שלום , קודם כל , לא להתיאש ,
ולא להראות סימני יאוש לפני הילד!
אם לא היית מפרטת על הבעיה בבית ספר - הייתי אולי מעלה על דעתי שאלה - האם הוא שמח ללכת או לא שמח ללכת ?
כנראה שבעית הקימה היא הסימפטום , ולא הבעיה , ולכן יש לטפל בבעיה , מדוע הוא לא הולך לבית הספר בשמחה?
עניין החברים ? האם יש בעיה של בטחון עצמי?
אולי תתנו לו יותר "סמכויות בבית" אחריות על דברים מסוימים - מעלה את הבטחון העצמי...
כמובן יש להתיעץ עם בית הספר - והכי חשוב - לבוא לבית הספר - יחד עם הילד , לתת לו תחושת בטחון - להראות שאתם מעורבים ( גם האבא!!! - ואפילו במיוחד האבא - קשור מאד לתחושת הבטחון ) .
לעניין הקימה - ילד בגילו יתלהב מאד מהאתגר: לכוון שעון מעורר בערב ולקום מהשעון בבוקר , אפשר לנסות ( מתנה מיוחדת : שעון מעורר וכו')
עוד עניין - מהי שעת ההרדמה של הילד? מאוחר? מוקדם? כדאי להקדים ולבדוק .
איך הוא נרדם? מייד או לאחר זמן רב? האם הוא פוחד ללכת לישון?
בכל מקרה - לנסוך תחושת בטחון לילד = עבודה .
ללכת איתו , ללות אותו לכיתה מידי פעם - הוא חייב לדעת שאתם איתו שם - אפילו לנהל יומן עם המורה שעיועבר על ידו כל יום - זה לא קל , אבל ק ב ו ע !!!! כל יום . ( קביעות היא כלי נוסף לתת תחושת בטחון - הילד מצפה ויודע , שגם מחר יבדקו איך היה , אם הציקו לו גם היום וכו', - וגם המורה לוקחת את זה יותר ברצינות .
טוב , כתבתי יותר מידי ,
שיהיה רק אושר , ושמחה תמיד.