אני לא יודעת כנראה המחשב שלי דפוק.... אבל לא הצלחתי להגיב אז אני נאלצת לפתוח שירשור חדש... מוריה סליחה... 
קיצור חבר'ה אני גם לא יודעת אם לומר הלל או לא. אני אישית מתכוונת לשאול את הרב שלי הרב אליעזר מלמד.
אני רוצה להביא את שני הצדדים ואני מקווה שאולי הטיעונים יצליחו לשכנע משהו לכאן או לכאן.
נתחיל בלמה כן או בלמה לא? נו טוב תמיד טוב להתחיל בלא ואח"כ בכן.
סבבה? ממשיכים!
למה לא. טוב האמת שזה ידוע גירוש, ועמונה והרשימה ארוכה ובאמת למה לומר הלל על המדינה שככה הממשלה מתנהגת... ויותר מזה הרב טל ראש ישיבת "תורת החיים" אמר לפני כמה שנים (אתם יודעים הם 3 שנים הם כבר לא אומרים הלל...) עצם זה שאני אומרת הלל זה מחזק כחות לא טובים והתוצאות ידועות... האמת שזה די שכנע אותי עד ש...
למה כן
אחי היקר ואני התווכחנו על זה בחג והוא אמר ש.. לא היתה לנו מדינה!!! ההורים שלי באו מחו"ל מארצות שהתנכלו ליהודים! למשל מתי ששחררו את ירושלים ערבים פגעו בדודה שלי דקרו אותה בסכין (זה קרה בחו"ל). תמיד נתנו הרגשה ליהודים שזה לא הבית שלהם ושיעופו מכאן וכמה שיותר מהר...
כשקמה המדינה זה היה מוזר לאמא שלי ללכת בעיר העתיקה והערבים לא פגעו בה! להפך הם פחדו ממנה.
ניצול שואה חרדי אמר לקבוצה של ליטאים שהתנגדו לומר הלל ביום העצמאות "מי שלא היה בשואה, בגטאות מי שלא ראה אתת נחת זרועם של הנאצים לא יודע להעריך את המציאות של מדינה!!!!"
האמת שזאת טענה חזקה
אבל אפשר לומר שזה נכון ויש לנו צבא שמגן עלינו ואנחנו מודים
אבל היום הרבה מהמציאות השתנתה...
קיצור באמת נקודה למחשבה...