ASP.net VS PHPבניה
לפי המאמר הזה:
כל מי שלא מחפש נוחות תכנות אלא ביצועים, מהירות ואבטחה ומחיר צריך להתרחק מ ASP.net.
נשמע לי מאוד מוזר...
אני חשבתי עד עכשיו שASP.net יותר טובה בביצועים מPHP כי היא עוברת קימפול והיא לא שפת סקריפט.
יש לכם עוד מידע בעניין?

המאמר לא בהכרח אמיןאנונימי (פותח)
כדי לבחון שתי שיטות זו מול זו ביעילות ומהירות, צריך כמה דברים:

1. שרתים בעלי יכולת תגובה זהה.
2. רמת שימושיות ותכנות זהה.
3. מסדי נתונים בעלי מנוע ומהירות זהה.
4. קו שרת בעל רוחב ועומס זהה.
5. עומס בקשות זהה על שני השרתים - וחייב עומס בקשות גבוה על שניהם.

תראה.
ASP.NET אינה מתחרה בשיטת PHP, כי שיטת PHP אינה מציעה טכנולוגיות ש- ASP.NET מתיימרת להכניס.

PHP כמו רוב השיטות פיתוח, היא שיטת סקריפט, שיטה שמטרתה פיתוח מהיר וקל, על ידי סקריפטים.

ל- ASP.NET יש כוונות למאבק מול JSP בגירסה האחרונה, שכן, גם היא (באופן חלקי), מהודרת, ומציעה אובייקטי אוטומציה (אבל פחות).

כולם רוצים ליירט את השימוש ב- ASP.NET, מסיבה הגיונית ופשוטה, וקוראים לה "מיקרוסופט". אף אדם לא אוהב שהענק משתלט עליו.

בכל אופן, אין דרך להבטיח שהבחינה שנעשתה, אכן נעשתה ברמה כזאת שתאפשר את כל הנקודות במתחייבות כשבוחנים מה יותר מהיר.

יותר מכך:
הבחינה נעשתה מול מסד נתונים אורקל.
PHP מתחילת דרכה יודעת לעבוד מצויין עם אורקל ועם MySQL מאז שזאת נוצרה.

ASP.NET שמה דגש על תהליכים מהירים, בשיטה מקוצרת, מול SQL SERVER 2000 ו- 2005, שהן יותר חזקות, אבל גם יקרות.
נסה להריץ ASP.NET מול SQL SERVER, ותגלה שהחיבור הזה מצויין, לא רק ברמת המהירות והאבטחה, אלא ברמת האמינות, עומס הבקשות, העבודה עם משתנים ופרמטרים ותכנות SQL, XML ועוד...

יותר מכך, ל-ASP.NET יש פרוטוקול שליפת נתונים הבנוי מהמון אובייקטים שונים:
1. אובייקט חיבור עצמו.
2. אובייקט datareader לקריאה או כתיבה מיידית ומהירה.
3. אובייקט dataset לעומסי נתונים, סדר, אבטחת מידע דרך פיירוול ועבודה מתקדמת עם נתונים.

ויש עוד...

לא ברור מהמאמר מה תנאי הניסוי שלו, כתב אותו מעריץ ברור של PHP, המאמר לא הגדיר איזו גירסה של NET. נבדקה (2 וכיון גם 3, חזקות פי כמה), לא ברור מה הרכיבים שנבדקו...

אם למשל, הוא השתמש ב- ASP.NET בDATASET למאגר נתונים, והוא כמשתמש יחיד ניסה להריץ את הקוד, ייתכן מאוד שבכמות מסויימת של נתונים PHP היתה זריזה יותר. אבל אינטרנט לא נועד למשתמש יחיד או בודדים.

עקומת המהירות של ASP.NET תעלה ככל שיהיו יותר עומס גולשים, כי DATASET יוצר קובץ XML זמני ב- CACHE ועובד מולו, וככל שיש יותר משתמשים, כמות הגישות למסד נתונים של PHP תעלה ושל ASP.NET תרד.

גם רמת האבטחה של ASP.NET אינה נחותה מ-PHP.
יותר מכך. אם אתה משתמש רק ב- DATASET באתר אינטרנט, הרי שלמעשה אתה מוריד את הסיכוי של מישהו, לשלוף לך נתונים לא רצויים ממסד הנתונים, או להזין פקודות SQL חיצוניות לתוכו.
הסיבה פשוטה: הגולש לא מקבל את הנתונים ממסד הנתונים אלא מ-XML, וממילא תמיד לפני עדכון מסד הנתונים, נעשית בדיקה של הנתונים החדשים ואתה יכול בקלות לגלות נסיונות החדרה לא רצויים או קריאה לא רצויה.

יש המון סיבות לכתוב ב- ASP.NET, אבל במידה. כי כשיש בידך כל כך המון אוטומציות וכלים, אלפי מחלקות בנויות, ויכולת לחסוך בקוד ולהפריד קבצים ועוד... לפחות בהתחלה, אתה רוצה להשתמש בכל היכולות, והבעיה שצריך לזכור: "תפסת מרובה לא תפסת".

בברכה
אביעד
אני מדבר על השורה האחרונהבניה
לא אכפת לי מאנשים שאוהבים להתלונן על מיקרוספט או ההפך.
עלתה פה טענה שPHP יהיה יותר יעיל האם זה נכון?
לא אכפת לי מ DATASET, במקומות שעדיף להשתמש בו אפשר לעשות כזה אוביקט בדיוק בPHP.
אני מדבר על הפעולות הבסיסיות, מה יוצא יותר יעיל.
האם למשל כזו מערכת שבנוייה בPHP הייתה לוקחת פחות משאבים מהמערכת הקיימת.
ועדיין לא ראיתי משהו שאפשר לעשות בASP.net שאי אפשר בPHP. או ההפך.
כל היכולת של ASP.NET זה לשחרר אותך מלפתח את כל זהמשה
הכל מוכן, רק תשתמש.
ושוב...אנונימי (פותח)
כל מה שהעליתי מוכיחים שאין שורה תחתונה.

השאלה היא מה סדרי הגודל של האתר ומה סדרי גודל הגלישה.

אין ל- PHP שום אובייקט דומה לDATASET, ואם אתה רוצה ליצור תכנות כזה ידנית? אז כאן בדיוק, ASP.NET לוקחת את היתרון. למה ליצור ידנית כשיש שיטה שכבר יצרה את זה אוטומטית, ובאיכות קוד גבוהה משתוכל ליצור לבד?

חשוב רגע. אם נפעל בתיאוריה של יצירה ידנית, הרי שכולנו צריכים לחזור ללמוד C פשוטה, או אסמבלר, או אפילו C++ בממשק DOS, וליצור עצמאית את החלונות של WIN, את צורת הממשקים...

ובכל זאת מתכנתים לא ירדו ברמתם ועובדים עם סביבות ויזואליות מוכנות. מדוע להמציא גלגל קיים?

ככלל, ברור ש- ASP.NET תהיה מהירה יותר, גם בגלל הידור קוד, וגם בגלל יכולות מוגדלות ואוטומציות, ניהול קוד, סדר בקוד וכו'.

אבל, תמיד יהיו דברים קטנים שאם תפריד אותם לגורמים, חלקם ירוצו יותר מהר בסקריפט.

בטוח שלPHP יש נקודה כלשהי מהירה יותר. אז מה? האם אני מעדיף מכלול מושלם, או פריטים מושלמים?

תוסיף לזה את העובדה, שלASP.NET יש גם OOP מלא ומשוכלל מאוד, הכולל הורשות, ממשקים, מחלקות בקבצים עצמאיים שניתן להדר ל- DLL ועוד...

תוסיף את העובדה של ASP.NET יש את היכולת לסביבה מטפלת אירועים, כך שאתה יכול למשוך או לטעון נתונים על ידי התייחסות למאפייני הפקדים, ולא בדרך אינטרנטית סטנדרטית...

ויש עוד המון יתרונות.
כמו שכבר אמרתי.

PHP, ASP, CGI, SHTML, JHTML, PL, ועוד, הן שיטות סקריפט לפיתוח פשוט ומיידי באינטרנט בצד שרת.

הן מה שנקרא, שיטות רמת בסיס, לפיתוח זול ומיידי.

לעומתן יש JSP, ו- ASP.NET לפיתוח סביבות עבודה אינטרנטיות גדולות ורציניות עם משאבים מורכבים, רמת אבטחה וכו'...

ביניהן צריך להשוות. ישנו אתר בשם "סדנאות איתן" המפנה לכמה מקורות מקצועיים, ובהם תרגום מילולי לעברית של מאמר שבחן ריצת שתי אפליקציות קרובות מבחינה יישומית ותנאי הרצה:
הראשונה ASP.NET והשניה JSP בגירסה החדשה.
כל אחת רצה על שרת אידיאלי מומלץ לה, ומסד נתונים אידיאלי עבורה.

הם הגיעו למסקנה שASP.NET מהירה יותר.

בברכה
אביעד
ההשוואה מאוד בעייתיתמשה
PHP היא שפת סקריפט. ASP.NET מתבסס על סביבת-ענק רחבת היקף שאת היכולות שלה לא ניתן להשוות בכלל.

אם כבר - יש סיבה להשוות ל-JSP.
מישהו מכיר איזשהו מבחן השוואה ביןPHP ל ASP.net?בניה
ואני לא מדבר ברמת המערכת כי פה זה כבר גם תלוי בצורת הכתיבה אלה ברמת הפעולות הבסיסיות.
ואם אני אמדוד את הזמן שלוקח דף לרוץ בASP.net ו PHP זה שווה משהו מבחינת בדיקת יעילות?
למדוד זמן שלוקח לרוץ אותו דףמשה
על חומרה זהה ועל מערכת הפעלה זהה (Windows/IIS מן הסתם).

במקרה של ASP.NET - לא לבדוק ריצה בפעם הראשונה מכיוון שהיא איטית הרבה יותר (הקמפול נעשה בה).
זוהי דרישה לא רציונאלית, מכמה סיבותאנונימי (פותח)
מה תשווה?

בין PHP ל- ASP.NET אין שיטות עבודה או תפיסת עיקרון זהות, ולכן אין כל כך מה להשוות.

מה תשווה?
את ההתחברות הבסיסית למסד נתונים?
אבל איך תדע מי התחבר יותר מהר, הרי ההתחברות היא רק פתיחה שלא מחזירה תוצאות? ולאיזה מסד נתונים?
הרי ASP.NET קורצת לMS SQL SERVER, וPHP אוהבת מאוד לעבוד מול MYSQL או ORACLE.

רוצה להשוות את אובייקט קיבוץ הנתונים (כמו מה שהיה RECORDSET בASP)?

אבל שוב, אתה לוקה כאן, כי ASP.NET מבססת את הכוח שלה על DATASET, שהוא שונה מאובייקטי שליפת נתונים סדירים, כי הוא יוצר מאגר XML אוטומטי, ואז ממילא, תצטרך כמות גולשים עצומה כדי לבדוק יעילות, תצטרך לבצע המון תנאים שלא הגיוני שתגיע אליהם במדוייק בשתי השיטות.

ברור שאובייקט שצריך לשלוף רק דברים ספציפיים ורק פעם אחת ממסד הנתונים, יעשה זאת יותר מהר לבקשה יחידה.
אבל, כשיהיו אלף בקשות לשרת שלך, DATASET תוכל להתמודד איתם הרבה יותר טוב, כי היא כבר לקחת את הזמן שלה לכתוב XML שלם.
אז מה עדיף שירוץ מהר ליחידים, או שירוץ מהר לאלפים?

תלוי מה אתה רוצה להשיג באתר.

באופן הכללי, היותה של ASP.NET מהודרת, והיותה מורכבת ממחלקות ופונקציות בצורה טובה יותר, ומאוטומציות משולבות XML, תתן לה יתרון מהירות לאורך טווח זמן וכמויות גולשים.
אני לא מבין מה ההתלהבות מDATASETבניה
זה לא שממלאים אותו פעם אחת כל החיים.
אם מדובר בפורום או דבר שהנתונים משתנים אז צריך כל פעם למלא אותו מחדש.
ואם אני רוצה רק לחדש את המידע כל זמן מסויים גם PHP אני יכול לעשות את אותו דבר בול.
רוצה לעשות ב- PHP, תעשה ב- PHP.אנונימי (פותח)
אף אחד כאן לא כופה עליך במה להשתמש.

אבל הבעיה שאתה מדבר בלי לדעת מה המושגים עליהם אתה כותב.

באינטרנט, ניתן לעשות כל דבר מכל דבר.
ניתן גם לכתוב דפי HTML סטאטיים ועם אובייקטי לקוח ב- JS, לעדכן שרת. אז בו נעשה את זה?

השאלה, מה הכי נוח, יעיל וגורם לנו לבנות משהו מאובטח ופעיל לטווח זמן ועומס, ויש עוד שאלות רבות, ולכן אין תשובה מוחלטת, וכל אחד מפתח איך שנראה לו.

אבל סתם כך לעניין DATASET:
DATASET מתעדכן כל הזמן, על פי סכימת XML סדורה ובנויה מראש. על פי הסכימה הזאת, שהוגדרה על ידו בהפעלה ראשונה, על פי השאילתה והקריטריונים התכנותיים שהגדרת לו, הוא קורא לנתונים, ויוצר מהם קובץ XML היררכי. הקובץ הזה נשמר ב- CACHE, ויודע לשמש הרבה משתמשים בו זמנית, כאשר רק פעם או מספר פעמים מועט, הוא צריך לקורא ממסד הנתונים, ובשאר הפעמים, אם אין תפוגה של המידע, הוא שולף אותו מאותו קובץ זמני טקסטואלי מאובטח.

ברור שאם מאוד תתאמץ, תוכל לשלב בכל שיטה אובייקט דומה שתיצור, כל ידי כתיבת DLL בכל שפה שתרצה או תבחר.

טענתי הנוספת, שגם אם תיצור כזה, הוא לא יהיה מהיר כמו DATASET בעבודה בעומס.

היתרונות הגדולים של ASP.NET מגיעים לידי ביטוי בפורטלים ואתרי ענק, בעלי שימושיות רבה ויכולות גידול, כאשר גם צריך לשמור עליהם מאובטחים.

ב- ASP.NET זה דברים שיותר קל ומהיר לבצע, בתוספת הידור קוד מנצחת.

זכור, שכל האובייקטים האוטומטיים של ASP.NET הם כבר DLLs מוכנים.

בברכה
אביעד
דווקא התלהבתי מ.netבניה
ובגלל שאני לא רוצה להשקיע זמן במשהו שאחרי כן יתברר כלא יעיל ורק נח לכתיבה אני רוצה לעשות ברורים.
מה שאני אומר שDS זה לא דבר כ"כ מיוחד.
אתה מתעקש סתם...אנונימי (פותח)
שום דבר אינו "מיוחד".

גם AJAX, ATLAS, WEB SERVICES, XML וכו', אינם דברים מיוחדים. הכל אפשר לעשות ולהמציא לבד, אם נלך לרגע בראש שלך.

אף אחד לא ממליץ ולא אומר לך: "תלמד NET.".

חשוב על זה בצורה קצת אחרת:
PHP משתמש בשפת SCRIPT.
כל מה שאתה יודע משימוש בPHP או ASP וכל שיטה אחרת כמעט, זה איך לכתוב סקריפטים קצרים לאתר אינטרנט, ולהריץ אותם.

תהיה בונה אתרים למופת, אבל את הכסף והיוקרה לא תקבל ככה, כי אין לך בסיס ורקע בשפות תוכנה מתקדמות.

תכנות ASP.NET משתמש בשפות שהיום נדרשות אצל כל החברות. עולם NET., הוא אחד המבוקשים היום בשוק, בייחוד גירסה 2, שאינה נפוצה בקרב מתכנתים יחסית לצורך בה.

VB.NET ו- #C הן שתי שפות עוצמתיות שחשוב לדעת.

בכל מקרה, גם מעבר לכך, תכנות ASP.NET מאפשר לך ליישם מערכות רחבות ביעילות וקלות, ויכול להחליף מערכות אינטרא-נט בצורה מלאה הרבה יותר מPHP.

לא רק DATASET עושה את ASP.NET למה שהיא, אלא יכולת העברת בקשות ותגובות בצורה מתקדמת יותר, ישירות מהפקד ששלח אותן.
ASP.NET בשיא עוצמתה זה גם WEB SERVICES, ואיחוד עבודה עם מסדי נתונים מרובים, עבודה XML טהורה... ועוד...

אני לא אוהב את רוב השטויות של ASP.netמשהאחרונה
לא את ה"טפסים הארורים" (טפסים בשרת), ולרוב מעדיף גם את DataReader על פני מחליפיו מבוססי ה-XML.

ובכל זאת - הבחירה היא ASP.net.

ולמה ?

MasterPage (אפשר להשוות ל-Include בכלל?), אובייקטי חיבור נורמליים, הגנה מובנית על הדפים (הידעת שבשביל לאפשר שליחת HTML לצד שרת צריך לאשר את זה באופן חריג? כלומר - גם אם שכחתי לבדוק קלט הדף פשוט לא יעלה ?), מימוש אובייקטים OPP בצד שרת (שלהם מוסיפים פונקציית ToJS שהופכת אותם לאובייקטים בלקוח), אפשרות לטפל בתמונות בצד שרת (ע"ע ללא תולעים) ועוד רבים אחרים.

PHP בכלל לא מגרדת את קצה היכולת הזו.
ראוטר -התייעצותמחפש אמת

התחברנו בבית לסיבים אופטיים של פרטנר והחלטנו לקנות ראוטר ולא לשלם חודשי

הטכנאי של פרטנר המליץ על הדגם הזה

ראוטר TP Link AC1900 Wireless MU MIMO WiFi 5 Router Archer

לפי הצאט זה לא מספיק טוב בגלל שזה רק wifi 5 מי צודק?

השימוש הוא לא כבד בעיקר גלישה רגילה קצת צפייה אבל לא שידור חי וזומים

Wifi5 מצויין לשימושים ביתיים רגילים. הטכנאי צודק.פ.א.

מוסיף עוד נקודה טכניתפ.א.

באופן נורמלי וטבעי, בהרבה דירות ובתים ה WiFi מהראוטר לא מגיע לכל חדרי הבית.  

זו הפיזיקה - גלי רדיו בתדרים גבוהים לא עוברים דרך קירות. בטח לא לממ"ד, שעשוי מבטון מאוד עבה עם רשתות ברזל מסיביות בתוך הקירות.  

ואז משתמשים בבית בפתרונות נוספים - מגדילי טווח במקרה הפשוט, או בפתרונות mesh בדירות גדולות. ואם משתמשים ב mesh, במילא מחברים את הציוד הראשי של ה mesh בחיבור קווי לראוטר, ואז אין משמעות לביצועי ה WiFi של הראוטר כי החדרים שניזונים מה mesh לא "רואים" את הראוטר.  

תודה רבה על התשובה המפורטתמחפש אמת
לגבי המרחק הראוטר יעמוד במקום ממש קרוב לאזורים שבשימוש 
לא כל המכשירים תומכיםפצל"פ

יש מכשירים שקולטים רק רשתות של 2.4GHz

אז לשיקולך

מחשבים ניידים וסמרטפונים שהם יחסית חדשים כן יתמכו

אבל ישנים יכול להיות שלא

ויש גם מדפסות אלחוטיות שלא תומכות ב5GHz

ברור שהראוטר תומך בשני התדריםפ.א.

מדוע חשבת שתומך רק ב 5GHz?

אגב, גם מצלמות אבטחה עובדות על 2.4GHz

הוא תומך בו זמנית בני התדרים או שצריך לבחור?מחפש אמת
בו זמנית. שניהם עובדים במקביל.פ.א.
כל תדר והמאפיינים שלו. רשום בקישור שהבאת.  

זה מה שהai שהבאת כתבפצל"פ

נעשה בקצרה סדר בפרטים הטכניים של ראוטר ו wifiפ.א.

יש את תקן ה WiFi הבסיסי, מזה שנים רבות מאוד, תדר 2.4GHz.  

התדר הזה קיים עוד מהדור הראשון של אינטרנט אלחוטי.  

אגב, התדר הזה הוא לא רק ל WiFi. גם מכשירי מיקרוגל פועלים בו.  

התדר הזה עובר באופן סביר קירות, אפשר לקלוט WiFi של השכנים בתדר הזה… (מה שבעצם גורם להפרעות רדיו הדדיות בין רשתות wifi קרובות בדירות סמוכות), והוא מאופיין בביצועים בינוניים של קצב נתונים.

עם השנים פותחה טכנולוגיית WiFi נוספת, מעל לבסיסית, להעברת נתונים בקצבים מאוד מהירים, מוכרים בכינוי WiFi 5, WiFi 6, WiFi 7.  

(היה גם ישן יותר,  WiFi 4).

הטכנולוגיה הזו פותחה על בסיס תדר חדש, 5MHz. החידושים באפנון הרדיו של המידע העובר בגלי הרדיו הוא זה שהביא להעברת נתונים בקצבים גבוהים מאוד.  

התדר הזה לא עובר קירות, לכן גם הרבה יותר חסין מהפרעות מרשתות WiFi הפועלות במקביל מדירות סמוכות.

גם WiFi 6 ו WiFi 7 מבוססים על 5GHz. החידושים בתקנים היותר מתקדמים הם שילוב העברת נתונים על שני התדרים בו זמנית (+ שימוש בתדר שלישי 6GHz. אך עדיין בבסיס עיקר השימוש בכל התקנים בשני התדרים היסודיים, 2.5 ו-5).

תדרי רדיו הם משאב מאוד מאוד חיוני, בעל ביקוש רב, ומוצר במחסור.  

חידושים טכנולוגיים ממשיכים להשתמש באותם תדרי רדיו של טכנולוגיות ישנות, כאשר החידושים הם ביכולות אפנון ווהעברת נתונים באופן יעיל ובטוח יותר. גם משתמשים בשילוב אנטנות (MIMO) להעברת נתונים במספר ערוצים במקביל, ואז שילוב הערוצים הנפרדים למקור אחד.  

לסיום, החידושים לאורך השנים ב WiFi קיימים במקביל גם בטכנולוגיות הסלולר.  

היה דור 4 בסיסי, ודור 4.5, LTE ו- LTE advanced ואז דור 5.  גם ברשתות הסלולר, מאז הופעת דור 4 לראשונה לפני שנים רבות, ממשיכות להשתמש באותם תדרים ישנים ומצליחים להעביר דאטה במהירויות יותר ויותר גבוהות, בסוגי אפנון חדשים ושיטות שידור וקליטה חדשות.  

ל99% מהמשתמשים גם WIFI 2 יספיקמשהאחרונה

כמה מכשירי סלולר יש לכם? כמה מכשירים מתחברים באלחוטי? זה כיף שיש WIFI מהיר אבל ל95% מהשימושים זה פשוט לא נחוץ. אולי להעתקות גדולות של קבצים יש צורך בזה.

סינון מענייןנתקה

ראיתי שדברו פה על "גלישה בטוחה" בלע סינון

מישו חוץ ממני מכיר אפליקציה שנקראת 

cold turkey? לחסימה

נשבע שאינני מפרסם פה עוד איזה מוצר

פשוט משו שרציתי לשתף על סינון 

שיטה שממש עזרה לי

אתכם אם מישו מעוניין לשמוע

היי זה מניסן הזהנתקה

יפה נו איך זה?

חשבתי שאני היחיד שנתקל בכלי המעניין הזהנתקה
לאחרונה התחלתי להשתמש בdns פרטי בטלפוןנקדימון

וזה ממש עושה פלאים בכל הנוגע לפרסומות מכל הסוגים. לא יודע אם זה קשור במדויק, אבל זה חותך את הנפח המרכזי של הזוהמה של האינטרנט.

אז עכשיו יש לי גם רימון וגם dns של adguard ונדמה לה שזה השילוב המנצח כרגע.

וואללה עדיין בנוקיה ומצפצף (בנחת) על מה חושביםנתקהאחרונה
מאז שעדכנתי את כרום הוא לא נותן לי להיכנס לאתריםמתואמת

שלא ביקרתי בהם כבר קודם. (גם בחיפוש גוגל הרגיל)

הוא כותב שהקישור לא מאובטח, ועכשיו גם כשאני לוחצת על "מתקדם" הוא לא נותן לי להמשיך לאתר.

יש איך לשנות את זה?

סינון?משה
אין סינון (מלבד הבסיסי של חברת הסלולר)מתואמת
שעון מכוון?משה
כן, השעון מכווןמתואמת
מה השגיאה המדוייקת?משה
זה:מתואמת

וכשאני לוחצת על "מתקדם":

צריך לראות את הפרטיםמשה
נראה לכאורה כמו סינון. קורה בכל האתרים או בחלק מהם?

תחפשי שם את האופציה של פרטי התעודה עם הרבה בלה בלה טכני שאת לא יודעת לקרור ואני כן 

אכן, לא מבינה בזה כלום🙈מתואמת
אולי אשאל את בעלי, יכול להיות שהוא יבין בזה...
את לא מחוברת לווי פיי עם סינון?רקאני
הצילום נראה כמו רשת סלולריתמשה
נכון לא שמתי לברקאני

באמת אבל זה נראה כמו סינון כלשהו

לא, אני גולשת על הרשת של הטלפון הסלולרי...מתואמתאחרונה
ראיתי שיש אופציותגנניתמשלימה

של טלפונים חכמים שח,ום בהם האינטרנט ויש אפליקציות שכן אפשר להשתמש כמו ג'ימל ווטצאפ וכו'

רציתי לשאול ממישהו שיש לו היכרות עם העניין האם יש אופציה לבחור אפליקציות באופן אישי שיפעלו (נגיד אפליקציה של בנק מסויים וכו ושלא יהיה אינטרנט) והאם מכירים חנות שמבצעת את זה בירושלים אמינה

תודה

מה זה "אינטרנט"? דפדפן?משה
כןגנניתמשלימה
בעצם שיהיה אופציה לאפליקציות בלי דפדפן ויוטיוב
אפשר להסיר אפליקציות דרך ADBמשה
שאי אפשר יהיה לגלוש בדפדפן יותר למשל?גנניתמשלימה
כןמשה
כןרקאניאחרונה

אנחנו קנינו בשוקי פון בדוידקה

יש לו דרך ממש מוצלחת לעשות את זה

אין איך לגלוש ובוחרים בחנות איזה אפליקציות להתקין

ואז כדי להוריד אפליקציות בגוגל פליי צריך להכניס קוד

ואת הקוד יש רק לבעל החנות

ככה שאם רוצים להוריד אפליקציה צריך ללכת לחנות ולשלם

אבל כן יש גוגל פליי וככה האפליקציות הקיימות כן מקבלות עדכון

הדפסת קבצים ברצףמשתדלת פלוס

האם יש דרך להדפיס את כל המסמכים הנמצאים בתקיה אחת בלי לבחור אחד אחד

ניסיתי לבחור את כל הקבצים, קליק ימני והדפס, ואין אפשרות כזאת 

מה הכמות? על כמה קבצים מדובר?פ.א.
משתנהמשתדלת פלוס

עכשיו 20 

יש לי גם יותר טפחות 

מעביר הנחיה שקיבלתי עכשיו מ Gemini- שווה לבדוקפ.א.

אין לי כרגע אפשרות לוודא בעצמי האם עובד

זה בהחלט יכול להיות מתסכל כשמנסים לחסוך זמן והמערכת לא מציגה את האופציה הפשוטה ביותר. הסיבה שבגללה לא ראית את כפתור ה"הדפס" בתפריט הקליק הימני היא בדרך כלל בגלל שבחרת יותר מ-15 קבצים בבת אחת (מגבלה של ווינדוס שנועדה למנוע שליחת כמות אדירה של דפים בטעות), או שבחרת סוגי קבצים שונים (כמו שילוב של PDF ותמונה).

הנה הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת ב-Windows 10 או 11:

1. השיטה הקלאסית (עד 15 קבצים)

אם מדובר בכמות קטנה של קבצים מאותו סוג:

* היכנס לתקייה ובחר את הקבצים (Ctrl + A לכולם).

* ודא שלא בחרת יותר מ-15.

* קליק ימני על אחד מהם ובחר Print (הדפס).

2. שיטת "גרור ושחרר" לתור ההדפסה (הכי מומלצת לכמויות)

שיטה זו עוקפת את מגבלת התפריט ומאפשרת להדפיס עשרות קבצים בקלות:

* פתח את הגדרות > מכשירים > מדפסות וסורקים (Printers & Scanners).

* לחץ על המדפסת שלך ובחר Open print queue (פתח תור הדפסה). יפתח חלון קטן ולבן.

* כעת, פתח את התקייה עם המסמכים שלך במקביל.

* בחר את כל הקבצים שברצונך להדפיס ופשוט גרור אותם לתוך החלון של תור ההדפסה.

* המערכת תשאל אם אתה בטוח שברצונך להדפיס את כל הקבצים – אשר, וההדפסה תתחיל.

הקבצים הם מאותו סוג ? באיזה פורמט?משה
אם כולם pdf - אפשר לצרף בקלות את כולם לקובץ אחדפ.א.

רק לטובת ההדפסה ואח"כ למחוק את הקובץ.

הצירוף מהיר ופשוט

Merge PDF files online. Free service to merge PDF

גם, וגם אפשר פשוט להדפיס משורת פקודהמשה
חושבת עכשיו על משהו נוסףמשתדלת פלוס

האם יש דרך להגדיר כמו שיש הוספת מס' עמוד, האם יש דרך להוסיף את שם הקובץ? הכוונה בקבצי pdf

כן, באמצעות אותו אתר מצויין שהבאתי לפני כן,פ.א.

iLovePDF

iLovePDF מאפשר להוסיף מספרי עמודים או טקסט חופשי.

• בוחרים באפשרות Add Watermark או Header & Footer.

• מקלידים ידנית את שם הקובץ ומגדירים את המיקום שלו בראש או בתחתית העמוד.

Edit PDF | Online PDF Editor and Form Filler

תודהמשתדלת פלוס
זה יעשה את זה אוטומטי לקבוצת קבצים שאבחר?
תבחרי באפשרות של watermark optionsפ.א.אחרונה

עם בחירת הקובץ, כל העמודים שלו נפרשים על המסך של המחשב, ויש אפשרות למקם את הטקסט שרוצים, לנסח את הטקסט

לכל קובץ בנפרד. לא אוטומטי להרבה קבצים. 

כמו ב word 

מחשב מסונןמומימון

01125786.pdf

היי,

מצרף כאן מדריך ליצירת סינון חינמי לאינטרנט במחשב שאולי יועיל לחלק מהאנשים.

אם יש הערות/ הארות מוזמנים לכתוב כאן בתגובות!

בהצלחה למתקינים

אם מישהו מסתבך אוכל לנסות לעזור, אבל לא מתחייב שאצליח...😅

לכן ההתקנה היא על אחריותכם!

הסינון המוצע מאוד מטופש וחסר הבחנה- רק לפי כתובתפ.א.
ולא לפי תכנים בעייתיים. 
וואו כמה פרגון בבת אחת.אונמר

הוא לא חייב לך כלום.
לי נגיד זה עוזר. כי אני רוצה חסימה בדיוק כזו. נטו לאתר מסוים שלא באלי עליו בזמן מסוים.

אתר מסוייםמשה

אפשר לחסום עם קובץ hosts.

בדיוק נצרך לי, אפשר הסבר איך עושים את זה?מבקש אמונה
נראה לי שזה הובן לא נכוןמומימון

הרעיון כאן הוא לחלק את את האינטרנט לשחור ולבן. אין אפור.

הכל שחור, ורק מה ש*אתה תבחר* שיהיה לבן, יהיה לבן.

לדוגמא: ערוץ 7 זה אתר שאני סומך עליו ויודע שאין בו תכנים בעייתיים, ולכן מבחינתי אין מה לסנן בו וכולו פתוח. לעומת זאת אתר אחר שמכיל תוכן מעורב כמו אינסטגרם הוא לא אפור אלא שחור ולכן חסום לחלוטין (אא"כ תחליט אחרת כמובן... יכול להיות שתחליט שהוא לבן בחלק משעות היום, ובחלק השני הוא שחור).

בעיניי זה סינון הרבה יותר נכון ויעיל. אם תבחר להכניס רק אתרים ללא תכנים בעייתיים, לא יהיו תכנים בעייתיים... אתה בוחר להתאים את זה אישית אליך.

לגבי פרסומות/ מודעות - בשיטה הזאת אין, מכיוון שמשתמשים בדפדפן שמסנן אותן אוטומטית.

מה גם שהאינטרנט עובד בצורה לגמרי חלקה ומהירה, זה חינמי לחלוטין, והכי חשוב בעייני: אין סיבה להכניס את כל תוכן האינטרנט העולמי אליך הביתה, ורק אז להתחיל לסנן אותו, אלא יותר נכון לבחור מה להכניס. בדומה למשל לאוכל כשר שנכנס אליך הביתה: אתה לא מכניס את כל המוצרים שיש בעולם אליך למטבח ואז מתחיל לזרוק מה שלא כשר ולשמור מה שכשר, אלא מראש בוחר להכניס רק מוצר כשר.

אישית אני מרגיש שזה סינון מוצלח...

אם יש מי שזה שמתאים לו - הכל בסדר 👍פ.א.
חמוד הרעיוןמשה

מאמין שזה יכול להיות שמיש למחשבים של ילדים קטנים שנמצאים ברשת עם משתמש שצריך רשת אמיתית.

או למי שסתם רוצה עוד משהו שיגביל אותו עצמו.אונמר

יותר קל לי לא לבזבז זמן באתר מסוים כשיש לי הגבלה זמנית עליו...

כשצריך ללמוד או לעבוד.

ואז אני יכולה אחרי זה לפתוח.

יש כאלה שעושים מגבלות של זמן על זוללי זמןמשה

ואז צריך את פייסבוק (או יוטיוב...) לעבודה.

גם אפשרותמומימון
הרבה יותר קל לעשות סינון עם שירותי DNSshaulreznik
מה זה?נתקה
שאל את הבינה המלאכותיתshaulreznikאחרונה
PDF- הוספת עמודיםמשתדלת פלוס

יש לי צורך לקבץ כמה עמודים ששמורים בPDF למסמך אחד.

אני יודעת איך עושים זאת, עשיתי את זה עד כה דרך לשונית "ארגון" .

עכשיו אני צריכה לקבץ מסמכים שקבלתי מגורים חיצוני וזה לא מאפשר לי

מצרפת צילומים

אודה לעזרה מה אני צריכה לשנות בהגדרה של המסמך או בשמירה שלו כדי שאוכל לצרף ברצף דרך הארגון

מצרפת תמונות 

תעשי דרך האתר הזה. משתמש בו בקביעות לכל עיבודפ.א.

של מסמכי PDF

צירוף, פיצול,

לא צריך לעשות כלום במסמכים.  

התפריט של האתר מאוד ידידותי ופשוט לשימוש. 

Merge PDF files online. Free service to merge PDF

תודה רבהמשתדלת פלוס

זה פשוט דרך האתר

רואה שהוא באנגלית

אנגלית מאוד פשוטה ובסיסית….🤔פ.א.
מעולהמשתדלת פלוס
תודה רבה , ממש עזר לי 
יש אפשרותמשתדלת פלוס
להריץ באתר הזה לבחור הרבה קבצים יחד ושירציף אותם?
ראיתי , הסתדרתימשתדלת פלוס
כן. עשרות קבצים אפילו.פ.א.אחרונה
ככה שזה לא מאפשר לצרף קבציםמשתדלת פלוס

ככה שזה מאפשרמשתדלת פלוס

אני מבקשת מגיפיטי שיעשה לירקאני

עושה את זה מצויין בדרך כלל

פייסבוקשאלה14

עשיתי בטעות לייק בפייסבוק לפוסט של מישהו שלא ברשימת חברים שלי. תוך כמה שניות מחקתי את הלייק ואחרי כמה דקות מחקתי (זמנית) את המשתמש שלי בתקווה שזה יעזור להעלים התראה אצלו.

מניסיון או ידיעה אמיתית (ולא ממה שכתוב בפורומים באינטרנט או בצאט גיפיטי) האם קיבל התראה? מה רואים בהתראה? במידה ויש לו אפליקציה של פייסבוק בנייד.

תודה !!

לדעתי זה מבטלזיויק
אני לא מתכוונת ללייק בפוסט עצמו אלא להתראה.שאלה14

מנהסתם כבר נשלחה אליו התראה לנייד או בפעמון בפייסבוק. השאלה אם ההתראה נמחקת? ההתראה נעלמת?

עוזר שמחקתי את הפרופיל? 

נעלמת.משה
שתי שאלותשאלה14אחרונה

אתה מתכוון שנמחקת ההתראה שנשלחת לנייד (אם יש  התראות לנייד) ושמופיעה בפעמון באפליקציה עצמה של פייסבוק שכתוב "x אהב/ה את הפוסט"?

כי לגבי הלייק בפוסט עצמו ברוא לי שנמחק ברגע שביטלתי את הלייק. מה שמפריע לי זה ההתראה שקופצת ובפעמון.

ועוד משהו - אם אחזיר את המשתמש שמחקתי האם זה יקפוץ לו שוב? זה עזר שמחקתי את המשתמש?

תודה  

אולי יעניין אותך