שאלה????מכאל 2 3

בחסדי אבאלה

מה אתם אומרים בהזה גיל צריך

לאתחיל  לחפש אישה (חברה)??

תלוי בבגרות של האדם.מוריה
זה תלוי בהרבה דברים...דובלה
דבר ראשון תלוי איזה גיל אתה...
דבר שני, מה נהוג אצלכם? יש כאלו שמתחתנים בגיל צעיר, ויש כאלו שלפני גיל 21 לא מתחילים לחשוב על זה בכלל.
וכמובן, תלוי גם בבגרות של האדם, כמו שאמרה מוריה.
באופן כללי הדעה שלי שבגיל צעיר אין טעם ואין צורך.
לפי דעתי 16-17..דרשתי קרבתך
זה לא אומר שאני יעשה את זה!!
למה לא?איתי'ה
לדרשתי קרבתך..מתנחל גאה.
רואים שאת לומדת ב...(=
איפה היא לומדת??איתי'ה
רבנו(רבי נחמן) איתחתן בגיל 13 אני חושבמכאל 2 3
סילחה ;(אמשך)מכאל 2 3
בחסדי אבאלה

אני חושב שצריך מתי שאתה מוכן

אני חושב שכדי ליוד מוכן בגיל 17 18
ערב טוב
ר' נחמן אומר שהכי טוב זה להתחתן בגיל 12-13איתי'ה
לק"י.

והוא צודק!!! מאוד צודק!!!

תחשבו על זה...
כעע...ברור!!עדי משתוקקת לדבר!לאלו'ש=]
סתאם עדידס מתעלייך!!
ביבניאל הי'ה...אמא אדמה
הי'ה רב שחיתן ילדים מתחת לגיל 17 (שזה אסור על פי החוק) ונעצר!

http://news.walla.co.il/?w=/22/366283

http://192.117.152.51/news/CriminalLawCourt/Criminal/200510/20051031143500.htm
ע"פ חוק מותר מגיל 14קטיף שנית
חתונה בגיל הזה? לפי החוק? = טעות.סבא גפטו
רק מגיל 17, וזה גם זה צריך אישור/הסכמה של ההורים. - וזה לגבי המיועדת. המיועד, לא צריך אישור שכזה.

איך בכ"ז מתחתנים? ואני מכיר חברים שב"ה התחתנו עם בנות [15.5/16 וכו'...] והם בני [17.5-19] {בזמן החתונה}, עושים משהו כביכול לא חוקי... משהו עם הרבנות.. חלקי... ואז אחרי כמה שנים הולכים לרבנות ומסדרים את זה.. מי שרוצה לדעת טוב יותר, יכול לשאול אנשים שמבינים / לחילופין - אני יכול לשאול רב מסויים. פעם הוא התחיל להסביר לי על התהליך.
המציאות היא שרוב האנשים לא מוכנים בגיל הזהדובלה
אחד מגדולי הדורות הקודמים (לא זוכר מי) אמר דבר יפה:

חתונה זה יום מאוד מאוד נעלה, יום-כיפור של החיים וכו' ומתנה גדולה. רק חבל מאוד שנותנים את זה לילדים קטנים...

הוא אמר את זה כמובן בהשלמה, הוא לא התכוון שיתחילו להתחתן בגיל ארבעים.
אבל בכל זאת לא צריך גם להגזים, ולהתחתן כשבאמת ילדים, ואין את הבגרות המתאימה לדעת איך לנהוג עם זה ואיך לנצל את זה.
זה לא מדויק.איתי'ה
לק"י.

יש המון יתרונות וגם חסרונות...

הם לא מתחתנים רק לשנה אחת שהם קטנים ולא מבינים כלום...

הם גדלים...והם נשואים.. והם גם יבינו את זה יותר טוב כשהם יגדלו.. אבל בינתי'ים הם נשואים....
וה"בינתיים" הזה שהם נשואים זה לא שום דברדובלה
זה ההתחלה והיסוד של כל שנות הנישואין!!!
הכל (בכללות) תלוי בהתחלה. כמובן שיש צדיקים שהם כן מוכנים. אבל לא כל אחד..
קודם האדם צריך להגיע לבגרותצביהודה
חזרתי מאילת

=)
קודם האדם צריך להגיע לבגרותצביהודה
חזרתי מאילת

=)
זה מרחיק אותם מדברים לא טובים-תחשבו על זה!איתי'ה
אבל רבי נחמן היה צדיק.. וכו'.מתנחל גאה.
ואיאפשר להשוות בן הנוער של פעם לנוער של היום...
אומנם יש כאלה שמתאים להם 16-17.. וזאות פחות או יותר דעתי...
ואנחנו אמורים להידבק במידותיו של הצדיק... לא?סבא גפטו
וברצינות:

משהו שאני חושב מלא מלא זמן.
יש שתי גישות במצב שכזה:
האחת, אה? הרב הצדיק ההוא עשה ככה? אתה, כשתגיע לדרגה שלו.. תדבר.. תחשוב לעשות כמותו....
השניה, אה? הרב הצדיק ההוא עשה ככה? הוא!!? הצדיק הזה עשה ככה! ואנחנו צריכים ללכת בעקבותיו של הצדיק! להידבק במידותיו! חייבים לעשות כל מה שהוא עשה....
אמרת שרבי נחמן הי-ה צדיק ולכן הוא התחתן בגיל 13.אנונימי (פותח)
בס"ד

לא חשבת אולי שההגיון הוא שרבי נחמן התחתן בגיל 13 ולכן הוא הי-ה צדיק? הוא ועוד הרבה רבנים גדולים ועצומים?
שנה הבאה במעלה-לבונה..דרשתי קרבתך
זה לא אומר כלום..
זה כן אומר אבל לומשנה..אין לי זכות דיבור יותר משלךישתבח שמו
....חחעעע
בעיקר בעיקר- תלוי בבגרותהביצה שהתחפשה
בס"ד
אני מכירה בנות נפלאות שהתחתנו בגיל 17, והבית שלהן לתפארת.
ויש ש....
=|

[הוספה: בגרות זה לא אומר רק ללמוד כל היום... בנוסף לזה צריך גם לדעת לכבס, לבשל, להציע את המיטה בכל בוקר, ולדעת שאתה נכנס לעול של משפחה... ילדים בעז"ה ...]]

נכון, פעם הרבה הרבה היו מתחתנים בגיל 16-17 ואפילו קודם. אבל מציאות החיים הייתה שונה.

לע"ד...
בנאדם בוגר גם לא חכם שיתחתן בגיל הזה...צחקן
ב"ה
כי הוא לא חונך לכך.

החינוך של ימינו מכין אתה האדם מאוחר יותר.

אם אתם מתחנכים במקום בו זה מקובל, ומוכנים לכך - אפשרי בהחלט.
יש מקומות שמקובלצביהודה
ואף ראוי כי האנשים ערוכים לכך
והם הרבה יותר בוגרים נפשית
וזאת מחמאה לגיבעונים\ות שאמת הם אנשים הרבה יותר על רמה
והם מוכנים נפשית כבר בגיל יותר צעיר

סליחה ששלחתי פעמים
תודה צבי...מתנחל גאה.
חחחחחחחחחחחחח....
תפסיקו לקלל את עצמכם! מסנחלים!סבא גפטו
'גבעונים', אלו אנשים שדינם עונש מוות!
לא מקללים -------------------------אבל יש כבודצביהודה
אנחנו נותנים כבוד לשם
מי זה הגבעונים האלה?רוחמה הקראסיבה
אותם האנשים ;בעלי כיפה גדולה ופאותצביהודה
תיק ענק על הגב אהבת השם והארץ בלבם
כוח בידיהם
אמונה בראשם
אלה שנמצאים בכל מקום כל הזמן שעוזרים לך אבל גם עוקפים אותך בטרמפיאדה
האלה שהיו בחומש שמגיעים לסיבוב שערים אלה שבזכותם יבנה המקדש שנזכה

בקיצור
נוער הגבעות טובי הנוער

אז מה הבעיה בהם?רוחמה הקראסיבה
אלו יהודים! לא גבעונים! ; : : :סבא גפטו
ואותם אלו שתיארת:
הם חרדים, ציונים, מסנחלים - ביחד! ומי שלא מבין את זה, נמצא בבעי'ה קשה!
הם צדיקים עליוניםצביהודה
בסדר קיבלתי תיקון

נכתוב אני יודע מה??????????
אני בעצמי בעל כיפה גדולה ופאות

אנשי גב ההר

אולי די להיכנס בי

מה עשיתי?????????????????????
מה?! אתה לא רגיל?!איתי'ה
רשעים שכרתו ברית עם יהושע - בתרמית.סבא גפטו
ויהושע קילל אותם. - אני לא הייתי קורא לעצמי בשם שכזה.
תיקנתי נוער הגבעותצביהודה
מתנחלים\
צודק, סבא.הביצה שהתחפשה
אוקי, הבנתי.רוחמה הקראסיבה
תודה!
הכל עניין של בשלות. אין גיל מסוייםסבא גפטו
ואין מתכון קסמים....
כמובן, שיש דברים שבאים רק מגיל מסויים.
תדגיש מה שכתבת בהודעה- יש דברים שבאים רק בגיל מסויהביצה שהתחפשה
יש דברים שבאים רק בגיל מסויים.
עובדה.
עוד פעם:סבא גפטו
- הכל עניין של בשלות. זה א'.
- אין מתכון קסמים.. [וזה לכל מיני פסיכים שחושבים - תתחיל איתה ככה.. תחשוב ככה - פקה פקה בולשיט]
- יש דברים שבאים רק בגיל מסויים. הכוונה היא, וזה בהמשך לא'.
יש בשלות, שבאה רק בגיל מסויים. אין גיל קבוע לזה. זה תלוי לגמרי בהתפתחות של הבנאדם. בצורה בה הוא התפתח. - !! [אני לא יכול להדגיש במחשב הזה]

יש לי חבר ממש טוב שהוריו, עלו מחו"ל לארץ.
הוא למד בקושי איזה שנה בגן/כיתה. כל הזמן הורים שלו חינכו אותו.
אני לא רוצה לפרט שום דבר מעבר לזה. הורים שלו אנשים שעובדים. לא שיש להם את כל היום בשבילו.
וב"ה הוא בנאדם מאוד פיקח - מאוד מאוד! בלי עין הרע.
יש מלא דברים שאנשים שגדולים ממנו בגיל פי כמה, לא מבינים ואין להם ידע בדבר. ואלו דברים דווקא חשובים לחיים. - תלוי איך הבנאדם חונך.
אפ' ליצור דור חדש!
וואו.. שאלה פשוט שהיא כ"כ פצצתית..אנונימי (פותח)
אז ככה..
לעניות דעתי, בגדול זה תלוי באדם עצמו, ברגע שהוא מרגיש שהוא בנוי לבנות בית, שהוא בנוי לגדל ילדים, לחנך אותם כמו שצריך, אז הוא צריך "ללכת על זה"..
לדעתי אדם צריך לסיים עם השירות שלו בצבא <שזה חלק ע-נ-ק מבניית האישיות> ואז בערך חצי שנה- שנה של השקעה רצינית בלימוד בישיבה, ואז הוא יכול פחות או יותר להיות בנוי.. זה בערך גיל 21-22 כמובן תלוי באדם עצמו..

אני רוצה בעז"ה להתחתן לקראת סוף שיעור ד' שזה שנה אחרי סיום השירות שלי בצבא.. אבל מה שהקב"ה ירצה זה מה שיהיה.. <רק שלא יהיה לפני בעעע חחחחח>
אני אישית חושת שבת צריכה להתחתן בגיל 15 ובן 18.benadamguy
בחסדי אבא'לה שלי!!
ויש לי המון חברות שעשו את זה, והקימו בית לתפארת.. [אותן חברות של אושרית 16]
אולי אני משוחדת בדעתי כי אני לומדת במעלה לבונה..
למה שבת תרצה להתחתן בגיל 15???לאלו'ש=]
יש לי שאלה אלייך..אנונימי (פותח)
מה זה נקרא אצלך בית לתפארת??? שהם יודעים לעצב יפה את הספה בסלון???
כמה זמן הם נשואים?? אני חושב ששמעתי כבר על הבנות האלו שהתחתנו מוקדם..
ראית כבר את הילדים שלהם גודלים וראית איזה חינוך הם קיבלו שאת יכולה לומר שיש להם "בית לתפארת"??? את יודעת איך הם מתייחסים אחד לשני ואיך הם מסתדרים ביומיום שאת אומרת שיש להם "בית לתפארת"????
אני גם לא כ"כ מסכימה איתך מיכלי...הביצה שהתחפשה
בס"ד
ילדה בת 15?
מה נסגר?
בגיל 16 יהיה לה בעז"ה ילד, היא יודעת לחנך?
ועזבי, נגיד שהיא לא תכנס להריון..
ילדה בת 15 אחראית מספיק כדי לתחזק בית? לשבל כל יום? לכבס? וכו'?...
ילד בן 18? מה הוא יודע מהחיים שלו? הרגע סיים ישיבה תיכונית, מה הוא יעשה? ילמד? פרנסה??

במציאות החיים של היום, זה הזוי. מאוד.
כמובן שיש יוצאות דופן, אבל הם בכלל (!!!!!!!!!!) לא מעידים על הכלל.
סליחה:סבא גפטו
"זה הזוי". "זה הזוי. מאוד" - סליחה? כל החיים שלנו הזויים.
ביום שישי האחרון [לא היום], היה מקרה מזעזע בשכונה שלנו, ונאלצתי לעזור שם - ילד בן 12!!!!!!!!!!!!!! דרס בחור ברחוב שאני גר. [גנב את המפתחות לאבא שלו]

כל השלטון? - הכל הזוי!
כל מה שקורה בעולם? - הכל הזוי!
איכפת לנו אם משהו שאנחנו עושים, אם הוא הזוי או לא. - זה [ה"מבועתות/המוזריות] שבזה, לא מה שימנע/יגרום לנו מלמנוע מלעשות את אותו המהלך. - דברים הזויים בחיים. מה לעשות?

ולעניין: זה שנוצר היום מצב מסויים, לא ימנע מאיתנו לחזור לשורשים. לא שהאידיאל בחיים, הוא להתחתן בגיל שרק היצרים עובדים. אלא פשוט לחזור לפשטות ולאמיתיות שהיתה אצל האנשים פעם. עד כמה שאפשר.
יש לנו מצב בו יש זוג-נאהבים שחושבים להתחתן? מבחינתם ומבחינת הציבור שסובב אותם, ובוחן אותם בעין אובייקטיבית [בלי דעות קדומות-מודרניות ש... לא להתחתן בגיל מוקדם כי זה לא מתאים. כי לא נותנים רישיון למי שמתחת ל....X] חושב שהם בשלים מספיק בשביל להקים בית, שיהיה להם לתפארת. צריך לאחל להם בהצלחה ושה' ישלח להם כל טוב! מה הלחץ?

ואדרבא יש עניין גדול מאוד להתחתן כמה שיותר מוקדם [שיכולים! לא "כמה שיותר בגיל מוקדם"........ - לשים לב! כמו שיותר מוקדם שיכולים מנטאלית להתחתן - כל אחד לפי איך שהקב"ה ברא אותו].

זהו לבינתיים.

כמובן, שיש כאלו שרוצים להספיק דברים בחיים עוד לפני שהם מתחתנים. כאן כבר נכנס שיקול, מהו השיקול הנכון. מה הצעד הנכון שצריך לעשות. - אין אפחד שיכול לומר מה לעשות - ההחלטה היא בידי כל אחד בנפרד. יש אנשים שיכולים להכווין לא יותר מזה.
ומה עם המסר"ש, סבא?צחקן
ב"ה
לא עניתני לשניים האחרונים.
מה עם המסר"ש? ב"ה! מה איתך? [וברצינות: עוד דקה]סבא גפטו
החיים טובים, ב"הצחקן
אתה צודק, אבל פעם המציאות הייתה שונה והיה אפשר אףהביצה שהתחפשה
בס"ד
להתחתן בגיל מוקדם.

אבל אתה בעצמך אמרת, שיש באים החשובים לבניית בית הבאים רק בגיל מסויים, ואין קסם להקדים אותם...
כתבת:
"ולעניין: זה שנוצר היום מצב מסויים, לא ימנע מאיתנו לחזור לשורשים. לא שהאידיאל בחיים, הוא להתחתן בגיל שרק היצרים עובדים. אלא פשוט לחזור לפשטות ולאמיתיות שהיתה אצל האנשים פעם. עד כמה שאפשר."
נכון, היצרים עובדים מאוד חזק בגיל הזה. אז אולי בגלל זה, כדאי לחכות קצת? ולא להתחתן בגלל החשק של לרצות להיות עם בן\בת הזוג?

תחשוב מבחינה הגיונית- איך ילדים בני 16 ו 17 יכולים לחיות? עבודה? כל הפרטים הקטנים האלו...

מה יקרה אם תחכו לגיל 19-20? אסון? יהיה 20 שנה הפרש בינכם לבין הילדים ולא 17?
נו באמת!

נ"ב, אני לא אומרת שיש מצבים יוצאי דופן. מישהי בכיתה שלי [בת 17] התחתנה לפני כ 3 שבועות עם בחור בו 19, והם חיים באושר, ב"ה.
אבל שוב, זה בכלל לא מעיד על הכלל!!

מסכימה עם דרשתי- לכל אחד ה' מזמן את הזיווג בגילהביצה שהתחפשה
בס"ד
שראוי לו.
לשתיים האחרונות ולדניאל:סבא גפטו
דניאל - אם זה היה מכוון אליי, אז אני בן 16.5 +/- אם לא, סליחה. פשוט במחשב הזה אני לא רואה את זה טוב. [את השרשור...]

לדרשתיך בקרבך - אמת. אבל זה טפשות לחשוב שאדם ילך ברחוב והמיועדת שלו תקפוץ עליו משמים. הוא צריך לחפש. זה לא קופץ. [ואם לא הוא, אז אנשים בשבילו. ואם היא תיגש אליו. אז שוב- זה עכשיו מהכיוון שלה: היא לרגע לא חושבת שהוא יקפוץ עליה. אז צריכה להיות השתדלות מצידה. א"כ - רצוי ונכון וכך חז"ל הורו: - זה אמור להיות מצד הגבר]. אז לכתוב "ה' יזמן"... זה לא מובן לי בכלל. הזיווג כבר נמצא. השאלה אם בשלים ... מכירים וכו'.. ואנחנו טוחנים שוב ושוב.

לאושרית - לא! אני לא אומר להתחתן, רק כדי שיהיה סיפוק ליצרים שלנו בצורה חוקית. ממש לא. אנשים יודעים להתמודד יפה עם היצרים שלהם. ואני חושב שגם זה נטחן.
אני יכול לנסות להסביר ולהביא דוגמאות, שדווקא כן. יש שמחנכים את הילדים שלהם בצורה ממש ממש בריאה וכו'... ההורים של חלקם תומכים בהם [חלק - הפוך בכלל...] אין לי כח לזה.
מה שאני מנסה לומר, מצידי גם להתחתן בגיל 22. אחלה גיל להתחתן בו.
אני מנסה לומר, שלא להירתע מהחתונה בגיל צעיר, דווקא בגלל שהגיל צעיר ביחס לרוב העכשווי.
כמה שיותר מוקדם, שאפשר, צריך. ועל זה אני חושב שאין וויכוח.
הדיון הוא באיזה גיל מוכנים? - אין גיל.
במקרה דיברתי עם הרב יהודה קרויזר בעניין כלשהו, והוא העיר את הנקודה הזאת - אין גיל מסויים!
אז נכון. אני מסכים איתך, שהיום, ממה שאני מכיר, רוב הנוער לא מוכן מנטאלית לחיי נישואים.
ולא. אני לא לוקח דוגמא מעצמי שאני לא מוכן. - עוד רבים וטובים! באמת! לא מוכנים.
אבל מה שמפריע לי, שוב! זה לא נכון שא"א להתחתן בגיל צעיר. זה ממש לא נכון.
יש כאלו שכן מוכנים/ות. בשלים. העובדות מדברות בעד עצמן.
צריך להתחיל לחפש בעל/אישה בגיל מוקדם!דרשתי קרבתך
אבל זה לא אומר שצריך להתחתן על השניה הראשונה שהם נפגשו!!!שיקחו ת'זמן..ואם הם רואים שהם בשלים מכל הבחינות-אז שיתחתנו..ואם לא,אז לא!אבל לא לקפוץ ישר כשזה בא!!גמני אומרת שצריך להתחיל לחפש מוקדם כדי שזה בסוף לא יתאחר!אבל עוד פעם-כל אחד והבגרות הנפשית שלו!!
ומזה גיל מוקדם??? אני בטוחאנונימי (פותח)
במליון אחוז שאין אחד שמכיר מישי הרבה זמן והוא שומר נגיעה!!! ומי שאומר לי שהוא שומר, אני מכריז עליו שקרן על בטוח!!! ממליון ואחד סיפורים שאני מכיר!! זה בלתי אפשרי להיות עם מישי בקשר ולשמור על הכל..!!
צריך לצאת בערך 4-5 חודשים, להחליט שהם מתיתנים, להתארס ולהתחתן אחרי חודשיים שלושה..
אז מזה גיל מוקדם???
תלוי מתי אתה רוצה להתחתן...הביצה שהתחפשה
אתה עכשיו פגעת בי ובעוד הרבה יהודים! על לא עוול בכסבא גפטו
בכפם.

לא שיש לי חברה/ידידה [ואני בכלל, לא מסכים עם ההגדרות האלו. אני חושב שהן צריכות להיות בדיוק ההיפך!] או כל סוג אחר של קשר עם המין השני.... אבל יש לי חברים 'שיש' [וגם את הביטוי הזה אני שונא. "יש לו חברה".. - היא שלו?] חברות. ואני לא אומר לגבי כולם, כי חלק אני יכול לחשוב, חלק אני לא מכיר ב100%, אבל חלק - אני מכיר טוב טוב! ויש כאלו שבאמת שומרים. אולי לך קשה? - לא! - לכולנו! אבל זה לא נכון שאנשים לא מצליחים לשמור על עצמם - ולבנות את עצמם!!!! זה גם חלק מתהליך ההתהוות של הקשר!
אני יודעת על מי דיברת...-נראה לי-איתי'ה
אממ... איתיה, אל מי דברת?הביצה שהתחפשה
כן... באמת לא ברור. [השרשור נכון?]סבא גפטו
השרשור נכון... התכוונתי ל"אושרית 16"איתי'ה
בתגובה שהיא כתבה שהיא מכירה מישהי שהתחתנה? - הבנתיסבא גפטו
אהה.אנונימי (פותח)
בעזרת השם יתברך

אז מצאנו את מי שמפיצה את השמועות על מעלה לבונה.
ולמערכת:אנונימי (פותח)
בעזרת השם יתברך

זה חידוש שהצלחתי לכתוב הודעה. חודשים שאני רואה דברים ב"ללא תולעים" ואין באפשרותי להגיב על היצירות שם.
בן כמה אתה?האריאלניקהנאמן
כל אחד יתחתן בגיל שראוי לא!!דרשתי קרבתך
תלוי אם הוא מוכן נפשית!אם הוא חושב שהוא בשל בשביל להקים בית אז באמת שזה סבבה!!אבל אם לא,והם סתם רוצים להתחתן בכוח למרות שהם עדיין לא בשלים,זה באמת חבל!!אז כל אחד ומה שמתאים לו באמת!!
חז"ל קבעו: "בן 18 לחופה"!AEB
וזהו!
בן 18 סוף שנתו ה17 הרמב"ם אומרצביהודה
כלומר שיש לו יומולדת 17
חחח מצחיק, חז"ל אמרואנונימי (פותח)
בן 18 לחופה על הצד שגם בן 5 למקרא, ובן 10 למשנה.. כשמישו ידע את המקרא בגיל 5 וידע את המשניות בגיל 10 אז שיתחתן בגיל 18!! כי אז הוא בטוח יהיה מוכן!! היום אנשים בקושי יודעים להתחיל לדעת איך ללמוד משנה רק אחרי הישיבה התיכונית.. <במקרה הטוב>
לצבי יהודה ולביניש:סבא גפטו
לגבי צביהודה בתגובה "בן 18 סוף שנתנו ה17 הרמב"ם אומר"... - אמת הדבר. זה נכון. ולמה אני אומר שזה נכון? - סתם כי אני למדתי את זה. וזה חשוב לי להפיץ את זה.

לגבי ביניש - זה לא מדוייק. א"כ, גם אם היינו הולכים לפי קו המחשבה שלך, יש כאלו שלומדים ככה.
יש את ת"ת 'אדרת אליהו' בעיר העתיקה. [נכון שלא זיהית? 'אדרת אליהו', זה של הרב זילברמן זצוק"ל .... .. ושליט"א ע"ש הגאון מוילנא. רק כולם קוראים לזה זילברמן...]. ואני לא מדבר על ת"תים בסגנון זילברמן שנפתחו בכל מיני יישובים.. ובקנדה ובכל מיני מקומות בחו"ל.. כי הם שונים מהמקורי. האיכות שם פחותה בהרבה מהאיכות בעיר העתיקה, א"כ גם שם אסור לזלזל באיכות!
ולהערה הראשונה שלי אליך, שזה לא מדוייק:
אני לא חושב שזה ממש תלוי אחד בשני. [בן 18.... = בן 5 וכו'...] כי כך אנחנו נוכל למצוא מצבים, שגם היום אנשים בני 50 לא בשלים להתחתן... וגם זה תלוי היום לפי איזה עדות הולכים... צריך להבין בזה.. צריך להבין בזה.. - זה עמוק.
אני חושב, ואני כותב את זה שוב: כנראה שאותו עלם בן 17 ויום, סימל בזמנם אחד שיודע לנהל בית! הרי המשנה בפרקי אבות שאומרת: "בן חמש למקרא, בן עשר למשנה, בן חמש עשרה לתלמוד" לא ייתכן, שבמשך 5 שנים, הוא לומד תורה שניתנה לאבותינו, ביחד עם הנ"ך. ובעוד 5 שנים, הוא לומד את ששת הסדרים, ובשנתיים ויום הוא לומד את הבבלי והירושלמי! - אתה מסכים איתי? זה פחות מבדיחה.
פשוט בשלב כזה, וזה לא מחייב שהוא יודע "סכום מסויים של ציטוטים מקראיים...." - הוא בשל. וכמובן שיש תהליכים אבולוציוניים... איך שלא ייכתבו את זה.. ואנחנו משתנים. - כל דבר לפי ההקשר והמצב העכשווי.

חג פסח מועיל ושמח
ושב"ש!
אף אחד לא אומר שזה תלוי אחד בשנידובלה
אבל רק לשם ההשוואה, כשם שתחילת המשנה היא לאו דווקא מתאימה ליישום ומחייבת בכל המקרים (אינני יודע אם בחלק מהם), כך גם האמרה בן 18 לחופה היא לאו דווקא מחייבת במציאות של ימינו. מה כן הייתה כוונת התנא, צריך עיון. לא יודע.

בכל אופן, חכמינו אמרו באמת בגמרא, שכל מי שהגיע לגיל 20 ולא התחתן אז... לא זוכר, לא משהו טוב. וזה כמובן כמו שהכירו פה כבר, כי חתונה חוסכת הרבה בעיות ופיתויים של טרום חתונה.

אבל עם זאת, זה לא אומר שצריך להתחתן הכי מוקדם שאפשר!! חייב להיות גם מוכנות נפשית לעניין, ולא רק לדעת לכבס ולבשל...
להנהיג בית נכון, ולחנך וכו'. נראה לי שרוב הנוער הצעיר מאוד לא בשל.
מי שכל בוגר ומוכן, אז מזל טוב. אבל זה כמובן לא כלל!
אולי האמרה "בן י"ח לחופה" לא מחייבת במציאות של ימיאנונימי (פותח)
בעזרת השם יתברך

של ימינו, אבל יש הלכה. שו"ע אה"ע סי' א':

מצוה על כל אדם שישא אשה בן י"ח, והמקדים לישא בן י"ג, מצוה מן המובחר, אבל קודם י"ג לא ישא דהוי כזנות. ובשום ענין לא יעבור מעשרים שנה בלא אשה. ומי שעברו עליו כ' שנה ואינו רוצה לישא, ב"ד כופין אותו לישא כדי לקיים מצות פריה ורביה. מיהו אם עוסק בתורה וטרוד בה, ומתירא לישא אשה כדי שלא יטרח במזונו ויתבטל מן התורה, מותר להתאחר. הגה: ובזמן הזה נהגו שלא לכוף על זה.

החידוש של הרמ"א הוא, שעכשיו לא נהגו לכוף להתחתן. כנראה פעם הכל הי-ה מסודר, באמת בקהילות מתוקנות השיאו את הבנים בגיל 13 לבנות בגיל 12 או לפחות באיזור הזה. ורק כשהמערב התחיל להכניס ג'וקים לחשיבה התקינה של העם היהודי (שלא נאמר - העם היהודי פתח את דלתותיו בפני הג'וקים של המערב) גיל החתונה פתאום עלה ועלה ועלה... והוא ממשיך לעלות. בהחלט אפשר לחלק את זה למגזרים. ואצל כולם גיל הנישואין הממוצע עולה בהדרגה. אפילו לחברה החרדית כבר נכנסות רוחות מערביות שמשבשות את אורח החיים היהודי.

זה לא סתם שאלה השקפתית! זה נפסק להלכה! אסור לחכות עד אחרי גיל עשרים כדי להתחתן! אום למישהו זה לא מסתדר עם ההשקפה שלו - אז ההשקפה שלו היא הפגומה, כי התורה היא תורת חיים ואמת מוחלטת, וזה עוד מופיע בגמרא, "דאמר רב הונא: עד כ' שנה הקב"ה יושב ומחכה לו לאדם שמא ישא אשה. כיוון שהגיע לכ' שנה ולא נשא אשה, אומר הקב"ה: תיפח עצמותיו!"
יש פה משהו שפספסנו. או לפחות חלק מאתנו פספסו. כי חלק מהכותבים בשרשור הזה בכלל לא יבינו מה כ"כ גרוע לחכות עד אחרי גיל 20.
"בן עשרים שנה ולא נשא אשה - כל ימיו בעבירה! בעבירה סלקא דעתך? אלא, כל ימיו בהרהור עבירה!"
והרהור עבירה יותר גרוע מהעבירה עצמה, כמובא.
"אמר רב חסדא: זה שאני עדיף מחבריי, זה כי התחתנתי בגיל 16, ואם הייתי מתחתן בגיל ארבע עשרה, הייתי מרשה לעצמי להתגרות בשטן ממש."

יש שיבואו ויגידו: "דברים השתנו". אין ספק, דברים השתנו. מה הקשר?
אם המציאות השתנתה, צריך לשנות הלכה שהיא חלק מקובע בעולם היהודי בכל הדורות? אם המציאות השתנתה, המציאות היא זו שפגומה, לא ההלכה ח"ו!
תשובהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

אחד הרבנים אמר שיותר טוב שה' אתפיח עצמותיו מאישה תיפח עצמותיו

ומה עוד ש באמת יותא טוב לאיתחתן בגיל 14 15 עד 22 אבל מה לעשות
שהיום זה לא אותו דבר פעם אנשים היו אחרת

תחשוב שבחור בבר מזוה שלו מתחתן?חחח זה לא עובד

אני חושב שמי גיל 15 צריך לאיתחתן
שזה אומר שצריל ליתבגר ליות גדולים מהר (זה לא רע)

תחשוב נער אומר למורה אני מחר לא בא לכיתה כי אני מתחתן חחח

יום טוב

בתקווה לגאולה
תחשוב?אנונימי (פותח)
בס"ד

פעם זה הי-ה ככה! בעולם היהודי היו מתחתנים בגיל בר-מצוה!
לך פשוט קשה לתפוס את זה כי אתה לא מסוגל לפרוץ את מחסום הקביעות במחשבה. אני בהחלט מסכים אתך שאי אפשר לעשות הרבה דברים כשאת הנוער שלנו מחנכים הרבה פחות בדרך התורה והרבה יותר דוחפים להם חכמות הגויים שאת שלהן עושות ומשפיעות ודוחפות לראשו דעות קלוקלות על איך שהעולם צריך להראות, ואנשים שוכחים את נקודת המבט היהודית.
אכן כל הדעהbenadamguyאחרונה
בעזהשי"ת!

שלהתחתן בגיל מוקדם-זה הכל עיוות של תרבות המערב!!
עיוות של הראש.
הרגלנו עצמינו לחשוב גם, שבנאדם צריך לעשות תואר ראשון, שני, שלישי, רביעי, וכו', לממש את עצמו, ולא יודעת מה- ורק אז להתחתן.
שאנשים יתכילו לקלוט שחתונה-זה המימוש העצמי.
להקים בית בישראל-זה בעצם היעוד שלנו.
מסופר בגמראצביהודה
לא זוכר על איזה אמורא שהעיד על עצמו שהתחתן בגיל14 ואמר שחבל שלא יותר מוקדם

אבל זה אומר לימינו בימינו אדם צריך להסתכל אם זה אמיתי אם הוא יודע שהוא בוגר נפשית\רוחנית\גשמית לדבר
ויש צדדים גשמיים האם אדם יכול לפרנס עוד מישהו מלבדו בגיל 18
האם הוא יודע תורה
הלכה בניית בית
יש דיון בגמרא אם צריך קודם לישא אישה או ללמוד תורה
ואז למסקנה צריך לישא אישה שזה עוזר ליישב את הדעת אבל צריך גם להסתכל על עצמך האם אני בוגר\ת מספיק האם יש בי מספיק כוח נפשי לזה
לבשל לבעלי\לשמוע את הבעיות של אשתי\לסדר לו\להביא כסף \לכבס לו\לשמח אותה
יש איזה וורט שאומר שאם הקשר הוא לשם שמים אז יש את השתתפות ה' באישה האותיות יוד וה' משלימות לי-ה ובאיש האות יוד שאלה אותיות שמו של ה' אבל אם הקשר פגום אז ה' אינו שותף והוא לוקח את אותיותיו ומה שנשאר זה האותיות א.ש. אש שרפה

תחשבו על זה
סליחה על האריכות
מי זה אתה?מכאל 2 3
דעתי.רוחמה הקראסיבה
קודם כל, זה תלוי במגזר שלכם. יש מקומות שנהוג לבת להתחתן בגיל 18 ויש מקומות שהרבה יותר מאוחר. אצלנו לדוגמא הנורמה שבת תתחתן בגיל עשרים עד עשרים ואחד ואילו בנים יותר בני עשרים ושלוש.(דובלה תקן אותי אם אני טועה) וזוהי דעתי. אבל בהחלט אני לא פוסלת את האלה שמתחתנים יותר מוקדם. אם הם מספיק בוגרים ומוכנים לכך.
אז השאלה החדשה היא:איתי'ה
לק"י.

מי מרגיש מוכן[וגם רוצה...] להתחתן?

[ונפתח שירשור שידוכים...]
מחפשת עבודה כשדכנית? על גב הפורום?דובלה
בבקשה, תפתחי שרשור, מעניין אותי מי יהיו הקליינטים הראשונים...
חחח.. לא אבל מחפשת...------>איתי'ה
לק"י.

שידוך...

חחחח...
חחח היה משהו דומה.רוחמה הקראסיבה
ראה שידוך לאוווריה ועוזיה. p.s. חח נוסטלגיה בפורום.
לא להזכיר לי עוונות ראשונים צחקן
אני לא מאמינה...שירה חדשה
בס"ד.

אמרתי לכם לא להזכיר את זה!
במיוחד לא עם השירשור שידוכים שאיתיה (זאת היתה היא?) מתכוונת לפתוח.
כל אחד בעיתו ובזמנו.אנונימי (פותח)
.שירה חדשה
בס"ד.

כל אחד בעיתו ובזמנו/אל תעירו ואל תעוררו את האהבה עד שתחפץ.
ואת כל התשובות האפשריות אמרו לפני.
בעצם, יש לי עוד סיבה. אבל נמאס לי לחזור עליה.
(זה נחרש אצלנו בשבט/בכיתה...)
כנ"ל. אמרו פה את כל הדברים נראה ליתכלת דומה לים
שאפשר להגיש בנושא.
אני חושבת שכל אחד בעיתו ובזמנו כש-ה' יחליט.
בכל מקרה, צריך לדבר על הנושא הזה עם 2 רגליים על הקרקע, כי לא משנה שאיזה גיל אתה מתחתן, אתה צריך פרנסה.<בלי קשר לבגרות>

וסתם דרך אגב, אני חושבת שהבגרות, זאת אומרת בניין האישיות, היא בערך עםד סוף השירות לאומי.
לבנים- לא לפני שיעור ב-ג, ולפעמים טוב שהבן יעבור גם צבא. זה מחשל=], וגורם לעיצוב באופי, המידות.
19 ולא קודם ולא אחרי!נחמן מאומן
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך