אני כותבת לך מתוך נסיון עם אח כזהארץ ישראל לנצח
נקווה שבעזרת ה' בקרוב יתעורר ליבו לשוב.
מניסיון - זה רק מתסכל עוד יותר .אנונימי (פותח)
מנסיון - כשאני לא קמתי לתפילה , זה היה מאד מתסכל - תמיד כעסו , תמיד פרצופים בארוחה ( גם אם הגעתי בסוף לתפילה)
וזה לא עזר כלום - רק סיבך את המצב .
ההצעה - להפוך את התפילה לדבר מיוחד - זאת הצעה טובה ,
תנסה לעשות מסביב לתפילה משהו מיוחד - למשל - לימוד של 10 ד' אחרי התפילה בבית כנסת , משהו חברי עם האחים הנוספים , זה יצור בינך ובניהם קשר יותר טוב , שגם הבן הזה ירצה להשתתף בחגיגה ,
תיקח את הלימוד הזה גם לארוחה אחר כך - תבקש מהלומדים לדבר על הלימוד " נו'... תתן לכולם וורט ממה שלמדנו ")
וכן להפוך את התפילה למשהו חברי יותר - חוויה משותפת ,לא משהו מבעס שחייבים לעשות ,( כמובן לא לדבר בתפילה - זה מספיק ההרגשה של ביחד) .
ושוב - העיקר לקרב ולא לכעוס - הכעס ירחיק את הבן מלדבר על הקושי!! שזה מה שחשוב - לדבר - להתקרב - לדבר - ושוב ל ד ב ר !!!
תפתחו!מיסטר דום
אל תתערבי לבן שלך יותר מידי בחיים1!זה לא טוב
הוא בסוף יעזוב אותך
לא לקום לתפילהאנונימי (פותח)
חנה רוזנברג, מנהלת מרכז "כיוון", לטיפול בנוער ובצעירים דתיים, "אמונה" כפר-סבא.
חיבוריםמלמלה
מה שאני מנסה להסביר כי יש להעיר גם אם בנך לא רוצה לקום, ובקשר לחוויות בתפילה, אינני יודעת עד כמה זה אפקטיבי- (הציעו את הרעיון בדיון) תפילה אינה תחרות ריגושים, היא פשוט תפילה לד', מובן כשאדם מתחבר לתפילה אז הוא חווה חוויה רוחנית, אך אל לנו למכור את התפילה במיני ריגושים וחוויות- כי לרוב, אצלי בכל אופן, היא תפילה שגרתית קבועה , נכון הדבר כי לעיתים יש זמנים שאני מתחברת לתפילה ברובה- אך גם כשלא, יש צורך להתפלל, "מתוך שלא לשמא- יבוא לשמא"- בהצלחה!
"ואם לא עכשיו- אי מתי?" החינוך מתיחל מעכשיו, אסור לפספס שום רגע, פעם שאלו רב מתי יש "לחנך" תינוק, הרב שאל:"בן כמה התינוק?", האב ענה :"יום", הרב השיב לו:"חבל היית צריך להתחיל מרגע שנולד", אני מאחלת לך בהצלחה, ועצתי עוד, פני למחנך שלו שאלי אותו וקבלי חוות דעת- את המקרה שתיארת כמעט כולם עוברים, אל תתביישי.
מלי.
אני מסכימה עם מלי .יונה
תפתחו!מיסטר דום
אם כן תפסיקו כי הוא עושה בכוונה!
זה ממש לא יעזור להכריח אותו. ;ישתבח שמו
אני מכירה אחד שמתפלל בשביל מישהו חשוב לו שאמר לו להתפלל.... וזה ממש לא יחזיק מעמד והתפילה שלו לא תהיה אמיתית!
צודקת אבל..אנונימי (פותח)אחרונה
את יכולה וצריכה ללמד אחרים.
אבל לא כופים על עשיית מצוה כזאת על אחרים.
לא מתייאשים מהם, קוראים להם, מלמדים אותם, אבל לא מכריחים. היום תצליחי להכריח ומחר לא, כי כבר יהיה יותר גדול וחזק... ויגיד לא רוצה. ואז מה??
ישאר רק עם האנטי שיצרת לו.
לכן, דרך הכפיה אינה דרך החינוך אלא דרך האילוף.
במיוחד שחוסר הרצון לבוא לתפילה נובע לרוב מחוסר מודעות למשמעותה... וכפיה רק תגרום לחוסר רצון אפילו ללמוד עליה ולשמוע על זה, ותשאר כל החיים כחוויה לא נעימה.
לכן , על עצמך תכפי, זה חשוב ונצרך ונדרש... על אחרים לא.
במיוחד לא הורים על ילדים, שיש מספיק 'אנטי' גם בלי זה. כי אז לא יבוא אפילו אם ירצה רק כדי לצאת מנצח
...אנונימי (פותח)
כשאני הייתי בערך בכיתה ה-ו, בשבת בבוקר בסביבות 8:45 אמא שלי הייתה תמיד "מנדנדת" לי ללכת לתפילה(במיוחד שהייתי עוד מעט בת מצוה...). ולפעמים הלכתי ולפעמים לא. בתחילת כיתה ז' פתאום התחלתי להרגיש מה זה תפילה, התפילה נהיתה פתאום משהו חשוב בשבילי. ואז התחלתי לאהוב ללכת לתפילה בשבת בבוקר ואני עכשיו הולכת כל שבת לתפילה ב8:00 -בהתחלה. כשזה בא מעצמך ואתה הולך כי אתה רוצה זה ממש שונה מאשר מתי שמכריחים אותך.
לכן אולי כדי לא להכריח כי זה לא יעזור אם זה לא בא מעצמך, אבל כן לדבר ולקרב את הנושא...
מה שחשוב בתפילה זה לא ממש המילים שאומרים .... לאארטיק
אני דווקא לא חושבת ככה-פילוסופית!!!
אין עוד מלבדו !!!- אם תסתכלי תראי שלא כתוב" לכווןארטיק
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים