יש לי כמה בעיות והחלטתי סוף סוף להפנות אותן לפורוםנשארת חסויה

עד לפני שנתיים הייתי לומדת קרוב לבית. הייתי אמנם נוסעת כל פעם שעה וחצי אבל זה היה לי טוב.

קודם כול אקדים בתיאור בייתי. הבית שלי הוא מין בית שלאנשים בו לאר כ"כ אכפת ממנו. טוב נו- אז מה יקרה אם הוא בלאגן?  למה צריך בכלל לשטוף את הכלים אחרי שאני אוכלת הרי תמיד יש את נועה (שם חסוי) שתנקה. וזה כל כך מפריע לי עד שאני לא יודעת מה לעשות! השנה עברתי ללמוד בפנימייה כך שאני חוזרת פעם בשבועיים הביתה. אני מגיעה הביתה ואני מגלה שהוא מבולגן, כאילו לא סדרו אותו כבר כמה שנים. ואז אני מתעצבנת וצועקת וזורקת דברים לפח- ימין ושמאל. ואז הם מגיעים ואומרים לי- למה זרקת את זה ואת זה, הרי צריך את זה או שהתכוונתי להביא את זה לגמ"ח מסוים (אז למה הוא עומד פה חצי שנה?!) לפעמים אני מתייאשת ומגיעה למצבים שאני לא רוצה לחזור הביתה. אבל יש לי אחריות כלפי משפחתי! הרי איך זה יתכן שהם יחיו ככה? ובכלל- מה יאמרו עלי הבריות? זה בסוף עוד עלול לפגום לי בשידוכים, הרי מי ירצה בחורה שהוריה לא יודעים לחיות בבית נורמאלי? שלא קבלה חינוך נורמאלי? זה נקודה אחת.

ולנקוד' השניה. בתור אחת נורא אסטניסית , אני לא מסוגלת לראות אנשים לא מנומסים. אבל לצערי,  אני לא נולדתי מאותה גזרה (  (patternשממנה כל משפחתי יצאה. וזה נורא מפריע  לי.  ניקח לדוג' את אחי. לא אכפת לו משום דבר.  מה אכפת לו ללקק את אצבעותיו אחרי שהוא אוכל? הרי החיים היפים עוד לפניו! ולא  אכפת לו שיש לו אחות קטנה שלא יכולה לשבת בשולחן עם אנשים שאוכלים כמו חיות!!! וברגע שבאמצע הסעודה הוא מתנדנד על הכיסא אני צועקת עליו וכול אווירת השבת נהרסת! ואם הוא לא מפסיק אני עוזבת את הבית. ואני יודעת שאני נתפשת לקטנות אבל זה שאנחנו לא מאותו גזרה כבר אמרתי? ואז זה נמשך הלאה, אל אחותי היותר גדולה, ואז לאמא שלי! אני מתחילה לצעוק על אמא שלי! למה היא לא מחנכת את הילדים שלה כראוי וכ'ו וכ'ו. אני מתביישת לצאת איתה לרחוב! וככה כל פעם שאני חוזרת הביתה.

אמא שלי אמרה לי שכדאי לי לכתוב פה ולעלות את הבעיה בפניכם. אודה לתשובות מהירות. סליחה על כל הבלבול שיש פה. אני עצמי מבולבלת נורא. במיוחד בשעה כזו בלילה.

הצד שלי בעניין, ועצתו בצידודובלה
אני אמנם לא יכול להצהיר שעברתי את אותה הבעיה בדיוק, אבל אני יכול לומר שאני בהחלט מבין אותה מכיון שעברתי משהו דומה. ואני מתנצל מראש על אריכות התשובה דלהלן.

אני אדם מסודר מאוד, ובלאגן מאוד מפריע לי. הבית שבו גדלתי הוא בית נפלא, אבל הסדר אף פעם לא היה הצד החזק שלו. וזה בהחלט הפריע לי הרבה פעמים, בפרט כשהשוותי לבתים של חברים שלי.

מה שעשיתי בפועל (אחרי שגמרתי להתעצבן) הוא, שהשקעתי את חוש הסדר שלי במה ששייך לי ובאחריותי. כמו, החדר שלי בישיבה. הארון שלי. וגם בבית, כל פעם שהגעתי הייתי מסדר את השולחן (כן, כל פעם הייתי מוצא אותו שוב מבולגן).
ובתוכי, חלמתי איך יראה הבית שלי, כשאקים אותו בע"ה. איך יהיה בו מסודר ונעים.

זה שאנשים אחרים בבית נהנים מצורה אחרת של החיים, זה אמנם די מפריע אבל אפשר להבליג על זה, ולהחליט רק בתוך הלב שאצלי בבית יהיה אחרת. זה ישמור על אווירה נינוחה יותר בבית!
לדעתי, אם תקופה של קצת זמן, אחיך יראה שאת לא צועקת עליו כשהוא מתנהג בחוסר נימוס, הוא יהיה פתוח יותר אח"כ לשמוע אותך כשתסבירי לו בעדינות - לא בשעת מעשה - שזה קצת לא נעים לך ואולי שישתדל לא לעשות את זה, לפחות כאת בבית. אני חושב שזה לגיטימי. אם זה לא יאמר בנימה עויינת...

יתכן שאני לא קולע אל השערה בהבנתי את המצב, תתקני אותי אם לא עניתי לעניין. השתדלתי בכל אופן. בהצלחה
הי חמודה....אנונימי (פותח)
גמלי יש בעי'ה דומה!!!
אמנם לא בפנימיה...חוזרת כול יום הביי'תה, הביית שלי לא לגמרי הפוך אבל בהחלטו מה שאני חושבת שמסודר אצלם זה לא תנאים ליחיות - הם טוענים שהבית לא צריך ליות מוזיאון.
ומה שהם מגדירים מסודר רוב הפעמים -
אצלי זה בלאגן.(רצינית)
כול עוד הבית לא ה-פ-ו-ך אני איך שהוא מסתדרת ומסדרת.
כמה פעמים אמרתי -"אוף!! איזה בית מבולגן!! ולא איווררו כאן!! מה זה תנאי המיחיי'ה האלו?", והבנתי שאמא שלי מאוד נעלבה (כמובן שכאשר לא לגמרי הפוך). ולמה נעלבה??--> כי היא כל היום עבדה!! ועשתה קניות. וסידרה בחדר שלה וכו'..אבל הסלון נישאר ג'יפה!!
עם הזמן ( חודשים) התחלתי ליקלוט - להיכנס למצב. ועדיי'ן לא לגמרי!!
אז נאחל לנו בהצלחה!!!
מקווה שעזרתי...
יומטוב!!
דבר ראשון....חמסית
כיבוד הורים! תישטלתי על עצמך! נכון, זה מפריע לך, זאת זכותך. אבל היא אמא שלך! ולך אין זכות ליצעוק עליה! להעיר בעדינות, מותר. אבל ליצעוק?
חברה- אני בטוחה שזה נורא מפריע לך, אבל את צריכה להבין- המישפ' שלך שונה ממך בהרגלי חיים שלהם. אתם צריכים ליחיות ביחד, עם כל הדפקטים אחד של השני.אני הייתי מציעה לך להתעלות. כן, פשוט תתעלי על עצמך ועל האסטניסטיות שלך.
<לא שזה פשוט...>
אני לא חושבת שאתה צריכה לנקות את הבית. מן הסתם החדר הפרטי שלך מנוקה, ואם זה מפריע לך ששאר הבית מלוכלך, אז תנקי. אבל לא באופן כזה שהמשפ' תרגיש ש"הופ! הנה היא חוזרת הבייתה ועושה צרות!" שירגישו שאת עושה את זה מאהבה ואחריות כלפיהם ולא אחרת...
מותק, ב"הצלחה!
ניסיתי!!נשארת חסויה
אני ניסיתי וכל שאני מנסה אני לא מצליחה!! וזה שהם לא במנטאליות שלי אז אני אמורה להקריב את כולי להם? ולהרוס את החיים שלי? להרגיש שאין לי מקום בבית? ככה אני מרגישה! אני מרגישה שזה הולך ומחמיר ואני לעיתים חושבת שכבר אין לי למה לחזור!! הם גם אמורים להתחשב? סה"כ זה החיים שלהם, ומה יאמרו על כך הבריות? זה כבר משגע אותי! ניסיתי כל מה שהצעתם אבל דבר לא עזר!
גם לי יש אותה בעיה בדיוק.רוחמה הקראסיבה
ואני נתקלת בה פעמים רבות בחיי. כל רגע של שהות בבית גורם לי לכך. אין לי כל כך מה לאמר לך בעניין מכיוון שגם אני נמצאת באותה "ביצה". אשמח גם אני לעיצות. נכתב בערב שבת קודש בחו"ל.
עדיף לחיות עם משפחה ממש ממש מסודרת!?עדי:)
ואם האח הגדול רואה לכלוך/כלי לא שטוף בכיור הוא יתעצבן.. אבל לא ישטוף את זה בעצמו!?! תחשבי על הצד השני..
הייי עדי??סוכנת_כפולה=]
עדידוש????.את באה היום לבאולינג???...
חולעליך...לי-נוי..=]
המסר"ש שלך לא עובד????????????????????????????????דובלה
לונראלי שהיא בכלל יודעת מזה... היא חדשה!!עדי:)אחרונה
להתייחס יפה!!
יש לי רבע מהבעיות שלך...- אבל צ'מעי-נחמן מאומן
כלומר, הבעיה היחידה אצלי היא שכשאמא שלי מעצבנת אותי... (ולא צריך להרחיב...)
בכולופן, תלמדי ממני, וכדי למנוע בעיות תיהי כל היום בחדר שלך... יש הרבה דברים לעשות בו... ותקבלי את המשפחה שלך כמו שהם וכמה שזה קשה- תשתדלי להתרגל... תכלס אם את לא המלולכת וזה הם אז תעצמי עיניים ותבהירי לחבר שלך ת'מצב בעתיד בע"ה...
שלוםמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

לנשארת חסויה שלום

א' אני מבין שקשה לך שהכול בבלגאן

אבל א' את צריכה לומר תושה שיש לך הורים משפחה בית וכו'
יש כאלוא אלנו שאין להם בית

ב' דברי אם ה' יתברך ותבקשי שיעזור לך לשנות להורים שלך את הכפתור(ראש)

אולי תחסרי הביתה את תסתכלי על הבלגאן ועל תתעצבני(אני יודע שזה קשה ) דברי אם אמא שלך (יפה ) ובלי לצעוק
תומרי לה תודה על אדברים הטובים
ואחרי זה תומרי לה שזה ממש קשה לך שהכול בבלגאן
ושאם היא
יכולה שתסתר את הבית יותר (למרות שהיא עושה דברים אחרים וכו')

והכי חשוב לדבר אם ה'
ושהכול יהיה בסבלנון

בברכת הצלחה
מאיר
* תודה *כאלו ; לא * אל* ואל*מכאל 2 3
לנשארת החסויהאנונימי (פותח)
גם לי יש קצת את אותה בעיה....אבל מה לעשות?אי אשפר לשנות את כל הבית ואת כל העולם...לכן תתפללי לה'..תאמיני לי שזה עוזר,תבואי הביתה עם חשק,גם אם לפעמים אין אותו.
התפילות לקב"ה הכי עוזרות-אחרי תפילה אנ מרגישה שה' שומע אותי ועונה לי.
לי יש המון אחים מתחתי בלי עין הרע והם שובבים כל אחד בפני עצמו אז שהם ביחד-ואי ואי.אז דברי איתם,תגידי להם שלא כל מה שהם עושים זה טוב,תעודדי אותם תביאי להם הפתעות שאת באה מהאולפנה-תמיד זה עוזר והכי חשוב זה התפילות לקב"ה ושתהיה המון סיעתא דשמיא.
בהצלחה לך!מקוה שעזרתי...את יכולה לשלוח מסרישי.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך