לא מסתדרת עם אח שלישובל אור

הוא בן 15, אני בת 19. הוא השנה בישיבה עם פנימייה, ואני השנה בשרות לאומי. בזכות הנ"ל החיכוך ביננו קטן, אבל עדיין, זה בלתי נסבל, ואני רוצה לטפל בבעיה, לפני שתחמיר.

אני אפרט:

אין לי מושג מה התיסבוך שלו בחיים, אבל ברור לי, וגם להורים שלי, שההתנהגות שלו נובעת מאיזה משהו פנימי. אני אנסה לתאר קצת את ההתנהגות שלו: אותי באופן ספציפי כשהוא רואה, הוא אוטומטית מתחיל לקלל (הקללה האהובה עליו זה "נאצית" ו"יא יימח שמך"...), תמיד הוא מאשים אותי בדברים, ולא יכול להיות מצב שכשאני עוברת לידו והוא לא מגיב באיזשהו אופן (בין בקללה עסיסית, ובין בבעיטה ובין בדברים אחרים). עם כולם הוא מתנהג בצורה מעוררת חלחלה, אבל איכשהו הם מסוגלים להבליג. אני מודעת לעובדה שהרבה מן הבעייתיות של העניין נגרמת בגללי. אני טיפוס שמתעצבן בקלות, ואם יש מישהו שלא מתנהג כמו שצריך, הזעם שלי מייד מתעורר, ויוצא החוצה בכל מיני צורות (צעקות בעיקר..). ההורים שלי טוענים שהם מטפלים בבעיה בדרך שלהם. אבל עדיין זה לא עוזר לי. כשאני חוזרת הביתה (סופסוף..) גם הוא בד"כ נמצא שם, ואז מתחיל ה"שישו ושמחו". אני לא מסוגלת להיות איתו. הוא מעורר את הנקודות החלשות אצלי, של ההתעצבנות וכל היו"ב, כך שיוצא שממש לא נעים לי להיות בבית, כי גם אם הוא סופסוף נעלם, עדיין העצבים שלי מפעפעים ויוצאים על החפים מפשע.

ואני יודעת שהרבה מן הבעייתיות נמצאת אצלי. תייעצו לי איך להתנהג! אני יודעת שאותו אני לא אוכל לשנות, אבל אני מקווה שאם אני אלמד את עצמי להבליג, ואנסה לשנות את היחס שלי אליו, לפחות אני אדע שאת שלי עשיתי.

אשמח בעיקר לתשובה מקצועית, ולתשובה ממישהו שעבר ניסיון דומה..

תודה.

כשאני הייתי מתעצבן בצורה דומהמשה
הייתי נועל את הדלת עם קרש (אי אפשר לפתוח עם מפתח מבחוץ) ונשאר עם המחשב והאינטרנט, לרוב עם מוסיקה מסוג מסויים.

זה עבד, ועבד היטב.
סליחה אבל זו ממש עצה!שובל אור
כן גם אני בחדר של אח שליאנונימי (פותח)אחרונה
חחחח מוכר....שירה יאללה תזרמי איתוסירת עץ
קרצייה!!! מה זה תזרמי איתו?!?!?!שובל אור
איך אפשר??!?!?

אימל'ה, הוא בא אלי עכשיו!

שובל אור יקירתי......זהבית
אמנם מקרה חריג כשלך מעולם לא קרה לי.אין ספק שאחיך סובל מהפרעות נפשיות שמקורן בתסביכים שקרו לו בילדות.
תיאורך את קללותיו מעורר בי חלחלה.אינני מסוגלת לחשוב כיצד ילד(בן כמה הוא?)יהודי ועוד דתי מסוגל לכנות את אחותו בכינוי:"נאצית" או:"ימח שמך" המופנה בד"כ לצוררים.
למרות שכתבת שהורייך אמרו לך שהם מטפלים בבעיה בדרך שלהם,אין כל ספק בכך כי שיחות עם הוריך על כל מקרה ומקרה כזה(או הצטברות של כמה ביחד)יעוררו אותם לחשוב על הנושא ועצם העלאתו תעורר בהם את המודעות הדחופה לבעיה זו וכי זו בעיה חמורה(של נוער בגיל ההתבגרות בד"כ)ויש צורך לטפל בה.
בכל אופן אזכיר כי אין תחליף ליעוץ המקצועי וכי עצותי לך אינן אמורות לשמש תחליף ליעוץ מקצועי.
בכל אופן עצתי לך:שתשתדלי לשמור על קור רוח ועל ריחוק מסויים ממנו(ממש להתעלם לפעמים כשאת עצבנית או משהו כזה אז אל תתיחסי אליו)
שלך
זהבית
אני עדיין מצפה ליחס ענייני...שובל אור
להתעלם לגמרי מקיומוצביהודה
רגע, תני לחשוב, זה מקרה קצת מסובך... לא?דובלה
בתור מכרה של המדובר אני יכולה להעיד על האמתסירת עץ
אחיה של שירה הוא בנאדם מיוחד.לא תפגשו בדומה לו....
הוא לוקח דברים באיזי,הוא לא מתעצבן בקלות(בניגוד ל...),הוא מעופף,חפיפניק כזה,אוהב "לרדת" על שירה וכו' וכו'....

אבל בתכל'ס,ממה שאני הצלחתי להבחין,הוא עושה את זה מאהבה....
נכון שזה דפיקות להביע אהבה בצורה כזאת,אבל זו הדרך שלו,כי הוא כזה וצריכים לקבל אותו כמו שהוא.

יש ילדים שמבקשים תשומת לב בדרך שלילית(כמוני...) והם חושבים שבדרך זו הם יקבלו אותה....אפשר להסביר לו איך להתנהג,אבל לדעתי ומנסיון הוא ימשיך ככה כי זה האופי שלו.
עכשיו,אפשר להתעצבן עליו ולצעוק,אבל זה רק ישיג את המטרה ההפוכה.
לכן אני ממליצה להתעלם,ותראי שהוא יפחית את היחס השלילי שלו כלפיך..
בנוסף,הייתי ממליצה לך לבדוק את העובדה שהוא נטפל רק עליך מכל שאר האחים ותנסי לברר מדוע....יש שני צדדים למטבע.
אה...גברת... תרגיעי!!!שובל אור
חתיכת חצופה!
את לא יודעת את המצב לעומקו, אז כל מה שכתבת ממש לא רלוונטי.

ולכל מי שהציע לי להתעלם- רעיון גאוני! השאלה היא איך אני כופה על עצמי להתעלם.. זה עבודה עצמית, ואני לא מרגישה שיש לי את הכלים בשביל זה.. אז אולי תתנו לי עצות בתחום הזה?

ועוד משהו, סירת עץ יקירה- בנוגע לשורה האחרונה שלך, ציינתי בפירוש שאני מודעת לעובדה שהרבה מן הבעייתיות של העניין נגרמת בגללי, וכתבתי שזה בגלל שאני טיפוס שמתעצבן בקלות, ואם יש משהו שקצת לא מוצא חן בעיניי, מייד זה בא לידי ביטוי בצעקות. ואת זה את הלא יודעת היטב.. אז אני חושבת שאני יותר צריכה עזרה בכיוון הזה, כלמיני עצות שיעזרו לי להצליח להבליג, ולהתעלות על עצמי.
תכניסי לעמצך לשכל---חמסית
----שזה עבודת המידות. שכשאת שותק זה מכבד אותך, ולא אף אחד אחר.
כשאת לומדת להיות רגועה ולא להתעצבן מכל דבר, את מזכה בסוף לא רק את הסביבה ובמיקרה הזה את אח שלך אלה גם את עצמך. את תרגישי יותר טוב עם עצמך.
מעשית- נסי להגיד לעצמך: הערב אני מעירה רק הערה אחת, וכל השאר מבליגה. ואת תיראי לאט לאט איך המצב מישתפר.
עוד שיטה מצויינת- כל פעם שהוא מקלל אותך זרקי לעברו חיוך ענק, אוהב כזה. הוא יתחרפן מזה בהתחלה, ובאיזה שהוא מקום גם יאהב את זה..
ב"הצלחה!!
חוצפה!זהבית
אני יושבת וכותבת לך עיצה ואת מנפנפת אותי בהנף יד?
מה בדויק לא ענייני במה שכתבתי לך?
את מעליבה אנשים סתם כך.
תתביישי לך!
תרגיעי ומהר. יש לך תיסבוכים רציניים.שובל אור
שימי לב שהתגובה שלי לא היתה מופנית אלייך דווקא.

ד"א- אני יודעת מי את.
הדיון בינכם מאוד עניני. תרגיעו כולםאנונימי (פותח)
אני מכיר ילד עם בעיה בדיוק דומה לתיאור הזהדובלה
ואגיד לך מנסיוני איתו:
הייתי מדריך בקעמפ קיץ של ילדים, יש שם ילד אחד בעייתי כזה, שסתם מקלל כל הזמן ו.. בקיצור, די דומה לתיאור הנ"ל.
אם הוא רוצה לשאול אותי מה השעה, זה ישמע בערך כך:"טמבל, מה השעה?" ואחרי תשובתי: "אה. מפגר. תפסיק לחייך! דביל!"
בקיצור, מעצבן.
בשנה הראשונה הייתי מתעצבן עליו וחיש חש הקשרים הדלים בינינו נשרפו לגמרי.
בשנה השניה כבר קלטתי שזו צורת הדיבור שלו וזהו. כשהיה פתאום מרביץ בי סתם ככה יציאה עוקצנית עם קללה בצידה, הייתי משיב לו בחיוך איזו יציאה עסיסית משלי (לא על חשבונו, כמובן), שתגרום לו לחייך. די מהר הבחנתי שאני אחד המדריכים היותר אהובים עליו. למרות שהקללות לא הפסיקו, כבר הצלחתי לחוש יותר בגלוי את החיבה בעיניים שלו כשקרא לי "טמבל". מאוחר יותר זה גם התלווה בטפיחת שכם.

הוא ילד בעייתי, זו עובדה. לפתור את זה אני לא יודע אם אוכל, אבל לחיות עם זה בצורה הכי נכונה שאפשר אני יכול ומשתדל לעשות את זה.
כשסירת עץ אמרה משהו דומה התעצבנת עליה, אני מקווה שלא תתעצבני גם עליי.. אבל לדעתי זה הפיתרון, עכ"פ מה שבידינו.

מקווה מאוד שעזרתי
אלא למי בדיוק?זהבית
לפעמים צריך לדעתאנונימי (פותח)
שיש אנשים שיש בעיה לטפל בהם, יש בעיה להסתדר איתם, יש להם יציאות וכדו' שפשוט לא מובנות ובעיה "לעבור את היום" איתם..
במצבים כאלו לעניות דעתי, צריך פשוט לנסות לעבוד על עצמך בסבלנות, ותאמיני לי שזה עוזר!!! אולי עם "קצת" ניסיון עם אחותי <למרות שהיא זאת שגדולה ממני> פעם היינו רבים ממש פווול!!!!
פשוט החלטתי שאני לא מתייחס, היא הייתי צועקת, מתעצבנת, ולפעמים זה היה יותר חמור, אבל אתה פשוט מבליג, מקללים אותך ואתה פשוט אומר "תודה רבה", את מבינה איך זה יכול לשגע בנאדם????? אתה מתפוצץ, מתעצבן, מקלל ואומרים לך "תודה" ולא מתייחסים??? בנאדם יכול להשתגע מזה, ותאמיני לי שאנשים מעדיפים לא להשתגע, אז מהר מאוד הם עוברים לדברים יותר מעצבנים, עושים לך נזקים קצת, שוב אתה ממש עובד על עצמך ומתאפק וממש במהירות הם יפסיקו מרוב שגעון פנימי!!
הבנתי שפה ושם את "קצת חוטפת" חחח, אז פשוט את יכולה לומר להורים שלך, שזה לא שייך שאיזה ילדון ירביץ לאחותו הגדולה, ואת מבקשת מהם שכל פעם שזה יקרה שיתנו לו עונש קשה, אני אישית מחלק פה עונשים לאחים שלי, כשהם הלכו מכות, הם פשוט לא נגעו במחשב מהבוקר עד 5 בצהריים <וזה היה מוות בשבילם!!!> אני חושב שמאז עברו בערך יומיים ולא שמעתי אותם רבים <כשאני בבית בכולופן חחחח>
ב"הצלחה..
לכותבת מסר אישי אלי אשבול ואני אספר לך משהואאנונימי (פותח)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך