כמה דברים על הקב"האנונימי (פותח)

שלום לכולם

קוראים לי עידו ואני יהודי חילוני בן 22 מאבן יהודה.

אני חדש פה בפורום.

אל אף שאני לא דתי אלא חילוני, גם אני בעד ארץ ישראל השלמה. אני מאד מאד ימני וגם אני כולי תקווה שנקים מחדש את הישובים בעזה ובצפון השומרון. אני מאמין שכל ארץ ישראל צריכה להגיע לידינו, שזה אומר שאני מאמין בשלום ללא ויתורים. שלום אמיתי בשבילי = הכרה מלאה של הגויים בעובדה שארץ ישראל שייכת לעם היהודי, ואנחנו לא מוותרים על אף פיסת אדמה ממנה.

וכעת יש לי לומר לכם כמה דברים בקשר לאלוהים(לפי תפיסת העולם שלי).

1.) זה נכון שאלוהים הוא האחד והיחיד, האל שברא אותנו ונתן לנו ארץ חמדה וטובה, וכמובן גם תורה ומצוות.

2.) זה נכון שאנחנו כל הזמן אומרים לעצמינו(מתוך ידיעה) שחובה לקיים את כל המצוות של אלוהים, אבל אף אחד מאיתנו לא מקיים את כל המצוות, מכל מיני סיבות. קושי בקיום המצווה, או אי יכולת בקיום המצווה עקב משהו מסויים(כמו למשל בעיות בריאותיות), קושי בהתגברות על יצר הרע, ועוד המון דברים.

3.) זה נכון שאנחנו אומרים שאלוהים זה רק טוב, זה מה שאנחנו תמיד רוצים לומר בתכל'ס, אבל כשאנו רואים את הרוע בעולם(מלחמות, מחלות, מוות, עצב וכו'), זה גורם לנו להגיד שאלוהים זה רע, ואולי עדיף לעזוב את הדת וזהו, כי כל האמונה הזאת לא שווה כלום אם יש בעולם הזה רוע.

אלו רק 3 דברים שהצגתי לכם, אני עוד יכול להציג לכם מיליונים... אז לכן אני אתן לכם סיכום לגבי שלושת הדברים האלו. סיכום שיוכיח איך צריך(או יותר נכון כדאי) לראות את אלוהים:

לסיכום:

אלוהים זה פשוט הכל, כי יש בו הכל. יש בו גם טוב ויש בו גם רע. הוא ברא את העולם הזה. הוא ברא בו את כל מה שברא בו. הוא ברא בו דברים טובים כמו אהבה, צחוק, ושמחה, וכך גם ברא שנאה, כעס ובכי. הוא גם ברא לנו יתרונות וגם חסרונות. הוא עשה מצבים שכשאנחנו רוצים להשיג משהו אז אנחנו יכולים להשיג אותו בקלות, אבל הוא גם עשה מצבים שכשאנו רוצים משהו, אז צריך להתאמץ קשה מאד. בקיצור, אלוהים ברא הפכים וניגודים על מנת ליצור איזון בעולם. לעשות טוב או לעשות רע(לפי בחירתנו). כמובן שרצוי לבחור בטוב, אבל לפעמים כשאין ברירה גם בוחרים ברע, ולפעמים אפשר לשלב גם טוב ורע ביחד, שזה האיזון. מסקנה: אין רע מוחלט ואין טוב מוחלט. בכל רע יש קצת טוב ובכל טוב יש קצת רע.

לכן המסר שאני מעביר פה זה שאלוהים זה גם טוב וגם רע. יש רגעים בהם האדם מרגיש שהוא מאד אוהב אותו, ויש גם רגעים שבהם לא חסר קצת רגש של שנאה אליו(אני מודה שגם לי לפעמים יש רגעים כאלה). זה טבעי, כי אחרי הכל אלוהים אחראי על הכל. לטוב ולרע, ואין מה לעשות נגד זה. לכן אני ממליץ לכם ולעצמי, זאת אומרת לכולנו, אני ממליץ לקבל את מה שיש בעולם. שכל אחד יחיה בצורה שהכי הכי טובה לו, לטוב ולרע. אני למשל משתדל לבחור בטוב, למרות שאני מודע לכך שבחלק מהדברים הטובים שאני עושה מסתתרים אלמנטים של רוע, בין אם אני מבחין בהם ובין אם לא, אבל למרות הכל אני עושה אותם כי אפשר לברוח מהרע באופן מוחלט, כי כידוע, גם בטוב יש קצת רע. מסקנה: הרע תמיד נמצא איתנו(גם בדברים טובים), אבל אנחנו נתעלם ממנו

יישר כח !יונה
כמה דברים..עוד נחזור
דבר ראשון שמאוד הציק לי זה- שלא אומרים ולא כותבים אלוקים עם ה, אסור! זה כמו להגיד שם ה'..

דבר שני- הקב"ה הוא רק טוב!! הוא מנסה אותנו.. קשה לנו- אבל איך אפשר להגיד שהוא רע אם הוא ברא אותך? אנחנו אלו שבוחרים אם לקחת את הדברים רע או לא.. כן יש מחלות,מלחמות,ועוד קשיים. אבל זה ניסיונות!וזאת בדיוק האמונה שלנו! להאמין למרות הקשיים!!

דבר שלישי ואחרון- אולי קשה לקיים את המצוות אבל כשאני לא עושה מצווה או עושה עבירה אני חושבת,כועסת על עצמי איך שאני כפויית טובה,הקב"ה ברא אותנו,נתן לנו ת'חיים ובאמת לא הרבה דברים הוא מבקש מימנו לעשות! אז משתדלים! ואח"כ מגישים כ"כ טוב שזה שווה את זה-גם בעולם הבא..

וזהו.. סליחה על הפילסופים...

הקב"ה אנחנו אוהבים אותךאנונימי (פותח)
חס וחלילה להיג שה' הוא טוב ורע אלא הוא רק טוב וכול הרע שאנו עושים זה בגלל יצר הרע שאם הוא לא היה לא היה רע כי ה' הוא רק טוב אבל אפשר לשאול שאלה מי ברא את יצר הרע? תשובה: ה' אז הוא כן רע אלא לא נכון הוא נתן לנו את כח הבחירה חעשות גם טוב וגם רע ואם אנחנו בוחרים לעשות רק רע זה מרצוננו ולא מרצונו כי הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים ולכן אם אתה רואה שיש מות תלמד למה היגע מות לעולם ספר בראשית ואם אתה מרגיש שה' הוא גם טוב וגם רע אז תלמד תורה ותבין מהיא מציאות ה' ולא לבוא מינקודת מבט רק של חילוני שלא פתח גמרא או הלכה או מוסר ואולי אני טועה אז זה בגלל שלא למדתה איך ללמוד תורה ולזה צריך רב והמות הוא עונש על מעשינו נרעים ואפילו צדיקים עושים לפעמים מעשים רעים כמו שאומר הפסוק "אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אני מציא שתמצא לך רב ושנית תלמד את מציאות ה' ואם יש לך שאולות לא מובנות אז הרב שמצאתה שהוא בעינך הכי טוב תשאל אותו את השאלות שיש לך בהם ספקות
נכון מאד!תפוזה 1
התכוונתי-תפוזה 1
בס"ד

שאני מסכימה עם יהדי..
א-לקים שלי רציתיאנונימי (פותח)
לעדו היקר ,הא-לקים שאתה מנסה לצייר, צריך עוד בירור

ולימוד אמונה מסודר של קומה אחר קומה וערוגה ליד ערוגה

בכוזרי וברמח"ל ובעיקר במקום של תורה מרב, והאור הא-לקי יאיר לך

בכל , בכל החיים בהליכות הדרך ארץ ,בשירה בשמחה

ותקרא את ספר תהילים וגל עיני ואביטה נפלאות מתורתך.

והמשך לסכם לעצמך את עניני האמונה המקובלות האמיתיות,

ועלה והצלח.
המטרה שלנו היא שיהיה רק טוב בעולםצביקהאחרונה
וכשמבינים את זה ,יוצא מכך שאסור לנו לעשות אפילו 'קצת' דברים רעים כי בזה אנחנו מעכבים את השלמות בעולם,את הגאולה.

איך יש רע?..חשיבה שגם לרע יש עצמיות,כוח הובילה את העולם האלילי לחשוב שיש אלוהים רעים ויש אלוהים טובים.

היהדות(לפי חלק מהחכמים)מסביר שלרע אי כוח אין לו עצמיות אלא הרע הוא הסתר פניו של ה', כשה' לא עוזר -אז רע לנו.כמו אור וחושך.
כך גם כתוב בתורה "ויאמר אסתירה פני מהם אראה מה אחריתם כי דור תהפוכות המה בנים לא אמון בם"(פרשת האזינו ל"ב,כ"א).
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך