תפתחו ווקשה.....אנונימי (פותח)
אז תקשיבו..... אני בעקרון משתמשת בכינוי אחר בפורום הזה אבל אני לא רוצה שאנשים ידעו מי אני .... שלא תחשבו שאני חדשה וזה הדבר הריאשון שאני כותבת בפורום......
אז תשקיבו... בערך 6-7 חודשים האחרונים החיים שלי ממש אבח ממש השתנו.... פתאם מתנפלים עלי פול דברים ( שבעך הכל נובע מדבר אחד בסיסי). ולא סתם דברים .. דברים ענקיים! לא דברים שקורים לכולם..... ופשוט נהיה לי יותר קשה מיום ליום והמצב פשוט הולך ונהיה יותר גרוע...... ואני פשוט לא מצליחה להבין למה ה' עושה לי את זה . אני לא מבינה מה עשיתי שמגיע לי יותר מכל החברות שלי שהחיים שחי יהיו ככה ... ואני לא רוצה לכועס על ה' !!! אבל קשה לי ואני מרגישה כאילו שאני ניסוי במאבדה. ה' פשוט מנסה אותי ועושה ת'חיים שלי כ"כ קשים רק לראות כמה אני יכולה להמשיך בלי להשבר ולויודעת מה.....וצוחק עלי כשהוא רואה שאני לא מצליחה..... וחוצמזה אני לא מצליחה לעשות שומדבר חוץ מלחשוב על זה כל היום ואני הולכת לישון מתי שאני מצליחה להרדם ( גם אם זה יהיה 4 בצהריים) רק כדי שאני לא יצטרך לחשוב על זה ושאני יוכל לברוח..... ואני כבר לא יכולה ....בא לי שה' פשוט לא היה בורא אותי.... ואני יודעת שזה לא טוב אבל מה לעשות שככה אני מרגישה??? תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רק לשמוח...מתנחל גאה.
גם לי לא חסרות צרות...
טוב, אני אנסה..תכלת דומה לים
תקשיבי, כל מה ש-ה' עושה, הכל לטובה.
את חייבת דבר ראשון להפנים את זה.
זה אחד הדברים שעליהם מתבססת האמונה.
והדוגמא הכי טובה לזה- השואה.
ניצלוי השואה וגם סתם אנשים ששאלו- למה ה' עשה שכל הדבר הזוועתי הזה- רצח עם- ייקרה?

רק אחרי 3 שנים ראינו את התשובה- כדי שתקום מדינת ישראל!!

לכל דבר יש סיבה בעולם.
הוא לא סתם קורה.
ואם זה קורה לך- סימן שיש בך את הכוחות להיתמודד עם זה!!

ה' לא מעמיד אדם בנסיון בלי לתת לו את הכוחות להתמודד איתם.
ברגע שהנסיון נברא- נבראים גם הכוחות.

בקשר לשאלה- למה ה' עושה את זה רק לך מכל חברותייך- לכי תדעי מה הן עוברות בחיים שלהן.
לכל אחד תפקיד שונה בעולם- ועליו להתמודד עם התפקיד בעזרת הכוחות שריבונו של עולם נותן לו..
"כל מה שה' עושה- הכל לטובה"! להפנים!!

אני מקוה שעזרתי.

אםן לא הייתי ברורה- וגם סתם ככה, מוזמנת לשאול ולהעיר!!
הכל לטובה אבל ה' זה לא בן אדםאנונימי (פותח)
הוא יכול לעשות מה שבא לו אז למה הוא לא יכול לעשות לי טוב בדרך אחרת .....שאני לא יצטרך לסבול!!!!!!
ואם ה' לא מעמיד אדם בנסיון בלי לתת לו ת'כוחות להתמודד אם זה אז איך אנשים מתים??
ואז מה .אז למה שבן אדם ינסה לשפר ת'עצמו ולהיות יותר צדיק או לקיים יותר מצווות או לויודעת מה -אם ברגע שה' רואה שהוא יכול לעמוד בנסיון ה' יעמיד אותו בנסיון???
ומתנחל גאה- ת'אמת לפעמים אי אפשר לשמוח ... וניסיתי ובאמת ניסיתי אבל זה לא עוזר לי לחייך ולהראות שאני שמחה כשאני לא..... ולפעמים שמחה זה דבר טיפשי ! לפעמיפ דבילי לשמוח ואי -אפשר לשמוח על הכל..... ואני לא מבינה למה ה' מצפה שתמיד נשמח הרי הוא ברא ת'צרות שלנו והוא, יותר מכולם יודע איך קשה . הוא זה ששם אותנו בעולם הזה !!!!!!!! אני לא זאת שביקשתי לחיות !!!!
לחסוייה-אנונימי (פותח)
בס"ד
חסוייה-
את לא יודעת את החשבונות של בורא עולם. הקשיים האלה הם לא סתם, לכל דבר בעולם הזה יש סיבה ואנחנו לא תמיד יודעים אותה. הקב"ה נותן קשיים אבל גם כוחות להתמודד איתם.
איך את יכולה לדעת למה אנשים מתים? מי אמר שזה בגלל שהבנאדם לא הצליח ולכן הקב"ה לקח אותו. אנחנו לא יודעים את החשבונות של הקב"ה. ואולי ה' העמיד אדם בניסיון ונתן לו כוחות אבל הבנאדם לא השתמש בהם? אולי?
את צריכה לזכור שלכל מה שה' עושה יש מטרה. אנחנו בגובה העיניים שלנו לא יכולים תמיד לראות את המטרה, ואת הטוב שבסיפור. ולכן אנחנו צריכים להאמין בקב"ה. להאמין שיש מטרה וטוב בסיפור הזה רק שאנחנו לא רואים אותו.
לשמוח זה לא דבר רע. לשמוח זה דבר מצוין!! דוקא בזמנים קשים השמחה מעודדת אותך! דוקא בזמני חושך חשוב לשמוח מתוך אמונה! לשמוח שיש משהו למעלה שמכוון הכל לטובה, ושאיתנו תמיד גם בזמנים הכי קשים.
את יכולה גם להתפלל אליו ולבקש.לא דווקא תפילה מהסידור-תפילה משלך. כשקשה לך תשאי את העיינים למעלה ותתפללי...תבקשי.
בהצלחה לך..וש הקב"ה ישמע את תפלותייך! ותזכרי תמיד שהכל מאיתו יתברך!
בהצלחה...
כנסי..תכלת דומה לים
אני עונה לך:
למה ה' לא יכול לעשות לך טוב?
אני לא יודעת חשבונות שמים, ולא מתיימרת לדעת אותם,
אבל אני משערת שזה כי תפקיד האדם בעולם הזה- זה לעבוד.

הטוב והרע שאת מכירה מעולם הזה, זה לא מושגי הטוב והרע של ה'.
אצלו זה משהו אחר, ובראיה כללית- זה מה שטוב בשבילך ובשביל העולם שיקרה.

אדם צריך לקיים תורה ומצוות- כי זה מה שה' רוצה. וזו בגדול תכלית האדם!! רצון ה'- שהאדם ייקיים תורה ומצוות- והיה בנאדם טוב, ויעבוד על המידות שלו, וישתפר!!

כשתגיעי בע"ה לעולם הבא, אז שם את תוכלי לראות את כל מהלכי ה', ולמה קרה לך כך וכך, ותראי איך זה משתלב בתוך המערך הכללי.
שוב- הטוב והרע במושגים שלנו- אחד הם!! זה נקרא "טוב"- במושגים של ה'!
ה' רוצה לעשות רק טוב לברואים שלו!!

המושגים שלנו והמושגים של ריבונו של עולם- שונים.
כך גם מושגי הזמן- מה שאצלינו יום- לא אותו דבר אצלו.
אהם...צעיר ושרוט
זה באמת נושא לא פשוט.

אבל, אני חושב שאפשר איכשהו להתמודד עם זה.
לי זה גם קרה, וכמה פעמים. ואני בטוח שלהרבה אנשים קורים כאלה דברים, בעיקר בגיל ההיתבגרות.
אז דבר הראשון שאני חושב שצריך לעשות, זה לדבר. כן פשוט לדבר ולהוציא את זה מתוך עצמך.
כי אחד הדברים הגרועים שיכול להיות במצב כזה, זה ההתכנסות.
אם תתכנסי בתוך עצמך, זה לא הדבר שיעזור, את חייבת, אבל חייבת למצוא מישהי לדבר איתה. חייבת!
פשוט לדבר, לדבר על המצב, על מה שאת חושבת על הקב"ה, רק לדבר ולהוציא את זה מהגוף...
ולא להתכנס, וללכת לישון כל הזמן, ולא לדבר עם אף אחד.
אני לא יודע מה המצב שלך כרגע, אבל אצלי זה גרם לזה שלא דיברתי עם אף אחד, לגמרי לא. גם על דברים סתם דברים.
וזה ממש גרוע... העצבות הזאת. אז שזה לא יהיה, ברור?!

עוד דבר קטן, זה לנסות להוציא את עצמך מזה בכוח, לעשות דברים, או למצוא מישהו שיחייב אותך לעשות משהו, ולא, לא לעשות כלום.

אני יודע שיש מצב גדול שלא תקשיבי לי, כי גם אני לא הקשבתי לאחרים כשהייתי ככה.
כי הרגשתי שהם לא מבינים מה עובר עלי. אבל אני חושב שאני כן מבין, חושב.

מקווה ששעזרתי, יום טוב.
מכיווון שה' ברא אותנו נראה לי שהוא יודע טוב מאדאנונימי (פותח)
מזה רע בעיננו ! אז זה לא מציק לו לעשות לי טוב"בעייני" כי אצחו זה גם טוב!!!!
ואני יודעת שה' רוצה שבני אדם יקיימו מצווות . אז אנשים מקיימים מצוות ומשתפרים והכל ואז נהיים להם כוחות שלא היו להם מקודם בעיקבות זה ואז ה' רואה את זה ומעמיד אותם בנסיון! ואז האנשים שמשתפרים לא מקבלים שכר על זה שהשתפרו אלה נסיון, זה לא פר!
ואני פשוט לא מבינה מה הוא רוצה ממני .
ואני יודעת שיש חי ת'כוחות אבל אם אולי אני לא משתמשת בהם ... אני אפילו לא יודעת איזה כוחות יש לי שיעזרו לי ! ולכן אני כ"כ מפחדת כי יש לי מלא דברים שאני צריכה להחליט (בעיקבות הדבר הזה)והחלטות האלה ממש ישפיעו על החיים שלי בעתיד ואין לי מושג מה לעשות ואני לא יכולה לדעת עד שאני יחליט ואני יראה מה תוצאות החלטות שלי.... אבל מה אם אני יבחר את הדבר הלא נכון? ובגל זה אני לא ישתמש בכולות שיש לי!!!!!
וזה עוזר לי לישון: לישון זו הדרך היחידה שאני יכולה לברוח מזה !!!!!!!!!
וצעיר שורט- מה אתה רוצה שאני יהיה שמחה שזה קורה לי?
וגם אני לא ממש מדברת אם אנשים כי אין לי כוח לחשוב על דברים אחרים ותמיד הם מגיכים לדבר הזה כשהם מדברים אתי ומדברים אלי כאילו שהם יודעים הכל ויודעים איך אני מרגישה כבעצם הם לא מבינים כלום! ואני לא ממש יוגכת להסביר אבל לא ממש בא לי לדבר עם אנשים!
ואני לא יכולה להןציא ת'עצמי מזה בכוח . וגם משקורה לי ויקרה לי צצש לא תלויי בי אלה בהרבה אנשים!
אני מביןצעיר ושרוט
ת'הרגשה שלך, קצת.
ודוקא בגלל זה, אין לי כל כך מה להגיד לך.
כי אני לא יודע בדיוק איך אני יצאתי מהדיכאונות האלו.
דבר אחד ברור, להכנע זה הכי גרוע. אז אל תעשי את זה, אפילו אם זה יעלה ביוקר מאוד.

ולא אמרתי שאני רוצה שתהיי שמחה.
אבל... לא יודע, אין לי מה לומר לך.
אני עדיין לא פסיכולוג, ואני לא יודע ממה זה נובע, או איך לצאת.
זה ברור לאן לשאוף, אל השמחה, ואל עבודת ה', שהיא, אם היא אמיתית, מאוד מחזקת.

ובקשר ללישון, אז מה זה יעזור שתברחי?
זה בריחה זמנית, בסופו של דבר זה יתפוצץ לך גם אם לא תרצי.

ושוב, אני יודע שאני מדבר בשפה כמו כל האלו... אבל זה נכון.
ועוד משהוצעיר ושרוט
זה שמשהו נראה לך רע, זה ממש לא אומר שזה רע לך.
וואי איך אתה צודק..עוד נחזור
תוציאי- תקחי מישהו שקרוב אליך ותוציאי.. גם אני נכנסתי לדיכאון ועכשו אני בשלבים.. לי אישית זה עזר לכתוב.. תתכווני במיוחד בברכות השחר-"ואל תביאי לידי נסיון.." תחשבי שאת חייבת לעמוד בזה ו.. בעז"ה..
ממש בהצלחה..
יש לזה תשובה:תכלת דומה לים
בדרך שבה אדם רוצה ללכת בה- מוליכין אותו מהשמים!!!

כל החלטה שתחליטי- בסוף תהיה טובה!!
לי זה היה עם השאלה האם לעבור אולפנא או לא.
כל מה שהייתי מחליטה- היה יוצא טוב!
איך את יודעת?הלל92
אם מה שלא עשית היה יוצא טוב?
ברור שבסופו של דבר טוב, אבל בעכשווי?
כי ככה זה..תכלת דומה לים
אני יודעת להגיד לך בוודאות שאם הייתי נשארת באולפנא ההיא- לא הייתי יוצאת חילונית.. הייתי יוצאת אולי אפילו יותר טובה ממה שאני עכשיו
אז נורא קשה לי לענות לךתכלת דומה לים
בלי לדעת על מה את מדברת..
ואני בת=]
לחסוייה...רעותותי
משפט לחיים:

לא תמיד הכל טוב , אבל, תמיד הכל לטובה!

הקב"ה מעמיד אותנו בנסיונות וצריך לדעת איך להתמודד איתם.
את צריכה להיות חזקה ולעמוד בנסיון שהקב"ה מציב לך.
לפי דעתי כדי לך ללמוד ולחזק את עצמך בנושא של הרע בעולם, תתחזקי באמונתך ותביני מהיכן מגיע גורלך.

אין יאוש בעולם כלל-
(: בשמחה תמיד
מה ????????? על מה את מדברת? לא הבנתי!ואל מי?אנונימי (פותח)
זאת "אחת חסוייה"?תכלת דומה ליםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך