כתבה מעני'ינת.אמא אדמה

בס"ד ובהשתדלותינו.

שבוע טוב לכולם!

כבר חודשי'ים שאני עושה עבודת חקר בנושא סיבוב השערים. (זו הזדמנות לומר תודה ל"סבא ג'פטו" ו"חנני'ה בן עקשיא" שעזרו לי עם המפות/ למצוא מקורות מידע. אז... תודה רבה!)

את העבודה, אני אגיש בעזהשי"ת ביום חמישי.

אני רוצה לשתף אתכם בכתבה מעני'ינת שמצאתי באתר של עיתון 'הארץ'. כתוב בה על כך שהרב גורן, בכבודו ובעצמו, נכנס להר הבית, לתוך מבנה כיפת הסלע!!!

את הדבר גילו לפני פחות משנה.

והנה הקישור (לדעתי שווה להכנס...):

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=720008&contrassID=2&subContrassID=4&sbSubContrassID=0

והתמונה... (אני מקווה שאפשר לראות אותה)

את כל זה כתבתי בשביל הסיומת:

קדימה! עלו להר הבית! בסיבוב השערים שרוב הפורום הולך אליו (אני משערת...) הולכים רק מסביב; אבל צריך לדעת שהמטרה היא הר הבית עצמו! אם הי'ינו עולים מההתחלה (1967 לטעותם), הי'ינו קובעים עובדה: הר הבית הוא של היהודים. לא הי'ינו צרכים להגיע למצב בו מדינת ישראל מתנצלת בפני המוסלמים שהיא מתקנת גשר להר ללא ידיעתם...

אז שנזכה לראות בבני'ין אריאל,

נתראה בסיבוב שערים אדר (יום ראשון הבא אי"ה).

נ.ב

יש עוד כתבה מעני'ינת באתר של העיתון 'הארץ' בנושא סיבוב שערים. הכתבה, פחות אוהדת ומריחים אפילו דרך מסך המחשב את השינאה שלהם... בכל זאת, לפניכם הקישור: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=520782&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0

יפה יפה.מוח קודח
אני מפלאפון.רוחמה הקראסיבה
את יכולה לעתיק את זה לפה? תודה רבה.
הנה: גורן היה כאןצעיר ושרוט
בתמונה הזאת, שמתפרסמת כאן לראשונה, נראה הרב שלמה גורן ניצב ב-7 ביוני 1967 בתוך מבנה כיפת הסלע, כשהוא אוחז בידיו שופר וספר תורה. התמונה מעוררת התרגשות רבה בקרב תנועות הר הבית ועשויה אף לחולל רעידת אדמה בכל הקשור לתפישה ההלכתית הנוגעת לכניסת יהודים להר.

גורן, שהיה אז הרב הראשי לצה"ל, היה כידוע האופוזיציונר הבולט ביותר לקונסנסוס הרבני ההלכתי באותה עת, ולפיו יש למנוע ביקורי יהודים בהר הבית. מיד עם תום מלחמת ששת הימים הוא שלח את אנשי הרבנות הצבאית לערוך מדידות בהר וקבע תחומים שאליהם מותר ליהודים להיכנס, ללא חשש שידרכו על המקום שבו שכנו המקדש וקודש הקודשים, שגם על פי גורן אסורים לכניסת יהודים בימינו. גורן הגדיר את השטח כ"תוספות הורדוס" (הבנייה שהמלך הורדוס הוסיף למתחם המקדש המקורי) והתיר ליהודים לבקר בו. זאת, בניגוד לעמדת מועצת הרבנות הראשית ועמדת רוב פוסקי ההלכה הדתיים-ציוניים והחרדים.

עתה, על בסיס התמונה הזאת, מסתבר לכאורה שמכוח "דין כיבוש שטחי ארץ ישראל" (דין שמטיל חובת כיבוש על שטחים שמוחזקים בידי גויים), התיר גורן לעצמו - במהלך המלחמה - כניסה ללב לבו של מבנה כיפת הסלע. זה המקום שעל פי גורן עצמו, ורבים אחרים, הוא הוא המקום של קודש הקודשים. לדעת חלק מתנועות הר הבית ורבניהן, "דין כיבוש" חל גם היום, על רקע השליטה דה פקטו של הפלשתינאים בהר. לכן, חובה לכובשו מידיהם ולממש בכך את הריבונות והבעלות היהודית על ההר. התמונה הזאת מספקת להם לכאורה את ההוכחה, כי מכוח "דין כיבוש" ניתן להיכנס גם היום אפילו לאזור המקודש ביותר בהר.

התמונה לקוחה מתוך הספר "כל כתבי שבתאי בן דב" שייצא לאור בקרוב. בן דב, יוצא הלח"י שנפטר לפני 27 שנה, הירבה לכתוב על מלכות ישראל, על בית המקדש ועל דמות הגאולה העתידית. יהודה עציון, איש המחתרת היהודית לשעבר, רואה בבן דב מורה דרך ומוציא לאור את כתביו. עציון איתר את התמונה בארכיון צה"ל, בתוך סרט גנוז.
תודה רבה.רוחמה הקראסיבה
הרב גורן עדיין חי?
לצערנו,לא,הרב גורן נפטר לפני כעשר שניםיונהאחרונה
ותודה רבה לקנאית על הגילוי המרגש והמרעיש !
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך