צהריים טובים, אבוד, מה דעתכם?אנונימי (פותח)
בס"ד
אז ככה, אני בקשר כבר חצי שנה ואף יותר עם בחורה ומטרתנו הייתה חתונה.
למען הפרוטוקול - אני אוהב אותה יותר מכל דבר שבעולם. אסביר ע"ז בהמשך בל"נ.
לאחרונה היא החלה להתרחק ממני, עד שאתמול כבר הודיעה לי חגיגית ורשמית שהיא לא מאוהבת בי ואוהבת אותי.
ואילו אני לא יכול להפסיק לאהוב אותה בצורה המהירה הזאת כמוה. האמת היא שאני לא יכול להפסיק לאהוב אותה בכלל. אני לא יכול לאבד אותה.
כבר עברתי טראומה אחת קשה בחיים לפני 10 שנים, ועכשיו שנית?
היא נפגעה ממני ללא כוונה (האהבה עלתה לי לראש, והלב שלט על המוח, אך לא כך היום) ולמרות זאת היא אמרת שסלחה. אבל "זה לא יחזור להיות מה שהיה".
כבר אז, היא נעצה את המסמר האחרון בארון הקבורה שלי.
אינני יודע מה לעשות. אני לא מסוגל לעזוב את הדבר היחיד שיש לי, ואת האושר היחידי, לפניה הייתי עצוב ובודד וללא רוח חיים. היא באה והחייתה אותי. כמו מלאך משמיים. ועכשיו להאמין שזה נגמר? שלא אוכל לראות אותה/לשמוע אותה/ לדעת מה איתה? איך היא מרגישה? וכו'.
ולעניין התפילות - לאחר ששאלתי רב והורה לי שמותר להתפלל עליה אישית שתהיה בת זוגתי, התפללתי. כמובן שאם היא הייתה חוזרת והכל היה בא על מקומו בשלום, לא הייתי כותב את השורות האלו.
ועכשיו מה? פשוט לעזוב אותה יום אחד ומאז לשרות בעצבות ודיכאון וכאב לב נוראי שלא יעבור. (ומאיפה אני יודע שכך יהיה? התחושות עכשיו וההרגשה עכשיו אחרי ההתרחקות קשים מנשוא)
דיברתי איתה בנושא, והיא אומרת שהיא מצטעת וכו' אבל זהו. החותם נחתם והפרה לשחיטה.
כמובן שאין רגע שאני לא חושב עליה ורואה אותה במוחי, וכאן מגיע הטיפול הפסיכולוגי שהציאו לי בפורום כיפה. שם דאגו להעליב בכל דרך אפשרית וזה עניין להודעה נפרדת.
אני אבוד לגמרי, אין לי סיבה לשמוח ולחייך, עם כל הרצון הטוב והתפילות והאמונה אני עצוב ושבור לגמרי. לא נראה לי שאוכל להתמודד עם המקרה עד סופו.
בתודה רבה מראש, וסליחה ענקית על הסחבת ותודה למי שקרא עד פה.
יום טוב(כמה שאני יכול לומר כבר).
אני חושבצביקה
שהזמן יעשה את שלו..
אז ככה,אנונימי (פותח)
הזמן הוא כבר חודשיים, שלא ראיתי אותה, וחודש שלא דיברתי איתה. השאלה היא עוד כמה זמן.
אין לי כ"כ מה להגיד.ישי ויזנר
אבל אני מאחל לך רק טוב. אני יכול להגיד הרבה דברים חרושים כמו: "זה יעבור" וכו', אבל זה לא יעזור שאני אגיד את זה.

אז- אני איתך. אני מעריך אותך מה שלא תעשה, כי אני יודע כמה קשה לעבור ניסיון גדול כזה (גם לי היו כמה ניסיונות קשים מאוד. אמנם לא באותו סגנון, אבל גם לא בדיוק קלים (בלשון המעטה). בסופו של דבר יצאתי מחוזק מכל ניסיון).

אני מאחל לך שתצא גם אתה בסופו של דבר מחוזק מהנסיון הזה.

אם אתה צריך משהו, אתה מוזמן לפנות במסר אישי או במייל
yishai1991@walla.com

בהצלחה,
ישי ויזנר.
תודה רבה,אנונימי (פותח)
"זה יעבור" זה לא כ"כ בדיוק נכון, אני בטוח שאני אסחוב את זה הרבה הרבה בחיי.
אני מנסה לשרוד כמה שאפשר בים הכאב.
תודה רבה שוב והמשך יום טוב.
אני מקווה בשבילך שזה לא יעבור.ישי ויזנר
מכל דבר שקורה בחיים צריך ללמוד. אם לא למדת מזה כלום- סימן שזה פגע בך. בכלל, בכל דבר בחיים זה ככה. אם לא הוצאת מזה טוב- יצא מזה רע. המטרה שלנו בחיים זה ללמוד מכל מה שקורה לנו.כל ניסיון וקושי שקורה לנו, זה בשביל שנתקדם. חלק מהעמידה בנסיון/קושי זה ללמוד ממנו ולהתקדם.

ועוד פעם- אם אתה צריך משהו- לשרותך 24 שעות ביממה.
פגע זאת לא מילה,אנונימי (פותח)
מי היה מאמין שכל המצב רוח יירד בתוך תקופה.
קשה לי ככה לדלג על זה בקלות ולהמשיך הלאה. קשה מאד.
אני חושב שכדאי לך לדבר על זה עם חבר קרוב שלך.ישי ויזנר
כמאמר חז"ל: "דאגה בלב איש- ישיחנה". תפוס אותו, ספר לו הכול כולל הכול ותשאל אותו מה הוא אומר. בד"כ, זה שמישהו מקשיב לך ותומך בך כבר עוזר.
פה מגיעה הבעיהאנונימי (פותח)
היא היחידה בעולם שלי, אין לי הרבה "חברים" וגם אלו שכבר יש מנצלים את ה"חברות" לצרכים שלהם.
אז אולי בגלל זה כ"כ קשה לכה להיפרד ממנה.ישי ויזנר
מדויק.אנונימי (פותח)
נוסף לזה שאני בן יחיד, אין לי אחים. ויש לי טראומה אחת על הלב.
הוספהאנונימי (פותח)
וכפי הידוע לכם קשה למצוא היום בחורות מלאות במידות טובות, מצאתי בה את כל המידות הטובות שאני רק רוצה.
היא קיבלה אותי איך שאני - בלי דרישות מיוחדות. קומפלט איך שאני מגיע.
ועכשיו מה, אני ח"ו אצטרך לרוץ לחפש אחרת - ח"ו - וכשתבוא אחרת אני אשווה אותה לאהבה הנוכחית שלי?
ועוד לא התחלתי לכתוב בנושא הבגידה. גם בה וגם בבחורה אחרת. איך אהיה עם אחרת בעוד המחשבות שלי יהיו רק עליה?
אחשוב רק עליה ואתגעגע אליה ואדבר איתה בלי מילים מכאן. מרחוק.
אני לא אהיה מסוגל לשרוד, להמשיך. לא מסוגל.
פוס. בן כמה אתה?עוזיה
21 למה?אנונימי (פותח)
כואב לי בלב. מאד.
נראה ליפלפלתי
ששורש הענין, או אחד השורשים לפחות זה שאין לך חברה.
ובגלל שהיא היתה היחידה, פיתחת בה תלות, וכנראה גם העקת עליה מידי. מה שנקרא קשר לוחץ.
זה מן הסתם היה בלי כוונה, אבל זה קרה.

אני חושבת שזה כן דבר שיכול להשתנות ולעבור, גם אם זה קשה-
וזה קשה. אין חולק על כך.

אבל כאן מגיעה הבחירה שלך.
לצנוח - או לחיות.

אם אתה לא מסוגל לחיות עכשיו- לפחות תצוף. כשיהיה יותר טוב- תחיה.
אבל המטרה הכי קרובה וטובה בשבילך- זה למצוא חברים נורמלים.
כנס לסדר חיים נורמלים- ויהיה טוב.
אני גם חושב בערך כךדובלה
ואל תחשוב שלא מבינים אותך. זה כואב מאוד, וקשה ואולי גם לא מובן.
אבל קורה שאנשים מפתחים תלות במישהו/מישהי, ולאחרי זמן קולטים שגמרנו, אין טעם. ולדעתי, אם היא לא מעוניינת בקשר, אז באמת חבל עליך, זה לא יוסיף כלום שתשקע בזה. וכן, זו בחירה שלך אם לשקוע בזה או להתנער ולהתחיל לחפש את החיים האמיתיים שלך.
אלא אם כן, אתה מבחין שההתרחקות שלה היא לא שלימה, היא רק דרך שלה לבטא איזה כעס מסויים עליך והיא מחכה לריצוי ממך וזהו.
אבל לפי הסיפור... זה לא כך. גם משום שכבר ביקשת מחילה והיא מחלה וזה לא הזיז כלום, וגם משום שזה כבר הרבה מידי זמן. ואם-כן, זה אומר לדעתי שגמרנו, תפתח את החיים מחדש.
ותדע, שזה אפשרי! הרבה אנשים חשבו כמוך, שלא יוכלו להשתחרר מאהבה ישנה, אבל בפועל הזמן מרפא את זה. ואתה יכול לעזור או להפריע. בחירתך. בהצלחה!
פה הבעיהאנונימי (פותח)
בס"ד. תודה דבר ראשון על התגובה, ודבר שני
כאן הבעיה היא לא מנתקת את הקשר. היא כנראה כועסת וכשאני שואל אותה אם היא כועסת היא אומרת שלא. אני מנסה לארגן פגישה ב4 עיניים .
תודה שוב על התגובה.
אני משתדל להבין מה הולך כאןדובלה
היא לא מנתקת את הקשר? רק מה? היא משוחחת איתך? קודם היה נדמה לי שהבנתי שהיא כן ניתקה. אני מצטט אותך: "ועכשיו להאמין שזה נגמר? שלא אוכל לראות אותה/לשמוע אותה/ לדעת מה איתה? איך היא מרגישה? וכו'." טוב, לא חשוב.

אני בעד שתעשו פגישה ב4 עיניים ותלבנו את העניין ביניכם. דברו ברור, בלי להסתיר. מניסיון רק ככה יוצאים ממצבים לא ברורים כאלו...
בהצלחה, מה אני יגיד...
הסבר- (ושוב תודה על התגובה)אנונימי (פותח)
היא לא מנתקת את הקשר? רק מה? היא משוחחת איתך? קודם היה נדמה לי שהבנתי שהיא כן ניתקה. אני מצטט אותך: "ועכשיו להאמין שזה נגמר? שלא אוכל לראות אותה/לשמוע אותה/ לדעת מה איתה? איך היא מרגישה? וכו'." טוב, לא חשוב. - כוונתי, לחשוב שמעכשיו חלילה אחרי שניפרד ח"ו הל"ת אני לא אראה אותה ולא אשמע אותה ואדע מה איתה.

אני בעד שתעשו פגישה ב4 עיניים ותלבנו את העניין ביניכם. דברו ברור, בלי להסתיר. מניסיון רק ככה יוצאים ממצבים לא ברורים כאלו...
בהצלחה, מה אני יגיד... - זה מה שאעשה בעזרת השם, רק שהשם יכניס בליבה להסכים לפגישה. להסכים לבוא לדבר.
וגם אם הוא יכניספלפלתי
את התשובה השלילית, והיא לא תרצה להפגש- זו גם תשובה ממנו- ואל תתעלם. גם אל תאכל את עצמך. אלא תחזור לתגובות הקודמות שלנו- ותחשוב איך אתה יכול להעזר בהם ולהתקדם הלאה.
היא היא לא האחרונה בעולם. בטח לא מהטובות.
לא פסו בנות טובות מקרב הארץ.

ויש עוד תקוה לאחריתך

כמו לאחריתנו.

בהצלחה רבה!
זהו, אז אני חושב כך:דובלה
תסביר לה בכל יכולת השיכנוע שלך שחייבים לשבת ולדבר ברור. להוציא את הכעס או את מה שלא יהיה וללבן את העניין.

ואז, אחד מן השניים: או שהיא תבין ותתרצה, והמצב יחזור להיות כמקודם, ואולי יותר טוב. או, שאתה תבין ותפגוש פנים אל פנים את המציאות, ואז גם לך יהיה יותר קל להמשיך הלאה בחיים חדשים.
לי באופן אישי יש תחושה משום מה שהאפשרות הראשונה סבירה יותר... אני מקווה. אבל גם אם לא, אני מניח שאחרי שיחת ליבון יהיה יותר קל לנשום עמוק ולהמשיך הלאה.
תודה רבה דבר ראשוןאנונימי (פותח)
ודבר שני היא היחידה שלי ובאמת קשה למצוא אחת כמוה, ואני לא מעוניין באחת כמוה או יותר ממנה אני מעוניין בה בדיוק.
אם היא תיתן ח"ו תשובה שלילית, היא תערער לי את כל האמונה בהכל.ובמיוחד במה שאמרה לי שתמיד אהיה בליבה ושלא תפסיק לאהוב.
ושוב תודה רבה.
אתה מתעקש להתבוסס בבוץ-פלפלתי
וזה לא טוב.
אתה החלטת שהיא היחידה. אני אומרת לך- שיש עוד הרבה דגים בים.
את העם של הבנות אני מכירה יותר טוב ממך- אז תאמין לי.
עכשיו אתה צריך רק אומץ, יושר וכושר לקפוץ מעל זה ולהמשיך הלאה.

כל מבחן שאתה עושה לה- מיותר לחלוטין.
תרים ראש, החיים לא נגמרו, יש עוד לאן להגיע, אתם לא על אי בודד.

יהיה טוב! תאמין בזה.
אם היית מכירה אותהאנונימי (פותח)
לא היית אומרת לי לוותר כ"כ מהר.
בתור אחד שמכיר אותה יותר טוב מאת עצמי וקשור אליה לנשמה קשה כ"כ לקפוץ בקלות ו"להמשיך הלאה".
במיוחד ההשוואות.
טוב. אחרי השיחה איתה נדברפלפלתי
נשמח לדעת מה קרה עם זה.
כי כל חפירה כאן לא נעזור כ"כ. יש כאן בעיה.
היא לא עזבה אותך סתם כי בא לה.
אחרי שתדע מה הבעיה (ועדין אני לא חוזרת בי מהניחוש של הבעיה שלך) נוכל לנסות לפתור אותך או לייעץ משו יותר אמיתי ונורמלי מלזרוק כל מיני השערות ותפסול את כולם.

אתה מכיר אותה טוב, אבל לפעמים יש ראשים דומים. תחשוב על זה.
אוקיי תודה,אנונימי (פותח)
אני אעדכן אח"כ ואנסה להיעזר בכם בסיום השיחה איתה.
תודה שוב.
ובהמשך לנושאאנונימי (פותח)
מה עם הדיכאון שמלווה אותי עכשיו? עם הכאב והחוסר חשק לעשות כלום? פשוט לשבת ולחכות לה, ורק להיות עצוב וכאוב.
אבוד ואובדןיונה
מה שאתה מתאר זוהי תחושה קשה מאד של אובדן.
אתה נפרד מדמות שהיתה יקרה לך מאד ומשמעותית מאד בחייך.
זוהי תחושה קשה מאד וכואבת,כאילו כבר אין בשביל מה לחיות,האמונה אבדה ,וכל שאר מה שתיארת...
רבים וטובים עברו את החוויה הזאת,ורבים וטובים יעברו אותה בעתיד.
זה עצוב מאד, אבל יש לי חדשות טובות בשבילך - אפשר לצאת מזה!

לפני שלוש שנים,ביא' באייר תשסד איבד דוד חטואל את כל משפחתו.
שטן בדמות אדם רצח בדם קר מטווח קצר,את אשתו ההרה וארבע בנותיו.
אתה יכול בכלל לתאר לעצמך,איך הרגיש דוד למחרת בבוקר?
מה שאתה מתאר הוא כאין וכאפס לעומת מה שהוא הרגיש,אני בטוחה בזה.

וכאילו שזה לא מספיק, שנה לאחר מכן,נחרב ביתו של דוד ביחד עם בתיהם של כל חבריו וכל חבל הארץ הנפלא שלהם -גן העדן של גוש קטיף.
אם הוא היה שוקע ביאוש עד סוף ימיו,אף אחד לא היה יכול להגיד לו מילה,איך אפשר לקום מדבר כזה ?

אבל האמת היא שדוד חטואל ,הוא גיבור אמיתי.
הוא הקים קרן צדקה לזכרן שמביאה חיים ושמחה למשפחות אחרות.
ולא רק זה, הוא התחתן שוב,וזכה ,ברוך ה' לבת שנולדה לו לפני כחודש וחצי.
בקיצור, הבחירה בידינו ,האם להשאב אל תוך הצער והאובדן או לבחור בחיים.
ומי שבוחר בחיים,החיים מאירים אליו בחזרה.
אני בטוחה שגם אתה מסוגל לבחור בחיים.
ברכה והצלחה !
תודה אבל,אנונימי (פותח)
רק אסביר שאני מאד מזדהה עם מ' חטואל ומאחל לו בהצלחה רבה בחיים.

העניין הוא שעוד לא עברתי את התחושה הזאת, היא עדיין מחזיקה אותי באויר ואני מתייסר יותר ויותר בכל יום שעובר.
אני רוצה ליזום איתה מפגש בארבע עיניים ולנסות ללבן את העיניינים.
בינתיים אין לי חשק לכלום והמצב רוח באדמה. מרגיש חסר חיים.
קל להגיד שאבחר בחיים אבל קשה ליישם את זה במצב הנוכחי שהלב ממאן להרפא.
תודה רבה.
יונה. קל לך לדבר.אנונימי (פותח)
לצערי זה נכוןאנונימי (פותח)
הכאב כ"כ חזק בלב שהגעתי למצב שאני מאבד לאט לאט את האמון באנשים. ובמיוחד בנשים.
קל יהיה להגיד לי הזמן יעשה את שלו. ובכן, בינתיים אכן הזמן עושה את שלו, ואני מאבד את האמון יותר יותר.
קל להגיד יהיו אחרות - אני לא אאמין ל"אני אוהבת" שלהן, במידה ויהיה.
קל להגיד אתה תאמין - זה לא יקרה.

בכל זאת, אני עדיין מתפלל ומקווה שיום אחד אקום ואגלה שכל זה היה רק חלום רע, או מתיחה מוצלחת, ושהכל שב על מקומו בשלום. למרות שאני יודע לכמה אחוזים שואף הסיכוי הזה.
ומה זה צריך להביע ,ברכה ?יונה
מה את חושבת,שלי לא היו "אהבות נכזבות" בחיי?
ולא סתם הבאתי את הדוגמא של חטואל הי"ו - אם הוא הצליח להתגבר,אז כל אחד יכול להתגבר! על כל דבר!
למה בעצםאנונימי (פותח)
היא לא אוהבת אותך יותר? שאלת אותה את זה פעם? דברתם על זה?
אולי היה איזה משהו שפגע בה...
אם יש שינוי מן הסתם שיש לזה סיבה, לא?
ממש בהצלחה!!
לא יעזרו כל העצות, רק הזמן ירפא...יעל ל'
אני הייתי בקשר עם מישהו והקשר נפסק,
חשבתי שלא אצא מזה לעולם.

אבל כשהכרתי את בעלי -זה מחק כל מה שהיה,
העצות שלי הם:
1. לדבר איתה, ולברר מה קרה ( לא לשכנע לחזור )
2. לקחת פסק זמן
3. לחשוב קדימה , הזיווג שלך בטוח נמצא ומחכה לך ,
וזו בטח לא היא
לזה קוראים : קצר ולענין !!יונה
יישר כח, יעל !
תודה אבל,אנונימי (פותח)
מה ההגדרה של "קשר"?
אני לא ב"קשר" איתה, אני אוהב אותה, אני מאוהב בה. אני חושש שאהיה עם אחרת ואחשוב עליה, וח"ו אם אתחתן עם אחרת ואחשוב עליה עבריה חמורה מאד.
היה משהואנונימי (פותח)
שפגע בה, והיא אמרה שהיא סולחת בלב שלם. אבל "זה לא יחזור למה שהיה".
תודה.
כתבתי לך את זה במסר"ש אבל גם כאן. לתועלת הציבור...אנונימי (פותח)
הי. תשמע. אני יודעת ששמרתם נגיעה. זה זויק מהשורות... אבל יש בטוח את הלחץ של נגיעה.. שהלוואי ונוכל כבר... היא רוצה קשר רציני לחתונה ומייד. כי היא יודעת לאיפה נופלים מרוב אהבה... היא נשמעת באמת בחורה טובה ומושלמת. אתה חשוב שאתה ראוי לה מבחינה רוחנית או מבחינת מידות ומעלות? ברור שאתה לא חייב להיות כמותה.אבל לפחות להיות שווה אותה..
דבר נוסף. בקשר שלכם. זה אתה הוא שתלוי בה וקשור אליה. ואוהב אותה ונתמך בה. הרבה יותר מאשר היא. מה שבד"כ העיניין הוא הפוך. שבד"כ הבת הרבה יותר נקשרת...
דבר נוסף2:אולי היא רוצה לשמור את הקשר איתך רק בגלל שהיא לא רוצה שבשניה ''תיתנפץ לסלעים'' וכאשר הקשר יתרחק יותר ויותר, יהיה הרבה יותר קל להוריד אותו.. היא אוהבת אותך. וזה ברור. אבל קשה לה לבחור בך כשותפה לחיים.. ויכול להיות שהיא רוצה מישהו טוב מימך... לדעתי. אם אתה ב-א-מ-ת אוהב אותה. תתחיל לשפר את המידות שלך בלי לעשות מיזה עסק. פשוט תחפש כל הזמן איפה אתה טועה. יכול להיות שהיא גם טועה מאד בסגירות שלה. שהיא לא מספרת מה קרה שמפריעה לה. אבל אתה מצידך. תן לה את כל התשומת לב הראויה. ואל תשלח יותר מדי אסמסים שכתוב בהם את אהבתך אליה.היא תתחיל לשנוא את זה. במיוחד בתקופה של ריחוק...
בקיצור. תלמד לשפר את עצמך. וכמה שיותר לכופף את עצמך לדעותיה ולאידיאולוגיות שהיא מאמינה בהם... שיהיה לכם בהצלחה. ואני ישמח לשמוע מה מתקדם תיהיה שמח ומאושר ותשכח מהצרות. תסע לטיול עם עצמך (ועם אלוקים) ותסדר לעצמך את המח.. שיהיה יומקסים ורק אור. שבת שלום. ברכה
הגבתי. תודה.אנונימי (פותח)
אוקייאנונימי (פותח)
נראה אם אני אוכל לעזור לך..
קודם כל בן כמה אתה??

תראה.. היא בת ואתה צריך להבין אותה.. אבל אולי פגעת בה בצורה כל שהיא.. אני מציעה לך פשוט לשבת ודבר איתה ושהיא תסביר לך למה היא עושה ת'זה.. תסביר לה עד כמה אתה אוהב אותה ושהחיים שלך לא יהיו אותו הדבר בלעדיה...

אולי היא בתקופה לא קלה ולכן היא צריכה פסק זמן קצר...
תדברו ותסדירו ת'עינינים ביניכם... ברוב הפעמים זה עוזר...
(( מנסיון..))

מקווה שעזרתי.. ב"הצלחה..
לא קראת את כל השירשור. רואים.פלפלתי
פלפלתי פתחיייאנונימי (פותח)
נכון.. יש לי גם כוח. חח סתם קראתי אותו אחרי ששלחתי ת'הודעה.. לא נורא.. חפיף...
א. תודה רבהאנונימי (פותח)
ב. הסברתי לה כמה אני אוהב אותה והיא יודעת, אני לא מבין למה היא עושה לי את זה באמת?
תקופה לא קלה? אם היא בתקופה לא קלה היא יכולה לשתף אותי ולהרגיע אותי שזה יעבור ואני אתמוך בה ואעזור כמה שאפשר. אפילו אשב בשקט ואסתום את הפה, רק שתגיד שזו תקופה שתעבור. היא לא אומרת.

תודה רבה שוב.
נו, ועדיין לא הצלחת לסדר את ה"פגישה" בד' עינייםדובלה
שדיברת? תשאל אותה את השאלות באופן ישיר, בלי לטייח, ובלי להסתובב מסביב לעניין ולכחכח בגרון במבוכה. תהיה דוגרי, ישיר (בלי לפגוע בה כמובן).
אולי אפילו תלחץ אותה טיפה, שתגיד לך מה בדיוק העניין, ואי אפשר להמשיך כך. אם אפשר להשתמש בפסוק - "לא תשנא את אחיך בלבבך". ולא מדובר בפסוק הזה דווקא על שנאה ממש, בין שני שונאים. גם חברים טובים, אם אחד כועס על חברו במשהו, הוא צריך להגיד לו את זה. ותסביר לה את זה.
לדעתי הכל עניין שאפשר לברר, זה איזשהו קצר קטן. אי הבנה, לא יודע מה.
אבל אני חושבתפלפלתי
שזה לא ממש ילך להגיד הכל בצורה ישירה אם לא מפנימים קודם את האפשרות של פרידה.
מרוב פחד להיפרד - מטייחים, מיישרים, מוסיפים עוד טון וחצי של עדינות.. ולא תמיד זה מועיל.
לדעתי זה גם לא מועיל לבריאות הנפשית, כי פתאום אתה יכול למצוא את עצמך במצב של סמרטוט. וזה לא ענים ולא מומלץ. אם אפשר לאזור כח ולהפנים לפני- מה טוב. ומקסימום תהיה הפתעה והכל יחזור לקדמותו.
רע יותר ככה לא נראה לי שיצא.

ויאללה, תספר לנו כבר מה קורה! אנחנו מחכים..!
נכון...דובלה
אבל לא לגמרי. כלומר, כדאי באמת להדגיש, כשניגשים לשיחה הזו, להזהר לא להפוך לתסמרטט, ולא להתרפס יותר מידי. שיחת ליבון ותו לא. והשיחה הזו חשובה לדעתי בכל מקרה, גם אם לא לצורך חיבור מחדש.

אפשר ואולי גם ממולץ להפנים אפשרות של פרידה, אבל יש כאן כל מיני כאלו שמנסים לשכנע אותו שהוא מוכרח להיפרד. זה לא נראה לי נכון. אחרי השיחה ניהיה חכמים יותר.

ובאמת, אנחנו כבר מחכים לעידכון...
אז זהו, שלצערי עד שתהיה שיחהאנונימי (פותח)
המשיח כבר יגיע כמה פעמים והיא תחזור ללא כל בעיה.
אני לא יודע איך עוד לשכנע אותה לדבר.
אם זה היה אי הבנה..אנונימי (פותח)
אני מנסה לשכנע אותה לדבר, להתקשר ולדבר היא לא מסכימה.
היא אומרת ש"זה לא אישי" ו"שזה לא קשור אליך סורי". מה זה אומר? אם זה לא אישי ולא אליי אז למי זה בדיוק קשור??
אתמול היא כתבה: "אבל אני פשוט יודעת שאנחנו ממש לא מתאימים". אופס, הנה, יש דברים שאני לא יודע והיא יודעת. מאיפה היא יודעת כבר שאנחנו לא מתאימים? ואם להיות כנים לרגע אחד, אז אני יודע שהיא הזיווג שלי. (יש לי סיבות לכך)
היא אומרת שיש לה סיבות, והיא לא אומרת אותן.
ביקשתי שרק תגיד לי מה שיש על הלב שלה, אני מוכן לשמוע הכל. היא לא מוכנה.
אז תגיד להישי ויזנר
שאם זה לא אישי אז למה לא לשבת וללבן את זה?
אולי שניכם תבינו ככה הרבה דברים חדשים.
מוזר... תנסה - -דובלה
להגיד לה שאדרבה, אם היא חושבת שאתם לא מתאימים, שתגיד לך למה, אולי היא תשכנע גם אותך, ואז אתה תעזוב אותה. כך תגיד לה.
אני לא מבין שום סיבה שהיא תסתיר משהו כאן. תשאל אותה, מה יש לך להסתיר? מה את יודעת ואני לא יודע? מה העניין להשאיר את זה כך שאת תדעי ואני לא? שאני רוצה את הקשר ואת לא? דברי, ואז אולי תשכנעי אותי.

ובאמת... טוב לא יודע. אבל על פניו זה נראה שבאמת אתה מוכרח להתכונן לאפשרות שהיא זו ש"תשכנע" אותך ולא אתה אותה. כלומר, זה נראה שהיא נחרצת להפרד, ואם כן אין הרבה טעם לרדוף אחריה. יש גבול כמה אדם יכול לעשות מעצמו סמרטוט.
היא כבר עשתה ממני סמרטוטאנונימי (פותח)
ודאגה להוריד ממני את האמון בכל מה שהיה עד עכשיו, ובכלל לאבד את האמון בעולם שלהן וסליחה על זה. אבל זה מה שאני מרגיש כרגע.
הלוואי והיא הייתה שומעת ליאנונימי (פותח)
נראה שהכל אבוד כבר ושהחיים מגיעים אל קיצם.
אז זהו-פלפלתי
שהחיים לא נגמרים. למרות שנורא בא שזה יקרה לפעמים. אבל מה לעשות האפשרות להכנס לדיכאון או לצוף בו במקום לטבוע בו נתונה בידך.
יכול להיות שהיא באמת לא בסדר, ויכול להיות שגם אתה באיזשהו מקום לא בסדר - אבל זה לא משנה.
ניסית לתקן, להבין, לפשר, לגשר, לדבר ולשמוע ולא הלך? -
תרים ראש! יש בורא לעולם! הוא עוד לא התפטר.
יש לו תוכניות בשבילך.
נראה לך שהיא בדיוק בדיוק בשבילך- אבל אם בורא עולם זה שיצר אתכם סימן לך שלא - יש לו כנראה משו יותר טוב בשבילך שתראה אותו רק כשתפגוש אותו. או יותר נכון אותה.
אבל אם תשאר במצב סמרטוטי ידבקו אליך בעיקר סמרטוטים מקבילים. וזה לא נראה לי שייך אליך- אז קדימה. להרים ראש. לנשום עמוק, לאוורר את הראש - ולהמשיך הלאה.
תקרא את מה שכתבה פלפלתי שלוש פעמים - ותפנים.דובלה
אם זה המצב, באמת באמת הגיע הזמן שתרים את הראש. אתה החלטת על דעת עצמך שהיא הזוג היחיד ששייך, ועכשיו - כשאתה רואה שגם בה אבדת את האימון ואת התקווה, אתה חושב שכאן החיים נגמרו. לא נכון!!!

אתה בן אדם בזכות עצמך. יש לך את המעלות שלך. לא כל עולמך תלוי בה. אתה לא סמרטוט, ואל תעשה מעצמך כזה! לכל אחד יש בחיים את האכזבות, אבל שוכחים וממשיכים הלאה. וזו בחירה שלך עם לשקוע ולטבוע באכזבה וביאוש, או להתנער ולהמשיך לחיות, להמשיך לחפש את הזיווג שהקב"ה כן ייעד לך. אתה לא כזה "רווק זקן"!... אתה בגיל נורמאלי לחלוטין, ואין שום סיבה בעולם שלא תמשיך לחיות ולחפש את זיווגך כמו כל אדם.
מקווה שהבנת אותי.
ניסיתי הכלאנונימי (פותח)
קל להגיד להמשיך הלאה אבל כשנמצאים במצב כזה דכאוני אי אפשר להרים את הראש ולעבוד על זה בקלות ולהגיד זהו שכחתי.

אין יום שאני לא מתפלל לבורא עולם.
אף אחד לא אמר "בקלות". זה לא קל. אבל זה מוכרח.דובלה
אין מה לעשות. אתה מעדיף להוריד את הראש, לקבור אותו בחול ולגמור ח"ו כאן? או לעשות את המאמץ וכן להמשיך? אף אחד לא אמר שזה קל, אבל עצלות וכבדות לא מביאה לשום דבר טוב.

אני יגדיל ויאמר, שאחרי שנהיית כזה סמרטוט לידה, זה כבר ממש לא טוב שתהיה איתה יותר ממילא. זה לא יהיה חיים מתוקנים. זה לא הסדר הנכון, שהבעל תלותי באשה...
תשמע לי ולכולם כאן, תהיה גבר, תתעלה טיפה מהדכאון הזה. אתה הרי בעצמך אומר שכבר איבדת בה אמון. אז מה אתה רוצה עכשיו? לשקוע? לא כדאי לך. בכלל לא.
אתה חייב לקום, להתנער, ולומר "עד כאן". עכשיו אתה ממשיך את החיים הפרטיים שלך כאילו לא הכרת אותה מעולם, עד שהקב"ה יעזור ותמצא את האשה שהוא ייעד לך. אתה מתעקש לא להבין את זה! מתעקש לא לעשות את המאמץ הזה! והיחיד שמפסיד מכך זה...

די, תתעורר, תתנער. תמשיך לחיות. חבל עליך.
ממש ממש נכון. מסכימה.פלפלתי
ואנחנו עדיין מחכים לשמוע מה קורה..
אני לא אהיה איתהאנונימי (פותח)
אם אני הזיווג שלה היא תדע לחזור ולהסביר את עצמה על כל מה שקרה.
אם לא ח"ו - אני אבין ואכניס לראש שהכל היה מיותר מצידה ואני מאבד לאט לאט אמון בכל מה שאמרה. (לצערי) כפי שכתבתי בתגובתי ל "אני זו אני" אני אומר את זה בכאב. תבינו- אני אהבתי אותה. אני אוהב אותה.
כ"כ כואב..אנונימי (פותח)
מכירה את ההרגשה. קרה לי משו דומה לאחרונה. אח יקר, אלו עצותי. קודם כל,תחליט שזהו,תנסה להגיע להבנה שאין עוד סיכוי כלל! ואל תצפה לשינוי,כך לא תוכל להתמודד לעולם. אל תצא מנקודת הנחה שאתה מתגבר עליה-כי תמיד כשיפתח הפצע זה יכאב שוב-תנסה באמת להפסיק לאהוב אותה! לא לשנוא ח"ו,אבל לא לאהוב.זה קשה וזה ארוך. אז קודם כל הזמן כן יעזור-וירפא,וקשר שלא מטעינים נגמר,וחולף. אל תתן לעצמך זמן מיותר למחשבות,שלא תיכנס לדיכאון. תצא,תעשה דברים,טיולים,פגישות,תמלא את סדר היום שלך. אל תשאר לבד, תנסה להכיר עוד אנשים-אולי בחורות חדשות. תהדוף את המחשבות הרעות-את המחשבות עליה,בתחילה קשה ומאולץ,אבל לאט-לאט יהיה לך קל הרבה יותר. תאמין בעצמך,בכך שאתה הכי טוב, לא הפסדת כאן שום דבר,יצאת מורווח,הקב"ה מונע ממך קשר שכנראה לא ייטיב עמך לבסוף,וכנראה שלא כך צריך להיות! תלמד,תדבר עם ה' על הבעיות.. תאהב את עצמך,אם הבחורה העלתה אותך להיות אדם מאושר ושמח-תמשיך עם זה,כל הכבוד לה,אבל היא לא מי שתפיל אותך חזרה,אתה נשאר חזק ושמח. העיקר הרבה אמונה שבעיתו ובזמנו המיועדת תגיע!! ובלי יאוש ח"ו!! בהצלחה רבה!!!! חזק ואמץ!
תודה רבה רבה על התגובה המחזקתאנונימי (פותח)
אני אכן לוקח את עצמי בידיים ויוצא מזה, רק שאיבדתי לצערי וסליחה על זה אמון בכל מה שהיא אמרה עד עכשיו. (גם מהסיבה הפשוטה שהיא לא נותנת סיבה למה היא עוזבת).
לצערי, ואני אומר את זה בכאב חזק, כדי לשכוח ממנה, אני חייב להכניס לראש שהכל היה סתם, שהכל היה ניצול. אני חייב להבין שרק אני אהבתי פה.

ושוב תודה רבה רבה על התגובה המעודדת, טוב שיש אנשים כמוך.
אגב,אנונימי (פותח)
היא הבנאדם היחיד שעשה אותי הכי מאושר בחים, והיא הבנאדם היחיד שעשה אותי הבנאדם הכי עצוב וכואב בעולם.
כל הכבוד לךיונה
על המשפט הראשון "אני אכן לוקח את עצמי בידיים ויוצא מזה"
על השאר גם כן תתגבר,בעזרת ה'.
אני מקווה שאצא מזהאנונימי (פותח)
זה קשה בצורה מחרידה. שהשם יעזור באמת.

תודה רבה.
קשה, אבל זה הדבר הנכוןדובלה
והקושי גם יחשל אותך בחיים.
אני שמח מאוד שהחלטת להרים את הראש (במקום להרים את הידיים..), ולהמשיך את החיים שלך. מכל הלב - בהצלחה, ושתמצא את הזיווג האמיתי שלך.
כמה שתחזיר לעצמך את שמחת החיים שלך, יקל עליך להמשיך בחיים ולמצוא את מה שאתה צריך...
אמן ואמן, תודה רבה רבה,אנונימי (פותח)
רק את האמון באנשים איבדתי. זה כבר לא יהיה כפי שהיה (נדבקתי ממנה ואני לא הגורם לזה.
הזמן מרפא את הכל, בד"כדובלה
אני מבין לחלוטין למה איבדת אמון באנשים... זה טבעי מאוד אחרי מקרה כזה.
אבל עם הזמן תראה כמה שהעולם מלא אנשים נפלאים, ועוד לא פסו לבבות חמים מקרב הארץ. אמנם אף אחד לא מושלם, לא צריך לאבד אמון לחלוטין באנשים בשביל זה.. אבל כמו שאמרתי, הזמן יעשה את זה. נשאר לי רק לאחל שתצליח.
הבנתי אוקיי תודה רבהאנונימי (פותח)
אני מקווה שבעזרת השם יהיה טוב.
נראה לי מצויןאנונימי (פותח)
שאתה מתייחס עכשיו לכל הקשר כאילו הוא בכלל לא היה טוב,וסתם ניצול וכו', .. זה הרבה יותר טוב מאשר להכחיש,ולדחוק ולא לחשוב על זה. אני פשוט ניסיתי להבין שלא אהבתי אותו בכלל. והצלחתי. אם הייתי מדחיקה,בכל פעם שהייתי שומעת שיר שהיה מזכיר,רואה משהו שמזכיר-הייתי נכנסת לדיכאון ולא מצליחה להתגבר.. אבל עכשיו אני פשוט מבינה שכנראה זה היה צריך לקרות, וגם המפגש היה צריך לקרות-תנסה להבין למה,מה כן למדת וקיבלת מזה,הקב"ה לא מפגיש אנשים סתם.. ובע"ה אתה תעבור את זה ממש בקלות.. ותבין שהיא לא האחת.. שמחה ממש שעזרתי! ר"ח שמח!
אגב...אנונימי (פותח)
אל תאבד את האמון באנשים...תראה כמה אנשים טובים יש מסביבך שדואגים לחזק
איבדתי כבר את האמוןאנונימי (פותח)
זה אבוד לנסות להחזיר עכשיו את האמון באנשים, ובמיוחד בנשים.
אין כ"כ הרבה אנשים טובים מסביבי שדואגים לחזק.
האמת שאין אף אחד מסביבי שדואג לחזק.
כל הבעיה הייתה שהיא הייתה כל העולם שלי, הבנאדם הכי קרוב אליי, ועכשיו כזה בוום וזהו?
האמון הלך וחבל באמת.
באמת חבליונה
לטובתך,כדאי לך למצוא את האמון שאבד לך.
אם לא תעשה זאת,היחיד שיפסיד מזה הוא-אתה.
אתה לא מעניש אף אחד,רק את עצמך....
איך בדיוק אמצא את האמון?אנונימי (פותח)
שתבוא אחת חדשה, אחת כמוה, ושוב תשבור את הלב, בפעם השניה?
שתבוא אחת שתגיד את אותם דברים בדיוק ולסיום תזרוק בצורה הזאת? (בלי להסביר)
תקשיב לי רגע טוב טוב.פלפלתי
חוסר אמון באנשים זה גם משו שקיים גם אצלי. \לא חייבים להתרגש ממנו. נכון שזה קשה הרבה פעמים, מכאיב ומציק- אבל אין מה לעשות. זה נתון.
מה שאתה כן יכול לעשות - זה פשוט להתסכל. או יותר נכון- להתבונן מסביבך ובאמת כמו שאמרו לך לראות כמה אנשים טובים יש.
כן, לא כולם חייבים לרקוד מסביבך- אבל טוב לב יש להמון אנשים. זה לא נכון להגיד שלא. פשוט כי אחד היסודות של עמ"י מורכב מזה- זה פשוט זה.. אין מה לעשות.
הבעיה העיקרית שלך היא שהיא היתה הדמות היחידה שהיתה קרובה לך- והפכת בלי להרגיש לתלותי בה. וכשהיא אבדה- נגמר לך העולם.
אז זהו - שלא.
כאן כבר החוסר אמון בכל העולם מגיע ממקום מוטעה.
מילא אם כמות של אנשים היתה פוגעת בך- ניחא. אבל זה לא מה שקרה.
אחת פשוט נפרדה ממך- זה לא סיבה למשבר אמון כזה בכל העולם..!

לדעתי, פשוט תתחבר ליותר אנשים, תדבר עם אנשים, תהיה פתוח לעולם
ואז תראה כמה אנשים טובים, ותראה שיש זמנים שבהם החובר אמון הזה יגבר ויש זמנים שפשוט אין לו צורך.
להצהיר שאין לך אמון בכל העולם - לפעמים מרגישים שזה המצב,
אבל מנסיון אני אומרת לך שלא.
יש אולי ירידה באמון, יש אולי ספיקות, זהירות, חשש - אבל לא משבר כזה.
פשוט אין צורך בו.
הסבר-אנונימי (פותח)אחרונה
אין לי אמון בעולם שלהן (איבדתי את כל האמון, וסליחה)
ברור לי שאני מפסיד מזה, אך איך אתן אמון אחרי שנפגעתי מהאמון הזה?
נתתי את כל האמון שאפשר, ועכשיו הכל נגמר.
גם אם יחזור האמון - הוא לא יהיה כפי שהיה. לא יהיה.

כשהכרתי אותה אמרתי הנה אחד מהאנשים הטובים שעליהם את מדברת ואז הבנתי שהם לא בדיוק קימיים כ"כ. וסליחה.

אני לא חושב שכ"כ קל לי עכשיו ללכת ולתת אמון(אפילו לאט) בכל העולם (שלכן) כי אני תמיד אזכר והזיכרון יהרוס הכל. ולמחוק אותה מהזיכרון אני לא רוצה, ומצד שני היא גורמת לי לכאב לב בכל יום מחדש.

המשך ערב.
תודה רבה רבה על החיזוקאנונימי (פותח)
אני רק מנסה לחשוב עם עצמי ולשאול את עצמי כל הזמן את אותה שאלה: "זה הבנאדם שאני אהבתי"? זאת הבחורה שרציתי לחיות איתה את החיים שלי? איך היא מסוגלת לעשות ככה, אחרי כל מה שאמרה?
ואז, אני פשוט מכניס לראש שהכל היה סתם, וסתם להחזיק אותי, סתם לסחוב זמן, ולאט לאט אני שוכח. אבל הלב עדיין פצוע וכואב.
ואת האמון איבדתי. (אמון בהן).
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך