קצת הרהורים על חתונה...123

שאלה שכבר הרבה זמן מציקה לי: מדוע בני אדם מתחתנים? מהיכן מגיע אותו דחף גדול לבנות חיים משותפים עם בן המין השני?

נוח להסביר ולומר שיש דחף טבעי לבנות חיים עם בן המין השני, אך לכאורה זה הפוך מטבעו של האדם, משום ש:

* האדם הינו יצור עם שאיפות שרצונו לממשם, עם חלומות שרוצונו להגשימם, וחיים עם שותף מצריכים את האדם להתפשר ולוותר על חלק מרצונותיו ע"מ לתת מקום גם לבן הזוג - לכאורה החיים המשותפים מצמצמים וחונקים במידה מסוימת את החיים.

* האיש והאישה כ"כ שונים מהותית: באופי, בחשיבה, בניתוח הדברים, בדפוסי החשיבה וכדו' - לכאורה היה יותר טבעי שאדם יבנה חיים עם בני מינו, שהם בעלי צורת התנהגות דומה ובעלי חשיבה זהה.

אם כך, מהיכן מגיע אותו דחף 'טבעי', שלכאורה הוא נוגד את הטבעיות שאנו מכירים? וכי לא היה יותר מתאים שהאדם ירצה להישאר רווק לנצח? ואם הוא כבר מחפש בן זוג לחיים, היה לכאורה יותר טבעי שיחפש מישהו שהוא בן מינו שהוא יותר מתאים לטבעו?

לא שייך לתרץ שאותו דחף גדול, מגיע מרצון עז לקיים את ציווי התורה, שהרי גם גויים מתחתנים, אז יש לומר שכנראה יש תכונה משותפת לכל באי עולם שעליה יש לעמוד ואותה יש לברר.

בצ"ל אריאל!

גם שלמה המלך לא הצליח להסביר את זה...משה
(ותסלח לי על חוסר-זכירת הציטוט המקורי)

ראשית, אוסיף עוד שאלה על כל מה שכתבת עד עכשיו, והיא הנושא הכלכלי.

חתונה זו התאבדות כלכלית. נקודה. אדם חותם בכתובה "לזון ולפרנס". בשביל מה הוא צריך את כל זה ?
הרבה יותר זול לחיות בתור רווק כמו שכולנו יודעים.

אין הגיון בכל המשיכה למין השני. פשוט אין הגיון. אתה לא יכול להבין למה שר, נשיא המדינה (למשל) מסכן את הכל תמורת שטות, או את שר המשפטים לשעבר שהקריירה הפוליטית שלו מתה "מיתת נשיקה", או כל מיני דוגמאות כאלה ואחרות בצבא שלא אפרט.

אין הגיון בתיכוניסט שמבזבז מאות שקלים בחודש על טלפונים לחברה שלו וגם קונה לה מתנה פעם-פעמיים בשנה.

אלא שכאן מגיע ריבונו-של-עולם ומערב בפנים את הרגש, וגם את מה שאנחנו אוהבים לכנות "היצר הרע".

אדם שהולך להתחתן עושה את זה לא בגלל הגיון שכלי צרוף (כי אין) אלא בגלל משהו אחר, שמגיע ממקום שונה, שאותו כנראה יסבירו יותר טוב ממני.
יצר הרע.123
אז אתה רוצה לומר שכל בניין הבית זה רק איזה דבר חסר היגיון? ואם ננסה לתת לזה הסבר הגיוני אז אנו מגיעים ליצר הרע? דהיינו שבניין בית כל כולו יצריות (או במקרה היותר טוב: חוסר שפיות)? אז לבנות בית זה איזה דבר בדיעבדי כזה שהתורה באה ומתירה לי?...

בצ"ל אריאל!
ברמה של הגיון אנושי פשוט - זה חסר הגיוןמשה
בן -"אבא, כמה עולה להתחתן?"
אבא -"לא יודע, עוד לא סיימתי לשלם"

לא אמרתי שזה בדיעבד. חס וחלילה. רק אמרתי שזה רמה מעל ההגיון הפשוט. זה לא דבר שאתה יכול להסביר אותו בהגיון האנושי, זה משהו מעבר.

"יצר הרע" - זה אותו יצר שטבוע בנו בדיוק כדי שהנושא הזה יחסר לנו, שמגיל תיכון ישב כל הזמן ברקע ברמה זו או אחרת וכיוצ"ב.

זה היצר, וזה תפקידו.
אני חשובת שכאן עמדתהדר200
על דברים חיצונים, טכניים.
אבל הענין של החתונה זה הרבה מעבר לעסק הטכני שבדבר,זה שלמות.כן.
ולא סתם חז"ל אמרו שאדם שלא נשא אישה לא נקרא אדם שלם (ואפילו הוא לא יכול להיות ש"צ ביוה"כ נדמה לי..)
ה' ברא אותנו שזה הטבע שלנו ולא ההפך ממנו כפי שאולי נדמה.
הגבר והאישה הם שונים אולי כמו שצינת אבל זה מה שמשלים אותם,
ותראה שתמיד אנשים אחרי החתונה יותר שלוים ורגועים..
זו דעתי. ואולי אנשים יאירו פה את עינינו..
הדר200 - לא מסכימה איתך במשפט שנא':רות22
"ותראה שתמיד אנשים אחרי החתונה יותר שלוים ורגועים.."

זה לא מחייב כלל.. יש זוגות שאחרי חתונה נכנסים ללחץ ולעצבים כי אחד לא מבין את השני. ואז יש גירושים ולי נראה שזה הרוב כך,
מעט הזוגות שמתחנים ובאמת מאושרים!!!

נכון..הדר200
באמת יש הרבה זוגות שמתגרשים אבל זוג שהם באמת מתאימים זה כן.. ככה אני חושבת, אבל אולי אני טועה..
היום בטיול בהרי ירושליםשמעון
פגשתי ירושלמי ותיק שאמר כמה דברים חכמים. הוא אמר בשם הרב מרדכי עטיה שלפני החתונה הכל רגוע ונחמד, ורק אחרי החתונה מתחיל כל הבלאגן, והוא הסביר את זה בקשר ל"גדול מצווה ועושה". טיילתי עם חבר חילוני, והיה קצת מסובך להסביר לו את זה...
ברור שזה קשה..הדר200
זה אדם שלא הכרת אותו עד לפני תקופה קצרה ותמיד אחרי החתונה מכירים צדדים נוספים באדם שלא הכרת לפני.
אבל זוג שזוכה-אשריו ומה טוב חלקו, וזה כן אמור להיות רגוע ושלו. כן. ובזה אני בטוחה. אז נכון שיש מריבות לכולם אבל
לא אמורות להיות סערות כל הזמן, מתחים ומריבות.
הרמב"ם כותבהאריאלניקהנאמן
שהמוסד שנקרא נישואין היה קיים עוד לפני מתן תורה, זוהי תכונה עמוקה באדם ששואפת למחוייבות לאדם השני שבלעדיה אנחו חצי בן אדם, ואליעד ליצר הרע יש תפקיד לא קטן גם בעניין של החתונה, כששבו עמ"י מגלות בבל הם ביטלו את יצר ע"ז, לאחר מכן הם גם רצו לבטל את יצר העריות ואחרי שהם עשו את זה אף תרנגולת לא הטילה ביצה, אז הם פשוט המעיטו מכוחו
יש כאן תשובה של הרב אליקים לבנון שליט"אאנונימי (פותח)

שאלה:
אני כבן 25. נפגשתי כבר הרבה פעמים עם בחורות, אבל אני מרגיש שבעצם אולי אינני רוצה להתחתן. החלטתי לשאול מדוע צריך להתחתן?

תשובה:
אכן, זוהי שאלת מפתח בדרך לנישואין. פעמים רבות אנו נפגשים רק בגלל לחץ חברתי, הורים וכד', ואנו עצמנו לא ממש רוצים להתחתן. במצב כזה, הסיכוי להצליח בשידוך שואף לאפס.

ולגוף השאלה, הצורך להתחתן ולהקים בית, נובע בראש ובראשונה ממצוות התורה לפרות ולרבות עם התוספת מדברי הנביאים: "לא תוהו בראה, לשבת יצרה" (עיין יבמות דף ס"ב).

אולם, ציווי התורה לבדו אינו משקיט את הנפש. לכן צריך הסבר שלנו, פרשנות מתוך זווית חשיבה אנושית, כדי להבין ולהגיע להסכמה נפשית עם הציווי האלקי. את זאת אנו למדים מתוך הנסיון של היומיום.

ומה אנו למדים? "לא טוב היות האדם לבדו". גם זה פסוק מהתורה, אלא שהוא קרוב מאד למציאות. ישנן שתי רמות להבנת העניין. הרמה הראשונית והבסיסית היא, שאדם החי לבדו סובל מאד, מפני שבטבענו אנו יצורים חברתיים. כאשר אדם נכנס לביתו ואין איש השמח לקראתו ומקדם פניו, הוא מרגיש קצת מיותר בעולם. אבל זו רק הבנה ראשונית. הרמה הנוספת והמעמיקה יותר, מפרשת את הפסוק בכך, שלכל אדם יש 'טוב' אותו הוא צריך להוציא אל הפועל. אדם לבדו, אינו יכול להוציא אל הפועל את הטוב הגנוז אצלו, ואת זאת מלמדנו הפסוק - "לא 'טוב' היות האדם לבדו".זוהי הפרשנות של חכמים האומרים (יבמות ס"ב כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, כלומר: אין באפשרותו להוציא את הטובה שבו. רק ע"י מפגש ואפילו 'התנגשות' עם אשה, לצידו של האדם, יוצאים הכוחות אל הפועל.
ועוד נקודה כללית: יחידת הבנין המרכיבה את עם ישראל היא הבית, המשפחה.

אדם בודד אינו יכול להצטרף ולהיות שותף בנשיאה בעול עִם עם ישראל. הואיל ורצוננו לפעול עם האומה כולה, אנו חייבים למצוא את בת זוגנו אשר יחד עמה נוכל לבנות את הלבֵינה, הבלוק, אשר יצטרפו כיחידת בנין לאומה, להגשים אידיאלים ציבוריים ולהיות נושאים בעול עם כלל ישראל.

(מתוך האתר ישיבה)
בהחלט...אנונימי (פותח)
"אדם בלא אישה שרוי בלא שמחה"

אם נתבונן נבחין לדעת שאדם שנמצא במערכת יחסים בריאה ותקינה
וחיי המשפחה שלו טהורים וזכים...הוא שמח ואין האדם שמח אלא במימוש עצמו... והמימוש עצמו צריך לבוא מעצמו אם אחד שיהיה איתו..."
"ועזב איש את אביו ואמו ודבק באישתו... והיו לבשר אחד"
בשר אחד מאושר ושמח"

אך... אשרינו...."

שנזכה...
בברכת "עוד ישמע... בקרוב אצל כולנו"
אווווווס.
והנה התשובה של המהר"ל מפראג:שמעון
"אף כי קצת מן החכמים חשבו כי האהבה היא יותר אל דבר שהוא הפכו כמו אהבת איש לאישה...אך הדבר הזה אי אפשר לומר שיהיה כך, שהרי מצינו בחוש הפך זה...ולכך האהבה בין איש לאשתו כי הוא הדבקות הגמור עד שנעשים דבר אחד...ואם כן האהבה מצד שהם דבר אחד ומצד הזה היא האהבה ולא זולת זה...וכן בכל מקום שהדבר מתאוה אל דבר שהוא הפכו, הדבר הזה מפני שיושלם באותו דבר, ומכיון שיושלם בו נעשה עמו דבר אחד ומצד הזה האהבה."
מובן, נכון? לא צריך הסברים. המהר"ל פשוט נפלא, כרגיל.
יש עלזה ספר מעולה של הרב בלייכר:עוזיה
שכינה ביניהם. במבוא הוא מסביר ומנתח למה אנשים מתחתנים.

ובכל מקרה, שיהיה במזל?

עוזיה.

אגב, לשאול את זה זה כמו לשאול למה אתה אוהב את אמא שלך.
ואני חייב לציין עוד משהו:עוזיה
אדם ללא אישה אינו אדם שלם, כך מקובלנו מחז"ל.
אני יכול להעיד מאברכים רבים שדיברתי עימם, שלימוד התורה שלהם השתנה בעקבות החתונה. הוא נהיה רציני יותר.

אדם בונה לעצמו חיים. אולי זה כובל, אבל זה מה שהופך את הבנאדם לבעל משמעות.

עוזיה.
איכות וכמות.123
['רבי חייא בר גמדא אומר: אף אינו אדם שלם' - בראשית רבה יז ב].

לאחר החתונה התורה יותר איכותית, אך וודאי שפחות כמותית (ולכן יש צורך אמיתי להספיק כמות גדולה של לימוד לפני החתונה, כי איכות צריך להיות ע"ג כמות - איכות שאין בבסיסה כמות, היא איכות מדומה, איכות של הבל).

---

זה מאוד הגיוני שאוהב את אימי, משום שהיא משקיע עלי רבות, לפיכך זה מאוד טבעי שאדם יעריך וירגיש קירבה לאדם שכ"כ משקיע בו.

אך הדחף למין השני, הוא שונה לגמרי; דחף לאדם שלא עשה למעני שום דבר...

---

עדיין לא מגיע לי 'מזל"ט'...

בצ"ל אריאל!
איכות עדיף.עוזיה

וכאן אנחנו מגיעים לנקודה אחרת: ילמד תורה או ישא אישה? נכון שהתשובה בגמרא היא "הא לן והא להו", אבל לענ"ד כיום התשובה היא אחרת.

תלמד תורה בכמות, תלמד הלכה - תקיף הרבה לפני החתונה. אחרי החתונה, נכון שיהיה לאדם פחות זמן ללמוד, אבל התורה תקבל עבורו משמעות שונה. עמוקה וטמירה יותר.

*אתה הצהרת מעל דפי פורום זה שאתה אוהב אותי, אז אל תנסה להתכחש...

"עדיין לא", זה אומר שאתה תודיע לי כשיגיע לך מזל טוב?

אוהב אותך, עוזיה.
האיכות שבכמות.123
אז אנו מסכימים שע"מ שיהיה שם של איכות בלימוד, יש צורך שלפני כן תהיה כמות שעליה תחול האיכות.

---

קודם כל תראה לי מקור שבו נתתי מקום לרגשות שלי כלפיך, ואז ארגיש צורך לענות על שאלה זו;)

[אהבה - האם נכון להגדיר את זה כרגש? זה לא איזה משהו מעבר לזה?]

---

כאשר יגיע לי מזל"ט, לא אתחבא מזה - העולם ידע מזה.

בצ"ל אריאל!
יותר מזהמשה
במקרה של "המין השני" - זה לא אדם שהשקיע בך, אלא אדם זר לגמרי שאתה הולך להשקיע בו כל החיים ובצורה מטורפת....
בסדר.עוזיה
ובחברים שלך אתה משקיע? כן. למה? כי...(קדימה, תגמגם..תסמיק, ואז תודה שאתה לא מסוגל להסביר לעצמך למה אתה משקיע בחברים שלך).

אז יש משהו בעולם שמוגדר בשם מאד קלאסי: אהבה. אהבה לאמא, אהבה לחבר מהחדר, אהבה לחברותא הבוגרת שלך, וגם אהבה לאשתך.

עוזיה.
אל תערבב בין האהבות השונות. הם באמת שונות.שמעון
אהבת החבר אינה כמו האהבה להורים, והאהבה לאישה היא גם שונה לחלוטין. מי שמתבלבל בין התחומים, וחושב שאישתו היא כמו החברותא שלו, או שאוהב חבר כמו משפחה- יש לו בעיות. ואת זה שמעתי בשיחה של הראש ישיבה שלי.
לך עוזיה יש בעיה אחרת- עצם המילה "אהבה" היא מילה שכל הפילוסופים שברו קולמוסים בנסיון חסר תוחלת להגדיר אותה, לתחם אותה. בשביל זה ציטטתי את המהר"ל בתחילת נתיב אהבת ה'...
לא ירדת לסוף דעתי.עוזיה

לא באתי בכלל לערוך השוואות. זה לא משהו שאפשר לעשות.

באתי לומר את מה שאתה אמרת: "עצם המילה "אהבה" היא מילה שכל הפילוסופים שברו קולמוסים בנסיון חסר תוחלת להגדיר אותה, לתחם אותה."

רק רציתי להסביר, שלפעמים אהבה זה לא משהו שאפשר לומר מהו. בנאדם לא יכול לומר שהוא אוהב את אשתו בגלל שיש לה אף ארוך, כי ברגע שהיא תעשה ניתוח לקיצור האף - הוא עדיין יאהב אותה.
יכול להיות שבנאדם החליט ליצור קשר עם מישהי ב ג ל ל שיש לה אף ארוך, אבל לא בגודל האף תהיה תלויה אהבתם.

'אני אוהב במבה' ו-'אני אוהב את אמא שלי' - וודאי שלא שייך לומר את זה במשפט אחד: 'אני אוהב את אמא שלי ואת הבמבה של חברת לולו'...

---

"אהבה התלויה בדבר - בטל הדבר בטלה האהבה" (מס' אבות) - יש אנשים שהאהבה שלהם לשני כן תלויה בגודל האף... (כגון: אהבת אמנון לתמר).

בצ"ל אריאל!
אגב, באנגליתמשה
יש לך Like ו-Love שכל קשר בניהם מקרי בהחלט.

האמת שגם בעברית יש מילים חצי נרדפות, אבל משום מה לא משתמשים בהן.
"מחבב"
במבת לולו?אנונימי (פותח)
באמת?
ואם אני יותר אוהבת את במבה אוס"ם?(:

חחחחחח אתם קורעים אותי!!!(:

עוזניה לך לך להתפטם(:אוססס(:
לגבי האהבה וגודל האףיונה
לעוזיה וגם ל123

שמעתי אתמול סיפור מרגש ,שהמחיש לי בצורה הנפלאה ביותר "אהבה שאינה תלויה בדבר" של איש לאשתו.(אנשים אמיתיים שהכרתי)

בלי נדר,כשיהיה לי זמן, אספר אותו באתר "ללא תולעים".
כמה נימוקים.ענת=)

בעזרתו בכל עת!

אם נסתכל על האדם, נבחין שהוא חי עם עצמו(כלומר צורת החשיבה והפעולה שלו בכל אורך חייו..) במשך 20 שנותיו הראשונות לבערך. כך שהוא יחפש את בת זוגתו לעתיד הוא ירצה מישהי שתוערר בו ענין מישהי שלא כמהו. (אני יכולה להעיד עלי שכאשר אני פוגשת מישהי שהיא מזכירה לי אותי ממש אני מתחילה להשתעמם ממנה די מהר...)  

ובענין ההגשמה העצמית, אדם לעולם לא יוכל לממש את עצמו בצורה שלמה עם אחד שהוא באותו קו מחשבה או דרך פעולה כמו שלו. תחשוב מה הייה קורה אם אתה וחבר שלך הייתם מסכימים על בכל דבר בכל ענין ובכל תחום. לפעמים בנ-אדם לא יכול לעמוד במצב כזה! והוא נשבר. לעומת זאת כאשר שניים דניםאו/ו מתיעצים בינהם על כל דבר שהוא זה מחזק את לכל אחד את דעתו. ופוח בפניו גם פנים לכינויי מחשבה אחרים.

ולגבי פשרות אדם מגיע לפשרות בכל מצב בחיים שלו לפני דעתי(ולא ארחיב בדוג' עכשיו) כך שאישה לחיים זה לא מה שימנע ממנו מה שברצונו לעשות.

מקווה שהועלתי לך ולאו במעט.

שבוע טוב ומבורך- ענת.    

לא קראתי את כל השירשורשרי.
אבל את כל התהיות שלך מעלה הרב בלייכר בספר "שכינה בינהם". מומלץ.

בשורות טובות.
לך למרצה זוגיות!!!זה לא המקום ולא הזמןאנונימי (פותח)
לפרה היקרה!עוזיה
(אחרת למה את עושה מוווו?)

אני לא חושב ש123 חשב שאנחנו נהיה יועצי הנישואין שלו. הוא ביקש לשתף אותנו במחשבות שעלו בו, וסתם לערוך על זה דיון - בדיוק כמו פעולת חב"ב באיזה שוא מקום.

ועוד שאלה: צעקת את הסיסמה "זה לא המקום ולא הזמן" - לא המקום ניחא, מה הקשר לזמן?"

בברכת חזק ונתחזק,
עוזיה.
את זה שהבנת שזה לא המקום-אנונימי (פותח)
זה כבר הישג אדיר...
זה לא הזמן כי רוב (בהדגשה- רוב) מי שנמצא פה לא בשלב של לחפש את החצי השני שלו (למרות שביננו בואו נודה שכולנו בשאיפה לזה..). התנועה מתמקדת בנוער מתבגר שלא אלו המחשבות והדיונים שבד"כ עולים על סדר היום שלו. אם כי אין לי שום התנגדות לדיון הזה.
אני בשוק מסגנון התגובה.פלפלתי
זה אומר שהתנועה באיזשהו מקום נכשלה בחינוך. צר לי.

וכן- היא נכשלה אם חבר'ה מסתכלים עד קצה האף שלהם ולא טיפה מעבר.

אחח. כואב. מה היה לתנועתנו...
"הבנת שזה לא המקום"...עוזיה
מי אמר שהבנתי? דווקא הבנתי אחרת.
לפני שאני אגיב יש כאן משו משעשע - 142 זו הסיומת של הגרופ שהיה פעם אצל אליעד(123).

"אם כי אין לי שום התנגדות לדיון הזה" - אז אפשר להבין למה כתבת את ההודעה שלך? אתה בעצם אומר "אין לי שום בעיה שתפתחו פה שרשור על חשיבת אכילת הפסיפולה בלילות הקיץ חמים, אבל זה לא המקום ולא הזמן."
הבנתי נכון?
142 זה שיחת גוביינא לפני שמישו פה חלם על גרופ.אנונימי (פותח)
ההודעה נכתבה כי MOOOO כתב/ה שזה לא הזמן ולא המקום, אז ניסיתי להסביר למה היא/הוא חושב/ת ככה. כמו דובר העירייה כזה.
רחמי פשוט נכמרו על כל אלה שלא הצליחו להגיע למסקנה מתבקשת זו בעצמם.
מבחינת עצמי- דעתי שיש עניין ואין מניעה כלשהי להרהר בנושא, ושום נזק לא יצמח מזה.
הובנתי? לא מסובך...
סבבה, כי לא היית נשמע כמו דובר הרפת...עוזיה
העובדה שציינת בציניות "זה כבר הישג אדיר" גרמה לי לחשוב שאתה ממשיך דרכה.
אומנם לא קראתי את כל השרשור אבל בכ"ז אוסיף משהואנונימי (פותח)
א.לענ"ד יש לאדם יצר המשכיות, יצר שברא בו הקב"ה להמשיך את עצמו, להראות שבמותו הוא חי. (ע"ע הרב זצ"ל)

אדם חי בשביל אנשים אחרים, העולם יהוא בנוי בשביל אנשים שחיים לבד, ובלי עשיית החסד והנתינה לאנשים אחרים אז פעמים רבות הוא מרגיש שאינו שווה ערך.

יש לי עוד מה להגיד בעניין אבל הם מיועדים רק לך {על סמך ההיכרו שלי איתך} (123) אם אתה רוצה תתקשר אלי
מיכאל.
יישר כח על הדיון !יונה

(למרות שאין לי זמן כרגע לקרוא את כולו)

רבונו של עולם חפץ בתיקון העולם ובישובו,כלומר המשכיותו.

זאת אחת הסיבות שהוא נטע בנו את הצורך במשפחתיות,כלומר:
הרצון להיות הורים והמשיכה לבני המין השני (אצל הבנות בד"כ זה סדר החשיבות,ואצל הבנים בד"כ ,ההיפך).

זהו יצר הקיום ,אשר הופך ליצר הרע,כאשר הוא פורץ את הגבולות שלו. (את ההגדרה הזאת קראתי אצל הרב זווין מאפרת,היא מאד מצאה חן בעיני)

מופיע בגמרא סיפור מעניין על חכמים שביטלו את "יצרא דעריות" ולמחרת לא ניתן היה למצוא ביצה בכל הארץ,עיינו שם (ביניישים,תנו מקור)
כלומר הצורך בזוגיות קיים בכל עולם החי (ואם נדייק יותר,גם בעולם הצומח,אפילו),
רק חד-תאיים (חיידקים,אמבות וכד') לא זקוקים לבן זוג.

ויישר כח למשה שזכר שגם שלמה המלך לא הבין.
נדמה לי שנזכרת בזה מכאן :

/Mosaic/Read/2757

שבת שלום לכולכם

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל,בעיתו ובזמנו .

יומא סט:שמעון
אני כן קראתי את כל השרשוראנונימי (פותח)אחרונה
ויש כמה דברים שרציתי לומר:
1) השאלה הזו מראש נראית לי קצת לא טבעית.
2) נראה לי שרוב המגיבים ממש לא יודעים על מה הם מדברים, כלומר- עוד לא נשואים, ולכן הרבה תגובות נראות כאילו ציטטו שם את ראש הישיבה בלי להבין.
ובכל זאת, בתור מי שכבר בפנים...
לדעתי כל החיים שלפני הנישואין הם הקדמה, חשובה ומועילה, אבל רק הקדמה לחיים עצמם. מה זה אומר?
לדוג'- לפני שהתחתנתי למדתי להקשיב לאנשים שמולי, גם אם יש לי משהו מזה חשוב והרבה יותר מענין לומר. בחיי הנישואין זה עזר לי להקשיב לבן זוגי. וכולי. (ולכן לדעתי כן חשוב לדון בעניני חתונה עוד לפני שנכנסים לזה)
והכי חשוב- עבודת המידות. מאז שהתחתנתי עבדתי על עצמי הרבה יותר ממה שעשית בכל השנים שלפני כן. מה רציתי לומר בזה?- שבעצם קיום אמיתי ועמוק של התורה ועבודה אמיתית על המידות תיתכן רק בחיי נישואין- שהם מערכת של בניה הדדית (=לפעמים צריך לוותר על דברים כדי שבן/בת הזוג יגדל ויבנה) ושל נתינה אין סופית ולא "משתלמת" (=ילדים וכל זה...)
בקיצור- זה מה שהנופך את החיים למענינים.
מומלץ בחום!!!
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך