סקר דעת קהל האם צריך לסלוח למי שגרש ומתחרט????????צביהודה
לדעתי ממש לא שהרי היתה היכולת לסרב פקודה
כן. אם זה מכל הלב- נראה לי שכן.תכלת דומה לים
ממש לא!~עינבי~
אנשים שסולחים למגרשים רק מזמינים את הגירוש הבא! אם המגרש באמת מתחרט - שיילך ויקים יישוב חדש על גבעה, ואז אני אחשוב אם לסלוח לו!!!
אבל חייב לסלוח למי שמבקש סליחה. לא?תכלת דומה לים
לא מתאים לך... לא?רוח חדשה
הם עמדו בנסיון קשה מאודדובלה
חוץ מהשטיפת מוח שעשו להם קודם, וחוץ מהסיכון האישי שלוקחים בסירוב פקודה, היו גם כמה "רבנים" שהורו לא לסרב.

הרבנים הללו גם התחרטו אחר כך. אבל כבר מאוחר מידי. בקשר לרבנים, יתכן מאוד שזה נעשה בשביל כסף, וזה באמת לא נסלח.
החיילים, מי שמתחרט, אולי סופו מעיד על תחילתו שזה נעשה בלחץ שהוא לא יכל לעמוד בו?
קחו לתשומת לבכםצביהודה
שלא מדובר במה שהמפקד אמר אלא במוסר אנושי פשוט זה לא צריך להיות מסובך לפקודה בלתי חוקית בעליל

אתה בעיקרון צודק, אבל....דובלה
זה חכמה גדולה לומר את זה מהצד. הם עברו שם לחץ פסיכולוגי לא קטן כולל "פסקים רבניים" כנזכר, מה שניסה לשכנע אותם שהמעשה הזה הוא דווקא שיא המוסריות האנושית
(אני אישית לא מצליח להבין מה בדיוק אנושי בזה, אבל אין לי מושג איזו שטיפת מוח עשו להם שם)
גם אני בדעה שלחברוני
חברי אחי ורעי הרב צביהודה ליברמן
מה זה משנה לחץ "פסיכוגולוגי"צביהודה
זה הכל הנפצות אדם תמיד היה יכול להגיד אני לא יכול לעשות את זה לא לסרב פקודה במוצהר אבל להיות ראש קטן
לשבש דברים בלי שיודעים וכד'
הרבה אנשים עשו את זה.תכלת דומה לים
אם צריך לסלוח או לא. . .סבא גפטו
לק"י [!!!]

בלי התפלספויות מיותרות.
ותעשו חיפוש במאמרים של הרה"ג משה צוריאל כאן ב'ערוץ7 - יהדות', ועוד רבנים אחרים בכל מיני אתרים, דוגמת הרה"ג יהודה קרויזר, תראו שהם מכווינים ומסבירים שע"פ היהדות:

במישור הפרטי, אתה חטפת מכה, ירד לך דם, נשברה לך עצם, הפסדת עבודה, לא הלכת לישיבה, לא למדת תורה לא יכולת וכו'... - כאן: אין שום חובה לסלוח. רצוי מאוד שכן. כי כל מה שעשית, לא היה בשבילך. אלא בשביל מה שאתה. יהודי. יהודי של העם הנבחר. אז אמנם זה פגע גם בך אישית, על זה אין חובה לסלוח, אבל שוב - רצוי שכן. ומידת חסידות היא.

במישור הלאומי, אתה חטפת וכו' וכו' וכו' וכו'....... אתה, חברים שלך, עמ"י חטף וכו'... על זה, על זה שבאת בשם עמ"י, בשם התורה, בשם הציווי האלהי, אין לסלוח. זה לא שאלה בכלל אם מותר לך או לא. אם צריך או לא. - אתה לא יכול לסלוח! א"י, לא אתה, כדי שתסלח בשמה.
ולעניינינו: שוטר פלוני, שנתן לך מכות, אם אתה צריך לסלוח לו. על זה שאתה חטפת, אתה יכול-לא חייב. על זה שחטפת בגלל שהיית מייצג של האמונה בה', מייצג של היהדות האמונית מול הכפירה החילונית, - אין לסלוח. מצד זה מגיע לו הכי גרוע שיש. !! == ואם בכ"ז יש דברים נסתרים מאוד שאנחנו לא יודעים, ה' יסלח ויכפר לו.

הקב"ה לא סתם השריש בנו כוחות לשנוא יצורים. יצורי אנוש. לכל דבר יש זמן. ואם מישהו עוד לא הבין את זה, אז או שהוא אידיוט ורשע גמור, או שהוא תועה ובעז"ה ימצא את מבוקשו - האמת. ונראה מה מכתיב לנו החכם מכל אדם, שלוימלה המלך ע"ה:
קהלת פרק ג'
1 לכל זמן ועת לכל-חפץ תחת השמים.
2 עת ללדת ועת למות עת לטעת ועת לעקור נטוע.
3 עת להרוג ועת לרפוא עת לפרוץ ועת לבנות.
4 עת לבכות ועת לשחוק עת ספוד ועת רקוד.
5 עת להשליך אבנים ועת כנוס אבנים עת לחבוק ועת לרחק מחבק.
6 עת לבקש ועת לאבד עת לשמור ועת להשליך.
7 עת לקרוע ועת לתפור עת לחשות ועת לדבר.
8 עת לאהב ועת לשנא עת מלחמה ועת שלום.

אני הקטן, לא מצאתי בכל ההיסטוריה שלנו, תרחיש יותר מתאים ומחייב ל/להשליך אבנים' מאשר התרחיש עם הנוער בגירוש המבנים ביישוב עמונה. ככה המוח שלי מבין את המצב.
אני חושב שרק אם הוא חוזר בתשובה אבל....מכאל 2 3
בחסדי אבאלה

אני חושב שרק אם הוא חזר בתשובה

באמת ז"א
1 שהוא מקבל לא לפנות יותר

2 שהוא מחזיר לנו בחזרה את הגוש ו צפון השמרון

ורק אחרי זה אולי אולי נסלח לא (אם אפשר בכלל לסלוח על דבר
כזה)
יום טוב
בתקווה לבנין המקדש

מיכאל(מאיר)
אה... ועוד הערה קטנה:סבא גפטו
אם אותו מחבל חזר בתשובה שלימה, זה אומר שהוא כרגע בכלל לא נמצא בגוף הזה, כי זה יביא אותו לידי סכנה שמא.... [ועוד הרבה דברים זה אומר]
אז ברור שצריך לסלוח לו. בסה"כ, הוא עדיין, [גם כשהוא נותן את האגרוף] הוא יהודי, והוא אח של כל אחד מאיתנו, גם מישהו מאיתנו לא מכיר בזה.
ולגבי העניין הלאומי שבדבר, זה לא דבר שאנחנו יכולים לסלוח לו - הפתרונות לאלהים. אל לנו להתעסק יותר מידי בסקרונים כאלו ואחרים.... = חארטה בארטה. צריך להתעסק איך למנוע את המצב, שיביא לנו סקרונים כאלו. [לא. לא ווירוסים..]
הה... איך בדיוק הוא יחזיר לך את הגוש?...דובלה
אתם מערבים שני דברים:
החטא שלו כלפינו, או הנזק שהוא עשה?

כל מה שאומר סבא בנוגע לחטא שלו נגד הארץ, או.קי, זה חטא שלו לקב"ה, בין אדם למקום. אני חושב שלא על הזה הדיון, ודאי שלא ברשותך לסלוח על זה.

בעצם, הדיון הזה אם אפשר לסלוח לו, הוא באמת לא רלוונטי כ"כ. כי החטא שלו הוא בין אדם למקום. אא"כ אתה מדבר על מה שהרביץ לך, זה עניין אישי שלך. אבל אני חושב שהדיון הוא גם לא על זה...

ומיכאל, לפעמים חייל מתחרט באמת, זה לא אומר שהוא יכול לתקן הכל. ומי יודע, אולי ה' מתחשב וסולח לו? את תשובת המשקל שלו הוא יעשה בדברים אחרים, לא להחזיר את הגוש, שזה לא בידו...
לא!!!שירה חדשה
בס"ד.

בשום פנים ואופן לא!
ממש ממש ממש לאאאא!!!דרשתי קרבתך
לא צריך לסלוח למחריב...זה כ"כ קל לגרש יהודים,ואח"כ לבקש סליחה..{ומי אמר שזה סליחה מכל הלב?!}הוא צריך להוכיח את זה...ואם זה באמת היה מפריע לו הוא היה מראה לנו את זה..היה מקים ישובים חדשים וכ'ו..לפי דעתי-ממש ממש לא צריך לסלוח..כל אחד יעשה את חשבונו..
איך אני יכולה לסלוחארץ ישראל לנצח
על זה שלמשהו מנוה דקלים הרסו את הבית?!
ממתי סולחים על הגב של מישהו אחר????
השאלה לא רלוונטית בכלל
לא נשכח ולא נסלח!!!!!!!!
זה סקר דעת קהלצביהודה
אני אישית שונא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
את כל מי ששותף בגירוש ואני מאחל לו את כל הרע בעולם-ברצינות
וזה אומר בעצם שאני גם שונא את השכן שלי ואת מי שאני יושב לידו בבית כנסת

ובדרך שחייל רוצה לדבר איתי אני שואל אותו: גירשת????????
אם כן שיחנק
ואם זה אותו חייל שהגן עליך ועלי ועל כולנו המלחמה נתכלת דומה לים
נכון שהוא עשה מעשה נורא, ונכון שהוא גירש, ונכון ש... וש...
אבל!!!!!!!!!!!!!!! יש גם את הצד השני!
אני ממש לא מצדיקה אותו.
ואני ממש לא באה לדבר בשם המגורשים, כי מי אני בכלל. אני בס"כ הייתי שם שבוע, הם כל החיים.
אבל, החייל הזה, זה שזרק אותי מהבית, הוא אותו חייל שהגן עלי במלחמה האחרונה!
<רק אחרי המלחמה התחלתי לחשוב ככה. , לפני כן שנאתי אותם.>

אין מה לעשות! זה טיבעו של עולם! אנשים עושים מעשים רעים, וגם מעשים טובים!!

מישהו פה מכיר את השיר: תשמח, אל תראה רק את הרע.
תשמח, תראה את הטוב!
כי בכל דבר רע יש גם טוב!!!!!
ויש שורה בשיר, שאומרת, שאם אתה רואה באדם רשע נקודה טובה, את המעלה אותו במדרגה, ויכול לעורר עליו רחמי שמים לשוב בתשובה.

אני מצטערת אם אני פוגעת פה במישהו, אבל זה כבר עולה לי על העצבים...
נוער הגוש- לא מתכוונת לפגוע בכם.

זו נק' ראייתי נכון לרגע זה, ולא מתוך הנעליים שלכם.
הוא נאלץ להגן עלי במלחמה כי הוא פגע בא"יצביהודה
הוא נאלץ להגן עלי במלחמה כי הוא פגע בא"יצביהודה
אז למה אתה שונא אותו? ואם הואתכלת דומה לים
ביקש בליחה, אז למה אתה לא מוכן לסלוח?
למה לי לסלוח לו כל עוד הארץ חרבה איך אפשר?????????צביהודה
א. מה הקשר בין השניים?תכלת דומה לים
ב. מי אמר לך שהוא לא ביקש סליחה והתחרט <אני מדברת על חייל פרטי.> אם זה ככה- אתה חייב לסלוח לו! ובטוח יש לזה ביססוים הלכתיים
אנשים..רעותותי

חישבו יותר מיפעמים לפני שאתם מגיבים
כי כמה שהשאלה נראת לנו פשוטה אך היא מורכבת
וצריך לדעת איך להגיב בנידון.

שנזכה לחזור במהרה לחבלי ארצנו העקורים
ולגאולה שלמה

נכון. מסכימה איתך.תכלת דומה לים
ואין תשובה אחת.
אסור לסלוח לו!אנונימי (פותח)
אנחנו לא סולחים בתור אומה ,בתור כלל, יכול להיות שלכל חייל יש את הבעיות שלו וההתלבטויות שלו אבל בכללי לא סולחים לצבא ולמשטרה.
חוצמזה שלכל אדם יש זכות בחירה וכל חייל שהשתתף בגירוש ידע בדיוק מה הוא עומד לעשות ועד כמה זה רע ומי שלא הבין זה בגלל שלא רצה להבין.
גם מי שנלחם בשבילנו אח"כ והגן עלינו עדיין פשע והוא לא הגן עלינו בתור סליחה אישית זה היה עוד משהו שאמרו לו לעשות.

והלוואי שלא יהיו לנו דילמות כאלו....

ה' מתיר אסורים-כולנו מתפללים לשיחרור כל העצורים, האסורים והמורחקים ובכללם יהונתן פולארד!!!
למסקנה יש בחירה חופשית לאדםצביהודה
והם יכלו להימנע מזה מי שלא נמנע מכניס עצמו בגדר רשע
ממש ממש לא!! במצב הזה גם את\\ה הייתחב"דניקית
בחיים לאצביהודה
אל תדבר עד שלא תגיע למקומו.סבא גפטו
ופירוט:
אם היא אומרת לך: שאם אתה היית במצבו.... [ומה לעשות, שהוא [אותו חייל] במצבו כן גירש יהודים] אז אם אתה היית במצבו, אם המוח שלו, ברור שהיית מגרש יהודים. זאת לא שאלה] - אל תגיב לדברים לא ענייניים.

ולחבד"ניקית עצמה:
פקה פקה...
חייל שמגיע לדובדבן, יש לו שכל. והרבה ב"ה!
את השיקול ואת ההחלטה להפיל לכאן או לכאן, הוא עושה.
עונש, ממי? מי השופט? יש דבר שהזכרתי אותו הרבה פעמים ואני אזכיר אותו שוב:
כשהייתי בדקל, אחרי טל-ים, בפעם השניה שהביאו אותנו ל'מחוזי', איזה אחד דווקא יחסית מבוגר [מבין הנוער] בין איזה 22... שואל אותי, [דווקא היה חב"דניק. אני עד היום איתו בקשר]: "תגיד, אתה יודע מה השם של השופט...?" אז אני חושב ואומר: "אברהם משהו.." [אז אמרתי גם את השם משפחה. לא זוכר]. אז הוא אומר לי: "לא לא לא... אתה טועה. ה' של השופט, הוא ה'. הכינוי שלו, הוא קודשה בריך הוא! הקב"ה הוא השופט. אל תתייחס למה שהשופט יאמר לך, ישאל אותך וכו'...... ..." - לא משנה כרגע מה קרה, זה חיזק אותי, את הרוח שבי, הרבה מאוד!! פשוט מאוד. כמה מילים. - ולעניין:
אז איזה "שופט" בבית שימוש תחתון של הצבא, ישים אותו בקלבוש... - אז מה? מי הוא בכלל? מי הוא [החייל בפני עצמו] בכלל? מי הוא [המפקד שיעניש אותו] בכלל? כולנו אפסים. יש לנו ציווי. וב"ה אני חוזר, אם הוא הגיע ליחידת דובדבן, שכל - יש לו! אז שילך למצוא תירוצים במקומות אחרים. הוא פושע. וכמו כל פושע הוא ייתן את הדין. ויש פעמים שהקב"ה דורש מאיתנו לתת את הדין. מה לעשות? אם הוא היה רוצה, הוא היה מניח בעצמו 14 מיליון זוגות תפילין.... לא. הוא רצה דווקא שאותם 14 מיליון יהודים שחיים בשנת התת'שס"ז יניחו תפילין... [הנתונים לא מתיימרים להיות מדוייקים. זה בערך כמות היהודים בכלל... עם המתבוללים / נשים / וכו'...]
** מסרב\ת פקודה!!! וההסבר לי הוא טיפה דומה לדובלה.חב"דניקית
אלה שפינו הם הצנחנים והדובדבן..<איך שרושים..> וזה כל העבודה שלהם....וגם עם כל החיילים היו מסרבים זאת אומרת שאין לנו צבא...ואין מישמעת בצבא...וכו וכו..ומי שרוצה הסבר יותר ארוך..יש מסר אישי...ובימיוח ששטפו להם את המוח!!!!!!!
אין אדם שאין לו מוסרצביהודה
מי שגרש רשע
אל תחשוב שאני שמולנית..אבל אל תדון..חב"דניקית
אל תדון חברך עד שתגיע למקומו..!
אני יודע ששלושה בני דודים שלי סרבוצביהודה
אני אדון אותם, והם גם לא חברים שלי!!~עינבי~
היו המון חיילים שעשו להם שטיפת מוח וסרבו פקודה! חוצמיזה, את יודעת מה העונש שנתנו למסרבים? לשבת מקסימום שבוע בכלא,והורידו להם את הדרגות. בגלל זה לגרש?! איפה הלב היהודי שלהם?!
אתם צודקים, צודקים. אבללללדובלה
זה ברור, שהם יכלו לסרב וזה מה שהיו צריכים לעשות. ואני לא מבין לא מבין את מי שעשה את זה.
אבל:
אני לא מאחל לאף אחד להיות בדילמה שהם היו. מסכנים! הכניסו להם למוח, כן, גם באמצעות הרבנים, שזה מה ש-צ-ר-י-ך לעשות.

לא מדובר באנשים שידעו מה נכון, ובחרו לשמור על המעמד שלהם ולוותר על האנושיות. אולי בעצם כן, אבל אולי לא? מי יודע? לפחות חלק מהם לא?
לא יודעת~עינבי~
ולא מעניין אותי. אדם יהודי צריך לדעת לגבור על כל שטיפת מוח שיעשו לו. ואם היה מדובר בשטיפת מוח על התנצרות ויציאה למסעות צלב? (אני יודעת שאני מגזימה, אבל אני רוצה לתת עוד פן), ו... יודע מה? אפילו סתם התנצרות. גם אז היית אומר "מסכנים"? לא
וההבדל שבין שני המקרים הוא קטן מאוד, כי נכון שלא הרגו אותם פיזית, אבל החיים שלהם נהרסו!
בלי עבודה, בית ספר ופרנסה. כלום!!!
כל השטיפות מוח האלה לא יכולות לחדור לב של יהודי, ואם הן חדרו כנראה שהבנאדם בבעיה רצינית!!!
לעניות דעתיאנונימי (פותח)
כן צריך לסלוח במידה והוא מבקש סליחה מכל הלב וכמו שצריך..
אם הוא מקבל על עצמו לתקן, וזה אפשרי!! ללכת ולראות מה קורה עם המשפחות שגורשו, לעזור להם ולא חסר!!
מי שעושה את זה ומראה באמת על חרטה, כמובן וברור שיש לסלוח לו!!! כולנו עושים עברות והקב"ה סולח לנו.. אז יש פה עניין של "להדבק במידותיו"..
חג כשר ושמח.. שנזכה לגאולה וחירות אמיתית במהרה..
אין מצב שסולחים!!מתנחל גאה.
ומי שאומר לסלוח-כול המרחם על אכזרים סופו להיתאכזר לרחמנים.. וכנראה הוא עדיין לא סבל מהם מספיק...
צדיק..אנונימי (פותח)
אני רוצה סתם לזרוק פה נקודה למחשבה..
האם אנחנו לא עשינו דברים יותר גרועים מגירוש??? העלבת פעם את חבר שלך ברבים?? אם כן, אתה רוצח!!!!!!!!!!!!
אז שאף אחד לא יסלח לך??? שהקב"ה יתן לך את העונש שלך??? הרי אם לא סופו להתאכזר על רחמנים..!!

צדיק, נכון שאין לרחם על אכזרים, אבל יש את מושג התשובה, והתשובה ניתנה לכל אחד!! אפילו אדם שחזר בתשובה רגע לפני מותו בת קול מכריזה עליו שהוא מזומן לחיי העולם הבא!! (אני לא זוכר איפה הגמרא הזאת, אבל אם תרצו אני אבדוק, היא רשומה לי בחדר איפשהו) וכשאדם עושה תשובה, ותשובה אמיתית!!! אז נמחל לו!!!

וזה לגביי כל אחד ואחד מאיתנו, האם אנחנו "כשרים למהדרין"..
נקודה למחשבה..
צודק!420mal
"צודיק שלי".... זה "צודיק".. זה "צדוקי"!!סבא גפטו
לסעיף הראשון שלך: אסור להעליב את החבר ברבים - בן אדם לחברו.
כתוב בתורה שהוא רוצח? לא! זה פרשנויות, במיוחד לפי כל מיני כאלו שהולכים בתורות נסתרות... אני חלילה לא מזלזל ופוסל - אבל מההלכה עצמה, לא מבינים שהוא רוצח. אבל בלי שטויות. וגם אם כן, זה בכלל לא קשור - למען האמת. מה שנקרא שמה שכתבת: תשובה מצויינת! - לא לשאלה....

אם אני לא טועה, אני בטוח שאם חייל גרוש יחזור בתשובה שלימה. באמת באמת. יכה על חטאיו. אדרבא - יעזור בקידוש ה' ובהתיישבות יהודית בא"י! יעזור במפעל היהודי! אני בטוח שהוא [מתנחל גאה] ייסלח לו.
ומה הכוונה שלו שהוא לא יסלח, לפחות ע"פ מה שאני מבין:
אם באמת נמחל לו כל העוון שלו? - הפתרונים לאלהים. הוא לא עושה את זה.
אם באמת אנחנו, בנ"א-עמ"י, נסלח לו, על הפגיעה בנו, אנחנו צריכים לסלוח [רק כשהוא כמו בתיאור שנתתי מקודם]. - וגם זה לוקח זמן.
אם באמת אנחנו, בנ"א-עמ"י, נסלח לו, על הפגיעה בא"י, על זה שאנחנו חטפנו בגלל שנלחמו בשם ה'! לא על המכה עצמה שכאבה לנו, אלא שכאבה לנו בשם א"י, זה אנחנו לא יכולים לסלוח. ואל תנסה להצטדק לנו! בסדר? יש לך בעי'ה עם זה? פנה לאלהים. אפ' לסדר פגישה מהירה.

קודם כל, אם זכרוני לא מטעה אותי, במסכת חגיגה יש מחלוקת האם באמת לכל אחד ניתנה התשובה, לאיזה עניין, באיזה מצב, ולכמה זמן. - זה ממש לא פשוט. אז אל תחרוץ ככה דברים....
והאמת, שאתה צודק- אם הוא חזר בתשובה... אז... ושוב - מה הקשר? הוא [מתנחל גאה] הגיב למשהו מסויים! למה אתה צריך להגיב בצורה כזאת שמבליטה את ההיפך מהיהדות ומוסר נוצרי?

נקודותיים למחשבה:
מוסר נוצרי.
זה נכון...עדי:)
אבל תארו לכם: אחד שלא מתחרט ב'מת.. הוא סתם רוצה שהמצפון שלו יהיה נקי?!
לא נשכח ולא נסלח לעולם לא!אנונימי (פותח)
אני לא סולחת.~עינבי~אחרונה
מי הם שאני אסלח להם בכלל? איפה הדם היהודי שלהם? איפה הראש היהודי שלהם?
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך