הוציאו אותי מחומש. תמונות של הזבל, הביוב ועוד כמהצחקן
אחכ עוד פרטים, בלי נדר.צחקן
טיולית, שבי שומרון.צחקן
צומת אלפי מנשה: מתעמתים עם המשטרה. ימח שמם.צחקן
אין סיבה להילחם עם המשטרהמשה
יצחק!!! אל תקרא לאף יהודי 'עוזר של היטלר'האריאלניקהנאמן
יצחק??? מזה היה הסוף?????פלפלתי
תהיה יצירתי ותביא ביטויים אחרים.
ולא כי אני מתה עליהם - ממש לא,
אלא כי זה לא לענין.
ד"א- שניכם נשארתם שם בסוף?
ברדלס,,רעותותי
ואנחנו יודעים שנמשיך להילחם על הארץ שלנו אבל לא נרד רמה..
הם ממש לא אחים שלי!מוריה
עד שלא תעברי דבר כזה, לא תביני..
מורי'ה צודקת.....איתי'ה
מי שלא עבר-ראה-הרגיש את מה שהם עושים בכלל לא מבין...
אני כמעט בטוחה שהוא קורא להם כ["]ך כי ככה זאת באמת ההרגשה שכשהם מעיפים אותך....
זה לא מספיק לראות תמונות או לשמוע סיפורים.... אז תרגישו-תבינו.
ואני עדי'ין לא חושבת שהם גוי'ים.... הם הלכו לאיבוד.
אני עברתי וראיתי את זה![:HoDi
לפחות לא כשהם מגרשים אותך...איתי'ה
כי גם אם אח שלי הי'ה מגרש אותי ח"ו מהבית הי'יתי קורעת אותו מכות.... בלי לחשוב על זה שהוא אחי... ואח"כ גם הי'יתי מתעבת אותו על עצם המעשה שהוא עשה...
יש הבדל בין "הרגשה" ל"מציאות".... וברצינות:סבא גפטו
אולי אמרו: שלא מתייחסים אליהם ככה.
אולי אמרו: שמתייחסים אליהם יותר חמור מאשר שהיו מתייחסים לקלגסים בגרמניה - ולמה? > כי הם אחים שלנו והיד אליהם נוקשה יותר!
לא כולם יהודים שם..פלפלתי
יסמניקים הם לא יהודים. לא. ותגידי מה שאת רוצה.
חוצמזה שדווקא לשם שלחו 60% שוטרים ערבים.
אז דחילק..
אז יש לו בעיה קשה מאוד!פלפלתי
כי יש שלושה סימנים ליהודים -
ואם הוא עדיין שם - יש לו בעיה קשה מאוד איתם..
מה היא תגיד? אני לא יודע. מה אני אגיד:סבא גפטו
אבל אני לא הגיד את זה. למה? כי גם אני אדם רע. אז אני אוציא את עצמי תוך כדי.
- מה שכן, פשוט מאוד. [בכלל לא] יש יהודים שחונכו, חינוך של עקרונות צה"ל - צבא התרפסות לישמעאל. וכותב את זה, אחד שמתכנן להתגייס. [בקצב הזה לא נראה לי שזה יקרה...]
החינוך הוא, מבית היוצר של השומר הצעיר, החילונים האשכנזים ששכרו בילדים [רובם יוצאי מזרח ובלקן], = שנאה עצמית. הם הגיעו למסקנה שיהדות זה גועל. מקובל. יש מחשבות כאלו. יצאו מהארון. החינוך שלהם, היה בעייתי, חלקם א"א לשפוט. זה שהם הכירו בזה שהם יהודים ועברו את השואה האיומה, אין בכלל לדבר עליהם. כנ"ל לגבי טומאס לפידוס [אבל אצלו זה סיפור אחר. מי שרוצה ,שאני אפרט]
זה מה שזה אומר - שהחינוך שלו [של אח של חבר שלך]
ומה עוד זה אומר? בצחוק - ... - שיש לו רצונות בריאים, להתאגרף.
ומה עוד זה אומר? בעצבות - .. - שזה לתפוס נערה יהודית, לצלוב אותה, ולעשות לה, מה שלא הערבים המרצחים ימ"ש. - כואב? כואב? - זאת האמת.! באמת שזה כואב גם לי. אבל זו האמת.
שיר שאני שומע עכשיו:
פזמון..:
ה' אלוקי הגלים מאיימים עלי
בשם אבותי הקדושים שמסרו את נפשם בשבלינו
בשם הקדושים שהיו ואינם....
זה כמו שתגידי שבצה"ל לא כולם יהודיםאיתן6
זה לא ;מוגזם בכלל.פלפלתי
אני עומדת מאחורי דברי בכל תוקף ועֹז

זה מה שאני מנסה להגיד לךאיתן6
כך גם ביס"מ יש לא יהודים... אבל בגלל זה את לא יכולה להגיד "היסמ לא יהודים"
כי אם כן, באותה מידה אפשר להגיד "החיילים בצה"ל לא יהודים"
חיילים ויס"מ זה לא אותו דבר.פלפלתי
יסמניק עושה את זה דרך קבע ומתנהג כמו אמסטף.
הבדלים משמעותיים.
אני מבקש לא להעליב את כוחות הבטחוןחנניה בן עקשיא
בכל זאת - יש גבול.
לכל מי שהתרעם על הביטויים הבוטים של "ברדלס". להכנססבא גפטו
בואו נהיה ענייניים בבקשה:
היטלר, היה גאה בהם - אם הוא היה חי היום! >
איך אני יודע? >
הוא היה גאה ביודונאצים [יודנראט] שהוא יצר.
[הערת ביניים בשפה שלנו, שאולי תבינו: אני לומד אמ"ל מסויימת. המורה שלי ביקר בצרפת לפני כמה שנים, ערבים דיברו איתו [בערבית. חשבו שהוא ערבי הי"ו] והערבים אמרו לו שהם לומדים שם קרב-מגע. למה? "כי הכי כיף לכסח את היהודים בשיטות שלהם!!! חחחחח" - < זו היתה התשובה של כמה נערים ערבים מוסלמים בצרפת. ולעניין:] ברור לכולנו, שהיטלר היה גאה בהם. להרוג את היהודים מתוך עצמם. לעשות אקציות, סלקציות, מחנות השמדה [השמדה רוחנית - זה לפחות המטרה של בתי הסוהר. להרוג את הרוח ואת הרעיון היהודי שפועם בכל נער/ה יהודי/ה גאה!]
כשיהודי רח"ל יורד מהדרך לגמרי, ממיר את דתו [כביכול], או שמא חלילה מעבירים אותו על דתו, זה כואב לא פחות, ובחלק מהבחינות יותר!!!!!!! [!] מאשר שהוא נהרג - פיזית. כאן הצלם היהודי שלו, הולך לאיבוד! זה לא פחות גרוע, מאשר שהוא ימות פיזית.
אין ספק. הכינוי של 'ברדלס' "שלושה עוזרים של היטלר", מקומם עד מאוד.
במובן מסויים, ויסלח לי ברדלס, [או שלא.. אני מקווה שכן ;)] אני גם נגד צורת הביטוי הזאת.
אני, כיהודי פשוט, למדתי ש: 1 לא להתפלא, 2 תמיד להיזהר ו-3 תמיד לעורר אחרים, מהגויים. אומות העולם. כולם! תינוקות, גברים נשים וזקנים כאחד. למה? גזענות? אני חושב שלא. אבל גם אם כן, התורה שלי, יחד עם גדולי הענקים במשך הדורות הזיהרונו: "הלכה היא: בידוע שעשיו שונא ליעקב" "ישמעאל שונא ליצחק".
אני לא אתפלא שגויים בגרמניה התאחדו ונלחמו נגדי. אני אולי אתפלא מה העלילה עכשיו....
אני תמיד אשתדל לפקוח עין, מהם.
אני תמיד אזהיר את היהודים האחרים מהם. - למה? כי זה ברור לי, גם לוגית [הגיונית] וגם עובדתית ומסורתית [התורה הק'] שהם, כגויים, שונאים אותי. אותי, אותך! [בן] אותך! [בת!] אתכם, [כל עמ"י]. ככה הם. למה? [זה נושא לדיון אחר].
כואב כואב. אבל זה המצב.
אבל!!!!!!!!! כשבא יהודי, ונלחם בי, פוצע אותי, ולא משנה למה, [שטפו ת'מוח/אי-חינוך/חינוך מעוות/וכו'.. ועוד] בטוח שאני, יהודי שומת"ו האויב שלו, והוא מסוגל גם לירות בי [והיו מקרים. באקציות ביצהר, תפוח ועוד], הוא לא נאצי מבחינתי, הוא הרבה הרבה הרבה!!! [בחזקת 99999999999999] יותר גרוע מנאצי!
מילא נאצי שונא אותי, נלחם בי, מובן.
אבל שיהודי מתנהג ככה? זה לא מובן. [זה כן.. למעשה. גם דיון אחר] והרבה יותר גרוע!
[כן, ולא שאני כזה צדיק, שכל הזמן מתכתש עם שוטרים וכו'. ממש לא]
ואדרבא! לכל התועים [לא. זו לא טעות כתיב. אותם "תועים", הם גם "טועים" במקרה הזה, אבל מה לעשות? הם כמו כבשה תועה.. בדרך... ] ההלכה היהודית נלחמת ודורשת להילחם ביותר עוז, עם יותר מסירות נפש, ומאבק נחוש באותם יהודים בוגדים. כמובן. יש דרכים. יש סדר פעולות. קודם לשנות את דעתם. להשפיע. להסביר. להזהיר. לאיים [לא שא"אנחנו" נעשה. - שהקב"ה מחייב אותנו לעשות! והעונש הוא ממנו! ע"י! כי אנחנו השלוחים שלו! {וע"ע נקמה בתורה. אנחנו היהודים, שלוחים של ה' לנקום את נקמתו. ומשה רבנו ע"ה הדגיש זאת כמה וכמה פעמים}. בשלב כלשהו, יש מאבק בהם. לא נתייפיף בפני אפחד. לא בפני אותם יהודים בוגדים, ולא בפני אותם יהודים שבאופן זמני, לא יודעים שזאת התורה. בניגוד להשקפתם הזמנית, לרקוד מה יפית, ללקק לבוגדים, להפנות את הלחי השלישית, ועוד. היל"ת.
די אם נפתח את ספרו של נעים זמירות ישראל, ונראה כיצד הוא "זימר" אודות יהודים בוגדים, אופן הפעולות שהוא ינקוט/נקט נגדם, המחשבות שלו כלפיהם, דעתו של הקב"ה כפי שהוא הבין אותם. וכמובן, אם נסתכל היום, גם רבנים בני ימינו, בנוסף לפרשנים של הנ"ך, מסבירים באותם מקומות שהוא אומר זאת על יהודים רשעים!
"הלא משנאיך ה' אשנא. ומתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי!" - תכלית שנאה שנאתים! מה לא יותר ברור מזה? ומי ה' שונא? ואת זה כל ילד יכול להבין ולא צריך להיות רש"י בשביל זה, הקב"ה=אמת! חותמו של הקב"ה - אמת" = ומי שהולך נגד האמת, התורה, במודע, בזדון, בהתרסה, בפרהסיה - הקב"ה שונא אותו!
לדניאל:
א, אתה כיהודי, ממש לא מייצג אותי.
די אם נסתכל בחתימה שלך ונראה שהכותל אצלך הפך לעיקר. בושה. אין זכר למה שהיה למעלה.
ואם תגיד לי, למעלה יש את המסגד המושתן [הזהב], "אתה רוצה שאני אראה אותו"? אז אני אכתוב לך, כן! ותסתכל בפוסק הדגול הרדב"ז ועוד רבים [פוסקים, נו... בעל "כפתור ופרח" ועוד רבים!] שאמרו שכשמגיעים לירושלים, משתחווים מול אותה האבן [שהיום נמצאת עליה הכיפה]. וגם אז היה שם מסגד [הם בעצמם כותבים את זה. בין אם זה בשו"תים שלהם, בין אם בספרים שהם הוציאו]
ב, לקרוא ליהודי נאצי, זה 'כלום'. [אתה בוודאי יודע, זה מופיע באיזו משנה ש"כלום"=משהו. לא משהו מסויים. זה משהו. יש מתחת לרגיים שלי כלום' - יש משהו... לא משהו מוגדר.]
ולעניין: תלוי באיזה הקשר! וכן. לפעמים צריך לקרוא ליהודי נאצי, רובוט-[הרבה יותר מפריע להם] וכו'. למה? לא שהוא כזה. במקרה שצריכים לקרוא לו ככה, הוא הרבה יותר גרוע. - מה לעשות שלפעמים זה מזיז להם איזה צ'יפ במוח? הרי בכ"ז הם יהודים. וכיהודים, זה מפריע לחלקם. מוכח - שחלקם חזרו בתשובה מזה שכינו אותם בדברים פוגעניים, לאחר זמן הם דנו עם עצמם - למה קראו לי ככה? אני באתי בשם המדינה וכו'.. - חלקם פקחו את עיניהם.
3 - בולשיט - בעניין מה שכתבת יוה"כ ושבת וכו'...
ד, אמת. אנחנו קטנים. מאוד. מבינים מצויין מזה אומר לקרוא ליהודי נאצי, גם אם לא ביקרנו ופרנסנו גויים בפולין ובמחנות ההשמדה.
יש לי אחות שאין לה בעי'ה עם גירוש יהודים, אבל בהחלט היא אומרת שבהרבה מובנים הם דומים להיטלר - היא למדה הרבה ומעבירה שיעורים בעניין השואה וכו'. "קצת", היא יודעת. היא האמת, גם ביקרה בפולין וכו'.. יש אחות אחרת שלא ביקרה, ועדיין יודעת הרבה - גם כמותה, [בלימוד וכו'..] ועדיין היא תאמר לך שהם יותר גרועים.
פלפלתי, אולי תרשי לי.
אני אמנם לא יצירתי.
לא אני המצאתי את זה.
זה גרם לכמה רובוטים בגוש קטיף לבכות ולהפסיק את ההרס:
רובוט.
לכנות אותם ככה.
אם הם בוכים, הם "רובוט מקולקל" > בדרך לתיקון שלהם.
"רעותותי"
אפחד לא חושב אחרת.
ודווקא בגלל שאנחנו יודעים את זה, היהדות יותר "חמה" בעניין הזה כלפיהם. כי הם אחים שלנו. ומה לעשות? המוח שלהם בכל הפינות..... שחור, אז צריך לנקות להם. מה לעשות שכשבא יהודי חולה לרופא, עם נמק ברגל והרופא מחליט לכרות / לעשות ניתוח, כולם יודעים שזה יכאב. ואם אני הייתי רופא, היה מובן לי ביותר, אם לא הייתי עושה הרדמה לפציינט, שהוא ייתן לי מכות. א"כ, זה לא נכון לעשות ככה, אבל זה היה מובן, לגיטימי ומקובל עליי. אבל מה לעשות? הרופא מכאיב - זה לטובתו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה???????????? שליחים של הקב"ה?
במילה אחת: בול! [כביכול - צדקת]
בשני מילים: בול-שיט! שטויות! ח**... [לא את חלילה! הרעיון של התוכן של מה שכתבת]. גם שאר המחבלים מהחמאס והחיזבאללה שם הם שליחים של הקב"ה.. לעורר אותנו לחזור לאבינו שבשמים.. מה לעשות שגם יהודים שומת"ו נרצחים? - הם שליחים... ממש צדקת-את. רפושבבאכי"ר!!!!
ושוב- את כתבת ממש שטויות.
ואם תרצי אביא לך הוכחות.
מותר, כואב לכולם, בד"כ אסור, ועבירה ולא טוב, לפעמים נחוץ, הכרחי, מצווה, ועבירה-במידה ולא נעשה כך, לקלל אותם. מה לעשות? לא נוח לך עם היהדות? יש דת בשם נצרות. הרבה יותר קל לחיות שם. פחות ייחודיות!
ברור שלא נרד רמה! נעלה - ניישם את כל מה שכתוב בתורה, גם אם אנחנו לא מבינים את הכל / גם אם זה קשה לחלק מאיתנו / לעצמינו - תמים תהיה עם ה' אלקיך, [לא במה שמובן שלך, דווקא במה שלא מובן לך! הוא אמר? - אז תעשה!]
מוריה, אני לא ממש לא מסכים איתך.
הם אחים שלי, שלך של כל עמ"י.
ולכן אנחנו צריכים להיאבק בהם.
אני לא יודע למה, במחילה שאני לוקח דוגמא מעצמי,
אני מסתדר יותר עם יס"מניקים. מאשר עם שוטרים כחולים.
ויוכיחו את זה כמה מחבריי ומכריי.
הכיצד? לא שאני חזק. ממש לא. הרבה מכסחים אותי. חלק אני מצליח לכסח.
אבל ששוטר יס"מ, שמוח שלו מתוכנת כמו איזה נער רוסי חולה MMA, אתה צריך לעבוד איתו ולתקשר איתו, בשפה שלו.
ההגיון הוא כזה: הוא יודע, שאני יודע, שאם אני אכניס לו, אני אקבל. אקבל חזק-מכות. אבל גם הוא יחטוף. הוא לוקח את זה למחשב. והמחשב מעבד את זה, שלא כדאי להכניס. לא תמיד כדאי. הם יודעים שאמנם קיים דיסטאנס ביניניו. רשמית, הוא מעליי. בכיף הוא יכול להיות מתחתיי. - וכתבתי את זה, שתביני. לפני כמה חודשים נעצרנו אני וחבר שלי.. חקירה, שחרור.. בולשיט וכו'.
נשארנו בתחנה וצחקנו עם היס"מניקים. באמת שכל הסיפור היה הזוי.
בשלב כלשהו אמרתי לכמה מהם, [שאח"כ ולפני זה נתקלנו איתם אינספור פעמים] תראו, ברור לי, וכביכול לגיטימי בעיניי, שאם אני נמצא בפינוי, ואתה מפנה, יש לך את הדעות שלך, ברור לי שאתה תכניס. ואם אני הייתי יס"מניק, הייתי דופק מכות בלי חשבון בכל המסנחלים. אומר את האמת. מאוד מאתגר אותי להיות יס"מניק. תשנאו אותי? [אם אתם עדיין לא] תרצו לרצוח אותי, להכות אותי, לירוק עלי - מה שתרצו, מקובל. אלו חלק מהמחשבות שלי. אבל! אמרתי לו, שיהיה לך ברור, וזה מה שאני רוצה שתגיד לי שאתה מסכים איתי:
מקובל עליי שתכניס לי, שתנסה לפחות, ואני יודע שאעצר משפט וכו'.. אבל שיהיה מוסכם עליך, שזה די לגיטימי והגיוני שאני אפוצץ אותך מכות! - לקח להם כמה דקות לעקל את זה.. .בסופו של דבר הם הסכימו. - מאז היו כבר כמה מקרים מעניינים - מקווה שהבנת מה נסיתי להעביר לך.
פלפלתי צודקת. זה עוד נושא מעניין כאן.
אחוזים רבים וגבוהים במג"ב, וזה ידוע לכולם
האחוזים לאט לאט גדלים גם ביס"מ.
ויש יחידה שאני לא יודע את השם שלה, אבל זה שילוב של מג"ב, אבל עם ייחודיות [אימונים, אמצעים וכו'] של יס"מ. - שם, דווקא הרוב יהודים.
הרבה, אחוזים גבוהים, הם בכלל רוסים, גויים. הם לא מתביישים בזה אדרבא - גאים. גאים - כמו ההומואים.
חלקם צ'רקסים, שתפסיקו עם בלבולי המוח, לפני שנים! הם קיבלו עליהם את דת האיסלם, הם פשוט חילונים. לגבינו: הם ערבים. וברור לכולם: לא יהודים. - ימ"ש. [ימ"ש, לא בגלל שהם לא יהודים. בגלל שהם נלחמים ביהודים].
ו.. "חנניא בן עקשיא" צודק... [וזה מגניב, זה התגובה האחרונה שנמצאת עכשיו בנושא, שיש לי להגיב עליה].
רבי חנניא בן עקשיא אומר.. רצה הקב"ה לזכות את ישראל גם בנושאים, שיישומם, קשה ליהודים מנטאלית, והכריח אותם לטפל ביהודים בוגדים באופן ברוטאלי ונוקשה... שנאמר...
א - מי שקרא/ה הכל, בבקשה לכתוב תגובה/מסר"ש עם המילה קראתי.
סתם מעניין אותי. רק מי שקרא הכל.
ב - אשמח לתגובות ענייניות / הערות / הארות וכל דבר ענייני אחר.
3 - בהצלחה, יום טוב, וכל טוב - לכל בית ישראל!
ד - אני חייב לחזור לנקיונות לפסח, ולשיעורי בית...
אשאר פה עוד כמה דקות, ואקפוץ מפעם לפעם.
בי ובהצלחה.
ממני - סבא.
אפחד לא קרא? נעלבתי
סבא גפטו
שנאמר:פלפלתי

סבא, אורך כזה באמת קשה לקרוא.
קראתי חלק. עמך הסליחה.
ועוד משו- לא הבנתי ממש את הקטע עם הרובוט, אתה מוכן הסביר את זה שוב? ואולי בצורה קצת שונה? או להוסי ףקצת מילים - אז אולי נבין?
ובאמת מעניין הקטע עם היסמניקים אצלך- ת'אמת.
אני אסביר שוב:סבא גפטו
האחד, בתגובה לדניאל.
היו מקרים מעולם, שיהודים בוגדים [אגב, לא הכוונה שלי שהם רשעים במהותם. אני "זכיתי" להכיר יס"מניקים, שאני לא יודע למה, איזה חבר בכלל העיר לי! על זה שאחרי איזה שיחה של חצי שעה/שעה עם היס"מניק, כאילו, אם עכשיו הוא היה עושה את התהליך שוב [פינוי/הפגנה וכו'] קשה היה לי לכסח לו את הצורה... אני מתחיל לחבב. יש לי בעי'ה. אני מודע לזה.] שאמרו להם בגוש קטיף:
רובוט! אתה רובוט! תכנתו אותך! גם לנאצים היו רחמים. כשהאוכל של הכלבים היה קפוא, הם נתנו להם לאכול יהודים - אבל לפחות היו רחמים. אתה! מה איתך? אתה יהודי שנלחם ביהודי! - וכו וכו'.. את זה את בטח כבר מבינה. את שאר ההרצאה...
בודדים מהם, דיברו על זה עם עצמם, מה גרם להם לשנוא אותי כ"כ? למה? ברור שהם יהיו נגדי. יש להם עקרונות. לי יש. - מנוגדים. אבל עד כדי כך? כולנו יהודים? - אני לא אח שלהם? - הם לא יודעים את זה? - ואז הוא הבין שחלק דווקא יודעים שאתה אח שלהם. אבל נמצא בבעי'ה קשה. - מה שיגרום לך להתחיל לחשוב, הם דברים פוגעניים - ברגשות. - והתחילו בתהליך חזרה בתשובה.
השני, היה בתגובה לתגובה שלך, אבל עם הרעיון של מה שכתבתי לדניאל, בעניין הרובוט - פירטתי בתגובה זו. סליחה על אי-הבהירות.
קראתי הרוב...עוד נחזור
מעניין, אבלפלפלתי
זה פשוט לא נראה באופק..
כשימניק מפוותץ בנרדם במכות - הוא עושה את זה כי הוא אמסטף. לא כי הוא חושב שונה וכן כך הוא פועל.
הם באמת לא נראים יצורין שיכולים לחזור בתשובה מתישהו.
אבל מה שכן יכו ללהיות העובדה שכשאמרו להם משהו כמו אתה לא יהודי או משו כזה הם מתעצבנים מאוד. אולי זאת הנקודה שלהם..
לא שזה עוזר..

ותודה בכלאופן.
איך היה שם?<יש שם עדיין אנשים??או שהוציאו את כולם?חב"דניקית
יש אנשים ברחו להרים...[:HoDi
קראתי....
; =]איתי'ה
אה... והי'ה מזה כי'יף לקרוא את זה... מעני'ין!!!איתי'ה
"מזה כיף לקרוא" - את צוחקת עליי?סבא גפטו
ללא!! ממש לא!!!איתי'ה
באמת נהנתי לקרוא את מה שכתבת... וגם בכללי... לקרוא את מה שאתה כותב...
זה מעני'ין...
וגם כתוב אחלה...[חומוס!]
טוב. תודה. כי משהו לא היה ברור לי. :סבא גפטו
מטומטם זה משאתההאריאלניקהנאמן
נו שויין. זה מה שיש לך לכתוב?סבא גפטו
דניאל, ממך לא ציפיתי לתגובה שכזו.
מילא. אתה חושב ['יודע'] שאני מטומטם, מפגר וכו'.. מילא. מצידי, גם תפיץ את זה. מקובל.
אבל לפחות תגיב לגופה של הודעה ולא לגופו של כותב.
אז לפחות לפחות, במינימום שבמינימום, תגיב לגופו של כותב, אבל גם לגופה של הודעה...!! באמת!
- יש לי שאלה אליך. ואני שואל ברצינות; לפני שהיית בפולין, גם היית יוצא נגדי ככה?
א, אתה יודע שלא הייתי בפולין, או במחנה השמדה אחר ולמדתי מקרוב על השואה, אתה יודע אם כן או לא? בוודאות? - [התשובה, היא חד-משמעית, לא]
ב, אני חושב שהדגשתי, שיש לי שתי אחיות, ואחת בפרט שמלמדת בעיקר ילדים, וגם הרבה נוער [בנים/בנות] כמוך! על השואה ומה שקרה שם. אז בבקשה, את הידע והחינוך שלך, תשאיר לעצמך. מצידי גם תעביר לאחרים. אל תנסה להעביר לי. יש לי מספיק מורים גם ככה. כל החיים.
3, ואם זה משנה לך, כן. למדתי. כמה? זה יחסי. אתה לא יכול להוכיח לי, שאתה למדת יותר ממני. אז תרד כבר מהקטע הזה שאם ביקרת בפולין, אתה יודע מקרוב פי מיליון יותר טוב. אתה לא יודע מה אנשים אחרים בחיים עשו. ולא, אני לא אומר שאני יודע יותר טוב ממך. אני אומר שאתה לא יכול להוכיח שאתה יודע יותר ממני על השואה, הנאצים והנאציזם.
ד, שאני אבין: אתה שם אותי, בכף מאזניים לצידו של אבו-מאזן שכתב ספר ובו הוא מכחיש את השואה? אחלה. תודה. חסכת לי. אם לפעמים אני מחזיק מאנשים שיש בהם עוד תקווה - כלפי חוץ, כרגע אני מבין שגם בזה אני לא מבין. [כן. כן. למי שקורא את זה: סוקרטס... - דניאל, לא שייך אליך]. אני אישית, מעדיף אנשים ממלכתים לגמרי, לפחות שאין להם את הרעיון היהודי, עם השפעה נוצרית - התחסדות בפני הרשע כנגד האמת. אני מכחיש שואה? תתבייש לך.
ה, אל תכניס לי מילים לפה. אנשים מבינים שהמשפט שהוספת לו 'גרשיים', נראה שהוא ציטוט ממכתבי. טעות. שקר. כזב. לא כתבתי דבר כזה.
ו, אם אני כמו נטורי קרתא. כבר היה לי דיון עם מישהו פעם, אם אני או הוא קרובים יותר [בהבנה] לדעותיהם של נטורי קרתא. הוא גם ניסה להוכיח לי שאני מתנחל מזרוחניק. מעניין. די שונה ממה שאני במציאות.
נראה לי שבכמה מובנים מאוד בולטים, אתה - זהו שמזכיר את אנשי נטו"ק.
הם: לא מפעילים שיקול דעת. > חסידות מעוותת > חוק העדר > והופכים טפל לעיקר, ועיקר לטפל [והדוגמא הקלאסית והטובה היא: החתימה שלך]. אבל שוב. אל תגיב לי. אני חולה נפש פסיכופט מפגר. תגיב ל"אישיות" שבי. --- אם קשה להגיב לתגובה עצמה. מילא, בלי לרדת עליך, זה לא מפריע לי. כמובן שהייתי מאוד רוצה תגובה עניינית, מבקרת/בונה/מעודדת. - אבל שיהיה. לא מוריד.
הם: אנשי נטו"ק, מסתכלים על ההיסטוריה, ומנסים לחקות אותה. וזה טעות הכי גדולה שיכולה להיות!!!!!!!!!!!!!!!! כן! ואם למישהו זה קשה, וחושב שזה לא נכון, אז שיתקן אותי בבקשה! תודה!
ולא שאני חלילה כמו שמעון פרסקי שר"י שאומר: אסור ללמוד מההיסטוריה"!
אני בדעה: ללמוד מההיסטוריה. ללמוד מהטעויות שבהיסטוריה. להפיק לקחים.
לנסות לחכות את ההיסטוריה? - נגד!
אני שומע אנשים שאומרים: כמו בסבסטיה.. כמו בסבסטיה... אני חלילה לא מזלזל, בכלל אין לי את עוצמות-הנפש שהיו לאותם חלוצים, אני בכלל לא מדבר לגביהם-עצמם. - לחקות מה שהיה שם? ללמוד מהטעויות שהיו בהיסטוריה, ללמוד מההיסטוריה, מהעליות עצמן - עם ההקשר שלנו. צדק כשאמר בני קצובר, שאנשים מנסים לחקות מה שהיה פעם. לא. צריכים תמיד להיות יצירתיים, על האמת הקיימת, שהיתה כבר פעם.
ואני עדיין מזועזע מזה שאני בגדר מכחיש שואה.
מילא.
אני.
סבא.
ליל"ט ומהנה לכל בית ישראל. כן. גם לאלו שאני לא בדיוק מסתדר איתם.
יצחק עדין מתרגש, תעזבו אותואילה שלוחה
אוווףארטיק
חזרתי מחומש ב10:10 הביתה מותש,צחקן
התרחצתי, ישנתי עד 4:05 ועכשיו אני פה.
סבא-שכוייח על האורך. תכף אגיב גם למסר"שים.
סיכום עצורים:ה' מלך
מוקד "חננו" עסוק עכשיו באיתור נעדרים...(כל מי שנגמרה לו הבטריה ולא הודיע להורים שלו מה איתו)
שם המבצע:צחקן
הבסיס הצבאי:צחקן
האנטנות הן של מירסמשה
זה מה שיש לי להעלותצחקן
יש לי!פלפלתי
עכשיו חזרו כ-80 חבר'ה לחומש!ה' מלך
וואו מגניבים!!!!!!!!!! <מה היה הקטע של הברית..?>חב"דניקית
ב1 בלילה פינו כ-50 חבר'ה מחומש!ה' מלך
גם ;אותי ;גירשו מחומש ;מכאל 2 3
וגם אותי.חמסית
אולי לכן זה כ"כ כואב.
ו...יצחק, כדאי מאוד ליבדוק מה מוציאים מהמיקלדת ליפני שלוחצים על 'שלח'. רציני.
לא מחזיר מילים, לזה זה מוביל.צחקן
המחרטות שבכפרים מסביב [שצחקו כאשר העבירו אותנו בטיוליות] האלה עלולות לייצר קאמסמים שיפגעו בנו.
קרא קצת פרסומים של המטה העולמי ודברי הרבי מליובביץ'.
יצחק
היטלר?! עד לאן הגעת?!?!שובל אור
מי זה ההיטלר בל העסק?ישוחחר פולארד!
אפחד! הם מייצגים, הם מדגמים, את מה שעשו,סבא גפטו
2, מה שהם עושים [השוטרים הללו] יגרום לכך, שחלילה שייעשה כאן [ע"י הערבים ואומות העולם] מה שהיטלר עשה ליהודים באירופה.
זה היטלר.
ולברדלס, מהתגובה מהיום בשעה 12:06:
המטה העולמי לשלום העם והארץ של חב"ד בראשות הרב דב וולפא, עושה דברים נפלאים, עצומים וחשובים.
הבעי'ה שלפעמים הם מדברים שטויות. - מילא.
לפעמים הם מפרסמים דברים, שכאילו זה הכותרת שלהם, או שזה מאיפה הרעיון והכוח שמניע אותם.... שגובל > בעבודת אלילים. ודרישה למתים. ואני לא צוחק.
כן. אני יודע...צחקן
אז נבהיר שאני מסכים עם רוב הדברים, אבל אני תמיד מסכים אם המשפט האחרון אם הכוונה לא לרבי:
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.
תיקון קל ;)סבא גפטואחרונה
יחי אדוננו מורנו ורבנו יגאל גואלינו לעולם וועד....
בכ"א- מצויין.
טוב שאתה יודע להפריד. אשריך.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>