למה ברסלבים מוחים כפים בתפילה?מכאל 2 3

ב"ה יתברך

מחאת כפים בתפילה כי על ידי זה נתעוררים בחינת כנפים

שמשם בא הדיבור כמו שכתוב ובעל כנפים יגיד דבר וכתיב וידי

אדם מתחת כנפיהם נמצא שעל ידי שאדם נתאורר בידים שלו אזי

(הכנפים) נתעוררים הינו כנפי ראה שמשם נתהוה הדיבור אבל עדין

צריכים להכין ולתקן פה לקבל את הדיבור בתוכו ועל ידי שמכה כף אל כף

על ידי זה נתהוה הפה כי בכל יד חמשה אצבעות והכאות האורות יד ימין ביד

שמאל הינו חמשה בעמים כ"ה(גימטריא עשרים וחמשה)

והכאות יד ימין ביד שמאל חמשה פעמים חמשה גימטריה גם כן כ"ה (גימטריה עשרים וחמשה)

שני פעמים כ"ה (עשרים וחמשה)גימטריה חמישים זה בחינות יציאת מצרים שנזכר

בתורה כי על יד בחינות יובל יצאו מגלות מצרים ועקר גלות מצרים שהיה הדיבור בגלות ובשביל זה היה משה 

כבד פה ועל ידי גאלה נתהוה בחינת פה נמצא שעל ידי חמישים שערי בינה

נתהוה הפה כמו שכתוב מי שם פה לאדם והפה

מקבל הדיבורים מהכנפי ראה כמו שכתוב ובעל כנפים יגיד דבר וכנפים

נתעוררים בהתרירות ידי אדם כמו שכתוב וידי אדם מתחת כנפיהם וכל זה אנו רואים בחוש שהידים

הם כנגד כנפי ראה ובשביל זה אמרו הפוסקים נשבר נגף סמוך לגוף טרפה כי בודאי נקב על ידי זה

הראה   

(מתוך לקוטי מוהר"ן)

הברסלברים צריכים להבין שזה מפריע לתפילה של אנשיםואלאד

אין לי בעיה עם זה שמוחים כפים במניינים של ברסלב, אבל במניין נורמלי זה עלול להוציא אנשים מהריכוז ולהפריע להם בתפילה ויוצא שכרכם בהפסדכם!

הרב ארוש שליט"א צעק וגער בתלמידים שלו שמחו כפיים בשטיבל.

אז... הערה:סבא גפטו

קיצוניות, היא דבר מסוכן! והוכחה לכך, היא שהתורה מתנגדת לקיצוניות! זה אחד.

2 - קיצוניות היא דבר אסור מהתורה! והוכחה לכך שזה לא טוב, חוץ מהאיסור - שזה מסוכן!

ולעניין;

[רק הערה לכל המתפלאים. זה שאתם קוראים למישהו "קיצוני", זה ההגדרה שאתם הנפקתם לו. זה אומר שבהכרח הוא כזה. לכשתלמדו תורה לעומק, תדעו מזה קיצוני ומה לא! - אתם יודעים שמשה רבנו, כן משה רבנו ע"ה היה בעל תאווה? בנוסף, הרב כהנא היה אומר "אם אני קיצוני/פנאט/חומייני/גזען, רק בגלל שאני הולך בדרך התורה, הלכה למעשה! אז אני גזען גאה! אני אני קיצוני גאה! - ואת זה כדאי שתפנימו. דווקא בשנים האחרונות ראיתי כל מיני רבנים מובילים שגם כותבים את זה... חבל שלא הקשבנו לו אז. - ד.א. מי שרוצה את המקור לכך שמשה רבנו היה בעל תאווה.. שיבקש].

ולעניין ממש, אבל שוב... עוד הערה חשובה. יש לי גם חברים. וכמה ממש טובים שהם חסידי-ברסלב. רק דוגמא לברסלבר שאני מאוד מעריך! הלא הוא 'מורי' יהושע סופר! אני אישית לא בעד חסידות בכלל, גם שיש לי משהו ספציפי נגד ברסלב - אבל חוץ מזה, הם אחלה בני אדם [ולא חומוס - במובן הטוב!] יהודים יקרים וחמים. עושים הרבה הרבה מצוות חשובות שחלק מהעם מזניח - אשריהם ואשרי חלקיהם! רק נשאר לי לאחל להם, להחלים מהמחלה שנקראת שמה "יציאה לחו"ל" - והתאפסות שבמשך הדורות... הגיעו אלינו עוד רבנים חוץ מרבנו הגדול - מוהר"ן זצוק"ל זיע"א.

לפני כמה שנים חסיד ברסלב בעיר העתיקה בירושלם, נולד לו בן. כמה שעות לפני "עריכת הברית", היהודי הצדיק, ראה שכתוב בליקוטי מוהר"ן או משהו כזה... שטבילה במקווה היא דבר טוב. הוא החליט להיות צדיק יותר מבוראו... [ועליו נאמר: אל תהי צדיק הרבה! // אל תהי צדיק יותר מבוראך] והטביל את בנו הפעוט - הילד בן 7.9 ימים... - ומשם, כנראה שאת הברית, עשו לו בשמים. התינוק נפטר. ה' ישמור! ;(

יש כאלו שמוחאים כפיים בתפילה. זה דבר טוב. אבל לא להגזים! יש כאלו.. שנכנסים למערה, - וטראח.. קופצים עד חצי האולם "יצחקקקקקקקקקקקקקק" - ואחרי כמה דקות "יעקבבבבבבב!!!!!!" ואז נזכרו... "אברהההםםםםם" - מילא.. אולי ... אולי.... גם לא.. אבל אולי...  -אבל באמצע תפילה! כמו מפגרים!

קיצור חבר'ה, לפני שאתם עושים משהו, גם אם הרב שלכם עושה כך, תבררו את המקור! אל תהיו רובוטים! הרגל הוא דבר מגונה [חז"ל] גם הרגל ליטול ידיים בבוקר וגם הרגל להתפלל! זה דבר מגונה! ק"ו ב"ב שק"ו שאם זה בדברים גרועים...

מקווה שקראתם, הבנתם והפנמתם.

אשמח להערות/הארות.

כל טוב והמשך יומהנה ומוצלח. לכם, ולכל בית ישראל

ב"המכאל 2 3

ב"ה יתברך

למה אתה נגד חסידות יותר נכון למה אתה נגד כל דבר שזה לא אתה בדיוק?

יש'ך טעותסבא גפטו

- אני בעד כמעט כל דבר/גוף/צעד/חשיבה/תנועה[מכל מיני וריאציות]/והמון המון דברים.  רק זה שאני שואל את המקור לכך, והאם יש לכך מקור יהודי, מרגיז אנשים. - אני שונא שמוציאים דברים מהקשרם / כשעושים מעשים בלי לחשוב [וזה קורה גם לי. עובדה. כתבתי משהו בלי לחשוב וערכתי. -את זה.. וגם "את זה"... - על זה כן חשבתי. גם על המילה הבאה.. - הבאה ;) -

המשך... חחחסבא גפטו

לא מבין למה אתם נלחצים מכל מילה שאני כותב.שיהיה.. - שתהיה לכם לבריאות.

ולעניין: למה נגד חסידות? כי אני בעד חשיבה יהודית! עצמאית! הבעש"ט הפיץ את המושג שמשהו מדרגת הקב"ה עובר לצדיק. כתוצאה מזה, אתה חסיד של רב X. אותו X הוא הצינור שלך להעברת המידע לאלהים. כל מה שאומר לך X הוא צודק תמיד! הוא חי לתמיד! הוא היה חי תמיד אפי' לפני שנולד היתה לו כאן השפעה! אסור לך אפי' לחשוב בצורה עצמאית בשום דבר! ויותר מזה, לגבי דברים שהוא אומר לך, אסור לך בכלל להרהר על מהימנותם / המקור היהודי-רעיוני להם.

אל תגידו לי כמו כמה פה.. "מה..? אז אתה לא יודע מזה חסידות".. - אני כתבתי קצת בצורה בוטה, אבל זאת חסידות - תלמדו חסידות לעומק תדעו שזה אכן כך! הייתי מציע לכם ללמוד קצת על הגאון [שלא סתם "הגאון"  - מתייחס לרבנו הגאון מוילנא זצוק"ל שיצא נגד החסידות. [אגב, אני גם נגד הליטאים היום. כי הם "מתנגדים", אבל הם החסידים הכי גדולים! תראו איך הם מתייחסים לרב אליישיב.. אומר משהו - לא שואלים בכלל... ממש כמו החסידים.. מילא יש בזה דבר טוב -גם אצליהם וגם אצל חסידים. איפה זה לא טוב? שחושבים שהוא אלהים.. מה הכוונה? ואל תגידו לי זה לא נכון! כי בכמה דברים, אני יודע ממקורות מהימנים ואישיים! מכניסים לרב אלישיב, שכל מי שיש לו פלאפון עם חיבור לאינטרנט.. הוא גולש למי יודע מה.. - [למה? כי אותם יחצ"נים חרדים, מרוויחים מהחברה.. שמוציאה מכשיר חדש...] ואז הוא אומר ע"פ המידע שבידו [הוא לא משקר!] שאסור להשתמש בפלאפון לא מאושר.. אתם מבינים? - זה הרבה יותר מורכב ממה שכתבתי... פשוט אין לי הזמן והכוח כרגע. אבל זה בערך הרעיון]. - ]. - ].

אחד הדברים הבולטים, שרואים ; הגאון אמר והוכיח שהדרך הטובה ללמוד סוגיות גמרא, זה ; רי"ף/רמב"ם/רא"ש-ע"פ כדי לבדוק את ההלכה הפסוקה... - רק שבאירופה נוצר מצב שאפי' [וזה לא סתם שאני נגדם - זה אפי' תשאל אותם! ובכמה זמנים למדתי אצליהם, וגם שדיברתי עם כמה רבנים והם אמרו לי שזה המצב באמת!] אין צורך בכלל להגיע להלכה הפסוקה הלכה למעשה! זה לא מעניין - זה לא נצרך! אנחנו יכולים להישאר באירופה עם השלטון הטוב.... - הכל רעיוני - לא במישור המעשי! - רק להתפלפל.... בלי שום טעם.. - כן! בלי שום טעם! אתה רוצה להגיע לדרגות נשגבות? תלמד אגדות! מדרשים - כתוב במשנה שזה מה שטוב! [ועל זה יש את החיבור הנפלא - אגדות מהגמרא "עין יעקב". זה ספר מוסר אחד הטובים שקיימים!] כשלא לומדים את זה, אז יש רב שהוא יש לו שכל, בודק בכל הספרים שיצאו... - שלא צריכים ללמוד אותם! ומוטב אם יעסקו בדברים אחרים ביהדות, ואז לאור כל הידע, מתחילים לעבוד את הרב. וקצת את הקב"ה וזה כן נכון! והמצב מתדרדר.

שוב. הייתי מאוד כללי. זה נושא מורכב ועמוק. אולי בהזדמנות אביא לכאן כמה דברים ואוסיף משלי.

ב"המכאל 2 3

ב"ה יתברך

רבי נתן אמר למה זכתי יותר מכולם

כי שעקתי לרבי שרקתי את השכל שלי   

סרקתימכאל 2 3

ב"ה יתברך

סרקתי

סליחה, אבל ממש לא הבנתי מה שכתבת בשתי התגובות האחרסבא גפטו
האחרונות. אשמח להסבר. תודה.
ב"המכאל 2 3

ב"ה יתברך

רבי נתן אמר למה זכיתי יותר מיכולם ?

כי שבאתי לרבי(ר' נחמן)  זרקתי תשכל

ברור?

אם הוא אמר כך, אז:סבא גפטו
אסור לנו, כיהודים דתיים, שמצווים להפעיל את השכל שלהם - ע"י עצמם! ולא ע"י שום גורם אחר. להקשיב לדבריו-אלה.!
או שלא הבנו את כוונתו. אבל אם זה אכן כפי שהצגת... סבא גפטו
ב"המכאל 2 3

ב"ה יתברך

אני סומך על הרבי 

ולא אלך

דרך

זאת הבעי'ה שלך!סבא גפטו
כי לא מצאנו בתנ"ך/מדרשים/תלמוד/פסקי הלכה - שאיכשהו צריך/מותר לסמוך על רבי כלשהו! זה ממש עבודת אלילים! "על מי לנו להישען? על אבינו שבשמים"! גם "לסמוך על אבינו שבשמים" - לא מופיע בשום מקום!
ב"המכאל 2 3

ב"ה יתברך

כך זה בחסידות

מ הבעל שם טוב ועד היום

לך ל נדבורנה  לך ל חב"ד לך לברסלב

לך ל תולדות אהרון יצחק 

לך לגור לך ל כל חסידות שאתה רוצה  ותראה שצריל לסמוך על הרבי

צריךמכאל 2 3
יפה! אני מסכים איתך - זאת עבודת אלילים לשמה!סבא גפטו
ב"המכאל 2 3

ב"ה יתברך

אחי היקר למה אתה חושב שהבעל שם טוב הקדוש ו הרב קרלביך ו הרב קוק ו עוד המון רבנים היא

עובדים אללים חס ושלום  ?

אני חושב שאתה לא מבין מזה חסידות

בברכת אהבת ישראל

מאיר

אין קשר בין מחיאת כפיים וקיצוניותאנונימי (פותח)
כמו שהרצי"ה היה אומראליסף ט
צריך ללמוד חסידות,אבל לא להיות חסיד...
יש חסידות שוטה ויש חסידות אמיתית,הבעיה של הרבה מחסידי ברסלב שהם לוקים בחסידות שוטה ולא מבינים את הכתבים של החסידות עצמה.
ואני לא אומר-יכול להיות שבאמת רוצים שתמחאו כפיים בתפילה,אבל קודם כל זה מפריע לאחרים-אז חלאס.
דבר שני לגבי כל הוויכוח על חסידות אני מאמין שזו התשובה....יש הרבה עניינים עמוקים מאוד בחסידות,אבל זה טמטום להבין כל דבר כפשוטו שהרבי אמר שהוא נהר המטהר מכל הכתמים אז זהו זה,אני יחטא אבל יהיה ברסלבר אז סבבה ושמחה ולקפוץ ולרקוד ולהיות אהבל.
זה ממש יפה!!!!!!!!!!!!!!!!!סתם משהי
תמשיכו לכתוב כאלה דברים. זה גם מעלה ת'רמה של הפורום
זה מוקפץ מלפני יותר משנה..קומי אוריאחרונה
אבל אל תנעלו!
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך