פוסק.... מורה רוח... מילון כמו אבא אבן... שיביא לך את ההגדרה המילולית המדוייק למונח "ציוני". - אבל מהשקפתי ולענ"ד אני חושב ש:
כל יהודי. צריך לשאוף [לא סמים] להיות ציוני. יהודי ציוני. כי יהדות, וציונות - חד הם. יהדות זאת התורה, שבין הוברר לנו שם "מצוות א"י שקולה כנגד כל המצוות שבתורה". ציונות, זה להתבטא, להדגיש - את החיבה והפעילות שלך לציון. לחיות בה. לפעול למענה. במידה ויש צרה ליושבים בה, [האלו שלה שייכת ציון - יהודים] לפעול למענם. ולא לעשות שיקולים אישיים אם אני אפסיד פרנסה וזה לא ייראה טוב בעיני הגויים...
לפני זמן מה, יצא שבחור מסויים, חשב שקיללתי חיילים ושוטרים. בא נצא מתוך נקודת הנחה שבאמת קיללתי. - כשהוא ראה זאת, צעק עליי מה? אלה חיילים ששומרים לך על הבית! אתה פוגע בהם - אתה פוגע במדינה - אתה לא ציוני!!!!!
ואמרתי לו: תראה. אני לא אלחם, שתקרא לי "ציוני" כי זאת לא השאיפה שלי. בתורה שלי, כתוב להיות יהודי. ולהיות כזה אני שואף. אם תוך כדי אני נהיה ציוני, אם לפעול למען א"י זה להיות ציוני [וזאת האמת] אז אני ציוני גאה - אבל לפני כן - יהודי גאה! כך שאם פתאום תגיד לי שאני לא ציוני, ניחא.. לא מפריע לי.
בעניין הזה - אפ' לדלג לא שייך - מישהו קרא לי "קיצוני" פנאט" בגלל שקראתי ברחוב בקול גדול - את הציווי התורני "והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם"... אמרתי לו. אני משתדל לא להיות קיצוני. זה לא טוב. וזה אסור ע"פ ההשקפה היהודית. אבל !!! אם אני קיצוני, רק בגלל שאני עושה מה שכתוב בתורה! רק בגלל שאני עקבי בללכת אחרי ההלכה היהודית! אם כך, אני גזען, פנאט, טרוריסט, חומייני - גאה! כי כמו שאם היית אומר לי שלשים ציצית/תפילין זה קיצוני, ורק בגלל שיש לי חיוב בתורה לעשות את זה - אז אני שם - ולא איכפת לי שתקרא לי קיצוני כנ"ל לגבי כל פרט ביהדות. - אגב, ציצית, זה לא חובה.
ונחזור לעניינינו.
ממה שאני הבנתי, למה הוא קורא לעצמו שהוא לא ציוני? כי להיות, היום ציוני, אם תשאל את רוב הנוער, את רוב העמך, יגיד לך... שזה לפעול למען המדינה.... וכמובן לפתח כל השקעה של יהודים נניח בענייני כלכלה וכו'... אבל יותר מזה - להיות היום ציוני, בהגדרה של האנשים ברחוב, זה להיות עיוור, לסגוד למדינה, לראשיה, לחשוב שהמדינה היא בית מקדש שלישי, או הסגן של אלהים, אם לא מי שברא אותו [את האלהים], לא להעיז אפי' להתרעם על צעד אחד של הממשלה כי היא היא היא - הגאולה עצמה... כך שהיום להיות ציוני, זה לא להפעיל שיקול דעת, להשעין את עצמך, על שלטון כל כופרים - ולהתנגד לתורה.
בעניין הזה, יש את הדגל. מישהו טען שקרעתי את "דגל ישראל" שהכופרים בנו אותו, מאלמנטים יהודיים, אבל מלא-ריקנות ובורות! וקרא לי - מה? אתה לא ציוני! הסברתי לו, שהדגל הזה, בעיני, הוא יותר גרוע מהדגל של הנאצים - ואם את/ה - באמת מעוניין להבין דעה של יהודי, אז בכ"ז תמשיך/י לקרוא עוד איזה דקותיים. אפ' פחות. כי זה שהנאצים שונאים אותי, ויהרגו אותי, ברור לי. התורה מלמדת אותי "בידוע הוא, שעשו שונא ליעקב". אבל יהודי, שנלחם/מגרש/רוצח!![יש לי רשימה של מלא יהודים - שלא באופן עקיף=פיגועים אלא ישיר!=אסולין! השלטון רצח אותם!] זה הרבה יותר מקומם אותי! זה כופר! זה בוגד! יותר חשוב לי לחנך את העם שלי, מאשר את איון ברוסיה! החיילים בגוש"ק באו מכוח הדגל!!! נשאו אותו בגאון! - וזה מה שאישר להם חוקית/רעיונית לביצוע הפשע! הדגל הזה מאוס ביותר בעיני! [ובדיחה לא מצחיקה: מבחינתי, אני מעדיף את הדגל של הנאצים. יש כאן איזה מחשבה ש.. החיים הם גלגל.. עולה ויורד.. ירדת? אל תתייאס.. בסוף תעלה.. - אבל כמובן שזאת לא המחשבה שלהם וזה לא נכון! ולמה אני לא אנוסס בגאון עם הדגל שלהם? כי זה דגל שמסמל פגיעה ביהודים! רצח! עינוי! כפירה בבורא ובתורתו!]
אבל ההגדרה נשארת בעינה! אם אני אהיה בלוס-אנג'לס לצערי, ואני אצטרך... איכשהו.. לעשות איזה קידוש ה' גדול - ויהיה לי דגל ישראל.. אני כן ארקוד איתו! ואניף אותו בגאון! למה? כי שם, בגולה, זה מסמל יהדות! זה מסמל גבורה יהודית! פטריוטויות! - שם הם לא יודעים את הפוליטיקה ביניניו...
אבל בינינו? אני משתדל להיות יהודי. - אין צורך להיות ציוני בהגדרה של היום. - אם תוך כדי שאני מקיים את המצוות אני נהיה ציוני [וזאת האמת - שיהודי שמקיים את המצוות - הוא ציוני - בין אם ירצהבין אם לאו!] אז אני גם ציוני גאה - אני לא נלחם ולא אלחם שיקראו לי ציוני!
מקווה שהבנתם.
סליחה אם הארכתי.
אשמח לתגובות בונות.