חשוב מאוד!!!אנונימי (פותח)

בס"ד

ארץ ישראל ממשיכים ובגאון!

לאחר צמצום ההתיישבות ביהודה ושומרון בשנים האחרונות, ולאור מדיניות הגבלת הבניה, תנועת 'נוער למען ארץ ישראל' קוראת לחזון התיישבות חדש הדוגל בהתרחבות ובבניה מתוך גאווה יהודית של עם היושב בארצו, להוסיף חזון, לבנות ולהתקדם, להתפתח ולא רק להתגונן.

בעז"ה נעלה לאחר חג הפסח לארבעה גרעינים ברחבי יהודה ושומרון:

באפרת(עיטם), באלון מורה(הרחיבי), בקדומים(שבות עמי) ובחשמונאים.

כחלק מההכנות לקראת עליית הנוער והמשפחות למאחזים, אנו זקוקים לציוד בסיסי כגון רהיטים, מכשירי חשמל, אוכל, כסף, וכן כל רעיון העולה על רוחכם.

לתרומות, להצטרפות, ולכל סיוע ניתן לפנות ל:

שבות עמי ליד קדומים:     עיטם ליד אפרת:

איילת: 052-8319857       מישר: 052-5778605

ערבה: 052-4424061       שירה: 052-5971203

הרחיבי ליד אלון מורה:     חשמונאים:

אהרון: 054-5273738       ליטל: 054-2212970

מיטל: 052-5789704  

לא יכול או לא רוצה?אנונימי (פותח)
את הסיפור הבא שמעתי מפי מו"ר הרב יוסף הלל לוי זצ"ל.

רבי יעקב יוסף מפולנאה – אחד מתלמידי הגר"א (נודע כמחבר הספר "תולדות יעקב יוסף") מדולי המתנגדים לתורת החסידות - היה מקורב בידידות לבעש"ט. פעם אחת התארח אצל הבעש"ט והלה פתח מאמרי פיו: "ה' שומרך ה' צלך על יד ימינך" ("תהלים" קכ"א). אל כל מקום שתלך, הקב"ה, כמו הצל, יהיה לצדך תמיד.
האורח נהנה גם מהמשך דבריו של הבעש"ט עד ש... אחד מערלי העיירה נכנס ובפיו: "זיד! אני מתקן כלים!" מודה לו הבעש"ט ומשיב: "אין לי מה לתקן!". חוזר הערל ומוסיף: "ז'יד! אם תחפש היטב, תמצא, שיש מה לתקן!" הבעש"ט דחה אותו בתואנה, שהוא עסוק עכשיו עם האורח.
עתה פנה אל האורח ושאלו: "האם שמעת את דבריו של הערל?" - "כן!" השיב לו האורח. "דע לך, שזה עתה שמעת את דבריו של הקב"ה". – "לא!!!" השיב האורח בביטול. "לא יכול להיות! כלום לא מצא לו הקב"ה פה קדוש וטהור יותר מפיו של הגוי הטמא לדבר מתוכו?! אני לא מאמין!" – "מה זאת אומרת: אני לא מאמין? אתה לא רוצה להאמין! אילו רצית, היית יכול להאמין!" וכך נמשך הוויכוח עוד זמן מה, עד שהגיעה שעתו של האורח לצאת לדרכו. השניים נפרדו בלבביות.
עוד האורח מהרהר בדבריו האחרונים של הבעש"ט מחכה לעגלה, שתסיע אותו למחוז חפצו, והנה הוא שומע קריאה לעזרה מרחוק: "ז'יד! תעזור לי לחלץ את העגלה מהבוץ, שבו היא שקעה!" האורח מסתכל בחמלה ובבוז על העגלון ומשיב: "מצטער! אני אדם חלש! אינני יכול לעזור לך!". "מה זאת אומרת: אינני יכול?" התריס העגלון והמשיך: "אינך רוצה לעזור! אילו רצית, היית יכול לעזור!" סיים העגלון את דבריו.
האורח החוויר עתה כסיד. רק לפני דקות ספורות שמע את אותם דברים מפיו של הבעש"ט וסירב להאמין להם ואילו עתה הוא שומע זאת מפיו של העגלון הערל...
עד מהרה חזר אל הבעש"ט והתנצל בפניו על הפקפוק בדבריו ומאותו יום ואילך הפך לחסיד נלהב.

הרב יוסף הלל לוי זצ"ל – אחד מנקיי הדעת שבירושלים נפטר השנה בשיבה טובה ובשם טוב. כל חייו היה אדם צנוע וכל כולו היה קודש לעזרת הזולת. מספר פעמים בשבוע היה יוצא מביתו אל בתי האסורים לבקר שם את האסירים ולהחזירם למוטב בדרך התורה. הרב לוי זצ"ל היה דואג לכל צרכם ולכל מחסורם גם לאחר שחרורם מהכלא ורבים נהנים ממעשיו עד היום הזה. הרב יוסף לוי נפטר בשבת, שבו קראנו "ואת הנפש אשר עשו בחרן" ואכן הוא עשה נפשות רבות וקירבן לאבינו שבשמים. מעשיו היו לאות ולמופת לאין גבול למעשי חסד ולראייה, שיש לעשות רק "השתדלות" קטנה, ושאר הדברים כבר יבואו מאליהם.
כתובת אינטרנטאנונימי (פותח)אחרונה
יש סניף חדש בגבעה הצורפתיתדורין השמיני

שממש צריכים מדריך אני ישמח אם משהו ידבר איתי

0557759795 חיים

אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
אולי תכתוב בנוג"הפתית שלג
נטוש?אנונימי (פותח)
אמן
מאין יבוא עזרי? 😭אנונימי (פותח)
מה בקשתךאנונימי (3)

ותעש....אולי

אז לא נטוש 😕אנונימי (פותח)