עוצו עיצה[ענת]

אני נערה בעלת תשובה המכירה היטב את העולם החילוני.

כיום אני לומדת באולפנה, וברוך השם זכיתי להכיר חברות מקסימות ודוסיות למופת.

אך אליה וקוץ בה, בכיתתי יש גם סוג אחר של בנות.

רובן נולדו בבתים דתיים והן עושות את הדרך ההפוכה מהדרך שאני עשיתי.

לאחרונה גמלתי בליבי להתחבר איתן ולנסות לחזק במה שרק אוכל אך זה קשה מכפי שתיארתי לי.

ברוך השם, התקרבתי אליהן והן קיבלו אותי בזרועות פתוחות. יצא לנו להשתחנ"ש רבות על אמונה ודת, על נושאים שנוגעים לחיינו וכד'.

אך בגלל הקירבה הגדולה שנוצרה בנינו הן מרגישות נוח לספר לי על "שטויות" שהן עושות.

אני אמנע מלפרט רק אגיד בגדול שהן מעשנות סיגריות, סמים, שותות אלכוהול, יוצאות למסיבות, לחלקן יש חברים בסביבות גיל 20..

אני כל-כך אוהבת אותן ורוצה בטובתן אבל עומדת חסרת אונים מול החושך שבו הן שרויות.

חושך טובעני, מתוק ומהנה שאין שום סיבה שהן יעזבו אותו בשביל עול של תרי"ג מצוות.

אנא, עיזרו לי. למי לפנות? עם מי לדבר? מה לומר? איך לקרב?

בברכת- "והאר עניינו בתורתך.."

ענת

נקודת התחלהמשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ו' אייר תשס"ז 00:00
"לחלקן יש חברים בסביבות גיל 20"

ה"חבר" הזה שלהן לא באמת אוהב אותן. הוא זקוק לגוף שלהן בשביל יצריו האפלים.

לענ"ד, לא קשה יהיה לגרום להן להבין את זה (דוגמא: לשאול אם הוא נאמן להן או דברים כאלה. סביר להניח שהן יודעות בתוך תוכן את התשובה)
את זה הן צריכות להבין וככל שזה יהיה מוקדם יותר כך הנזק שנגרם להן יפחת.

לצערי הרב, אני מכיר את סוג האנשים שהם ה"חברים" של הבנות האלה, ומפאת כבוד המקום והבמה לא אביא כמה ציטוטים שלהם (במסרים אפשר - אם זה יהיה רלוונטי). למדתי עם הללו בתיכון ואת נוכלותם והשיטה של ניצול גופן של הבנות הללו עד דק אני מכיר היטב, לצערי.
ענת,חמסית
נסי ליגרום לה להבין בעדינות.
לצערי,
כשאנשים בחושך כזה, רק הם לבדם יכולים להוציא את עצמם ממנו, ובד"כ אחרי חוויה מסעירה.
תתפללי. אולי זה הדבר היחיד שיכול לעזור.
וודאי שבעדינות ובסבר פנים יפות.[ענת]
ובוודאי שתפילות מאוד יכולות להועיל כאן (וברוך השם, אני בוכה לבורא עולם על עם ישראל לא מעט) אבל צריך גם לפעול בשטח (ע"ע- עלייה לחומש )

מסכימה איתך.
כל אדם יכול להחזיר מקסימום בן-אדם אחד בתשובה..את עצמו.
ענת, לדעתי שווה להתמקד בנושא של ה"חברים" שלהןמשה
יהיה קשה לך לתקוף את לב הבעיה, לדעתי יקל עלייך להראות את הפסול ב"חברים" שלהן ועל צורת ההתנהלות של הנ"ל, בלי קשר לרמה הדתית.

אם תרצי תיאור (מזוויע, ראי הוזהרת) של "חבר" סטנדרטי שלהן ושל דומיהן - במידה ויועיל אתן לך בשמחה במסר.

(משה,
בעעעע, מעדיף לשכוח את כל זה... את כל הטיפוסים שלמדתי איתם)
איך בדיוק אני אמורה לעשות את זה?[ענת]
ה'אהבה' לחבר שלהן יותר חזקה מכל דבר שאני אגיד.

אתה ואני אובייקטיבים ולכן קל לנו לראות את הרע שבקשרים האלו אבל הן לא רואות את זה.

בציפייה..
לא מפתיעמשה
כתבתי באיזה פורום פה בהקשר אחר שהנגיעה (שלא לדבר על יותר מכך) מעוורת.

בא לי להגיד לך שאת צריכה לעשות הכל כדי לעצור את הקשרים האלו לפני שה'חברים' שלהן יזרקו אותן לכל הרוחות אחרי שניצלו את גופן ככל שיכלו, אבל אני יודע שזה לא יעזור.

פשוט רק מלחשוב על היצורים הללו צמרמורת חדה עוברת בי. לצערי אני מכיר אותם היטב. אני הייתי שומע (לפני שהייתי בורח משם) את כל הסיפורים והשיטות שלהם לנצל את החברות המסכנות שלך ודומתיהן.
אז מה הפתרון?[ענת]
איך גורמים להן לברוח מהם לפני שיהיה מאוחר מדי?

זו בדיוק הנקודה.[ענת]
מהקשר עם הבנים הללו נובעות כל שאר הבעיות, אבל בתור בנות "מאוהבות" שנמצאות בתוך קשרים שכאלה- אתה יכול לטחון להן בשכל עד מחר שהן מנוצלות ושזה לא אמיתי אבל כל עוד הן שקועות בתוך זה הן לא יבינו מה אתה רוצה מהן.

ברוך השם, אני מכירה את סוג הבנים הללו (מהעולם החילוני) וכבר ניסיתי לדבר עם חברותיי על הבעיתיות שבקשרים האלה והן חושבות שאני דוסית תלושה, חסרת כל אחיזה במציאות האמיתית שלא שמה לב שמסתתרת שם אהבת אמת...

לדעתי את צריכה להםנות לגורמים מקצועיים יותר...דוד.ג.
אני חושב שזה גדול עלייך (בלי לפגוע חלילה).
תגדיר ;בבקשה גורמים מקצועיים יותר.[ענת]
חשוב לציין שהן מאוד לא מסתדרות עם הרבנים והמורות באולפנה.
וכמעט בפה מלא אני טוענת שאם אני אשתף אדם מהאולפנה במצבן והוא ידבר איתן זה רק ירחיק אותן יותר.

יש הבדל אדיר בין שיחה חברותית עם חברה שמנסה לקרב ומדברת איתך בגובה העינים לבין שיחה עם אדם בוגר שמרגיש שהוא חייב לחנך אותך ויהי מה.

הרשה לי לתת לך דוגמה קטנה שתבין במה מדובר-
לא מזמן האולפנה אירגנה לנו טיול כלשהו ולאחד הלילות אותן בנות קנו בקבוק אלכוהול כדי לקיים את מצוות "חייב איניש לבשומי" בחודש ניסן.
באותו לילה אחת הבנות שכבה על מיטת קומותיים והבקבוק נשמט מידה והתנפץ בעודו די מלא.
כל החדר שלהן הסריח מוודקה והריח התפשט גם לשאר הקומה והבניין שבו ישנו. מורות שעברו באיזור והריחו במה מדובר ניגשו אל הרב שלנו ובישרו לו על מעשי הבנות.
למחרת בבוקר הרב אסף אותנו וסיפר לנו על מה שאירע בלילה ואמר שהוא עדיין לא יודע באיזה בנות מדובר אבל בבירור קצר הוא יוכל להגיע אליהן. והוא הקציב להן זמן להגיע אליו ולהודות שזה הן ולתת לו את שאר הבקבוקים שברשותן ואם הן לא יגיעו אליו הוא יטפל במקרה ביד קשה.

אחרי שהתפזרנו מצאתי אחת מאותן בנות, ישבתי איתה והיא סיפרה לי בפרוטרוט מה הלך באותו לילה. די נזפתי בה והצעתי לה לשכנע את שאר הבנות לגשת לדבר עם הרב. היא אמרה שהוא רק ישפוט ויעניש אותן וזה הדבר האחרון שמתחשק להן.
השיחה נקטעה בשלב הזה כי היינו צריכות ללכת.

מה שקרה בסופו של דבר-
הן ידעו שהרב והמורות חושדים בהן (מסתבר שהמורות לא ידעו בדיוק באיזה בנות מדובר כי הן לא עברו בלילה ההוא חדר חדר אלא רק הריחו מאיזה קומה הריח מגיע) אז חברותיי ניגשו לרב ועשו לו סצנה של "הרב, אנחנו ממש פגועות מזה שכולם חושדים דווקא בנו.. תכף המורות פה יתחילו להריח אותנו..זה ממש פוגע ומשפיל".
הן שיחקו אותה שה תמים שנעשה לו עוול.
והסיפור הזה די נשכח מלב כולם. מלבדי.

מה הייתי אמורה לעשות?
לדבר עם הרב? להשקיע יותר זמן בדיבורים עם אותן בנות?
אולי במקרה הזה ספציפית היית צריכה יותר לדבר איתן,ישי ויזנר
אבל בכללי- אני הייתי ממליץ לבקש מאחד הרבנים להביא לשיחה בישיבה אחד מהאנשים שיודעים איך לדבר ולהחזיר בתשובה (עדיף כבר לבוא אליו עם שם).
לדוג': לבוא ולהגיד לו- "הרב, שמעתי שהרב פלוני אלמוני מדבר ממש יפה. מה דעתך להביא אותו לשיחה/שיעור קבוע (עדיף) באמונה באולפנה?".
רוב הסיכויים שאם הוא מדבר יפה באמת ויהיה לו שיעור קבוע, אחרי השיעור הבנות תיגשנה אליו, וזה יכול להועיל מאוד.

מניסיון- זה עובד (לא בדקתי בישיבה, אבל בשכונה זה עבד נהדר).
האולפנה שלי ידועה בתור[ענת]
אולפנה שמשקיעה המון משאבים בפעילויות חברתיות.
וברוך השם, כל הזמן מביאים אלינו מרצים, רבנים וחוזרים בתשובה עם סיפורים מחזקים.
אבל בדר"כ אותן בנות לא נכנסות לשיחות הללו, או שנכנסות וישנות/מדברות/צוחקות..
רוב המרצים לא מדברים אליהן ונוגעים לליבן, פרט לכמה בודדים שכן ריתקו אותן אבל הרושם שהם השאירו התפוגג די מהר.

יש לך שם של מרצה פלוני אלמוני שיכול להעביר אצלינו שיחה מועילה ומחזקת?
לכן אמרתי שעדיף שיעור קבוע...ישי ויזנר
אני מכיר רב שמדבר ממש ממש יפה, ואני יודע שהוא החזיר בתשובה אנשים (גם מהציבור החילוני, וגם מהחרדי).
קוראים לו הרב יעקב שמעון. הוא די מוכר, אז נראה לי שצכירי אותו.
אם לא, אני יכול לנסות להשיג לך את המספר.
הוא מעביר שיעורים קבוע? גם באולפנות?[ענת]
אם זו לא טירחה גדולה מדי, אני אודה לך אם תשיג לי מספר..
אזה צדיקה!! כל הכבוד!!! הלוואי שכולם היו כמוך...נחמן מאומן
אין לי מושג מה לעשות חוץ מלדבר לליבם... שיהיה לך פוול הצלחה...
לא צדיקה ולא גרביים. רק כואבת על העם הזה..[ענת]
וזה לא נקרא צדיקה?פלספנית
ענת מתוקה!אנונימי (פותח)
א. את ממש צדיקה שאת רוצה לעזור להם.. ואת גם צודקת בזה.
בעז"ה שיראו את האור האמיתי..
ב. אני חושבת שדבר ראשון לפני הכל, בשביל שהן באמת ירצו להקשיב לך את צריכה באמת להתחבר אליהם בקטע של להיות איתם ביחד..
לא לבוא ממקום של התנשאות חלילה או מנקודה של הטפת מוסר.
מרגישים את זה במעשים גם אם לא תרצי והם סתם יהיו אנטי ויסתכלו על זה בצביעות..
ותמיד תמיד.. לא לבוא בקטע של מוסר! זה לא כיף לאדם שאומרים לו כמה הוא טעה ועשה דברים לא נכונים.. כ"א חושב שהוא צודק הרי..
ברגע שתגיעי איתם לרמה אמיתית של קשר וחברות, מתוך שחנשים ובירור אמיתי (אם הם בקטע.. בדר"כ בנות במצבים כאלה הם לא אבל אולי..) הם יעלו על הדרך..

בכל מקרה אם לא מובן משו את מוזמנת לשלוח מסרש..
בהצלחה.
הוא אשר אמרתי בתחילת השרשור[ענת]
דווקא בגלל שנוצר בנינו קשר מאוד מאוד חברי וקרוב, הן מרגישות בנוח לספר לי על מעלליהן.

בעבר, גם אני הייתי כמוהן (ואולי גרועה יותר) ולכן אין לי שום זכות לבקר את מעשיהן. הן שקועות בנסיונות קשים. ללא ספק.

כשמישהי מהן מספרת לי על דבר פסול שהיא עושה/עשתה אני מקשיבה בעצב (לפעמים בוכה) ובשיא הכנות אומרת לה שכואב לי לשמוע את זה, ושאני מתפללת עליה ומקווה שהיא תבין שזה פסול לפני שיהיה מאוחר.

אני לא טובה מהן ואני גם לא מתיימרת להיות.
הן בנות מדהימות אחת אחת. ברוך השם.
לענת..Matanman
בס"ד
תקשיבי ענת את סוג הילדים האלה אני רואה כל הזמן במיוחד בחג האחרון בין המדורות ותאמיני לי דרך שיכנוע של חברים או דרך מורים זה לא יעזור מה שיעזור זה רק איזה "זבנג" סליחה שאני אומר ככה שיחזיר אותם למוטב וזה יקרה במוקדם או במאוחר, יש לי בישיבה כמה בנים כאלה שכמו שהסברת בהודעה וכל מה שתגדי להם לא יעזור הם רק יותר יפתחו חומת הגנה או איך שתיקראי לזה לתוכחות שלך
על הרעיון של הרבנים צריך שיהיה רק שימשוך אותם חזק בשביל שימצאו את הדרך הנכונה אבל תאמת זה אחד מסימני הגאולה הדברים האלה!!
שבעזרת אבא שבשמיים יחזרו כל עם ישראל בתשובה גם חברותייך!
בציפיה למשיח מתן.
אז לפרוש לדוקים?[ענת]
אם רק 'זבנג' מן שמיא יכול לחזק אותן, אז אני אמורה לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שאלוהים ינער אותן?

אני דווקא חושבת שקודם כל האדם צריך לפתוח פתח כחודו של מחט..

בציפיה..
לא חכם לחכות לזבנג הזה...משה
אני מכיר את הטיפוסים הללו, ברור לי גם שה"זבנג" הזה בוא יבוא בשלב מסויים.

הבעיה היא שאז הנזק לנשמה של הבת יהיה כבר בלתי הפיך.
לחכות שהזבנג יגיע זה רעיון רע מאוד.
ואני חוזרת לשאלה הראשונית[ענת]
מה אני יכולה לעשות בפועל כדי לסייע להן?

חשבתי לנסות לדבר עם החברים עצמם..
לא חושבת שזה יעזור.פלפלתי
הם נראים לי רעים ונצלנים מידי.
מצפון - לא נראה לי יהיה להם.
אז זה חסר טעם.
ואוואנונימי (פותח)
אממ תראיי זה קורה כמעט בכל מקום אפשרי בעולם..

אין לי כל כך הרבה מה להגיד אבל אני חושבת שכדאי לך לדבר איתם אולי זה יעזור ואם לא תתרחקי מהם .. ואז הם יראו שאת לא רוצה בחברתם בגל זה ואולי הן ישתנו..

ב"הצלחה...
צ'מעי ענת-נחמן מאומן
נסי להתקרב אליהם, לדבר איתם וכל דבר- רק ממש ממש תיזהרי שבמקום למשוך אותם הם יגררו אותך אליהם... כאילו, צריך להיות נחמד עד גבול מסוים- הבינות?
הרב שלום ארוש שליט"אעמישב
בס"ד לק"י

את יכולה לנסות דרך האתר שלו (BRESLEV.CO.IL), ותפני שם לאחראים, זה יזרז את התהליך של קבלת התשובה.

אפשר גם לנסות את הרב יהושע שפירא, תנסי ברמת-גן.
ענת לפי דעתי תעשי מה שמשה אמר לך....*מוריה*
כמו שהוא אמר זה לב הבעיה. אם תצליחי לנער אותן מ'החברים' שלהן. תפתרי כבר חלק מהבעיה. לדעתי כדאי לך להתייעץ במקביל עם משהו גדול ממך שיצא מכל הסיפור הזה (חוזר בתשובה) שיתן לך כיוון ,ויתן לך הארות, ערות בונות שיעזרו לך.
וכמובן הרבה תפילות וסיעתא דשמייא.
ב"הצלחה צדקת ה' אוהב אותך.
תקשיבי לי טובאנונימי (פותח)
ענת !מה קורה שמכניסים מים חמים למים קרים? המים הקרים מתחממים זה נכון אבל מה עם המים החמים? הם מתקררים !!! וזה בדוק ומנוסה ! עד כמה שנראה לך שחברותייך יכולות להתחזק ממך ןלהתחמם בקרבתך על ידי דברי חיזוק וכ"ו. באותה שעה את תיפלי והבנות יקררו אותך,יפילו אותך ויעוררו לך את התאווה אפילו בלי שתשימי לב .לכן אני מציעה לך להתנתק מהם ולא להתחבר אליהם את לא צריכה להיות הכלי לחזק אותן. הרבה שלוחים לו למקום. יש הרבה מיסכנים ומסכנות בעולם שעיורים אחר היצר הרע אז מה אולי אני אביא לך רשימה של מסכנים ותתחילי לעזור לכולם כן כן! ממש כמו עובדת סוציאלית?.. בקיצור אל תדאגי לבורא העולם יש לו הרבה שלוחים שקצת יותר מנוסים ממך וגדולים ממך.! לא התכונתי לפגוע אני פשוט חיבת לומר לך את זה כי זה דברים נכונים וחבל שתיפלי . מה שכן ביקצרה מאוד את יכולה לדבר אליהן אל הרגש ולא אל השכל .כי השכל שלהם נעלם מהמקום! את יכולה אפילו לכתוב להן את זה : מה שחדש תמיד יותר מרגש ומה שמרגש תמיד יותר מהנה זה תוצאה אחד של השני חדש -מרגש-מהנה.למשל בגד שקונים בהתחלה מתי שהוא חדש אז מרגש לךלבוש אותו ונהנים ללכת איתןו אך אחרי כמה זמן שהוא כבר לא חדש אז לא נהנים ממנו כל כך.מה הנמשל? מאוד מומלץ להשאיר את התשוקה לקשר עם בנים עד החתונה ולא להשתמש בתשוקה הזאת לפני כן "ואל אישך תשוקתך"! ואז שהכל יהיה חדש וטרי בלי עבר בתחום הזה אז... הכי תהנו מהחיים באמת בלי נקודת מבט של הלכה זה פשוט! שזה יהיה חדש יותר תוכלו להנות הבחורה ששמרה על עצמה מגיעה בוערת לחתונה ואז היא הכי נהנת היא מגיעה לשיא ההנאה ! שמעתי רבות על בנות שהיו להן קשרים לפני החתונה ואחרי החתונה הם ממש היו באות ובוכות שאין להן חשק לבעל שהן לא מתרגשות ולא קורה להן כלום!! אז...בשביל הכיף האמיתי שלכן ובישבילך החיים האמיתיים (עם הבעל תחיו יותר שנים מאשר עם אותן בחורים שבאים וחולפים) אזזזזז בהצלחה !!
לענתאנונימי (פותח)
יישר כח,
קודם כל נראה לי הכי חשוב זה לדבר על כך עם המחנכת כיתה!! יש לה ניסיון חיים וכו'
ניתן גם לדבר עם המדריכה בפנימיה אם יש, או מדריכה בתנועת נוער, אך עם המחנכת כיתה הכי חשוב.
אני מכיר מישהו שמרצה חבל על הזמן! קוראים לו הראל חצרוני, ויש לו את "הזולה של חצרוני" בירושלים. שמעתי שיחות שלו שנתן בסמינריון בשבת, והיה מדהים!!! ממש!! וממש נוגע אליך!! (הוא מטפל ומסתובב בדיוק עם חבר'ה מהסוג שאת כותבת עליו).
הפלאפון שלו: 050-5918008.
בברכת הצלחה, ואשמח אם תכתבי לי מה עשית הלאה.
זה היה כ"כ ישן שכדאיפלפלתיאחרונה
לשלוח לה מסר.
זה יהיה יותר מעשי.
אם מישו יחליט להקפיץ כאן כמה שירשורים היא לא תראה את זה לעולם.

וצריך להיזהר! לזולה שולחים רק את מי שכבר טבע. אחרת יש תוספת טובעים.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך