מפני מה "צדיק ורע לו?"...neriag
אפשר לענות את תשובותו של הרב אביחיל - "דמיין עולם ללא צרות, אין התקדמות, אין שום דבר, הכל כל היום אותו דבר"
אפשר לענות את התשובה המקובלת - אם אין רע אין טוב, אם אין חושך לא מבינים מה זה אור. תמיד יהיה חיסרון כלשהו בעולם, אם היה מקובל שכולם יכולים לעוף אז זה היה "רע" שאנחנו לא יכולים לעוף, כלומר - רע הוא דבר יחסי, כל אחד רע בשבילו משהו אחר(לדוג' - יש שבוכים כי נשפך להם מים על הריצפה וזה באמת פוגע בהם, זה לא שהם משחקים אותה).
אבל אני אישית אומר דבר אחד פשוט, אין לזה תשובה ברורה, אם היינו יודעים למה יש רע אז הוא לא היה רע. אין לזה תשובה ברורה, ניאלץ לחיות עם הכאב והסבל בלי תשובה, ופשוט להאמין.
מקווה שהואלתי.
נכון.neriag
כמו שאמר דוד המלך - טוב להודות לה' ולזמר לשמך עליון (=כמה טוב למי שמצליח להודות לך) להגיד בבוקר חסדך (=לא לשכוח כשטוב[=בבוקר] להודות לך) ואמונתך בלילות (=ולזכור שגם כשקשה[=בלילות] אתה נמצא שם)
נ.ב.זה לא כ"כ מדויק לכנות את זה הטוב שברע, לפי הרמח"ל זה לא טוב אלא רע. ממש כך, בלי התחכמויות
נ.ב.נ. אם תבדוק תגלה שה' כמעט לא פועל רע, כמעט כל הרעות בעולם באים בגלל בני אדם. (לא קשור לשכר ועונש אלא בתכל'ס, תאונו"ד, פיגועים, סרטן[למעט מקרים בודדים]...)
תפילהמכאל 2 3
אחי היקר
אתה צודק שזה קשה לראות את הטוב שברע
צריך לאתפלל על זה כול יום 5 דקות דבקש מאבאלה(ה')
שאיתן לך לראות את הטוב שברע
ושלא היה לך רע
בברכת חזק ונתחזק
מאיר
אמנם אינני יודעת להביא מקורותאגם-כנרת
אני מצאתי את העשיה לזולת כמרפא לעצבות. כלומר, לצאת מהקטע הזה של הרחמים העצמיים (כן, תבדקו ותראו שזה הכי חזק) ולחשוב על כל האחרים שעצוב להם באמת, ואין להם מנחם, ואולי אנחנו יכולים להביא מזור לנשמתו של אחד כזה.
פעם שמעתי/קראתי שלכל המידות השליליות יש שורש חיובי שמחיה אותן, כמו נגיד הפחד, מה שמחיה אותו זה הזהירות וכו', אבל לעצבות אין כל שורש חיובי. (אולי זה בספר "תיקון המידות" של הרב אביחיל). צריך להפעיל את הבחירה החפשית ברמה שניתנה לנו, ולבחור, כן לבחור כל יום וכל רגע מחדש לא להיות עצובים, והנתינה לזולת מסייעת לכך רבות.
לא לחינם אפשר לקרא את הפועל נ.ת.נ ישר והפוך, מה שמלמדנו שכאשר אנו נותנים, נותנים לנו חזרה.
שנפיץ ריח כמו הפרחים
בלי חשבונות, בלי תמורה
סתם, משום שהם פרחים
כּנרת, שמפזרת לכם בלי חשבון
כמה גלים להשתכשכות
(החשבון יגיע בסוף הקיץ...)

את סתרת את עצמך.ישי ויזנר
אז הנה השורש הטוב- לגרום לאנשים לעזור יותר לאנשים אחרים.
זה הפירוש שורש?.. השורשים יוצאים מהעלים?..דובלה
העצבות היא כבדות, שמביאה לחוסר מוטיבציה לעשות כלום, שקיעה בתוך העצבות של עצמו. לא מביאה לכלום.
עצם הידיעה וההבנה שעצבות לא מביאה לשום דבר, אלא ההיפך, תגרום לנו אולי להתחיל לעשות משהו חיובי, לפעול בכל נושא טוב שהוא כמו שאומרת כינרת אפשר בנתינה לזולת למשל.
וגם כשיש קושיות ושאלות, הפיתרון הוא לעולם לא לשקוע בעצבות. אפשר ללכת לשאול, להתיעץ, לקבל שיחות חיזוק מרבנים מוערצים עליך. העיקר לעשות משהו, בכיוון החיובי.
לא- השורש זה המקור,ישי ויזנר
דובלה, אפשר להיועץאגם-כנרת
אור וטוב
כּנרת
אני חושב שכן... האמת, מה הפירוש בעצם רבנים?דובלה
אני מתכוון, שיש רבנים שכוחם בתורה גדול, אבל לא יותר מזה. כלומר המידות שלהם לאו דווקא, וההקשבה וההתחשבות שלהם ביהודי הקטן והפשוט, היא חלשה מאוד. שואפת לאפס (לא יודע מאיזה צד של האפס...).
מאידך, גם אדם שהוא יודע מאוד להקשיב ולהתשתתף וכו', אם הוא לא אדם ירא שמים, ודרך התורה היא לאו דווקא הדרך שמעניינת אותו, אז אני לא יודע לאן יובילו עצותיו, ואני לא רוצה לנסות.
מקווה שהובנתי - לא צריך לחפש דווקא גאון עולם כדי להתייעץ, העיקר הוא ההקשבה וחכמת החיים כמובן. אבל מאידך, בכל זאת קצת יראת שמיים צריך...
תודה דובלהאגם-כנרת
ישי, יתכן מאדאגם-כנרת
אם זה חשוב למישו, אשמח להביא כאן מדבריו.
אור זרוע על יומכם

כּנרת
תגובה תגובתית... (סתם אין לי נושא...)נחמן מאומן
פשוט תמצא זמן לעצמך עם המחשבות- אבל לא הרבה כי זה גורם לדיכאון בסוף... למשל: לטייל בלילה ביישוב כשנעים, לנגן, לצייר, לשמוע מוזיקה או כל דבר אחר שאתה אוהב... לא יודעת, אבל אותי לימוד תורה ממש לא משמח...
כולנו לפעמיים עצובים אבל צריך תמיד לזכור שהמצבצאקי 2
תצחק בכוח ותרא שזה איתן לך לצחוק בקלותמכאל 2 3
אחי היקר
כדי גם לראות אתאתר אזמרה יש שם חיים שלמים ותשובות בשביל כה(בשביל כולנו כולם אותו דבר )
חחחחחעמישב
עצה פשוטה וטובה (בלי תיסבוכים, רק למי שרוצה באצמת לצאת מזה...) לקפוץ פעמיים באויר, להדביק חיוך מאוזן לאוזן, ולהגיד לעצמך בפנים ובפה- "אני דבוק בה', הכל לטובה, מה יש לדאוג... חחחח היהיהיהי, לא משנה מה קורה אני עם ה', אין דבר בעולם שיוכל להרחיק אותי ממנו חחחחחחחח" (אגב, הרי האהבה בין ה' לישראל היא אהבה בכל תנאי, כלומר אהבה שאינה תלויה בדבר [להבדיל, כדוד ויהונתן], ולכך, גם אם יש לאדם ייסורים חלילה, או שהוא חוטא, חס ושלום, אין הדבר מרחיק אותו כלל, אלא שרק מראין לו התרחקות, ובאמת כל ההתרחקות הוא רק כולו כולו התקרבות, והוא סוד גדול מר' נחמן).
תמיד בשמחה לעולמים,
עמישב
שעצובים שומעים מוזיקה בפול ווליום!!!!!יהודה הכריש
צודק!!ליטלללאחרונה
כותבים.לולה=]
את כל הרגשות, המחשבות, וכל מה שמציק וכואב בלב. אח"כ קוראים ומנסים להבין, לסדר, ולהתעודד.
קוראים ספרים..עדי:)
אני בעד בלו ווטר..פעימה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים