אני צריך עזרה - שליחת sms בחינם - חוץ מאתר של אורנסבא גפטו

אורנג' - וגם זה לכמות מוגבלת וגם לחברי חברת - פרטנר - אורנג'.

חוץ מICQ - שאני לא משתמש בזה.

מישהו יכול לעזור לי? - תודה רבה. - זה חשוב מאוד! - צריך להעביר הודעות על ההלוויה של אשר וייסגן מחר - גיבור ישראל!

איפה הלוויה? מתי?ארץ ישראל לנצח
תכתוב פרטים גם כאן, כי גם אני שלא בפלאפון שלך רוצה לדעת פרטים.
הלווייתו של גיבור ישראל, הצדיק - אשר וייסגן - מחרסבא גפטו
יום ב' - תצא מבית ההלוויות, שמגר לבית העלמין - הר המנוחות.

- חשוב להגיע!
- חשוב להעביר לכל המכרים/חברים!
- מצווה גדולה וחשובה מאוד [!!] !

באיזה שעה זה?ארץ ישראל לנצח
להרוג ערבים זו אינה מצווה . ולכן לצערי מדובר ברוצחאנונימי (פותח)
להלחם על ארץ ישראל הקדושה שלנו . זו מצווה.
אבל לרצוח ערבים שעובדים בישוב, זו אינה צדיקות .

לצאת למלחמה , לכבוש מחדש , כמו שמלחמת מצווה צריכה להיות , הלוואי על כולנו .

אבל לא ככה , לא לרצוח בדם קר , וגם אם אתה בטוח שאלה רוצחים או לא יודע מה .
לכן כדאי לשים דברים בפורפורציה.

מסכימה עם מה שנאמר מעלייליאתי בטורקיז
בס"ד
מסכימה עם avi25,
ליאת.
מעניין.. בתורת ישראל כתוב קצת אחרת...סבא גפטו

כשאנחנו מגיעים לארץ ישראל.... "והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם" [רש"י והורשם: וגירשתם. ספורנו: והשמדתם. אור החיים: וביערתם. - אם אתה רוצה.. אני אמשיך - הם הרבה יותר קיצוניים על המילה הזאת... חלק שם גובלים במעשים כגון לינץ'! - אבל כמובן לדעת כולם, אם הם מסכימים לעזוב מרצון, אז זו זכותם - כל עוד הם לא פתחו במלחמה. - כשהם פתחו, אם הם מצליחים לברוח, סבב"ה אם לא - אנחנו צריכים להרוג אותם! - תוך כדי הגירוש! - לא נעים לך? - שיהיה. לא איכפת לי. אבל אל תשנה את התורה!!!] - כאמור, הציטוט לעיל - סתכל בחומש במדבר פרק ל"ג - והמפרשים על הפסוקים שם, והלאה.

בנוסף: כתוב כך:

וידבר יהוה אל-משה, בערבות מואב, על-ירדן ירחו, לאמור.  נא דבר אל-בני ישראל, ואמרת אליהם:  כי אתם עוברים את-הירדן, אל-ארץ כנען. שלב ראשון!! נב והורשתם את-כל-יושבי הארץ, מפניכם, , שלב שני!! ואיבדתם את כל-משכייותם; ואת כל-צלמי מסכותם תאבדו, ואת כל-במותם תשמידו.  שלב שלישי!!!נג והורשתם את-הארץ, וישבתם-בה:  כי לכם נתתי את-הארץ, לרשת אותה.  נד והתנחלתם את-הארץ בגורל למשפחותיכם, לרב תרבו את-נחלתו ולמעט תמעיט את-נחלתו--אל אשר-ייצא לו שמה הגורל, לו יהיה:  למטות אבותיכם, תתנחלו. האזהרה!!!נה ואם-לא תורישו את-יושבי הארץ, מפניכם--והיה אשר תותירו מהם, לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידיכם; וצררו אתכם--על-הארץ, אשר אתם יושבים בה.  נו והיה, כאשר דימיתי לעשות להם--אעשה לכם.  {פ}

זה מה שאנחנו צריכים להבין! יש ציווי! גזענות? לא מעניין אותי - זאת התורה - אתה לא חייב להיות דתי כדי לראות שהתורה זה אמת - אנחנו צריכים לגרש. - לא נגרש?  כתוב לנו מה יקרה - תגיד לי אתה! יש או אין לנו פיגועים? לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידיכם וצוררים אותנו....

רש"י על הפסוק "והורשתם את הארץ" - והורשתם אותה מיושביה ואז וישבתם בה - תוכלו להתקיים בה - ואם לאו לא תוכלו להתקיים בה!!! על הפסוק "והיה אשר תותירו מהם" = יהיו לכם לרעה! ובהמשך על "לשכים בעיניכם" - ליתדות המנקרים עיניכם!!!

הרמב"ן על הפסוק אומר: "על דעתי זו מצות עשה היא, יצוה אותם שישבו בארץ ויירשו אותה כי הוא נתנה להם, ולא ימאסו בנחלת ה' ... .... במצות הישיבה בארץ ישראל ושאסור לצתא ממנה.... .. אבל רש"י פירש והורשתם את הארץ, והורשתם אותה מיושביה, אז וישבתם בה תוכלו להתקיים בה , ואם לאו לא תוכלו להתקיי םבה- ומה שפירשנו - הוא העיקר!!!!"

רש"י בספר יהושע אומר - יהושע אומר לבני ישראל בירדן - דעו! מפני מה אתם עוברים את הירדן? כדי לרשת את הארץ - ולהוריש את היושבים בה!!!

ועל תתטפש ותגיד שהיחיד לא יכול לעשות את זה- החיוב הוא על הכלל והפרט! ובמקום שאין אנשים - היה איש! וזה על כל יהודי ויהודי - והוא צדיק מאין כמותו - שממש חבל בכלל להגיב לכסיל כמותך!

חלמתי עליו בלילה...[:HoDi
ואין לי מושג איך הוא נראה....
אהה וחלמתי שזה בת.. חחח
אז את בטוחה זשזה היה עליו? חחחמוח קודח
אבל אסור להתאבד!!!מוח קודח
כההה...[:HoDi
אבל בחלום זאת היתה בת שקראו לה רחל.. חח אין לי מוש איך הגעתי לזה...
אני מסכימה איתך שמי שהורג ערבים הוא צדיק. אבל...ישוחחר פולארד!
אני לא יודעת עד כמה אפשר לקרוא לבנאדם שהתאבד-צדיק.
אבל אנחנו לא יכולים לדון אותו! לכן גם א''א להגיד שהוא לא צדיק.
מה עם עולי הגרדום - בראזני וחבריו שהתאבדו שעות לפנסבא גפטו
לפני שתלו אותם? - הם לא צדיקים?

רצחו אותו נפשית - כל מי שהיה אמור לתמוך בו, עמ"י - ומי שלפחות הוא עוד שאב ממנו תקווה - הציבור האמוני - ששומר על המסורת, אבל לא כ"כ טוב - והוא כן בצורה הטובה - שהוא יישם את המוטל עלינו, ובגדנו בו - זה מה שהוא מרגיש - אז כל המעשים שלו, מראים שהוא צדיק. - מה גרם לו לעשות את ההתאבדות? -לאלהים הפתרונים - לנו נשאר ללמוד משניות משנה=נשמה לעילוי נשמתו! צדיק היה, וככזה יישאר!

ת.נ.צ.ב.ה.

עולי הגרדום התאבדו כי ממילא דנו אותם למוות,ישוחחר פולארד!
והם לא רצו למות בידי בריטים. אותו לא דנו למוות.
אבל אני מסכימה איתך ש4 מאסרי עולם זה כמו מוות-הלך החיים.
לכן נראה לי שאתה צודק. יום טוב!!
כאן עשו לו רצח אופי/בגדו בו [הציבור האמוני] = רצחוסבא גפטו
רצחו אותו - אדם כזה, לא מתייחסים למעשה הזה. מתייחסים למה שגרם לו לבוא למעשה הזה - וככזה, הוא צדיק! וגיבור!
יש למישהו????סבא גפטו
טוב שמעו לא מדובר פה באחד נורמאלי...#גליה#
מדובר פה על בנאדם שלא היה יציב נפשית.....
בן אדם נורמאלי לא יבוא וירצח ערבים.... גם אני שונאת ערבים אבל אני לא יבוא וירצח אותם....
מרגי.[:HoDi
תשלחי לי הודעה במס"רש טוב???? יש לי משו להגיד לך...
כי את לא באמת הולכת לפי התורה! - ואל תכתבי ככה עלסבא גפטו
יהודי צדיק! תתביישי לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היא די צודקת...[:HoDi
לומרות שאני ממש אבל ממש שונאת ערבים זה לא אומר שאני ירצח אותם...
ולא בגלל ששמו אותי בכלא למאסר עול אני אתאבד...
חארטה - בארטה! ואת הולכת נגד התורה! אסור לשנוא ערבסבא גפטו
לשנוא ערבים!

צריכים לאהוב יהודים! - ואם את אוהבת את העם שלך, אז במידה ויש מישהו שנלחם בו - את תלחמי בו! - זה ההגיון! וזה הציווי היהודי-תורני - ותראי מה כתבתי לavi - לפני כמה תגובות - עם ציטוט או שניים. - הוא עשה מה שכל יהודי צריך לעשות!

ובעניין ההתאבדות, את ממש אבל ממש [!!] לא מבינה. אני לא אומר לעשות את זה. אבל אין לנו בכלל הבנה מה עבר לו בראש באותו הזמן. חוץ מזה שחז"ל יוצאים תמיד מתוך נקודת הנחה, שברגע האחרון שאדם מתאבד, הוא מתחרט. [נדמה לי זה מופיע במשנ"ב - איפשהו מוזכר.. אם תרצו, אמצא את המקור המדוייק] אבל גם אם לא, קודם כל - הוא צדיק. בנוסף, למעשה עצמו - חוץ מזה שאנחנו מוצאים הרבה פעמים - שאין חיוב על היחיד כמו עם שמשון הגיבור להוריד את הבניין ולמות, אבל אם הוא עשה ככה, אז הוא נהפך להיות בדרגת קדוששששששש!!!! מי אתן שתעיזו לצאת נגדו? יהודיות גלותיות.
חחחח[:HoDi
תסלח לי אבל זה ממש ממש מצחיק...
מה אתה חש ת'צמך??? ואיפה בדיוק כתוב בתורה שאסור לשנוא ערבים??
אסור לשנוא שום דבר!!!!!סבא גפטו
כי כל יצור/בריאה - יש בה: יצירה אלהית, וככזאת היא קדושה ואסור לנו לשנואה // כל יצור/בריאה יש בה את אותיות היהדות! אות אלף, בית וכו'.. - בכל דבר ביקום! - ולשנוא אותו, משמע לגרום לו להישמד - לגרום לאותה אות להיות - לא-להיות... וזה אסור!

במישור הפרטי - אסור אף פעם לשנוא!

במישור הלאומי - שערבי/נוצרי/בוש/אולמרט/יהודי - גורם רעה לעם ישראל - אז לא צריך לשנוא - אלא חובה לשנוא! גם אם לא רוצים! כי זה לא עניין של בחירה מישהו עושה רע לעמ"י? באיזשהו מובן? - זה צריך להיות איכפת לכל עמ"י! לא משנה מיהו מהו! וצריכים לעשות הכל נגדו!

שיס"מניק נותן מכות, אז אסור לשנוא אותו על זה שהוא הוריד לך דם. - אבל צריך לשנוא אותו על זה שהוא הוריד לך דם, נתן לך מכות, וכו' וכו' וכו'.. - כשאת מייצגת באותו הזמן - את הגבורה היהודית! לחימה על א"י! קידוש ה' - מול חילול ה' - אז מותר וחובה!
ולא הבנתי מה מצחיק!סבא גפטו
מאיפה אתה לוקח את כל זה??[:HoDi
מצחיק אותי איך ש'תה כותב... תרגע בנאדם!!!
מה מצחיק?? יהודי נפטר! יהודי הלך! עמ"י בסכנת השמדהסבא גפטו
מה לוקח ומאיפה? לא מבין!
מאיפה[:HoDi
אתה לוקח את כל מה שכתבת.???

ולא הצחיק אותי זה שהוא מת... הצחיק אותי איך שאתה כותב...
אני משתדל מהתנ"ך פרשנים פוסקים יהודיים במשך הדורותסבא גפטו
משם אמורים לקחת - לא?

הנה משהו מעניין: סתכלו בסוף הציטוט!!!
ברוכים הבאים לאתר הרשמי של משפחת עמיר,
בחרנו בקטע מדבריו של הרב שמשון רפאל הירש ל שיבהיר את כוונותינו בפתיחת אתר זה:
--------------------------------------------------------------------------------
" מי שמשוכנע שדעותיו אמיתיות וצודקות, חייב להביע אותן ללא הרף, ובכל הזדמנות בגילוי לב, בלי להתחשב במידת התמיכה שיש לו, או ברמת ההתנגדות שיפגוש. רק לשקר דרושים תומכים כדי להצליח... האמת, לעומת זה תמיד תנצח בסופו של דבר, אפילו אם הדבר ייקח זמן... האמת היחידה שהלכה לאיבוד בלי כל אפשרות להחזירה, היא אותה אמת שאין למחזיקיה האומץ לדבר בגילוי לב עבורה, האמת לא הובסה מעולם מכוח ההתנגדות, היא הובסה רק כשחבריה היו מדי חלשים להגן עליה."

מי שרוצה יש לי את המקור של דבריו של הקדוש!
ועדיין לא הבנתי מה מצחיק כאן!סבא גפטו
לא כל דבר אתה צריך להבין...[:HoDi
או שאין לך הסבר?סבא גפטו
יש לי הסבר[:HoDi
אבל אתה לא מבין אותווווו!! כבר הסברתי מיליווןןןן פעמים..
גוי\ערבי שלא נהפף לשונא של הקב''ה ושומר שבע-ישוחחר פולארד!
מצווותיו, אסור לנו לשונאו. ואני מאמינה שהרוב המוחלט רוצים להכחידנו ולכן הם שונאי ה', וגם הרוב לא שומרים 7 מצוות. ולכן מותר לנו לשנוא אותם.
למה ללכת עד לשם? הם הכריזו עלינו מלחמה - וחלאס!סבא גפטו
מלחמת מצווה לכל דבר - ומלחמת ישראל מיד צר שבא עליהם =מלחמת מצווה ע"פ הפוסק הרמב"ם. - ולעניין גרים - אנחנו לא מקבלים אותם בזמן שהיובל לא נוהג כך ש... שלא אמורים להיות לנו אי-אלו סנטימנטים לגבי חשיבות חייהם עלי-אדמות. תפקידם, לשרת אותנו בתפקדינו. - במקרה הזה, להעיף אותם מארצינו.
הרב ליאור אמר שיש לנו מלחמה עם האומהמוח קודח
בס"ד
הערבית, ולא עם אחמד הפרטי...
שיהיה לו בהצלחה! מה אתה רוצה ממני?סבא גפטו
רגע רגע , אדןו ג'פטה.אנונימי (פותח)
אתה מערבב , ומצטט. אז בעברית : לאט לך.
אמרת "אסור לשנוא" - ופתאום חילקת בין מישור פרטי למישור לאומי.
וכאן צדקת וטעית .
צדקת - ישנה חלוקה ברורה בין מישור לאומי לפרטי
טעית- החלוקה הזו מתקיימת גם בלקחת נשק לידיים!!!

אתה לא אמור לעשות רצח עם ( זה מה שצריך לעשות לדעתך) על דעת עצמך - לא ולא (!), וגם אם זה כואב לך ששועלים מהלכים בחצרות הקודש.

לכן - אתה לא מנהיג את עם ישראל , ולכן אתה לא יכול לטעון טענות כאלה , אם יחליטו מנהיגי ישראל - וחבל שהמנהיגים הם לא אנשי תורה וצדיקים - אלא רשעים ושקרנים ,ומאבדים אותנו לדעת .
אם יחילטו מנהיגי ישראל להוביל מלחמה - אז הם צריכים לנהוג כפי שציטטת!
בנתיים , לא עליך לעשות דבר וחצי דבר ממה שכתוב , ומי שעושה כן הוא - ר ו צ ח !
וגם אם הוא הרג ערבים.

ואל תנפנף בצדיקותך .
ועוד דבר , קראתי שקראתי לי כסיל .כנראה שאינך יהודיאנונימי (פותח)
יהודי לא היה מנבל את פיו ומזלז בצורה כזו שניה לאחר שציטט מתורתו הקדושה , עמים אחרים נוהגים כך בתורתם , שמצטטים ומקללים באותו משפט .
אבל יהודי ירא שמים? היכן מורא השמים שלך ?

התורה היא תורת אמת ואמונה .
אמת - שאסור לסטות מהדרך
אמונה - שלעשות אותה באהבה .

אהבה , לא נשמעת ככה , חביבי.
אל תתחיל אותי גם עם "אהבת חנם" -שנותנים חילונים סוסבא גפטו
סוטים.. חילוני סוטה, נותן אהבה בחינם.

ולעניין: - מאיפה העניין הזה שהתורה היא תורת אמת ואמונה- וזה הפירוש של המשפט? תביא לי מקור בבקשה. תודה.

בנוסף, אכן. פליטת פה. וכאן, זה לא תקף שהמטרה מקדשת את "אמצעים" - אבל אני אומר לעצמי - כיוון שלא ידוע מי אני, מילא. אני אסבול את העונש- העיקר שאתה ועוד כמה פה, תבינו. - אמנם זה סיכון לא חכם. אבל ... זהו. - כך עשיתי!

ואני מבקש - שתתמקד בתגובה עצמה ולא בכותב או בדברים הנלווים. תודה.
תכל'ס, אני מבין שאין לך מה לענותסבא גפטו
לא פתאום חילקתי!

וזה דבר ברור וידוע- במישור הפרטי אסור. במישור הלאומי מותר.
יהודי גונב ממך? אסור לך לשנוא אותו. הוא גונב ממך כי אתה חלק מעם ה'! - תשנא ותחזיר לו מנה אחת אפיים!

ואם יש לך פרשנות משלך, אז תכתוב שזה אתה - כי מה שאני כתבתי בעניין הגירוש/לבער/להשמיד - זה חכמינו אמרו זאת! והחילוק שאמרת בעניין לקחת נשק לידיים - תביא לי מקור ואז אתייחס לכך ממה ברצינות.

אבל גם עכשיו... אני לא אמור לעשות שום רצח. וזה לא כזה דבר נעלה. בלשון המעטה.
אבל יש לנו אידיאלים. יש סדרי עדיפויות ביהדות. "סור מרע ועשה טוב" - אין דו קיום! צריכים קודם להעיף / "ובערת הרע מקרבך" ואו אז - לנסות ליישם את הטוב! - קודם כל להעיף את הרע! כי הוא לא יכול להתקיים עם הטוב! ניגוד עניינים!

והדגשתי, ואני אחזור - רבנים למשל נשאלו על אחד החיילים במלחמת לבנון השניה שקפץ על רימון שהתפוצץ - ובכך נפל במלחמה- אבל הציל את חבריו ונדמה לי שתוך כדי גם הרג כמה מחבלים.
הם נשאלו האם זו לא התאבדות? וכו'...
הם ענו: נכון. אין חובה לעשות את זה. הוא לא היה חייב! אבל בעצם זה שהוא עשה - אין כאן עניין/מושג של התאבדות -הוא הציל יהודים! קידש שם ה' - במלחמה עצמה - ובמסירות הנפש- ובדבקות במטרה- להכרית את האוייב! - וזה עניין פרטי!

כרגע, אין שלטון שילך לעשות נקמה במחבלים הערבים - אז כל יהודי פרטי צריך לעשות את זה! ומוצאים את זה בכל התורה - שאנחנו לוקחים דוגמאות מיהודים פרטיים- שבתור התחלה לא היו אותם גדולים... בהתחלה הם היו יהודים פשוטים - והם עשו מעשה חשוב שהיום היו יושבים עליו בכלא.. - ובזה הם נהפכו ליהות אנשים גדולים - ומורי דרך לעם היהודי במשך הדורות!

אני בטוח שאם תשאל כמעט כל רב [למעט הרב אבינר ואלי סדן] הוא יגיד לך שהמעשה עצמו - הוא אכן מעשה יהודי במהותו! גבורה יהודית! אפ' לא להסכים - אם זה הצליח או לא... בעניין שזה הניע יהודים לעשות את מה שצריך - אבל רוב מוחלט יאמר [וכבר אמר!] שאכן זה הציווי היהודי-תורני! - אם יש כאן כמה תהיות.. זה לגבי ההתאבדות. עם יהודי פרטי, זה המבחן האמיתי. כשהוא לבד. - אין לו תומכים. הוא הולך לעשות מעשה -בידיעה שזה מה שצריך לעשות. כי הוא לא הולך להיות טמבל להתפלפל... בלי סוף בסוגיה - לומד סוגיה? מיד הולך להלכה -רי"ף/רמב"ם/רא"ש - [ע"פ הגאון] - לא צריך יותר מזה! פלפולים? בזמן הפנוי.... - עכשיו לך לעשות מה שצריך!

ואנחנו פה במלחמת מצווה! ובשביל זה לא צריך מלך! ולא צריך סנהדרין! להזכירך, יהושע לא היה מלך! - והמרה"ל מפראג על המעשה של שמעון ולוי בשכם - כותב שענישה קולקטיבית היא מעשה יהודי בהחלט! הוא מוסיף וכו'.. [סתכל ב"גור אריה" - פר' וישלח!] והוא מוסיף "וכן בכל המלחמות!" - ושם הוא מבאר את הנקודה - זה לגבי יהודי פרטי - כי אם זה כל השלטון -לא צריך לכתוב את זה בכלל - אז המצב ברור לכולם. אנחנו מדברים במצב שיהודים לא ברור להם.. ואז מגיע יהודי צדיק ועושה מה שצריך!
היא לא הולכת לפי התורה?אנונימי (פותח)
ואתה? כבר רצחת מישהו?
אני לפחות לא יוצא נגדו!סבא גפטו
הוא היה שפוי לגמרי!ה' מלך
אל תוציאי לעז על יהודי שמת!!!
מסר לממלכתים שגידפו את אשר ויזגן באשכול זהואלאד
לא רק שעברתם על כמה וכמה איסורי לשה"ר והוצאת שם רע, אלא גם עברתם על חרם קדמונים שלא להוציא לעז על המתים.

לא נתקו מדינה של גהנום.
מסר לממלכתים שגידפו את אשר ויזגן באשכול זהואלאד
לא רק שעברתם על כמה וכמה איסורי לשה"ר והוצאת שם רע, אלא גם עברתם על חרם קדמונים שלא להוציא לעז על המתים.

לא נתקו מדינה של גהנום.
סורי על הפעירות- אבל...נחמן מאומן
מיזה???
הסבירו, בשרשור אחר.ארגמן
חפשי...
חח ;ואלאד עכשיו גרמת לי לגחךשרית
ותגובה לתגובה עצמה, יש לך? |לא|סבא גפטו
תראה , בשבילך אין תשובה !!אנונימי (פותח)
זה נראה כאילו אתה חייב לרצות את יצר הוונדליזם אצלך , ואם זה לא מסתדר לך אתה רץ מתחת לשמלת הציטוטים ומחכה שמישהו יחזיר לך עשרות ציטוטים .
אז תראה שאלו אתך אם כבר רצחת מישהו?
למה שלא תרצח? הרי זאת התורה שעליה אתה מדבר . לא?
אתה נשמע ממש כאילו אתה חייב להוציא מכאן מישהו שיודה שצריך לרצוח את כולם ..... ויש לי באף ריח של שמפניה.....

אז תראה , אופס , התורה לא הפכה אותנו למוסלמים - שרוצחים בדם קר את כל מי שלא מוסלמי , אופס , אתה בטח לא התכוונת לזה...

סורי - אנחנו בני תרבות שהגיע זמנם להגאל , אנחנו נהיה אור לגויים, ולא ע"י הרג , אלא בדיוק הפוך - רחמים .
ושלא תנסה לטעון בצעירותך שאני חילוני סוטה , או עירוניסט וכו'.
אז למרות שלא מזדהים כאן , יש לי חלק בהתישבות ארץ ישראל במקומות בלי חשמל ומים מסודרים עם ילדי .
אז לא כל כך בקלות תלמד אותי על ארץ ישראל ועל מסירות נפש .

אני לא מתיימר להציג את עצמי כאחד מושלםסבא גפטו
גם כי אין מצב שיצור אנוש יגיע למצב כזה. [שלמה המלך, שהיה החכם בכל האדם - והפעיל את השכל שלו הכי הרבה - הוא הפעיל רק 17% משכלו]

גם כי אני רחוק מאוד מלהיות כזה.

אני כיהודי דתי, צריך לומר את האמת. כל אחד מה שהוא יכול. אני יכול ליותר. אני פשוט מתעצל. נכון. אני אקבל על זה עונש. - אני, אתה - כולנו.

אבל שמישהו בא, ומעוות את התורה, כי זה לא נוח לחשיבה שלו שהוא הורגל אליה, שהורים שלו הורגלו אליה, שהורים שלהם הורגלו אליה במשך שנות הגלות להיות עם המוסר הנוצרי - להפנות את הלחי השלישית, ובמיוחד שזה סותר את הרוח, והמוסר והחשיבה היהודית - אני חייב לצאת. אע"פ שעוד לא עשיתי את המוטל עלי. וזה חלק מן ה"מוטל" על כולנו!

מעניין... שלשת האבות... בני יעקב... משה.. פנחס... דוד... אהוד בן גרא.. גדעון... כל המלכים... כל הנביאים... כל הדורות...!!!! גאולת הדם... דין רודף ומוסר [סתכל רמב"ם הל' רוצח ושמירת הנפש - שאלה לא שייכים לבי"ד- אלא ליהודי הפרטי - כי הוא צריך להציל אותם! - מה שאין כן בדברים כמו מחלל שבת בפרהסיה ובמזיד - שצריך בי"ד]... כל הדורות הרגו יהודים, יהודים/לא יהודים - והם לא נחשבו רוצחים שפלים... לא קמו עליהם יהודים גלותיים וצעקו עליהם "לא תרצח" - כי תלוי בהקשר ובכוונה ובזמן ובמיקום - ובאמת שיש לך מול הבורא - את זה אפחד לא יידע. את זה רק המבצע יודע - אנחנו נשאר לנו לשפוט לפי מה שאנחנו רואים - ולהצדיק ולתמוך במעשיו של יהודי גאה זה, - או לגנות אותו שעשה את זה ממניעים לא טובים - והצורה הראשונה, היא זו האמיתית! - רק הבעי'ה איתך, שאתה מושך את התורה, לרוח שלך. במקום למשוך את הרוח/החשיבה שלך - לרוח ולחשיבה שבתורה! - הקם להרגך? -הכריזו עליך מלחמה? - כל האומה! "אשרי שיאחז את עללייך ונפצם על הסלע" - דוד המלך הזה- בושה! גזען! רוצח! למה להרוג ילדים בני שנה שלא יודעים להחזיק סכין?? - למה??? === כי מהם ייצא ההיטלר הבא! אנחנו למדנו "עשיו שונא ליעקב" - ולא צריכים להתפלפל - תמים תהיה! כן - גם בלימוד תורה- וגם ביישום של התורה! - אל תנסה להסתיר את זה - כי ברגע שתפנה את הגב, הוא יהרוג אותך! ומה הרמב"ם כתב באחת האגרות לבני תימן על מוחמד הטיפש? ועל האומה הרוצחת - בעצם התהוותה כאומה? - האומה המוסלמית...?

זאת הטעות שלך - אין "זמן להיגאל" -הזמן, הוא כל הזמן! זה תלוי בנו - "היום אם בקולו תשמעו!" ועדיף לנו שנעשה את תהליך הגאולה שיהיה ב"אחישנה" - ולא ב"בעתה" - כי אם זה יהיה בשני, זה יהיה בייסורים גדולים מאוד- כפי שאנחנו רואים היום..אז עדיף לחזור לראשון - ועם הפסקה הזאת, כל הפוסקים, הדרשנים, מורי רוח והלכה יהודית במשך הדורות - הסכימו וכתבו כך - כמובן, בצורה יותר יפה...

המטרה של היהדות, היא לא להיות אור לגויים. אלא לקיים את הציווי האלהי. להיות לו לעם - ע"י קיום [וזה לא בחירה - אלא חובה! - ואותה החובה, זה לגבי כל המצוות - לא עושים רק מה שנוח!] המצוות! זה אומר להעלות את כל היהודים לא"י / להוריד מכן את כל "אשרם"/"מצבותם"/"משכיותם"=מפרשים="בתי סגדיהון" ק"ו ב"ב של ק"ו - אם זה של ע"ז! כמו הכנסיות של הנוצרים. להקים את בית הבחירה- בית לה'! שהארץ תהיה נקייה- כדי שנוכל לשהות ולחיות בו לבטח [עד תחילת ה10,000 - שאז במילא יוחרב העולם - אבל זה כבר עניין מורכב - אם תרצה, נכנס אליו. הוא לא שייך. ולא כמו חלק שחושבים עד שנת ה6000] להקריב הקרבנות, למלא את ציווי ה' שיבוא ע"י הכהן הגדול והמלך ובמידה ויהיה לנו, אז גם נביא. - זה מה שצריך - ולא להיות אור לגויים - כמובן!!!! שתוך כדי, זה ייהפך להיות אור לגויים - בכך שיש אומה, והיא האומה היהודית שעושה את רצון הבורא, ומצליחה, ונוכל להתגאות בזה -אבל זאת לא המטרה!!!!!!!

"לא מזדהים"... ואתה עוד קורא לי שמפניה...
שיהיה. - אני לא מזלזל במה שאתה עשית למען א"י. לא מכיר אותך. וגם אם הייתי מכיר אותך, אין לי היכולת לשפוט.
שיהיה לך בהצלחה ורפושבבאכי"ר

רק לומר לך
- אני שמפניה? באמת אתה דפוק.
- בשבילך, וזה לא מפריע לי. גם כי חלק יודעים מי אני ויודעים שאני לא. וגם שזה מטומטם ביותר, - עדיף שתתנצל. אני יודע, על אנשים שנתבעו, ע"י חברים שאני מכיר טוב! - שקראו להם אנשי שב"כ ושמפניה. - ומה העבירה בלקרוא לאדם שב"כניק? - כי בציבור שהוא נמצא - זה מאוד פוגע ומפריע להווי החיים התקין. - שילמו להם אלפים טובים.... -
ג'פטו-מה שאלת אם יש לי?שרית
אמת. מעניין לאיפה ברחו כל אותם אלה שצועקים עלסבא גפטו
לשוה"ר וכו'....

מזכיר לי שבמלון מעוז הים בגוש, ממלוק [ממלכתי] אחד אומר לנו: שלא תעיזו להרביץ להחיילים!!!! שלא תעיזו אפילו לקלל אותם! אם רק תתקרבו אליהם -אני אכסח אתכם!!! - אתם מבינים את המוסר של הנוצרים האלו? מפנים את הלחי השלישית, ועושים פרעות
עשית לי את היום!אנונימי (פותח)
הצחקת אותי ! אבל גם העצבת .
בבקשה , אתה מוזמן לתבוע .
הצלחת להעלות חיוך על שפתי היום .

תראה , זה נורא פשוט , אתה ילד שמתלהם מאד בחריפות וזה עצוב כי ככה לא תגיע רחוק....

אם היית מצליח להעביר את המסר בצורה רגועה ושפויה , היה שווה לשמוע .
אבל שים לב איך "כולם בורחים" , לא בורחים בגלל התוכן , להיפך זה יכל להיות פולמוס מרחיב דעת .
בורחים בגללך ,ובגלל ההשתלחות שלך.
וזה מה שעצוב...

ככה לא מגיעים לכלום , כנראה שמדובר בצעיר חמום . שים לב מה שאני אומר , אני אומר את זה עליך , לא על הדברים שאתה אומר! ( ביקשת לא לשים לב לכותב ...וזה ילדותי למדי...)

קח עצה בחינם .
אם יש לך מה להגיד , ואתה רוצה שיקשיבו .
תדבר , אל תצעק!
ועכשיו תמצא עורך דין . ותרשה לי להצטרף לרוח פורום ה"צעירים" : חחחחח.

בא לכם??אנונימי (פותח)
זה בכלל לא לעניין כל המריבות האלה.מי שלא מכיר את אשר שלא ידבר עליו...כל כך עצוב לי לשמוע את התגובות-"הוא לא נורמלי"...זה מזעזע כמו בוואלה...הוא היה בנאדם טוב ואני לא אומרת שהוא צדיק בגלל שהוא הרג ערבים.אני הכרתי אותו בזכות עצמו לפני שהוא בכלל חשב להרוג מישו..
באמת לא לעניין המריבות האישיותסבא גפטו
אבל להכפיש אותו?
לצאת נגד יהודי שעשה מעשה יהודי לכל דבר?
הוא צדיק לא בגלל שהרג ערבים כי הם ערבים - אלא כאומה שנלחמת בעמ"י!
ולומר שהוא לא נורמלי - זה פשע!
הצחקתי אותך? אני עצוב.סבא גפטו
וברצינות:

- קח את זה איך שאתה רוצה. כי אני ב"ה לא משעמם לי בחיים. אבל עם אנשים אחרים תזהר. כי כתבתי, אני מכיר כאלו שתבעו והצליחו - על דברים פחות גרועים מכינוי חבר ב"שמפניה".

- בורחים או לא - לא מפריע לי כרגע.

- מגיעים לכלום? - מעניין. אמנם אני צעיר ממך. אבל משהו בחיים יש לי. דנתי עם לא מעט אנשים. תאמין או לא. ואני יודע איך לנהל שיחות. האמת צריכה להישמע/להיקרא/להיכתב/להיות מופצת - גם אם היא לא הכי נוחה ומצטלצלת יפה....

- שוב - אם אני רוצה שיקשיבו? אני אדע איך לעשות את זה.

- לא הבנתי את אתה "שומע" הודעות טקסט שלי... מעניין....

צריך לאהוב כל יהודי!!עוד נחזור
זה קשה, אבל צריך לנסות לאהוב כל אדם- כי כל אדם נברא בצלם.. ובמיוחד-יהודים!! לא חבל לשנוא? ככה יבנה בית המקדש?

צריך לעשות נקמה בגויים!! הם עשו לנו מספיק!!
ובשביל זה צריך שנתאחד כל העם! שנאהב אחד את השני ולא נשנא!! ומיש"חף מפשע" לסלק מהרץ ואם הוא לא מסתלק צריך לעשות משו!!

אשר..אף אחד לא יכול לדעת אם הוא עשה מעשה טוב או לא ואף אחד לא יכול לשפוט אותו!!!
אני קצת מבינה אותו.. יום יום לראות ערבים שמסתובבים לידך בחופשיות זה משגע!! ועוד כשהם עובדים-יש מספיק אנשים יהודים שאין להם עבודה!!

כל מה שה' עושה לטובה הוא עושה! אבל צריך גם לפעול! שנזכה בעז"ה לראות את משיח צידקנו ואת כל עמ"י בבית המקדש ובארצינו השלמה.. במהרה!!
סליחה שאני מתערב,אבל ג'פטו...איש-זאב
אתה יודע איך לגרום לבנאדם להקשיב לך?מוזר,כי לי מתי שאני קורא אתה ההודעות שלך מתחילה התכווצות שרירי ידיים חריפה,בלי שום חשק לקרוא.
אז זה,אתה לא יודע,אתה משתלח,אתה לא טורח לרסן את עצמך,אתה מתנפל על כל מי שלא חושב כמוך עד שלאפ'חד אין חשק להחזיר תגובה,כי ברגע שמשיבים ואין לך תשובהאתה לא נכנע או מתווכח,אתה בורח ואומר ש'אני לא סומך על אנשים וירטואלים'.
אז כנראה,ג'פטו,אתה לא יודע איך לגרום לאנשים להקשיב
תצעק-ישמעו אותך
תדבר-יקשיבו לך
מסכימה עם כל מילה.ארגמן
אבל נראה לי שסתם לא אכפת לו שיקשיבו. נראה לי שלא אכפת לו מכלום.
ממש צודקק!![:HoDi
היא כתבה "צודק" - משמע זה אליך, לא?סבא גפטו
אתה!!![:HoDi
אתה!!![:HoDi
טעות. דווקא מאוד איכפת לי ואני משתדל שלא יפריע לאנסבא גפטו
לאנשים. אבל עדיין יש לי סדרי עדיפויות.

להיות נחמד/לרקוד "מה יפית" - ולשקר!
לומר את האמת, ולהשתדל להיות מה-שפחות תקיף - את האמת!

כאן ... דרכנו מתפצלות.
לא אמרתיאיש-זאב
שצריך לרקוד ולשיר מה יפית,לא אמרתי שאתה חייב להסכים עם כל אחד,לא אמרתי שלא תתווכח,אבל בנאדם,יש דרך לדבר,אתה לא יכול לבוא ולצעוק על כולם ועוד לצפות שיענו/יחשבו ברצינות על מה שאמרת
וגם זה עדיין לא לא נושא עצמו.סבא גפטו
אבל שוב - אגיב גם לזה. יש דרך. יש הרבה דרכים. כל אחד בדרכים שלו. זאת הדרך שלי. ועדיין לא הבנת מהי. ראית חלק ממנה. לא מזיז לי. רק שתבין. ועדיין לא הגבת עניינית
על מה לא הגבתי עניינית בדיוק?איש-זאב
אולי כל אחד בדרך משלו,ואני לא יוצא נגד זה,לי יש דרך משלי,לך יש דרך משלך,אבל אתה לא יכול לבוא,לקלל,לצעוק (כפי שמשתמע מצורת הכתיבה שלך)ולצפות שיענו לך "עניינת".
זאת בדיוק הבעיה-"לא מזיז לי"-
מעצבן אותך שאני צועק?לא מזיז לי
מעצבן אנשים שאני מקלל?לא מזיז לי
מעצבן אנשים שאני מקלל וישר אחרי זה מביא מקורות?לא מזיז לי

ג'פטו,אולי לא מזיז לך,אבל לי כן-
לראש הממשלה לא מזיז לעקור ישובים כדי לקדם אינטרסים אישיים-אבל מזיז לי
לאנשי העולם התחתון לא מזיז לרצוח אדם כי הוא עומד בדרכם לפסגה-אבל מזיז לי
לנער שדקר נער אחר במועדון לילה בגלל מריבה לא מזיז (אולי)-אבל מזיז לי.

אז יש לך את הדרך שלך,את צורת הדיבור/כתיבה שלך,את צורת המחשבה והשקפת העולם שלך-אני מכבד אותך על זה,באמת,אבל יש דרך לדבר/לכתוב,אתה לא יכול להתפרץ על כולם ולצפות שישיבו לך עניינית.
אתה רוצה להתווכח?ו"להאיר את עיניהם של כמה וכמה יהודים טובים"? ממש אין לי בעיה עם זה,בכבוד,הבמה שלך(זה ביטוי).
לא זוכר של מי זה,נראלי הרמב"ם או הרמב"ן-אסור להתווכח אם אין סיכוי לשנות משהו.אני לא זוכר מאיפה זה,אבל שמעתי את זה ממשהו,וזה גם מאוד הגיוני.
עם ההשתלחות חסרת הרסן (ביטוי) שלך אף אחד לא רוצה להתווכח.
ולא,זה לא מחמאה (לא,לא מרגרינה,אלא מילה טובה הנאמרת במטרה לשבח.)
אסכם את זה כך:סבא גפטו
- לא אמשיך לדון איתך בעניין. חסר תועלת. גם אם אוכיח לך את דעה מסויימת שהיא האמת, ועוד אוכיח לך שבה צריך לצעוד. לא תלך בה. ורק בגלל שאני כתבתי. - שיהיה. רפואה שלימה

- אני חושב שזה הרמב"ם. בכ"א משהו מאוד יפה, הביא הרב יששכר טייטכל בספר "אם הבנים שמחה" - לגבי דיון עם אנשים כאלו.. ושם זה היה בהקשר של תהליך הגאולה... ספר חובה בכל בית יהודי. לא שיהיה - אלא שיקראו אותו.

ליל"ט ורפושבבאכי"ר
בקשר לקטע הראשון של התגובה שלךאיש-זאב
לא,באמת שאין לי שום דבר נגדך,יש לי משו נגד צורת הכתיבה שלך.
תוכיח לי את זה,אבל בצורה נעימה ולא משתלחת,למה שאני לא אענה?
נו.... זה חלק מהענייןסבא גפטו
- זה חלק מהתגובות שבתכנון שלי לקבל. כך ש... אם התכוונת שאני לא אשיג/משיג את מה שאני רוצה, אז טעית. לפחות כמה פה, כן חשבו כך.

- אם אני עושה נכון, זה נתון לשיקול דעתו של כל אחד/ת. בשורה התחתונה, אני מדי פעם מסתכל אחורה ובודק האם כדאי היה לומר את האמת, אע"פ שהיא בוטה לפעמים, להרחיק איזה יהודי טוב, אבל הארתי את עיניהם של כמה וכמה יהודים טובים. לדעתי, אם זאת המסקנה, אז הדרך נכונה.

- התכווצות שרירים? לך דחוף לנוירולוג. ובהצלחה!!

- מתי כתבתי שאני "לא סומך על אנשים ווירטואלים"? זה שקר גס! לעולם לא כתבתי כזה דבר! כתבתי משהו שאיכשהו דומה לעניין הזה, בתגובה לכך שהאשימו אותי שאני שב"כניק-שמפניה. מעניין. אם הייתי כותב על "הרב" אבינר [שהודה בפירוש!] שהוא משתף פעולה עם הש.ב. באי-אלו דברים [נדמה לי שבמחלה הערבית לא צריכים אותו - איפה כן? - תחשוב לבד!! והוא הודה בזה! ואומר ליהודים דתיים להתגייס לשם] שהוא שמפניה שב"כניק... מייד היית מזדעק. - אז חלילה. אני לא רוצה ולא מנסה להשוות את עצמי ל"רב" אבינר או לבכלל, לכל אדם אחר. - אבל קצת עקביות, לא תזיק. במיוחד להסיר את הצביעות האופפת כל ממלכתי ממוצע.

- ושוב - תצעק.. תדבר.. - חארטה בארטה. - סיסמאות יפות. ותאמין או לא. - קצת ניסיון יש לי בחיים. בדקתי את כל הצורות.
זה מסוג האנשים שיש להם תשובה על כל דבר...אנונימי (פותח)
לא יגמר הדיון לעולם , כי לבחור הזה תהיה תשובה על כל מה שנגיד , וזה ממש מגוכך...

מענין מה תהיה התגובה שלך על מה שאני כותב עכשיו ?
שאני דפוק?
שאני ממלכתי?
שאני חרטא ?
שאני חייב להיתבע על ידך ?
שאני לא ראוי לתגובה?
שאני טיפש?
שאני סוטה?
שאני צריך נוירולוג?

( כל אלה דוגמאות מכתב ידך...)

אני לא מצפה לתשובה , אבל אני בטוח שהיא תגיע ...
אתה מסוג האנשים שלא יודעים לעצור ,
כאלה שלא יכולים לא לענות(!).
אולי תרד מסולם האגו?
ותראה מה קורה כאן ?
אנשים לא רוצים לשמוע אותך!
לא ככה. אולי תנסה להשמיע אחרת ?
אלי תתנצל על מה שאתה כותב?
ושלא תבין לא נכון , לא נפגעתי , אבל אולי אחרים כן .
לא נפגעתי כי אתה סתם מישהו, לא ממש חשוב, כרגע - (ואתה יכול לשנות את זה ) וזה כמו שמישהו ברחוב יגיד לי טיפש . אין לי איתו שום דבר , אז הוא לא מענין אותי ...

--- חבל על דברי התורה שיש לך להגיד , סתם מבוזבזים! ---

מתי כתבת?איש-זאב
'מתי כתבתי שאני "לא סומך על אנשים ווירטואלים"? '-בשרשור על האולפנות,אני חושב שמי שפתחה אותו הייתה 'יהודיה גXה'
אני בטוח שלא כתבתי דבר כזה לעולם! וגא"כ זאת לא דעתסבא גפטו
דעתי. אבל אני בטוח - ובד"כ אני יודע וזוכר מה אני כותב - ובד"כ לא כותב שטויות שאח"כ אני אתחרט עליהם.. כך שכל זה תמוה לי....
הנה,פה:איש-זאב
זה מה שכתבת:
עם כל הערכה, אני נותן העיניים-העצומות שלי, בחברים שלי. ולא במקורות מודיעין של גוף וירטואלי [אתה]

כאן:
Forum/lmf_Read.aspx/15440
הכותרת שלך הייתה:
להתרגז,לא יועיל.ואל תכתוב שלא היית מחומם

זה די למטה
חח יפה!!![:HoDi
טוב אז הבנתי שכן כתבתי את זהסבא גפטו
יפה. כל הכבוד!

עכשיו [ברצינות] מה רצית להשיג בזה שכתבת לי את זה? [הקישור עצמו לא נפתח לי - אבל ציטטת חלק- ואני מאמין שמתישהו הקישור ייפתח לי ואני אראה שדיברת אמת] כאילו... נו.. ואז מה?
היה תשובה על זה:איש-זאב
- מתי כתבתי שאני "לא סומך על אנשים ווירטואלים"? זה שקר גס! לעולם לא כתבתי כזה דבר! כתבתי משהו שאיכשהו דומה לעניין הזה, בתגובה לכך שהאשימו אותי שאני שב"כניק-שמפניה. מעניין. אם הייתי כותב על "הרב" אבינר [שהודה בפירוש!] שהוא משתף פעולה עם הש.ב. באי-אלו דברים [נדמה לי שבמחלה הערבית לא צריכים אותו - איפה כן? - תחשוב לבד!! והוא הודה בזה! ואומר ליהודים דתיים להתגייס לשם] שהוא שמפניה שב"כניק... מייד היית מזדעק. - אז חלילה. אני לא רוצה ולא מנסה להשוות את עצמי ל"רב" אבינר או לבכלל, לכל אדם אחר. - אבל קצת עקביות, לא תזיק. במיוחד להסיר את הצביעות האופפת כל ממלכתי ממוצע
סלח לי, גם שם זה לא חד-משמעי. אני כותב שיש אמות מיסבא גפטו
אמות מידה! - לא במילים האלו... דבר מקובל לכשעצמו.

ובתכל'ס, בא נתמקד - יש לך משהו להגיב עניינית? או שיש לך ואתה לא רוצה.. כדי ללמד אותי...
הגבתי ענינית על דבר אחדאיש-זאב
שעליו רציתי להגיב עניינית,מה שכתבתי-כתבתי
למעלה,ראה תגובה "לא אמרתי"
למה לא ICQ???זה הכי טוב...וזה ממש קל להשתמת בזה..מ!7*ה
אם זה לא יותר מידי מספרים ולא אכפת לך להביא לי מספרים לא אכפת לי לעשות את זה דרך הICQ שלי...
תודה [רבה] על הנדיבות... אבל לא תודה.סבא גפטו
באמת תודה. רק ש...

- אני מעדיף לשלוח בעצמי.
- אני נגד ICQ מאוד לא בטיחותי.
- צריך שידעו שזה ממני. א"כ עדיין אפ' לעשות את זה דרכך. אבל אני לא רוצה.
- אני מחפש דרך אחרת. בעבר מישהו אמר לי על איזה אתר שבו אפ' לשלוח הודעות sms ללא הגבלה, ללא תשלום, לכל החברות [מכשירי סלולאר] - ואין לי מושג איפה הוא.

בכ"א - שוב. תודה.
לגבי התאבדות:גוש קטיף לנצח!
http://www.kipa.co.il/ask/?text=%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA&searchcat=&searchrav=

שאלות על התאבדות....

דרך לשלוח הודעות חינםאנונימי (פותח)
הוראות שליחה : אתם רק צריכים להכניס את שם המשתמש והסיסמא שלכם בICQ(מומלץ לפתוח חשבון ICQ במיוחד בשביל זה), וזה מתחבר דרכו ושולח את הSMS.

יש הגבלה על 67 תווים בעברית ו 160 באנגלית/מספרים להודעה, אם הכנסתם הודעה יותר ארוכה האתר יפצל את ההודעה לכמה הודעות שצריך. אל תשכחו שיש הגבלה של 20 הודעות ביום(אלא אם כן מחזירים לכם הודעה, וזה נותן לכם עוד 8 הודעות)

גישה דרך פלאפון:
האתר נגיש גם מהפלאפון דרך דפדנים שתומכים בXHTML וגם דרך operamini וקיים גם ישום לפלאפון שניתן לקרוא עליו פה.

האתר: http://misron.net/send/index.php
לא להקפיץ שרשורים ישנים!צחקןאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך