יש לי שאלה.....אנונימי (פותח)

אני לא מאמינה בתחיית המתים, ושמעתי שמי שלא מאמין ב13 העיקרים נקרא כופר.. 

אני נקראת כופרת?

עקרונית- כן.ישי ויזנר
למה עקרונית?neriag
את כופרת.

אפילו אם היית טוענת שכל התורה ניתנה משמים חוץ מאות אחת היית כופרת ק"ו במצב הנוכחי.

נהיה קצת יותר חריפים - ע"פ המשנה אין לך חלק לעולם הבא (אם כי יש את הלימודי זכות של החזו"א והראי"ה שעל פיהם אולי יש לך חלק כזה)
נו נו...אנונימי (פותח)
בשביל לכפור צריך לדעת במה כופרים.
כמדומני שהרב צבי יהודה אמר פעם שאין בדורנו אפיקורסים אמיתיים - חוץ מאחד מסוים.

מה אתה חושב? שהיא באמת לא מאמינה? כל ישראל מאמינים בני מאמינים - בכל התורה כולה רק לפעמים יש קצת "רוח שטות" שמסתירה את זה.... אל דאגה
כל ישראל מאמינים בני מאמינים?אלישע בן אבויה
בס"ד

אז מה בדיוק המשנה מנסה להגיד? מעצבן אותי שאנשים לא מבינים מה הם אומרים. רגע אחד אין בדורנו אפיקורסים, ורגע אח"כ אין דבר כזה בכלל.
לא רציתי להיות כ"כ חריף.ישי ויזנר
מה גם שכשאומרים "כופרת" זה נשמע נורא, ויכול יותר להרחיק מאשר לקרב (ופה המטרה היא לקרב).
אבל למה אני כופרת? ;אני סה"כ לא מאמינה בתחיית המתיאנונימי (פותח)
המתים!!! אני ממש מאמינה בתורה וכו'..

אגב, איפה כתוב שתהיה תחיית המתים?
זאת בדיוק הבעייה.ישי ויזנר
שאת אומרת שמה שלא כתוב בתורה לא קיים.
זאת בדיוק הדעה של הצדוקים (גם הם לא האמינו בתחיית המתים). הם לא האמינו במה שחז"ל אמרו, אלא רק בתורה.
לא להאמין בתחיית המתים פירושו לא להאמין בתורה שבעל-פה. משמע- אני מאמין ש-ה' נתן למשה תורה כתובה ביד, וחו"מ כלום לא קיים.
לא מדויקneriag
הצדוקים - האמינו בתורה שבע"פ ושבכתב אבל האמינו שאין שכר בעולם הבא.

הביתוסים - האמינו שהתורה שבכתב אמת ושבע"פ שקר.

שניהם תלמידי ניתאי הארבלי שאמר "הוו משמשים את הרב שלא ע"מ לקבל פרס"
אבל אני בכלל לא כזאת!!!אנונימי (פותח)
אני כן מאמינה ב ה-כ-ל!!  אבל קצת קשה לי להאמין שתהיה תחיית המתים...  זה רק זה!!  למה אני נקראת כופרת אם אני לא מאמינה בדבר קטנצ'יק?
לכל אחד קשה להאמין בכל מיני דברים.ישי ויזנר
אבל למרות זה אנחנו מאמינים (או לפחות משתדלים).

את מאמינה בשאר הדברים שחכמים אמרו?
אז במה זה שונה? כל השאר נכון ורק זה לא?
רק בזה קשה לי להאמין.. ;אנונימי (פותח)
תסתכל למטה יותר.. בתגובה שכתבתי..
גם הקראים לא כופריםneriag
הם בסה"כ לא מאמינים בתורה שבע"פ.

הם ממש מאמינים בתורה וכו' (אגב מה ה"וכו'"? במה עוד? בשמש?)...

אם את לא מאמינה (אגב,צריך לחוקק חוק נגד לקרוא לבנות דניאל) בתחיית המתים אז את לא מאמינה בתורה שבע"פ ואם את לא מאמינה בתושב"ע אז את כופרת. מש"ל.
נריה - דניאל זה שמעולה!צביקוש
לא יודע מה הבעיה שלך עם השם הזה, זה שם נהדר.
דניאל בגימטריה "המלך" - מלה שאתה מאוד אוהב כמו שרואים בכרטיס האישי שלך.

ויותר מזה: "נריה דוד ודניאל" = 380 שזה בגימטריה ארבע פעמים דניאל! וכי לא ברור לך שכדאי שדניאל זה יהיה שם של בת ולא שם של בן - שלא תאלץ להתחתן עם בן רק בשביל שביחד הגימטריה שלכם תצא 380?
אם יצא משהו מהשדוך אז תעדכן!
לילה טוב. ;)
חחח את לא...אנונימי (פותח)
כבר סיכמנו שאת לא כופרת? לא?
אם את מחפשת מקור - הגמרא בפרק י"א בסנהדרין דנה במקור מהתורה שבכתב לתחית המתים מהתורה, לצערי אני זוכר רק חלק מהדיון אבל לא את המסקנה, אם זה חשוב לך אז בעז"ה אחפש.

למה את לא מאמינה בתחיית המתים?אנונימי (פותח)
את נקראת כמו שכולנו בערך נקראים...-נחמן מאומן
מאד קשה להאמין במשו שלא יודעים- הדרך הטובה ביותר- לא לחשוב על זה!!!
לא נכון!!ארטיק
אז מה קורה בעולם הבא???? לא חיים בעולם הזה תמיד... אולי זה מה שהכי טוב לה לעכשו (וגם זה אני לא בטוחה) אבל אם היא תתעלם לא יהיה לה כ"כ כך בעולם הבא... למה היא בכלל כאן בעולם?? כדי לתקן את עצמה ולהכין את עצמה לעולם הבא.... לא להתעלם כשקשה להאמין!!!!!
לא ה' לא הולך להרוג אותה ולא לא יודעת מה.... זה לא אשמתה שיש לה ספקות... ככה היא נבראה.. וה' בכוונה ברא אותה ככה..מה שהיא כן צריכה לעשות זה לברר ולגרום לעצמה כן להבין.. כי זה כבר בחירתה אם להישאר אחת שלא מאינה בתחית המתים שזה חלק מהתורה או לברר כמה שאפשר... ה' ברא אותנו עם ספקות ועם קשיים זה לא אשמתנו... ולא תלויי בנו.. איך שאנחנו מתקדמים הלאה זה כן תלוי בנו!
אני כן מאמינה בעולם הבא-אנונימי (פותח)

אבל בתחיית המתים קצת קשה לי להאמין...

איך המתים יקומו?
רק הנשמות או גם הגוף?
הם יקומו באותו מצב שמתו?
כל עברותיהם ומצוותיהם ימחקו והם יתחילו דף חדש?
הם יקומו בגיל בו הם מתו?
מה עם המצוות וכל הדברים שלעילוי נשמתם?
אנשים שמתו חולים יבריאו?
רק יהודים?
משה רבנו יכנס לארץ?
מה עם אלה שנשרפו בשואה?

ובכלל, ממה חכמים הבינו שתהיה תחיית המתים?  מ"אז ישיר משה"?

בואי נעשה סדר.ישי ויזנר
רוב הדברים זה לא קושיות, זה שאלות שאת לא יודעת את התשובה. בסדר, גם אני לא יודע לרובם, ואלה דברים שיש בהם הרבה מחלוקות ודיונים.
אף אחד לא יודע איך זה יהיה באמת, אבל זה לא אומר שאנחנו לא מאמינים, פשוט לא הכל אנחנו יודעים.

וחכמים למדו את תחיית המתים מכל מיני מקורות (נדמה לי שיש מחלוקת בגמרא על "מאיפה לומדים את תחיית המתים").
חו"מ- מה זה משנה ממה הם למדו? את מאמינה למה שהם אומרים? את סומכת עליהם שהם לא יגידו דבר לא נכון? אז מה זה משנה מאיפה הם למדו את זה?

ובכלל- חכמים לא למדו את זה מפסוק. הם קיבלו את זה במסורה, ומצאו לזה ראיה מפסוק.
היי! אלו הבעיות שלך? יש לי המון חומר מעניין מאודדובלה
על זה. כולל תשובות על השאלות שלך, ומאיפה חכמים למדו את זה.
ואגב, חז"ל לא למדו את זה מאז ישיר, ולא רק מפי המסורה, אם כי ביסוד כן. הרמב"ם אומר מפורש שלומדים את זה מכמה מקומות הן בחומש והן בנביא. דבר ראשון בנבואת בלעם מפורש על זה (ולמרות שזה נבואה של גוי, אבל היא הובאה בתורה בתור דבר אמיתי).
ודבר שני, בערי מקלט התורה צוותה לבנות עוד שלוש ערים לעת"ל, "ולא צווה הקב"ה לתוהו", כלשון הרמב"ם.
אוקי, לא כאן המקום. אם את רוצה, יש לי הרבה חומר בשבילך בנושא.
פשש.. ארטיק, איזה נאום..(: ; ;סתם..את צודקת..תפוזה 1
קשה???צביקוש
נ-נח - את רצינית?
אם כבר קשה להאמין - אבל לדעת בטח שכולנו יודעים.
כולנו יודעים וכולנו מאמינים, זה די מטופש רק "לא לחשוב על זה" - פגשתי פעם ילד דוס-ליטאי שסיפר שכשהוא היה שואל את ההורים שלו מי ברא את ה' אז במקום לענות אותו השתיקו אותו והבטיחו לו פרס אם הוא לא ישאל...
זה לא יאומן!!!
איך אפשר שיעברו על יהודי חמש דקות והוא לא יחשוב על ה'? איך???
טוב, אז אולי עשר דקות, אולי יותר - אבל יהודי שמשתדל לא לחשוב על ה'?
אני ממש ממש לא קולט.
לאמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

א'לא כולם קיבלו שיש רק 13 עיקרים

ב' האריז"ל אמר שכול התורה זה יקרים ובקש לזה שאת לו

מאמינה בתחית המתים? את מאמינה בה'?
אאהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

רבי נתן אומר שאין כופרים בעם ישראל מי שאומר אומרת שהיא הוא כופר(ת) זה שקר זה בשביל שתוחלי לעשות חטאים אז את אומרת שאת לא מאמינה

לדעתי את לא נקראת כופרת.. ;יסכלוש2
למה את לא מאמינה בתחיית המתים? גמלי היתה תקופה קצרה כזותי שהיו לי פוול שאלות ולא ידעתי.. אבל צריך להאמין גם בדברים שלא ממש ברורים לנו... למה את מאמינה בתורה בכלל? מי אמר לך שלא קם בנאדם והמציא אתזה? אז כמו שלא המציאו ת'תורה ככה גם לא המציאו ת'תחיית המתים..
ותרגעי, לא נראלי שבנאדם כזה נקרא כופר.. בשאר העיקקרים את מאמינה?
למה את לא מאמינה בתחיית המתים?אנונימי (פותח)
מה זאת ההקפצה הזאת!?הודי'ה
די להקפיץ הודעות מלפני כמה שנים!שואף להתנחל
חחח... תשס"ז...............סמיילי!
מה הבעיה?אלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד

זה שהדיון ישן לא אומר שהוא לא חשוב.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך