בני לא מוכן לקום לתפילהאנונימי (פותח)
כל שבת יש לי ויכוח עם בני בן ה16. הוא לא רוצה לקום לתפילה. מה עלי לעשות?
אני כותבת לך מתוך נסיון עם אח כזהארץ ישראל לנצח
לא להעיר לו, פשוט לשבח את אלו שהולכים לתפילה (אבל להתעלם מזה שהוא לא הולך), חוץ מזה לדבר הרבה על מעלת התפילה אבל בלי קשר אליו.
נקווה שבעזרת ה' בקרוב יתעורר ליבו לשוב.
אני מסכים ב-100%. אי אפשר לכפות על תפילהאנונימי (פותח)
אפשר רק להדגיש את היופי של תפילה ובמיוחד תפילה בזמן. לחץ וביקורת רק יגרמו לאנטי וזה אסון.
מניסיון - זה רק מתסכל עוד יותר .אנונימי (פותח)
רק אל תלחם איתו !
מנסיון - כשאני לא קמתי לתפילה , זה היה מאד מתסכל - תמיד כעסו , תמיד פרצופים בארוחה ( גם אם הגעתי בסוף לתפילה)
וזה לא עזר כלום - רק סיבך את המצב .

ההצעה - להפוך את התפילה לדבר מיוחד - זאת הצעה טובה ,
תנסה לעשות מסביב לתפילה משהו מיוחד - למשל - לימוד של 10 ד' אחרי התפילה בבית כנסת , משהו חברי עם האחים הנוספים , זה יצור בינך ובניהם קשר יותר טוב , שגם הבן הזה ירצה להשתתף בחגיגה ,
תיקח את הלימוד הזה גם לארוחה אחר כך - תבקש מהלומדים לדבר על הלימוד " נו'... תתן לכולם וורט ממה שלמדנו ")
וכן להפוך את התפילה למשהו חברי יותר - חוויה משותפת ,לא משהו מבעס שחייבים לעשות ,( כמובן לא לדבר בתפילה - זה מספיק ההרגשה של ביחד) .

ושוב - העיקר לקרב ולא לכעוס - הכעס ירחיק את הבן מלדבר על הקושי!! שזה מה שחשוב - לדבר - להתקרב - לדבר - ושוב ל ד ב ר !!!
תפתחו!מיסטר דום
אני בתור בן 16..וי לי אמא כמוך נודניקית מדאגה..
אל תתערבי לבן שלך יותר מידי בחיים1!זה לא טוב
הוא בסוף יעזוב אותך
לא לקום לתפילהאנונימי (פותח)
להתווכח על תפילה וודאי אינו מענינה של תפילה. בן ה16 בוודאי רומז לך משהו - שקשה לו עם תפילה. תמיד שיחה (ולא בשבת בבוקר) תסייע להקשיב וללבן מה השתנה בקשר לתפילה. אם אפשר להבין ולקבל אולי אפשר יהיה גם לסייע.
חנה רוזנברג, מנהלת מרכז "כיוון", לטיפול בנוער ובצעירים דתיים, "אמונה" כפר-סבא.
לא צריך להכריח...אנונימי (פותח)
אני לא מכירה את הבן שלך ומה המצב הדתי שלו, אבל אני יודעת מנסיון שזה לא נעים כשמכריחים אותך להתפלל...זה גורם לך עוד יותר לרצות לא להתפלל....ואם הוא ירצה זה יבוא מתוכו...
עומנם זה מאוחראנונימי (פותח)
מובן על פי הגיל שזה צריך להגיע ממנו אבל אני חושב שדוגמא אישית מהורים ואחים עוזר תמיד.
חיבוריםמלמלה
אני קשה לי מאוד עם מה שנכתב כאן מהחבר'ה "לא להעיר כי זה לא כייף להכריח- לא יצא מזה כלום", אני חושבת שיש להכריח ותוך כדי גם ללמד את בנך את חישבות התפילה, בחיים ישנם הרבה עיסוקים שאיננו אוהבים ובכל זאת עושים, כי זה חלק מהחיים ואין אפשרות בלעדיו, לדוגמא: לא כולם אוהבים את מקום עבודתם, ובכל זאת הולכים משום דוחק הפרנסה...
מה שאני מנסה להסביר כי יש להעיר גם אם בנך לא רוצה לקום, ובקשר לחוויות בתפילה, אינני יודעת עד כמה זה אפקטיבי- (הציעו את הרעיון בדיון) תפילה אינה תחרות ריגושים, היא פשוט תפילה לד', מובן כשאדם מתחבר לתפילה אז הוא חווה חוויה רוחנית, אך אל לנו למכור את התפילה במיני ריגושים וחוויות- כי לרוב, אצלי בכל אופן, היא תפילה שגרתית קבועה , נכון הדבר כי לעיתים יש זמנים שאני מתחברת לתפילה ברובה- אך גם כשלא, יש צורך להתפלל, "מתוך שלא לשמא- יבוא לשמא"- בהצלחה!
"ואם לא עכשיו- אי מתי?" החינוך מתיחל מעכשיו, אסור לפספס שום רגע, פעם שאלו רב מתי יש "לחנך" תינוק, הרב שאל:"בן כמה התינוק?", האב ענה :"יום", הרב השיב לו:"חבל היית צריך להתחיל מרגע שנולד", אני מאחלת לך בהצלחה, ועצתי עוד, פני למחנך שלו שאלי אותו וקבלי חוות דעת- את המקרה שתיארת כמעט כולם עוברים, אל תתביישי.
מלי.
אני מסכימה עם מלי .יונה
תפתחו!מיסטר דום
תקשיב איך אתצם עם הבן שלכם אתם נודניקים כאלה??אתם יותר מידי מנגסים לו?

אם כן תפסיקו כי הוא עושה בכוונה!
זה ממש לא יעזור להכריח אותו. ;ישתבח שמו
אח"כ גם אם יחליט בסוף שאולי ינסה להתפלל הוא כבר לא ירצה ויעשה "דווקא" זה פשוט לא הדרך להכריח! זה צריך לבוא ממנו!!!
אני מכירה אחד שמתפלל בשביל מישהו חשוב לו שאמר לו להתפלל.... וזה ממש לא יחזיק מעמד והתפילה שלו לא תהיה אמיתית!
צודקת אבל..אנונימי (פותח)אחרונה
את כל הדברים האלו את יכולה וצריכה להגיד לעצמך
את יכולה וצריכה ללמד אחרים.
אבל לא כופים על עשיית מצוה כזאת על אחרים.
לא מתייאשים מהם, קוראים להם, מלמדים אותם, אבל לא מכריחים. היום תצליחי להכריח ומחר לא, כי כבר יהיה יותר גדול וחזק... ויגיד לא רוצה. ואז מה??
ישאר רק עם האנטי שיצרת לו.
לכן, דרך הכפיה אינה דרך החינוך אלא דרך האילוף.
במיוחד שחוסר הרצון לבוא לתפילה נובע לרוב מחוסר מודעות למשמעותה... וכפיה רק תגרום לחוסר רצון אפילו ללמוד עליה ולשמוע על זה, ותשאר כל החיים כחוויה לא נעימה.
לכן , על עצמך תכפי, זה חשוב ונצרך ונדרש... על אחרים לא.
במיוחד לא הורים על ילדים, שיש מספיק 'אנטי' גם בלי זה. כי אז לא יבוא אפילו אם ירצה רק כדי לצאת מנצח
...אנונימי (פותח)
בס"ד

כשאני הייתי בערך בכיתה ה-ו, בשבת בבוקר בסביבות 8:45 אמא שלי הייתה תמיד "מנדנדת" לי ללכת לתפילה(במיוחד שהייתי עוד מעט בת מצוה...). ולפעמים הלכתי ולפעמים לא. בתחילת כיתה ז' פתאום התחלתי להרגיש מה זה תפילה, התפילה נהיתה פתאום משהו חשוב בשבילי. ואז התחלתי לאהוב ללכת לתפילה בשבת בבוקר ואני עכשיו הולכת כל שבת לתפילה ב8:00 -בהתחלה. כשזה בא מעצמך ואתה הולך כי אתה רוצה זה ממש שונה מאשר מתי שמכריחים אותך.
לכן אולי כדי לא להכריח כי זה לא יעזור אם זה לא בא מעצמך, אבל כן לדבר ולקרב את הנושא...
מה שחשוב בתפילה זה לא ממש המילים שאומרים .... לאארטיק
לכוון ןסתם להגיד מילים לא נראה לי הרבה יותר עדיף מאשר לא להגיד בכלל ... הרצון להתפלל צריך לבוא מהבן-אדם שמתפלל ולא משום בן-אדם אחר...... ונראה לי שנאיזה שהוא שלב הוא יבין שזה חשוב..... אבל אם מכריחים אותו הוא ירצה לעשות דווקא ההפך ממה שרוצים וזה פשוט יהיה לו יותר קשה לראות ת'חשיבות של תפילה
אי אפשר גם להתכוון במילים וגם להגיד אותם סתם...אנונימי (פותח)
אני דווקא לא חושבת ככה-פילוסופית!!!
כי "מתוך שלא לשמה יבוא לשמה"
אין עוד מלבדו !!!- אם תסתכלי תראי שלא כתוב" לכווןארטיק
וסתם להגיד " אלה " לא לכוון וסתם וסתם להגיד"..... ופילוסופית: אולי זה יכול להיות נכון אם אמא שלו היתה יכולה להכריח אותו כל החיים שלו... אבל מכיוון שבעוד כמה שנים הוא בעז"ה ילך ויתחתן עוד מעט וזו כבר תהיה החלטתו וזה שאמא שלו הכריחה אותו כמה שנים להתפלל זה יכול לגרום לזה שהוא לא יתפלל כל החיים!!!! ונראה לי שעדיף שהוא לא יתפלל לכמה שנים מאשר בכלל לא בכל החיים!!!!!!!
אויש צודקת.. לא ראיתי ת'לא...אנונימי (פותח)
תפילהאנונימי (פותח)
לא לנסות בכח או באלימות כי אומר בגאון מוילנא שבדור שלנו אפשר לדבר אם האדם רק על ידי מוסר תני לו מוסר על התפילה ועל כיבוד הורים שזה פוגע בך שהוא לא קם לתפילה וה' יעזור והיה רק טוב
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך