חבר'ה הצבא אוסר לבוא לחומש!ה' מלך

דינא דמלכותא דינא!

אנחנו לא נעבור על החוק ולא נבוא לחומש....

מזתומרת?עדי:)
הוא לא מסכים לבוא לחומש ביום העצמאות?
קצת הלצות ביום חם שכזה לא מזיקות לאף אחד...ה' מלך
חחח ; במדינת הציונים אין אני ממאמיניםמכאל 2 3
כל הכבוד לצבא ההגנה לישראלואלאד
כל המבטל חגיגה אחת ביום העצמ' כאילו קיים עולם מלא
חחחחחחחח !!! הצחקתני!!צחקן
חחחחחחחח !!! הצחקתני!!צחקן
וואי.. אתה אוהב לדבר שטויות.??עדי:)
חחחח כאילו מישהו שאל אותם.....איתי'ה
הצבא אמר שאם יבואו אלפים הוא לא יוכל לעצור אותםAG
"ויאלץ"לשמור עליהם!!!

ובועז העצני אמר שהעליה כרגיל

(שמעתי בגלי צה"ל לפני כניסת שבת)
תורת חסדאנונימי (פותח)
היום תשעה יום, שהם שני שבועות וחמישה ימים לעומר.
מבט בלוח השנה מראה ש... או-טו-טו(האם שמתם לב?!) בעוד כחודש יחול חג השבועות – זמן מתן תורתנו.
התורה כולה חסד. תחילתה: "ויעש להם כתנות עור וילבישם" (הקב"ה בכבודו ובעצמו) וסופה: "ויקבור אותו בגיא בארץ מואב" (הקב"ה בכבודו ובעצמו).
על הפסוק "זה א-לי ואנווהו" דורשת הגמרא (מסכת "שבת"): "הווה דומה לו: מה הוא רחום וחנון, אף אתה היה רחום וחנון; מה הוא גומל חסדים, אף אתה היה גומל חסדים".
רבים מהתלמידים יבלו במהלך הקיץ בקייטנה זאת או אחרת. אך האם ידעתם, שיש ילדים, שלא יוכלו לבלות בקייטנה רגילה? אלה הם הילדים החולים (בסרטן ומחלות אחרות), שבגלל המוגבלויות שלהם לא יוכלו לשהות עם חבריהם בקייטנות, אבל הם זקוקים לזה הרבה יותר מאיתנו. ילדים אלה עם בני משפחותיהם עוברים במהלך השנה סבל בל יתואר. מגיעה גם להם הזכות להיות בקייטנה. הם האחים של כולנו.
אנחנו ב"קרן ישעי" מאמצים אותם בחום אל ליבנו ומעוניינים לארגן להם קייטנה מיוחדת במינה, שהרושם שלה ייזכר אצלם במשך זמן רב. הם הילדים, נהנים סדרך כלל מסיוע אישי ישיר בהתמודדות עם צרכיהם הבריאותיים, ועתה הגיע הזמן להעניק להם כמה רגעים של אושר וחיוך בתוך סאת הייסורים, שהם מנת חלקם במהלך כל השנה.
מי מכם/ן בעל/ת ניסיון, שיכול/ה לסייע לנו בכך? אנו מחפשים חבר'ה צעירים, נמרצים ושאפתניים, שיעזרו לנו לארגן את המחנה. אולי אתם מכירים חברים בעלי ניסיון? נשמח להצעותיכם.
פנו אליי לדוא"ל yishiy@015.net.il

נח

http://www.kerenyishiy.org.il

גדול.צחקן
ב"ה
אני בא. על אפם וחמותם.
אז...אז מה עם הוא אסר..קראתיך
זה לא חידוש שהצבא אוסר עלינו מלא דברים!!זה כבר לא כ"כ משנה ומזיז לאפ'חד!! בעז"ה נבוא..וזה ממש חשוב לבוא..
תפד'ל! שיחסמו! יהיה לפחות יותר מעניין מפעם קודמת..מתנחל גאה.
לפי מה שהבנתי..מתנחל גאה.
הצבא יודיע ברגע האחרון שהוא מאשר תעלייה לחומש וככה יגיעו פחות אנשים.. כי יש אנשים שלא יגיעו אם הצבא לא יאשר..
אנשים כבר לא כ"כ ממלכתיים כמו פעם....צחקן
שמעתי שאתה יודע..אנונימי (פותח)
שיש מצב שנשארים שם..

אפשר פרטים?!

כי יש אנשים שלא יבואו אם לא נשארים.
דוגרי אני צכה פרטים על חומש..עדי:)
רשמית לאAG
אבל יכל להיות שישארו שם כמה

אבל בטח לא מסות
גם אני מצטרףסבא גפטו
כל הבית מתפוצץ מטלפונים... וטוענים שאני חצוף שלא מגיע..
הפלא הרוס.. היום אני מקבל חדש. אחד שחיכתי לו הרבה זמן!!! נוקיה 5140..... כבוד!!!!!!!!!! [איכס.. פעם ראשונה שאני עושה את הדבר הזה. מושפע מחתימות של אנשים].
בכ"מ, אני לא מתכוון להישאר במקום. תשובה? אין לי. תירוצים? בשפע. זו האמת. משהו אישי באמת!/היד שבורה/לימודים, ועוד שניה יש מבחן[לא שאיכפת לי המבחן... אבל המצב הוא שעושים מלא מתכונות קרוב למועד...]/בחילות כשאני נפגש בלובשי שחורים. [כחולים. עם יס"מ אני מסתדר. איכשהו ג"כ עם בילוש. חושבים שאני אחי... - אני אתן 50 ש"ח למי שידפיס לי חולצה: שכתוב עליה: אני לא הוא | הדפסת לייזר עולה משהו כמו 30 ש"ח... ]
אבל אני אצטרך עזרה. למצוא יהודי חילוני ממטה חיפה - ניסה לדפוק אותי ואת חבר שלי בעליה לחומש בחנוכה. הביא עלינו את המשטרה - שאלוהים ישמור אותו אצלו! אמן ואמן. [אא"כ הוא עוד יספיק לחזור בתשובה לפני כן...]
יאללה - ללימודים. נתראה בחומש! בעהקו"ב בינ"ו !!! [ושאר השמות הקדושים...]
אני יבוא בעז"ה....עוד נחזור
אני יגיד לכם מה הבעיה..אנשים אומרים שאין למה לעלות ולחזור...אז הם לא עולים...
יש למה לעלות ולחזור...צעיר ושרוט
חוץ מזה שהגיוני מאוד שישארו... שששש... חחח
אווףף אני לא באה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!רייצ'ל
לכל מי שיגיע שיהנה!!!! אני לא אוכל לבוא לצערי!!
מה העניין בלעלות, לעשות שלום ולרדת?!אנונימי (פותח)
יש עניין...עדי:)
זה שיש הבנתי.. מהו?אנונימי (פותח)
זה רק צעדה לשם..כתומה גאה
להיות במקומות שמהם גורשנו...עדי:)
להראות להם, שאנחנו לא מוותרים עליהם..
טיול.. אין עניין!סבא גפטו
שטויות!!!עדי:)
מה הענין בלעלות?יונה

את ה"ענין" ניסחה מצוין רבקה-יפה כאן:

/Besheva/Article.aspx/6539

"לא מבין בשביל מה כל הסיפור של השיבה לחומש. הרי ברור מראש שיפנו אותם ושלא יוכלו להישאר, אז בשביל מה כל בזבוז האנרגיה והעימותים והסיכון?" בניסוחים כאלה ואחרים שמעתי בני נוער ומבוגרים, ביניהם גם כתומים אדוקים ומתוסכלי כפר מימון פנאטים, מפקפקים בקול, לועגים ומבטלים בהינף יד את חשיבות המעשה. לדעתם, יש ערך לחזרה רק אם היה ניתן להתיישב מחדש ולהישאר לתמיד.

ואני, שמתבוננת מהצד באהדה, דווקא מריעה להפגנת השיבה, וחושבת שערכה רב ואפילו אם מדובר ברעש וצלצולים בלבד. במציאות הישראלית, שבה דעת הקהל הפכפכה ונוטה לשכוח, ההתנתקות היא כבר סיפור גנוז בתיקי ארכיונים, ויש חשיבות עצומה לכל מחווה שמעוררת ומעלה לסף המודעות הציבורית שוב ושוב את מה שאירע פה בקיץ 2005.

יותר מדי פוליטיקאים ואישי ציבור מעוניינים שהעסק יישכח, ומרוצים מכך שאיש לא מזכיר את המבצע שהם הובילו לשום מקום. הציבור הדתי מצטופף בתוך גטאות, משוחח עם עצמו, ונדמה לו שטראומת הגירוש עדיין מפעמת בכל אזרחי המדינה; אבל האמת היא שבמקום עבודה תל אביבי ממוצע ההתנתקות היא נוסטלגיה מעייפת, שלא מעניינת אף אחד.

במדינתנו ההיפראקטיבית, כשאין לך תזכורות חדשותיות ואין לך קרובי משפחה או חברים משם, חומש ועצמונה מצלצלים זרים ורחוקים; ועד כמה שהדבר נראה למתנחלים וחבריהם מופרך, זו המציאות ברוב הבתים בישראל. רק סרטים כתומים על הרכב ופעולות רעשניות כמו השיבה לחומש מונעים מהאבק להיערם בשכבה עבה על חרפת הגירוש.

הטעם השני שבגללו הכרחי מעשה מסוג זה הוא מפני שכדי לקבע תודעה של בעלות על מקום לא די באלבומים, פורומים ויומנים, אלא נדרש רצף של פעולות וטקסים מעשיים. כך היה בגוש עציון, וכך יהיה בחומש. פעילות שכוללת שיבה היא הדרך היחידה שההיסטוריה והחוק מכירים בתביעת בעלות.

לפני כמאה שנה הכיר העולם בבעלותנו על ארץ ישראל אך ורק מפני שלא חדלנו מפעולות טקסיות שסימלו שייכות ומעלייה לארץ. במשך כל שנות הגלות לא הסתפקנו בתפילה, אלא יהודים עלו לארץ, בודדים או קבוצות, לשהות זמנית או קבועה, ומעולם לא חדלו. כל חוק נכסי נפקדים אוניברסאלי תובע מאדם הוכחה שניסה בפועל להשיב לעצמו את רכושו תוך זמן קצוב, ואינו מסתפק במסמכים פורמאליים ובעדויות שמוכיחות בעלות.

כתוצר לוואי, מפיחה השיירה שעולה להר רוח של חיים ותקווה במחנה מובס, מגורש ומוכה. תהליך הגירוש היה כרוך בהשפלה, חוסר אונים וייאוש, ומיגור הרוח הרעה מצריך מעשים כדי להתרומם מהחורבות, כדי להאמין ביכולת האישית, כדי להתעודד ולהשיב את תחושת הכבוד העצמי. שיירה שמניפה דגלים ומפגינה אומץ וזקיפות קומה מלהיטה שוב את הרמץ, מלבה את הבערה הפנימית שמהבהבת תחת הריסות הדחפורים, ומסמנת תקווה.

מעני'ין....איתי'ה
לק"י.

הרבה חברים יש לך.. אה?! או שהם רק חושבים...

יפה לך- על הפלאפון...

היד שבורה????????????

לימודים?????????????????
מבחן????????????

אני מסכימה עם הדימיון....
לא הבנתי... למעט האמירה לגבי הפלא'.. תודה רבה!סבא גפטו
הסברים...איתי'ה
לק"י.

-"כל הבית מתפוצץ מטלפונים..." --הרבה חברים יש לך.. אה?! או שהם רק חושבים...

-"היד שבורה"---היד שבורה???????????? [חשבתי שזה סתם משהו... לא יותר מדי רציני... ז'תומרת יש דברים אחרים חוץ משבר... למה שבר?! איך הגעת לזה?!]

-"לימודים, ועוד שניה יש מבחן" ----לימודים?????????????????
מבחן???????????? [???????]

-על הדימיון אני לא אסביר... בכוונה לא רציתי שזה י'הי'ה יותר מדי מפורש... אולי השכל האשכנזי שלך יפעל קצת ויגיע לזה...
מילא ציוני...שירושקי
מילא אתה ציוני אבל אתה אפילו לא....(השלם...)
למה מי מת?למה נרא'לך שנשים על הצבא???????????????????
באים בלי אישור מאף אחד!!!!
מזה משנה אם הוא מרשה או לא?!?!!?כתומה גאה
מי שם עליהם??עדיין עולים לא משנה מה!!!
ההודעה הרישמית:AG
לכולם!!!! לכנס...מתנחל גאה.
בעזרת ה' נעשה ונצליח....

נשארים שם! זה ארגון של חבר'ה.. ולא של 'חומש תחילה'-דירנו איתם והם אמרו שאם תיהיה קבוצה רצינית שתישאר אז הם ישארו...
ו! בנים! לא לשכוח להביא תפילין וכו'.. נשארים.. גם אם ניהיה 150 איש.. כרגע יש מעל 50 שנישארים... כולם מוזמנים... לפרטים מדויקים במסר"ש..
*********דיברנו...מתנחל גאה.
בשורה טובה...אמא אדמה
בפעמי'ים הקודמות, שעליתי לחומש, משפחתי "לא היתה אוהדת במיוחד" בלשון המעטה. אמא שלי הסכימה לי לצאת רק ברגע האחרון, האח הממלכתי שלי עשה לי שיחה והסביר לי עד כמה צריך להתמקד עכשיו בעם ישראל ולא חלילה בארץ ישראל (לפי דעתו כמובן) ואעדיף שלא לפרט יותר מדי את אחותי שמגדירה את עצמה כ"מרכז נוטה מעט מאוד לימין"...

החיזוק היחיד שקיבלתי הי'ה בליל היום השני שלי בחומש. אחותי ה'אברכית' (לא אותה אחות שמוזכרת למעלה) התקשרה אלי ואמרה לי שהיא גאה בי.

בקיצור, מאז העלי'ה האחרונה, אין לי מושג למה (אולי אחותי ה'אברכית' שכנעה?!?!), אבל התפיסה של אמא שלי, ברון ה', השתנתה לגמרי. היא לפתע מרשה לי לצאת לכל הפעילויות של נוער למען ארץ ישראל (לא באופן רשמי, אבל ככה זה בפועל, לבינתי'ים, בלי עין רעה...)!!!

עכשיו קורה נס עצום, וכל המשפחה שלי (כולל הורי, אחותי המרכז'ניקית ומשפחת אחותי האברכית!) מתכננת לצאת ביחד ביום העצמאות לחומש, בעזרת ה'! לא חלמתי שדבר כזה יכול לקרות...

"הודו לה' כי טוב, כי לעולם חסדו"!
אשרי'יך!!!איתי'ה
כן, שמעתי ביום שישי- איזה באסה!!! כי אם אין אישור-נחמן מאומן
מהצבא אז אין אישור מאימי היקרה!!!!!!!!!
וזה מעניין אותי, כי....?שירה חדשה
בס"ד.

אני יודעת שזה בצחוק, זה בסדר...
תנסי לשכנע את אמאכתומה גאה
שלך גםעם הצבא לא מרשה,תחפרי לה בשכל עד שהיא תסכים
סליחה מזה הצבא לא מרשה אמא לא מרשה זה ארץ של ...מכאל 2 3
בחסדי אבאלה הטוב

אחים יקים מזה הצבא לא מרשה אמא לא מרשה זה ארץ של אבאלה הטוב (ה')

תאמת שאני שמעתי שאין כאן שאלה של כבוד הורים כי אבא אבא לא יכולים לומר לילד
שלהם לו לעשות את מה שהמלך אמר!
מה שאני רוצה לומר שכולם באים לחומש
אבל פה יש את ענין כיבוד הורים,תכלת דומה לים
כי זה לא ממש נוגד את ההלכה המפורשת.
תשובהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה הטוב

א' אני קראתי בשו"ת שלמה שאין כאן כיבוד הורים

יש הלכה שצריך לשמור על ארצנו לכבוש את ארץ ישראל

ואמא לא יכולה לומר לי לא לשמור על ההלכה
ערב טוב

עד כמה שאני יודעת,שוברת גלים
יש אישור בסוף,לא?
את נוסעת? יש הסעה מהיישוב..=]תכלת דומה לים
ודאי.שוברת גלים
בעז"ה..

כיף לך=]תכלת דומה לים
תהני!
לא כ"כ הבנתי הצבא מרשה או לא?תמי!
אין לי מושג.תכלת דומה לים
הצבא יאשר כי אין לו ברירה. רק סר הבטחון מרשה.צחקן
ב"ה
[הטעות מכוונת]
אם שר הביטחון מרשה זה אומר שגם הצבא מרשה לא?!תמי!
הצבא לא מאשרAG
הצבא לא מאשרAG
אולי הוא יציב מחסומים

אין אוטובוסים

כדאי לנסות להידחס לאוטובוסים

ולנסות אם לא ,לבוא לבד
אמרו לי שיש אישור...רבביסטית גאהאחרונה
ואני בעזרת ה' הולכת...
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך