לכל הנוער הדתי-
שלום ,קוראים לי דפנה רציתי לשתף אותכם במה שאני חושבת:
אתם הנוער שתמיד פועל,רואים אתכם בכל מקום(אפילו בת"א) מחלקים פליירים ועושים הפגנות...
תמיד כשראיתי אתכם פועלים וצועקים בהפגנות (בטלויזיה)הייתי מעריכה אותכם!!
למרות שההורים שלי היו ממלמלים" חיות " אבל אני הערכתי,אני יודעת שאתם נוער טוב-מלא אידיאלים לא כמו הנוער שלנו,שרק מעניין אותו דיסקוטקים,פבים ואיך אני נראה.
אני לא אומרת שאצלינו אין את זה- גם אצלינו יש את הנוער שפועל למען השלום ונלחם על שלום האוכלוסיה המסכנה(ערבים,עניים...) אבל אצלינו לרוב בנוער אכפת מעצמם,מהבועה שלהם,
הערכתי נשברה לפני שבועיים, כשעברתי ליד כיכר רבין איפה שעשיתם את ההפגנה על ההיתנתקות היו שם המוני נוער שצעקו- " ראש שממשלה תתפתר","א"י שלנו לעד" ועוד... הסתכלתי עליכם ופשוט קינאתי איך שאכפת לכם מהאמת שלכם ,מהאידיאלים שלכם... גם הערצתי אותכם על האהבה והמסירות שלכם לארץ...
אחרי 4 שעות עברתי שוב ליד הכיכר והעיינים שלי חשכו. כל הכביש היה מלא בפליירים,סטיקרים ושלטים. מהפחים נשפכו פליירים ושלטים שכיסו את הרחובות,הדפים שלטו בכל, והלכלוך היה כ"כ גדול! אני הבטתי סביב המומה! כל השלטים והכתובות שהיו לפני רגע ביידים של "הנוער האידיאליסט", היו על הכביש מקומטים וזרוקים. ראיתי שלט שכתוב עליו "אוהבים אותך א"י!" וזה כ"כ צרם לי-אתם טוענים אתם אוהבים את הארץ,שהיא הבית שלכם -אבל אתם לא מתנהגים ככה!
ואז הבנתי שכל האידיאולוגיה שלכם הן פשוט באויר,אתם מדברים ומדברים אבל לעשות אתם לא יודעים,אתם טובים בלצעוק ,לעשות הפגנות ומהומות-אבל תכלס אתם לא מקיימים! אתם אולי נשמעים מלאי אידיאולוגיות אבל בעצם- אתם ריקים!
אולי אתם לא מספיק חזקים באמונה שלכם ? באידיאולוגיה שלכם?
חישבו על זה, חישבו מהי האמת שלכם? עד כמה אתם חזקים בה?
דפנה, (המכתב אמיתי!!!)
אז בואו באמת נחשוב קצת, על כל פיסת נייר שאנחנו זורקים! כי זאת הארץ שלנו!