http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3396522,00.html
אני יודע שאני נשמע "מורה" כזה או מושפע מהפרסומות, אבל אני חושב שכל הסיפור הזה צריך להפסק (אגב, הרמב"ם אומר שמי שהורג בגלל התרשלות מישהו אחר עובר ב"לא תרצח", זה רק אני או שמשמע מהרמב"ם שמי שסוטה מהנתיב הוא רוצח?)
הרב רא"ם הכהן דיבר בעתניאל השבת על הקטל בכבישים, אביא חלק מדבריו, אני מסכים איתם ב100%:
אם אני אלך למישהו ואציע לו דג עם בשר הוא יזרוק לי אותם בפנים ויצעק עלי שאני כופר, וכל זה למה? בגלל דין "סכנתא" שאין לו היום נפקא מינא(!), אבל בגלל שלפי חלק מהדעות(!) זה תקנת חכמים, ויש דין שתקנת חכמים לא מפסיקה אם בטל הטעם, בגלל שיש ספק(!) שחכמים לא אמרו את הטעם האמיתי. -בגלל זה אנחנו לא אוכלים בשר עם דג. ויהודים מקפידים על זה קפידא יתרה.
ואילו זהירות בכביש שהיא דין "סכנתא" שיש לו נפקא מינא היום! ובודאי שמסכן חיי עצמו וחיי אחרים, איך אדם שמגדיר עצמו דתי יכול ליסוע בפראות או לעקוף בקו לבן, איזה חילול ה'!!
איך אפשר שנתייחס לפיקוח נפש שלנו ושל אחרים בכזה זלזול?????
(וחזרה לדברי-)
הרב רא"ם אמר שהוא מבקש שכל אחד צריך לקבל על עצמו משהו קטן - לא לעקוף בקו לבן. אני חושב, שאנחנו, רוב משתתפי הפורום, שלא קיבלנו רשיון צריכים לקבל על עצמנו משהו דומה להולכי רגל, לדוג'- לא לחצות שלא במעבר חציה (אא"כ אין כזה).
נ.ב. בכל חתונה, הרב רא"ם שואל את העדים האם הם מעשנים והאם הם עוקפים בקו לבן, אם התשובה לאחת השאלות היא כן הוא פוסל אותם ומבקש עדים אחרים.
נ.ב.ב פסק הרב אליקים לבנון והרב רא"ם הכהן - מי שנוסע כמו מטורף אסור לעלות עליו טרמפ(!!!!) ואם עלית על מישהו שלא ידעת והוא נוסע כמו מטורף עליך ל-ר-ד-ת בצומת הקרובה שבה אפשר לרדת (גם אם זה חור שתוקע אותך בטרמפים).(עד כדי כך!!!!)
ע.ד. בבניין מסוים נפלה ילדה קטנה מהחלון של הבניין ונפצעה קשה, שאלו את הרב שלמה זלמן אוירבך איזה "תיקון" לתקן, והוא ענה : " ה'תיקון' הכי טוב הוא להתקין סורגים לחלון.", וזה הסיבה למה לענ"ד מה שאנחנו צריכם לקבל על עצמנו הוא לא לחצות שלא במעב"ח ולא איז קבלה "פיצוצית" כזו כמו לגמור את ספר תהילים כל יום.