כשהייתי בפולין, אז ראש המשלחת הרב זאב קרוב העלה נק' לדיון בישיבת משלחת, כשאנחנו אומרים שזה שאנחנו חיים זו הנקומע, הנקמה שלנו בנאצים ימח שמם, או זה שאנחנו שומרים מצוות זו הנקמה שלנו בהם, האם זה נכון? המשמעות של נקמה לכאורה זה לשלם לאיש כמעשהו הם רצחו אותנו אז אנחנו נרצח אותם זו הנקמה האמיתית ואכן בתור אנשים פרטיים באמת היתה נקמה כזאת, היו קבוצות של יהודים שאחרי השואה הסתובבו בגרמניא ובפולין ופשוט הרגו כל שומר נאצי וכל פושע מלחמה שהם זיהו(דגו' לכך: כשסבא שלי שיחי' נעצר על ידי הרוסים נעצרו איתו עוד הרבה גרמנים, סבא שלי(אז נער בן 17) היה אחראי על כריית פחם ממכרות הפחם שבהם עבדו גם נאצים וגם יהודים בשבי הרוסי, וסבא שלי כאחראי שם היתה לו גישה לחומרי נפץ וביום גשום אחד הנאצים ברחו לתוך המכרה כדי להסתתר מהגשם וסבא שלי ושאר היהודים תכננו מראש לשים שם חומרי נפץ ושאף יהודי לא יכנס, וכאשר כל הנאצים היו בפנים היהודים הפעילו את חומרי הנפץ וכ-30 נאצים נהרגו באותו יום (אגב סבא שלי נתפס ו'זכה' ל29 יום בכלא הצבאי))
אך מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי אף פעם לא חיפשה לנקום ברוצחיו של העם היהודי, גם כשהמדינה 'נאלצה' להרוג את אייכמן היו כאלו שלא עשו זאת בלב שלם בעיקר בחלונות הגבוהים(ע"ע דמאניוק הוא קיבל את המזל שלא שיחק לאייכמאן).
אז השאלה הנשאלת- כיצד אנו יכולים לנקום בנאצים? מה נקרא נקמה בנאצים?