סקר לבנים:אנונימי (פותח)

שלום בחורים. תודה שנכנסתם. יש לי כמה שאלות. אני ישמח אם תקדישו מזמנכם ותענו.: אז ככה:

האם אתם לומדים(תורה) כל היום?

האם אתם מתכננים ללמוד אחרי החתונה כל היום?(אפילו שני סדרים)

האם רוב החברים שלכם בציבור הדתי לוקחים את התורה כיעד לחיים?

אני ישמח אם תענו ובלב שלם. יומקסים ושבת שלום.

יהודי צריך לעבוד.משה
אחרת במה יפרנס את משפחתו?
צודק אבל מה עם הפרנסה הרוחנית?סירת עץ
אני אישית מחפשת בחור שיעבוד חצי יום וילמד חצי יום...אני לא קיצונית לשני הצדדים!
תשובהצביקה
האם אתם לומדים(תורה) כל היום?לא,משתדל כמה שיותר.

האם אתם מתכננים ללמוד אחרי החתונה כל היום?(אפילו שני סדרים)לא

האם רוב החברים שלכם בציבור הדתי לוקחים את התורה כיעד לחיים?
התורה היא לא יעד החיים שלי ,התורה היא החיים,אני חי ע"פ התורה.
אםה תכוונת לשאול אם רוב החברים שלי מתכוונים ללמוד תורה כל היום,התשובה היא לא.

שאלה אלייך:מה המטרה שלך כשאת שואלת ומה את חושבת שבן צריך לעשות?
חחח...דרך אגב זה פעם שניה שבנות פותחותצביקה
שרשורים בשביל שרק בנים יענו עליהם בפורום הזה....
תאמינו לי,צריך לפתוח על זה שרשור(לבנות בלבד כמובן)
אף אחד לא מפריע לך לפתוח..פלפלתי
תשובותמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

א' אתם לומדים כול היום תורה?: לא כול היום אבל רוב היום

האם אתם מתכןננים ללמוד תורה אחרי שאתם מתחתנים?: אני חושב שאני בבוקר ילמד חתי שעה תורה ואחרי זה יעבוד כול היום ו בערב אני ילמד גם קצת

האם רוב החברים שלכם בציבור הדתי לוקחים את התורה כתורת חיים?:
רוב החברים כן לומדים את התורה כ"תורת חיים"

שבת שלום והמון שמחה

מאיר

למה את שואלת?
מה הפרוש יעד לחיים?דובלה
אני לא לומד כל היום, משתדל לתפוס כמה שיותר זמן כן ללמוד.
אחרי החתונה? אני מתכוון בעיקרון לעבוד, ו... פרק אחד שחרית ופרק אחד ערבית. אם נצליח יותר מזה, מה טוב.
ולא הבנתי מה הכוונה אם התורה היא יעד לחיים. כפי שצביקה אמר, התורה היא היא החיים שלנו, תורת חיים. חיים אותה ועל פיה. משתדלים גם ללמוד אותה כמה שיותר.
זה לא הקטעאנונימי (פותח)
אני שואלת כי אני באמת רוצה לדעת.... אני פשוט באה מחברה שבה לומדים כל היום. והבנות מפרנסות... היעד בחיים התכוונתי. שלא לוקחים את התורה כמו דרך חיים פשוטה אלא כקטע הרבה יותר עמוק. לחנך את הילדים למלאות את בתי המדרשות יום ולילה. לנשום את התורה. ולרצות באמת ללכת תמים עם אלוקים. ולצאת לעבוד רק מתוך דוחק. בקיצור. להעדיף את התורה הרבה לפני הכל....
ואני לא מנסה לדבר עם בנים דרך הסקר הזה. אני פשוט מתעניינת... חג שמח..
אאהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

אצלנו מי שעובד עובד לכתחילה

צריך לחבר את התורה אם העבודה
אאהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

אצלנו מי שעובד עובד לכתחילה

צריך לחבר את התורה אם העבודה
אני לא מסכים עם הדרך הזו...דובלה
לא מתחכמים עם התורה. אם התורה היא יעד בחיים, צריך להתנהג לפי מה שהיא דורשת. ועד כמה שידוע לי, חכמינו נהגו והנהיגו שאדם יפרנס את משפחתו, ולא יטיל את זה על אישתו, שהיא מופקדת על פנים הבית ועל גידול וחינוך הילדים.
והאנשים שבוחרים לשמוע לעצמם וללמוד כל היום, זה לא נקרא שלקחו את התורה כיעד לחיים. אלא כמקצוע שמעניין אותם ללמוד אותו, ובחרו להשקיע בו במקום במשפחתם ובביתם, כפי שהתורה רצתה שיהיה.

חז"ל אמרו שלעולם אדם לא יטיל את עצמו על הציבור, ולעולם יהא אפילו פושט עורות בשוק ואל יצטרך לבריות, ויפה תורה עם דרך ארץ. וגם התנאים והאמוראים היו בעלי מלאכה, חלקם הגדול מאוד. אמנם לא מדובר כאן על להצטרך לבריות, את מדברת שהאישה תפרנס... אבל אני אומר את זה כי כל הזמן אני רואה מודעות על "משפחות יקרות שקרסו", ואין להם איך להאכיל את הילדים ולהשיא הבנות, וכמובן שאבי המשפחה המסכן הוא "אברך משי" שלא ראה מעולם דבר מחוץ לד' אמות של הגמרא שלו. כל הכבוד, מה אני יגיד. הוא בחר לשבת וללמוד כל היום, והמשפחה שלו קרסה. והוא - כמובן - המשיך לשבת וללמוד. הציבור כבר ידאג להם.

זוהי דעתי. הפרנסה מוטלת על הגברים. רק מה, צריך כמובן לדעת לא להשקיע בעסק את כל הלב והמוח, ואת כל היום והלילה... להתעסק כמה שצריך, ולקבוע עיתים לתורה. אחרי ככלות, הכל, העסק הוא רק כלי לברכת שמים.
יישר כח,דובלהיונה
בהצלחה !

100% מדוייקמשה
נשים מפרנסות זה בכלל דבר חדש. ממתי נשים הלכו לעבוד עד לפני 100-120 שנה?
תשובותיneriag
האם אתם לומדים(תורה) כל היום? לצערי הרב, לא.

האם אתם מתכננים ללמוד אחרי החתונה כל היום(אפילו שני סדרים)? שני סדרים - מקווה, כל היום - מקווה אבל פסימי לגבי יכולתי לעמוד בזה.

האם רוב החברים שלכם בציבור הדתי לוקחים את התורה כיעד לחיים? לצערי לא.
תשובותצביהודה
כל היום לא אבל כן כל יום משתדל לקבוע עיתים כל זמן שיש
אחרי החתונה כן בעז"ה
הם לוקחים את זה בתור אחד מהיעדים
תשובות.ישי ויזנר
1) לא. אני משתדל ללמוד כמה שיותר אבל יש קשיים (מבחוץ ומבפנים).
אני לא באידיאל של ללמוד כל היום, אבל אני לא מגיע לאידיאל שלי בנושא "כמה צריך ללמוד", ולכן עכשיו אני מנסה ללמוד כמה שיותר.

2) לא. בן אדם צריך ללמוד לשלב תורה ופרנסה (באיזון נכון). אני מקווה שאוכל ללמוד בערבים.

3) תורה זה תמיד יעד לחיים. השאלה היא- מה הפירוש של המשפט??? ללמוד כל היום? לשלב לימוד תורה כדבר העיקרי?
אני חושב שזה אומר שצריך לבדוק כל דבר בחיים האם הוא מה שהתורה (כדרכו של ה') רוצה ממני, ולהתנהג לפי זה. לפי הפירוש הזה- יש לי הרבה חברים שעושים את זה.
אני צריכה יותר תגובותאנונימי (פותח)
זה סקר רב משתתפים שפרסמתי אותו בהרבה מקומות. תגיבו בקשה. חסר לי עוד 50 משתתפים...
תשובות.מתנחל גאה.
האם אתם לומדים(תורה) כל היום?משתדלים.. כשיש ראש יושבים ולומדים-חוץ מהזמן הקבוע(4 שעות כול יום..) שיושבים ולומדים רק תורה..

האם אתם מתכננים ללמוד אחרי החתונה כל היום?(אפילו שני סדרים)--לא כי אני ירצה להקים גיבעה וגיבעה דורשת את רוב הזמן בהתחלה,ובהתחלה אני יקבע עיתים לתורה- יותר מאוחר אני ירצה בעז"נ לשבת ללמוד הרבה...

האם רוב החברים שלכם בציבור הדתי לוקחים את התורה כיעד לחיים?כ1 מהיעדים.. יש כמה.. כיבוש הארץ ולימוד תורה בראשם.
עזרתי? שמח..
בעז"ה*********מתנחל גאה.
חח.. כמה שגיעות במכה.. רואים שאני עייף.. אחרי לילה שלם שהייתי ער...
מזתומרת "אחד מהיעדים"?צביקהאחרונה
כל היעדים האחרים כמו כיבוש הארץ ולימוד תורה נובעים מהתורה....
סקר מעניין וחשובעמישב
בס"ד לק"י

ללמוד תורה כל היום- עדיין לא (בע"ה מקווה שאשתפר)

ללמוד גם אחרי החתונה- כן.

לגבי החברים- לא כ"כ.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך