מצרכים: 4
תפוחים חמוצים בגודל בינוני
1/2 כוס יין אדום מתוק
לבלילה:
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
4 ביצים גדולות
תערובת פיזור:
100 גרם אגוזים שבורים (מלך או פקאן או שניהם)
50 גרם צימוקים בהירים או כהים
3/4 כוס סוכר (אפשר גם חום)
אופן ההכנה:
1. חתכו את התפוחים לריבועים קטנים (כמו לסלט חי), שפכו מעל את היין וערבבו קלות, הניחו בצד.(מומלץ להשרות את התפוחים ביין אפילו שעה,כדאי בקערה עם מכסה ולהפוך מדי פעם שהתפוחים יספגו את היין)
2. ביינתיים ערבבי בקערת מערבל את כל חומרי התערובת בזה אחר זה (נכון, לא מפרידים את הביצים, שמים שלמים), ערבלי קלות עד לקבלת תערובת נוזלית מעט סמיכה, הוסיפי לבלילה את התפוחים, שמני תבנית מלבנית בינונית והעבירי לתבנית.
3. ערבבי בקערית את חומרי תערובת הפיזור, פזרי על העוגה מחצית מהכמות והבליעי לתוך העוגה בעזרת הצד האחורי של הכף, בתנועות סיבוביות פנימה.
4. את המחצית השניה פזרי שוב מעל העוגה והפעם השאירי כך בלי להבליע.
5. אפי בחום בינוני כ45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
לבריאות! נ.ב. כמובן שהמתכון תקף לכל ימות השנה, אין מצווה לאוכלו רק בט"ו בשבט.
















)
)

