ואני מתכוון על האדמו"ר האחכרון שנפטר.
נכון! עיניו סומו, ומינקות הוא קיבל ערכים מוטעים והבנות בסיסיות שיקריות. וזה לא המקום להסביר עד כמה הם טועים וחוטאים! ו"70 פנים..." בכלל לא שייך לכאן. הציטוט הנ"ל שייך, כשלכל הצדדים בדיון מחזיקים מאותה התורה. הם, יש להם תורה עם "ערכים" גלותיים, גויים. ולכן אין מה לשמוע להם.
קשה לי לכתוב [פיזית] בעוונותיי הרבים. אז אני אקצר וסליחה אם יהיו שגיאות.
"מה חסידי סאטמר עשו למען הצלת העם היהודי במלחמות ישראל" - אז בא ותלמד!
במלחמת ששת-הימים, בארה"ב חסידי סאטמר רצו אל האדמו"ר בסערה ובצהלה תוך הודי'ה לה'.... שחיילים 'צייוניים' נופלים במערכה ובהתגרות... וכו'...
לתדהמת החסידים במקום, האדמו"ר נראה זועם, הוא צעק על אותם חסידים "שוטים!", ודרש מכולם להרבות בתפילה ובצדקה לרפואת החחילים, החלמתם, ושיבתם משדה הקרב בשלום. לא! הוא הלא הסכים עם הרעיון המלחמה, עדיין הוא השתמש בשכלו שבקודקדו!
אז תפסיקו להלעיז על גורמים כאלו ואחרים, כשאין לכם הבנה בעניין! "נטורי חרטא....." יש ויש. יש יותר מחמש כתות אצל סאטמר! [ולכולם אנחנו מתנגדים. - לדרכם].
תעיינו קצת בדבריו, תקראו תיטוטים של גדולי עולם איך הם התייחסו לאדמו"ר מסאטמר. צדיק וקדוש עליון!
ולך עוזיה, תסביר לי בבקשה מאיפה אתה לומד, שתפילות אין להן ערך....
ויש עוד הרבה סיפורים!
חברה של אחותי מארה"ב, היא סאטמרית! אבל מה? פעמיים בשנה המשפחה מגיעה לישראל, ובלילה הם נוסעים להרבה מקומות קדושים, נותנים, עוזרים ומתפללים. [כמובן שזה סודי. הם לא מגלים את זה לאנשים בחסידות וכו'..] נכון - יש בעי'ה עם הדרך שלהם. עדיין אל תמעיטו מערכם של הטובים, ןאל תכלילו! תודה.