הצעת נישואין מדהימה! וזה לא מצחיק, זה עצוב.שומרוני
נחמד.סבא גפטו
ידוע הסיפור...הלל92
שפעם מישהו עשה את זה, והיא אמרה לו "לא"!
זה היה פדיחות...
אחרי כזה דבר..פלפלתי
יפה!שירה חדשה
בס"ד.
בנים- מה יהיה איתכם???
תסתכלו על הנפש של זאת שמולכם! לא על החיצוניות.
מה הקשר חיצוניות? היא [החיצוניות] לא עמדה בראש מעיסבא גפטו
ואדרבא אם כבר מדברים. עדיף שתשתקי ויחשבו שאת ... מאשר שתכתבי - ותוכיחי את זה.. - זה לא מופנה אליך אישית. אלא לכל אותן בנות המין השני, שכותבות תגובות מסוג זה. - באמת - לרוב, אין בעי'ה עם הגבר - באישיות שלו.
זה לא היה מופנה לבן שמוזכר בכתבה.שירה חדשה
בס"ד.
אבל באמת-
הרבה בנים היום מסתכלים על החיצוניות של הבת. זה לא השיקול הנכון.
חיחיחיחיחיחיחיסבא גפטו
וכמו שאומרים ברומנית - אל תסתכל על הקנקן; כך אותו...
ואל תכלילי. זה ממש לא נכון. הבנים היום, אני לא מדבר על כל הבני20 ומעלה שלא יודע למה הם עדיין בעולם.... [הלא נשואים] - אני מדבר על עלם יהודי ממוצע, שמשתדל לקיים את כל התורה, ללא משוא פנים, אידיאליסט אמיתי, - החיצוניות לא מה שמושכת אותו.
מה שכן, יש בעי'ה גם אצל נערים, וגם אצל נערות מסויימים ברחבי איו"ש, שחושבים שיש מצווה להיראות מוזר! לקחת איזה שמיכה מהג'ורא, לשים עליך בחמישים סיבובים - איכשהו, זה מזכיר את "עטיפת הישמעאלים" שכדוגמתה, היהודים המזרחיים נוהגים בעת עיטוף הטלית [היהודים האשכנזים, לא כך נוהגים. ממש לא. זה דבר לא טוב!] - חלק מהם גם רוקדים ברחוב כמו פסיכים... חלק גם לוקחים סמים... - אבל זה הכי מזעזע.. כל השטויות האלו ששמים על עצמם.... - הדבר היחיד הטוב שראיתי, זה: מין שני כיסים כאלו, שאפ' לכנות אותם "כיסיים". משהו טוב. איכותי. - מזל שיש מותניים.
סליחה - אם כבר מדברים-פלפלתי
חיצוניות זה באמת התחום שלכם...!!
בהכללה כמובן.
שטויות במיץ פלפלת!סבא גפטו
אני ממש לא מחבב את זה. אבל אכתוב כך:
חבר שלי, שבעבר כל הזמן היה עם יוצא עם בננות, וחצי מאמ"ל [!] ומעוד הרבה אולפנות יצאו איתו - וב"ה הוא חזר בתשובה. - חזר בתשובה. אבל מה? א"א לומר שהוא לא הושפע מהן. - למשל. היינו צריכים לפני מצעד התועבה לעשות הדבקות כל לילה. קיצור באנו לאסוף אותו מהישיבה, ומה? חצי שעה לקח לו להתלבש... - רק שתבינו..... מה כבר יש להתלבש? לו-לקח מלא זמן... - החיצוניות, בעצם, זה התחום של אפחד! זה תחום-נחות. אבל המין שהשיקול-של-מראה החיצוניות, מהווה אצלו שיקול מהותי, זה המין הנשי. - דוחה ביותר. ואת יודעת אתזה יותר טוב ממני!
וכמובן, אני מדבר על רוב הבנות. מי שלא כך, שלא תיקח את זה לתשומת ליבה. - כמו אישתי.
אני לא ככה.שירה חדשה
בס"ד.
לוקחים את הבגדים הראשונים שיש בארון, עושים קוקו ורצים להסעה.
כבר מיותר!סבא גפטו
בסדר. לא אמרתי שאת ככה. הרבה, כן. ושוב - את כבת, יודעת זה פי עשרות מונים, טוב ממני.
אווווווו, מי שמדבר על הכללות...שירה חדשה
בס"ד.
את כבת? הכללה.
יווווווווווווווסבא גפטו
ברור לי.שירה חדשה
בס"ד.
סתם היה בא לי להחזיר לך.
לא תקום.סבא גפטו
ולא תיטור.שירה חדשה
את בני עמךסבא גפטו
ב-נוסף, למה הגבת את זה? זה היה ללא תועלת! כדי שאני אגיב לך? או שמא כדי להעלות את המס' במונה ההודעות? או סיבה אחרת מצד ג'? זה הועיל במשהו? יכלת להתפלל עכשיו איזה פרק תפילה...
ג בניגוד להודעה שלי שהיה לה קשר ענייני, לתגובה הקודמת, שלך היה חסר טעם.
משעמם לי!שירה חדשה
בס"ד.
אז אני מגיבה עכשיו לכל דבר.
לא. זה שטויות!סבא גפטו
מן הסתם.שירה חדשה
בס"ד.
חשבת שאני אגיב לעצמי?
לא. ומה הקשר? ז"א - חשבתי אחרת.סבא גפטואחרונה
בדיוק...פלפלתי
אתה פשוט לא מכיר בנות..
ורואים את זה..
תודה רבה!!!! ח"ח! אשריך!סבא גפטו
א. אכן. אני לא מכיר יותר מידי בנות שאין לי קשר הכרחי איתן. ובדגש על הכרחי. ובדגש שיש בנוסף. אבל מעט - כמו שצריך.
ב. רואים את זה? מצויין.
ולעניין:
מה שסיפרתי על הבחור, הוא בעצמו סיפר לי. זה בסדר. כך שאני יודע טוב מאוד בקטע הזה. נכון. את תקפצי "אני בת! מי אתה שתגיד לי?" - בסדר. שיהיה. אני בשלי. את בשלך. עם כל הכבוד, חבר שלי, נאמן עלי יותר ממך.
משהו אני כן יודע. גם ממה שיוצא לי לעשות בחיים - אני נתקל, משוחח, רואה - הרבה הרבה בניאדם. מכל מיני גוונים. יש תחומים שלא מעניינים אותי. וכו'.. יש תחומים שגם לא מעניינים אותי, אבל איכשהו, אני נכנס אליהם - חלק בעל-כרחי. ואני יודע! יש יותר מן "האמת" במה שכתבתי.
אגב, מה שכתבת שאני לא מכיר - מבחינתך, זה לא טובתי?
ברור שאשריך!שירה חדשה
בס"ד.
אני יודעת על ההתנהגות של בנים רק מאחים שלי.
שניים מהם אישיות שונה לגמרי.
גוש... גוש....סבא גפטו
יש איזה משפחה יהודית, מהיישוב [מהבחינה של כל ההתנהלות שלו! רבנים/מזכירות/רב"שצים וכו'! מסגירים יהודים למשטרה! משקרים! ממש מנוולים!] נצרים, שיש להם איזה 12 ילדים.. אולי פחות... אולי יותר. נדמה לי פחות. בכ"א, שיש שם כמה ילדים שהם אימצו. - והם... ה' ישמור. - מה אני מנסה לומר כאן? אז נכון. הם לא כל נערי הגוש. [גם הבת שלהם לא משהו] - אבל הם היו מאוד בולטים לקראת המאבק בגירוש. - ותרצי או לא... זה מראה לאנשים מה הראש..
איך זה מתקשר לשירשור הזה?שירה חדשה
בס"ד.
התכוונת שזה יהיה בשירשור של הגוש?
לא. - איכשהו זה נכנס לפה... ז"א זה לא טעות. שמתי לסבא גפטו
נצרים גם היו ממלכתים,לא?שירה חדשה
בס"ד.
אם אני לא טועה.
ומשחק הקשרים יש בשירשור אחר... =)
כן..סבא גפטו
אישתך?אוווריה
עוד מעט היא תהיה אשתי.סבא גפטו
אתה מאורס???אוווריה
הוא מפנטז..
פלפלתי
לא מאורס.סבא גפטו
אנ'לא מצליחה לפתוח את זה...עינב
את מה?סבא גפטו
זה כתבה?פילוני
זה כתבה?פילוני
בבקשהפלונית 2
דרמה בשיעור פרשת שבוע
מערכת היחסים שבין יעקב לרחל, מושתתת על אהבה ממבט ראשון. רחל הנדמית לו ליעקב כמושא החלומות וההשתוקקות. גלילת האבן מעל פי הבאר משמשת רק דוגמה לכוחה של אהבה לדלג על כל מכשול, פיזי או רוחני.
יום חמישי בערב, שבוע פרשת ויצא. המקום - בית כנסת הרמב"ן בשכונת קטמון. האירוע - שיעור פרשת שבוע של הרב בני לאו. בית הכנסת מלא באוכלוסיה מגוונת. צעירים וצעירות, זוגות צעירים, מבוגרים ומבוגרים יותר. הנושא - פשר חרון אף יעקב ברחל המתאווה לפרי בטן.
אז עבר השיעור לקריאת מערכת היחסים שבין יעקב לרחל, המושתתת על אהבה ריגושית של מבט ראשון. רחל הנדמית לו ליעקב כמושא החלומות וההשתוקקות. גלילת האבן מעל פי הבאר משמשת רק דוגמה לכוחה של אהבה לדלג על כל מכשול, פיזי או רוחני. כשידרוש ממנו אבי הנערה לעבוד שבע שנים בעבורה הוא ידלג עליהם בבלי משים: "ויהי בעיניו כימים אחדים באהבתו אותה". בשלב זה עבר השיעור להבדל שבין רחל ללאה, בהשוואה לשתי נשותיו של למך - עדה וצילה: האחת - בנין עדי עד, השניה - בצילו חימדתי וישבתי. האחת להשתוקקות והשניה לבית. לקח ליעקב הרבה זמן להבין שהבית האמיתי שלו הוא ביתה של לאה. היא אמה של מלכות ואילו רחל היא מושא לגעגועים.
יִתֵּן ה' אֶת הָאִשָּׁה הַבָּאָה אֶל בֵּיתֶךָ כְּרָחֵל וּכְלֵאָה אֲשֶׁר בָּנוּ שְׁתֵּיהֶם אֶת בֵּית יִשְׂרָאֵל הברכה הזו מבקשת להרכיב לבית אחד את דפיקת הלב הפועם מריגוש האהבה עם יציבות ובטחון של המשפחה ושיגרתה. רחל ולאה מתמזגות וביחד הופכות להיות בית ישראל. לא עוד מבנה משולש אלא מבנה של שניים הצריכים לבנות מערכת יחסים זוגית שכוללת בתוכה את הריגוש המואץ והחולף ואת הרגש העדין והעמוק. ברכת רחל ולאה הופכת להיות לתקווה גדולה שבה מבקשים זוגות זוגות למצוא את השילוב הנכון שבין הכמיהה לחידוש שבאהבה בלי להפסיד את העוצמה של ברכת הבית והמשפחה.
"אני מפתח תקווה. כבר כמה חדשים שאני נפגש עם בחורה ולא מצליח להחליט. אני יודע שאני מענה אותה. היום היא הציעה שניסע לשיעור של הרב בני לאו לירושלים. לא התחשק לי אבל ברגע האחרון החלטתי לנסות. עברתי טלטלה עצומה. כל רגע בשיעור היה מכוון אלי. מדקה לדקה נפתחה סתימה אצלי, עד שבסוף השיעור הייתה פתיחה גדולה. הקב"ה שלח אותי לכאן כדי שאלמד את הבעיה שלי. בבת אחת הבנתי את הטעות שלי, הבנתי מה אני צריך, למדתי את סוד הבית היהודי".
לאחר שהציבור התעשת והתחיל לצאת באו השניים אל הרב לקבל את ברכתו. לילך, עדיין דומיה, פתחה ואמרה "אני יודעת שאני לאה". ברך אותה הרב: "תדעי לך שבתוך כל לאה מסתתרת רחל יפה". ולחתן אמר: "יתן ה' את האשה הבאה אל ביתך כרחל וכלאה אשר בנו שתיהן את בית ישראל". |
תודה...פילוני
איזה יופי!!ארגמן
אוי, איזה חמוד הוא!!!עינב
נחמד...לידור
קצת לא יפה שהוא אמר את זה בפרהסי'ה.. כאילו, הוא לא מרגיש ממש ממש אהבה, אז ליד כולם?..
מדהים ! תודה שומרוני !יונה
איפה עוד אתה גולש?צחקן
חצוף! מה אתה עוקב??
פלפלתי
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>