם ירושלים היא בירת ישראל, אבל בפועל - כמעט רוב ההחלטות או יותר נכון, ההחלטות באות, משיקוליהם האישים של בעלי ההון - שנמצאים בעיר העסקים ת"א! מי שיש לו כסף שולט! אני לא בנאדם שכל החיים שלו כסף. אבל תראו, אתה רוצה שיראו את הדעה שלך? אז יש לך את עיתון מעריב ביד? אתה מחליט איזה פרסומות יהיו! אתה מחליט איזה דעות להציג! אתה מחליט - איזה לא! אתה מחליט - באיזה צורה להציג את השנואים עליך וכו'.. - ותרצו או לא תרצו, זה משפיע על כל אוכלוסיה במדינה גם אם הם לא קוראים את העיתוון - וכו'.. וכו'.. וכן לגבי כל ההשלכות של זה והדברים הדומים לזה. מקווה שהבנתם מה נסיתי לכתוב כאן.
כן! אני חושב שאם יעשו איזה כמה מפעלים גדולים של היי-טק, ובמקרה או שלא, אבא שלי הוא מתכנת בכיר. ונכתוב בתמצות - יש איזה פרוייקט בחברה שמעורבים בזה: הרבה מוח ישראלי-יהודי. מישהו ממוח אמריקאי. קצת תעתיק ממשהו אוסטרלי - והחומר עצמו מסין/תאילנד/יפן - שלשתם. משהו באיזה רכיב של משהו שעומד לפרוץ את השוק. אז המוח היהודי תמיד היה הראשון והמוביל! אם יהודים יעשו איזה כמה מפעלים באיזה ישוב באיו"ש, אחד מהשניים או שניהם, וגמרא, זה מאוד מחדד את כיוון העשיה-חשיבה - במיוחד בתכנות, אני בטוח שזה ישפיע גם על עוד דברים אחרים! ואפ' לקחת דוגמאות ממלא דברים!
הבנתי, אני מסכימה עם זה.שירה חדשה

בס"ד.

אבל מה הקשר של החלק השני של התגובה אלי?

אם אפשר בבקשה תגיב למה שרשמתי ואח"כ את המשך דבריך.

טוב. תביני:סבא גפטו
יש שיפרשו את זה כ"מום" ויש כ"מעלה". ויש שלא יפרשו.

בכ"א, הגבתי לך ולעניין. ותוך כדי נזכרתי במשהו שרץ לי בראש, וכדי שאני לא אשכח אותו, אני כותב אותו. עצם הכתיבה שלו, הן בדיו, והן ע"י המחשב, גורמת לי לזכור אותו שוב ושוב. וזה מה שאני מנסה להשיג. - תוך כדי, אולי אני גם ארוויח שהצלחתי לקרב יהודים לאמת. לדעתי.

בסדר??
טוב. שיהיה.שירה חדשה
שטויות. הייתם מאוד נוחים לממשלה כל הזמן הזהlogen

גורשתם בשקט מופתי ועם שירים וחיבוקים, הלכתם למקום שהממשלה ייעדה לכם. עובדות או לא?

הסבל האישי איתו כולנו מזדהים וכואבים שלכם לא קשור לכך שחלקכם אכן צבועים.

לא שלפני כן לא הייתם צבועים כשהעסקתם ופירנסתם ערבים בחממות, ויהודים הייתם מוכנים להעסיק רק בשכר רעב או בחינם.

תשובות:שירה חדשה

בס"ד!

גורשתם בשקט מופתי ועם שירים וחיבוקים, הלכתם למקום שהממשלה ייעדה לכם. עובדות או לא?
שטויות! מי גורש בשקט מופתי? התכוונת לעצמונה.נוו"ד ממש לא!
והממשלה ייעדה לנו את הנגב. כמה פעמים אפשר להסביר כל דבר???

הסבל האישי איתו כולנו מזדהים וכואבים שלכם לא קשור לכך שחלקכם אכן צבועים.
אני אשמח אם תכתוב סיבות למה אנחנו צבועים כדי שאני אוכל לענות לך.

לא שלפני כן לא הייתם צבועים כשהעסקתם ופירנסתם ערבים בחממות, ויהודים הייתם מוכנים להעסיק רק בשכר רעב או בחינם.
אני העדפתי שיעסיקו יהודים. הרוב העדיפו ככה.
כמעט שלא היו יהודים שהסכימו לעבוד בחממות. וזה ממש לא היה בחינם.

כתבת אמת,סבא גפטו
אבל לאנשים שקוראים את זה, לא כתבת להם איך הם באמת צריכים לפעול. - וזה נקודה למחשבה בשבילך. רפו"ש.
קראת את מה שכתבי כמה שורות מעליך?שירה חדשה
אם הגבתי לזה, מן הסתם קראתי! לא?סבא גפטו
לא מחייב.שירה חדשה

בס"ד.

ויש לי מספיק דוגמאות מהפורום.

דוגמאות? גם לי. - ממני?סבא גפטו
אם הוא היה לידי עכשיועינב
הייתי מכניסה לו כאפה שהייתה משאירה לו חותמת על הפרצוף לכל החיים!! אם הוא היה יודע מה זה להיות מגורש, הוא לא היה אומר את זה, ולא היה קורא למגורשים "צבועים". צבועה אמא שלו!! מחוצף שכמותו!!
נכון!שירה חדשה

בס"ד.

איזה כיך שמישהו סוף-סוף מסכים איתי!

מקודם, כתבת שאת עדינה ווכו'....סבא גפטו
והוספת שהיית רוצה לדקור אותו אע"פ ש......

אז אם את באמת "עדינה", ובכ"ז כתבת שאת רוצה לדקור אותו, משמע לא דקרת מישהו. כי ברוב הפעמים, אדם עדין, אין לו את האומץ הנפשי לדקור מישהו כשהוא - מאופס. [יש רגעים - שזה ממש לא קשור. לפעמים אדם "חלשלוש... יכול לכסח מישהו "רולה".] - לא תמיד.
אומץ נפשי? יש לי.שירה חדשה

בס"ד.

אבל אני לא רוצה. בכל זאת- מדבריו אני מבינה שהוא מנסה להיות אדם טוב.

נגד שוטר/חייל וכיוצא באלו- אין לי בעיה.

אתה ילד נכה או מה?logen

כתוב בתגובה איך הם צריכים לפעול - להתעקש ללכת ליו"ש.

רפושבבאנס"ו

א. אני בת (לרוע מזלי)עינב

ב. ברוך ה  הכל מצויין. נחמד ששואלים

ג. מה זה קשור? הוא אמר "צבועים", נכון? אמר או לא אמר? אמר! אז שיסתום ונראה איך הוא יגיב אם יפנו אותו עכשיו!

הוא לא הגיב אלייך.שירה חדשה
בעניין הזה - את כתבת משהו אידיוטי למדי.סבא גפטו
נראה איך הוא יגיב. אולי הוא רגיש יותר? אולי הוא באמת ייתפס בשעתו בקלקלתו? - אבל האמת עכשיו, צריכה להישמע/להיכתב גם אם היא לא נוחה לאנשים! / לאנשים ממגזר מסויים! ואני מדבר על רוב התגובה שלו.
ובעניין הצבועים, אם זאת האמת? - אצל רוב הגושניקים, כן!
בפעם הראשונה בהיסטוריה (?) אתה מדבר שטויות!שירה חדשה

בס"ד.

זה ממש אבל ממש לא נכון!

רוב הגוש לא צבוע!

טוב, זה ייראה מגוכחסבא גפטו
כשמישהו שלא גר מתווכח עם תושבת האיזור..... אבל איך נאמר - גם שיש לי משם חברים לא מעטים, וגם שהייתי שם... [במלון... זה גם משהו! לא רק כשהרסו.... גרתי שם!] אז... איך לומר, קצת אני יודע.

וזה לא פעם ראשונה. חדלתי לספור כי אין מספר.
טוב,אבל ;בכל מקרה, זה ממש לא אותו דבר!שירה חדשה

בס"ד.

אתה לא ממשיך לסבול מהתוצאות של הגירוש.
אני מתכוונת במובן האישי. לא במובן של פרט מהעם.

ואיך זה קשור אם תושבי הגוש צבועים או לא?סבא גפטו
את באמת חושבת שאם אני אומר שאת צבועה, אז הממשלה מקשיבה לי, ולכן הם לא מביאים לך את מה שהם חייבים?
לא. אני כתבתי ככה?שירה חדשה

בס"ד.

עברו כבר כמה תגובות מאז שהזכרתי את הממשלה שמכשילה לנו הכל...

אם אני נכה או לא,סבא גפטו
זה: א. כלל לא עניינך לעת עתה. ב. לא קשור לעניין. ב2 לטובת הכלל, כדאי להישאר עניינים, מינימום! בכותרת של התגובה. סתם ככה, לא.

ולעניין: לא. זאת לא תשובה עניינית. בד"כ, כשבודקים מי כתב אותה, רואים שזה אדם ללא ניסיון בעשייה בחיים. ילד/אדם/זקן עם כוונות טובות. אבל מעשים לא רצויים. אמירה לקונית משהו.
בטח שזה קשורlogen

אם אתה נכה אפשר להבין למה אתה כותב שטויות בלי לבדוק קודם על מה מדובר

רפואשבבאנסוכיר"ו

נכים הם לא ;טיפשים!!!שירה חדשה
לא בהכרח - לא!סבא גפטו
לא בהכרח הם טיפשים!
לא בהכרח הם לא טיפשים!
ברור (שכן).שירה חדשה

בס"ד.

אבל מעצבן אותי שאנשים חושבים שכל נכה הוא טיפש.

ותגובות לעניין, יש לך?סבא גפטו
או שרק לצעוק אתה יודע? לך לישון
ילד? הוא לא. אולי נער.שירה חדשה

בס"ד.

אבל מה לעשות שמה שאמרת לא עוזר.
(כן כן, מניסיון.)

נער? מה מגדיר אדם כנער?סבא גפטו
גילו, או שמא התסמינים שנראים עליו בהתפתחות שכלו?
גיל והתפתחות פיזית.שירה חדשה
לדעתך. לדעתי לא.סבא גפטו
אני יותר הולך בכיוון הפסכולוגי/שכלי
מי אמר שזו דעתי? זאת ההגדרה שלמדנו בביולוגיה.שירה חדשה
כמעט כתבתי ביטוי מכוער. ב"ה - לא.סבא גפטו
ממש לא מעניין אותי מה למדת. ז"א - יכול להיות שכן. - אין לזה השלכה מעשית.
זה גם לא אמור לעניין אותך. זה בסדר, גם לא אותי.שירה חדשה

בס"ד.

אנחנו לומדות דברים מגעילים...

אבל חשובים!סבא גפטו
רוב הדברים עצמם, לא! אבל מה שאתם/ן לומדים/ות זה מפעיל את השכל ומשייף אותו לכיוונים הרצויים גם בתחומים מסוג זה.
לא כל מה שלומדים הוא חשובעינב

שטויותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתסבא גפטו
זה אחד הדברים היותר מרגיזים אותי!

כל דבר שלומדים חשוב!
כל דבר שלומדים יש לו השלכה מעשית בחיים!
כל דבר שלומדים מביא תועלת!

ואני אשים דגש - גם בדברים לא טובים.... - יש איכשהו. אני לא אומר שאין דברים רעים שנלמדים. לפעמים צריכים לעשות את החישוב, מה עדיף לנו...! אבל תמיד זה חשוב וטוב ומועיל!

"ומועיל" - לא בהכרח הנקודה שלמדת לגבי החיה הזאת - בתנאים האלו - ואם זה דומה לרקמות האלו... - אבל המוח שמאוחרי כל הדיון הזה... יכול להועיל - בצורת חשיבה דומה בנושא אחר - עם אותן ההשלכות!
זה לא שטויות!!!!!עינב
אתה מסכים שצריך ללמוד איך להכניס מכות למתנחלים? אם כן - אין לי מה להגיד לך....
יש לך בעי'ה קשה!סבא גפטו
א, אין כזה ללמוד איך להכניס מכות למתנחלים. יש להפרות סדר בכמה רמות וכו'... ז"א - יכול להיות הדרכה למכות מול מתנחלים - למה?? כי הם מתנהגים בצורה מסויימת... אבל זה לא בגלל שהם מתנחלים! - ברור שנותנים להם את המכות בגלל שהם כאלו! אבל האימון עצמו, בלוגיה שלו, הוא לא בגלל שהם כאלו!

ב, כן. גם זה טוב.
אם זה טובעינב
אנ'לא יודעת כבר מה רע ונראה לי שעל זה לא נסכים...
אז אני אוכיח לך, שאם היית חושבת - היית מוצאת בעצמךסבא גפטו
שזה טוב. כמובן, ביחס ל... כל דבר - יפה/רע/טוב/מכוער/וכו' - ביחס ל....

ועוד אוכיח לך - שלא חשבת. כי אם היית חושבת, לא היית כותבת את מה שכתבת - או שאת פסיכית. ונדמה לי שלא!

אז ככה: מה יותר גרוע לדעתך? ללמד להכות מתנחלים - כפי שפירטתי לעיל, - ויש מצב לאמן את המתנחלים להימנע/להחזיר/לתקוף - ויותר מזה, אפ' גם ללמוד מזה על שיטות עבודה של המשטרה..... .... או...... לכבס ארנבון במכונה, כשאי אפשר ללמד אותו איך לצאת משם..... תחשבי ותעני לעצמך.
תשובות:שירה חדשה

בס"ד!

כל דבר שלומדים חשוב! - לא נכון. מה זה יעזור לי שאני אלמד על הומואים?
כל דבר שלומדים יש לו השלכה מעשית בחיים! - נכון,אני לא יכולה לפרט למה.
כל דבר שלומדים מביא תועלת! - לא בטוח. אולי לפיתוח השכל.

סוף סוף - מישהו/י שלפחות קורא ת'שטויות שלי.סבא גפטו

וברצינות; כל דבר חשוב - ואני מדגיש זאת - הדגש וחזור.... - נניח ולימדו אותך על הומואים - כל הפרטים עליהם... אני בספק אם יועילו לך - כי את לא תיפגשי בהם או באיזשהי צורה איתם. - אבל כל הראש שמאחורי, כן יכול להועיל לחשיבה-מעשית בחיים! אני לא יודע איך לבטא את עצמי בצורה הנכונה, אבל אם הבנת, - מה טוב. זאת כוונתי.

שיהיה - מצויין.

כל דבר שלומדים מביא תועלת. כל דבר! תחשבי, תנתחי משהו מסויים, ותגיעי לכך שזה אכן מביא תועלת.

הבנתי. אני לא מפגרת.שירה חדשה

בס"ד.

ברוך ה'!!! ישתבח שמו לעד!!!

מישו מוכן לשלוח לי את הקטע הזה?פילוני
אני לא יכול לקרוא קישורים... אז אם מישו יכול לשלוח לי למסר"ש אני יודה לו...
הנה ;- תגובה מס' 2:סבא גפטו
תגובה מס' 2 :

. לישב את יו"ש
לצערנו חלק מציבור הגוש נתגלה כצבוע !
כן, כן- מה שאתם קוראים- צבוע!!!

אנשים שההתיישבות זרמה בעורקם (או שרק ביתם הפרטי) כיום מתכננים לישב איזורים שפחות זקוקים לחיזוק (בין אשקלון לאשדוד, חבל לכיש וכד') מאשר את יו"ש הנמצאים כל יום בסכנת "פינוי" והחרבה.

אני קורא לכל תושבי הגוש אשר ההתיישבות בא"י חשובה להם- בואו ליו"ש! זקוקים לכם פה! (רק אם באמת ההתיישבות היהודית בא"י חשובה לכם ולא רק ביתכם הפרטי)- בכוחנו לעצור גירוש והחרבה נוספים וגדולים יותר (הרבה יותר)!
אחרי שנסרס את תוכניות המושחתים נמשיך לישב את א"י, לבנות ולהיבנות גם באיזורים נטולי סכנה (יחסית).

ב"ה נחזור במהרה לבנות את ישובינו בחבל עזה ובצפון השומרון מחדש.
אנא מכם, תפעלו כדי שלא נומר את אותם הדברים גם על יו"ש בשנה הבאה.
אוף, שטויות.ארגמן
זה לא סותר.
אוף, הקישור לא עובד!ארגמן
תביאו קישור חדש או תכתבו מה הוא כתב, טוב? אני ממש רוצה לדעת!
למעלהעינב
טוב, סבא. לפחות אחד מאיתנו חושב ככה... זה מעודד.
מי שחושב שאנשי הגוש צבועים יכול לנמק?שירה חדשה

בס"ד.

אתם אומרים שכן אני אומרת שלא. יצא מזה משהו? לא!

אני רוצה נימוקים בעד ואני אביא נימוקים נגד.

יחס? חשבתי שיש לכם הרבה מה לכתוב...שירה חדשה

בס"ד.

legoren (משהו כזה, לא בדקתי איך כותבים את זה.), סבא גפטו- אתם מתכוונים לענות?

כמה דברים.סבא גפטו
האחד, לרוב כשפונים לבנאדם, וזה לא בתגובה למה שהוא כתב, אז כדאי לכתוב את הכינוי בו הוא משתמש, בכותרת. כי לא כולם כמוני ונכנסים להרבה מן ההודעות. וככה, [כפי שכתבת] לא יידעו... שאת כותבת להם משהו. בדרישה או משהו כזה.

ולעניין: אני חושב שהגבתי לעיל למה במידת מה, הם צבועים. ושוב הצבועים שם, הם יחסית מעטים. כך שלהכליל "תושבי הגוש" הם צבועים. זה לא נכון לעשות - מהבחינה שיש רק קצת צבועים. - אבל שה"קול" שיצא מהגוש, הקול ששלט, הטון שרץ בציבור, הוא אכן היה קו צבוע, נכון להתריע, לחנך, וכו'... - שהם צבועים. לא כל אדם בפני עצמו - אותו קו שהם ניסו להציג. כמו בערך המדינה שלנו. הרוב יהודים תמימים/פשוטים/חסרי- דעה/שאינו יודע לשאול/תם וכו'.... - אבל יש טון ששולט - פרקליטות/בג"צ/ערב-רב/סטר"א/סמאל - וכו'.
טוב, ואני חושבת שעניתי לך על זה.שירה חדשה

בס"ד.

רוב אנשי הגוש היו נגד הקו הזה.

זה רק המטה הממלכתי הדלוח הזה.

יפה!סבא גפטו
אני גם חושב שאת כבר ענית לי. לכן לא הבנתי למה היית צריכה לדרוש ממני שוב תגובה!

ולעצם התגובה. - אכן כן. - זה די נותן הנהון לאישור למה שכתבתי.
כן. אבל יותר אכפת לי מהשני.שירה חדשה

בס"ד.

זורק משפטים בלי לנמק ואני עוד אמורה לכתוב לו תגובה.

אז למה הכנסת אותי?סבא גפטו
השכל שלי לא ממש פעיל עכשיו.שירה חדשה

בס"ד.

אז הכנסתי גם אותך כי לא זכרתי שזה היה בהקשר של ה"צבועים".

זה מראה, שאני מקוטלג אצלך בתת-מודעסבא גפטו
כ - כמו השני.. או בכלל ההוא מהתגובה בקטיף-נט - אחד מאוס וכו'... - סתם מעניין לדעת את זה. - תודה שאיכשהו גרמת לי להבין את זה.
למה ציפית?שירה חדשה

בס"ד.

אני לא מקטלגת אלי בנים...

אלא אם כן הם זכו להיות אחים שלי.

אם ככה, זה מספיק לי - ;סבא גפטו
אני מקווה שלא נעלבת.שירה חדשה

בס"ד.

זה לא אישי.

נעלבתי? - ממש לא!סבא גפטו
אדרבא - ההיפך. ז"א לא בדיוק - כי לרגע לא נסיתי להשלות את עצמי שיש... - בכ"א לא נעלבתי - אדרבא. אז המצב פה בפורום כן טוב. יחסית.

סוף
לא יודעת אם בפורום, אבל אצלי כן.שירה חדשה
טוב, אם הבנתי נכון,סבא גפטו
אז את סותרת - את המשפט שכתבת לי מקודם...
איזה?שירה חדשה

בס"ד.

התכוונתי שאני לא יודעת אם כל הפורום עושה ככה.
אני כן עושה ככה. לא יודעת מה עם השאר.

אה.. סליחה. - המוח שלי מעוות.סבא גפטו
צבוע בעצמו!!!נחמן מאומן
צודק שצריך ליישב את יו"ש אבל איך שהוא מדבר-שיילך לעזעזל!!! חוצמיזה שאני מכירה הרבה שבאמת עברו להתנחליות, אבל אריק איים עליהם שמי שהולך לגור בשבי ועוד כמה בשומרון- לא יקבלו פיצויים (לוידת מה נסגר עם זה בסוף)!, וגם בכלל זה ברור שעדיף לעבור עם כל היישוב או לפחות חלק, ואם ח"ו יפנו אותי,- לא נראה לי שיהיה בא לנו לעבור שוב להתנחלות כדי שזה לא יקרה שוב!! אני לא יכולה להגיב וגם אין לי זמן, אבל תגידו לו שיפסיק להיות כזה אגואיסט ומפגר ושיחשוב גם על הצד השני!! 
אני מסכימה איתך בכל מילהעינב
הייתי הולכת איתו מכות...
היי, מותק- תשמרי נגיעה!! כחח...נחמן מאומן
טוב, לא שקראתי..ברוריה מהגוש
אבל לפי מה שהבנתי אתם מדברים על אנשים שאומרים לגושניקים ללכת ולישב מקומות, נכון?
לא ממש. בערך.שירה חדשה

בס"ד.

תקראי כמה תגובות מעלייך.
העתיקו לשם את התגובה של זה שדיברנו עליו.

פעור וחצוף ברמות!!!!!!!!!!!!!!!!!תכלת דומה לים
ואם הוא גר ברוממה?סבא גפטו
חח.........זנב לשועלים
[תגובה 99 לשרשור].
גיחי גיחי גיחי.. לא מצחיק...תכלת דומה לים
זה מין בטוי אולפניסטי כזה...
והתגובה שלך הייתה ה-100 לשרשור................זנב לשועלים

D-:

התגובה הזאתי זו התגובה ה3030 שלי...תכלת דומה לים
את בכלל לא הבנת!סבא גפטואחרונה
איזה שירשור בוער...שירה חדשה

בס"ד.

העיקר שפרקתי את הכעס שלי.

את יכולה לכתוב תגובה לאדם הזה..תכלת דומה לים
אבל תבררי טוב טוב את מלותייך.. כיון שאם זה אדם מבוגר, את חייבת בכבודו...
.שירה חדשה

בס"ד.

פחדתי שאני אכתוב תגובה יותר מידי נזעמת.
אין לך מושג איך הייתי עצבנית עליו.

ואין לי כח לכתוב תגובה הולמת, זה יצא ארוך מידי.
והוא גם לא שווה את התגובה שלי...

טוב. שיקולים שלך. ;תכלת דומה לים
אכן.שירה חדשה

בס"ד.

את באולפנא עכשיו?

חחח.. כן...אחרי שהיום היה מבחן במתמטיקה...תכלת דומה לים

ותקנו את האינטרנט <הוא לא עבד..>

ועוד מעט הולכים לעשות שלטים לאולפיזמון... ואולי טיפה לנגן..

ו-או! עכשיו נזכרתי! יש לי עבודה בספרות... אינלי כוח לזה!!!!!!!

\משהו קרא את "תאום כוונות"/ הר' חיים סבתו?

לא. אבל אני ממש רוצה לקרוא.שירה חדשה

בס"ד.

אני מכירה את הסיפור אבל לא קראתי את הספר.

בלע... את תלמדי אותו בשביעית.. לבגרות...תכלת דומה לים
אמ.. זה מעניין.. אבל העבודה הזאתי הוראסת הכלללל
תמיד העבודות הורסות את כל היופי בספרות!שירה חדשה

בס"ד.

למה המורות לא מבינות את זה?

יותר כיף לנתח בעל-פה מאשר לעשות עבודה בכתב.

למורה אין ברירה... חביבתי.. יש בגרות השנה..תכלת דומה לים
ומה עם המורות של כיתהת ח'?שירה חדשה
אמ.. לא יודעת.. זה מין מקצוע כזה.. שחייביםתכלת דומה לים

לנתח כל דברץ... ודוגרי, מה שאת לומדת עכשיו- לא נכנס לבגרות בכלל... רק אולי כמה מוזגים..

כל שנה, אבל כל שנה בספרות משתנה החומר!! ככה שגם לא עוזר מה שלמדנו שנה שעברה.. השנה צריך ללמוד את כככככל החומר לבגרות, חוץ משיר-2 שלמדנו שנה שעברה...

אנחנו לא לומדות מושגים.שירה חדשה
אבל העבודות שאנחנו עושות משעממות.שירה חדשה
חח.. גם שלנו.. סמכי על המורה..תכלת דומה לים

אמ.. בעז"\ה נעבור את זה..

יש לי נחמה בשבילך.. בחמישית לא לומדים כאן ספרות...!

חח... קדום שאני אתקבל.שירה חדשה

בס"ד.

הבחינות שלי ביום ראשון הזה.

יוווווו באיזו שעה?תכלת דומה לים
באיזה אולפנא את, עטרה?עינב
הרב בההר"ןשירה חדשה
אני אמורה להגיע בין 10 לעשר וחצי.שירה חדשה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך