האם הרבי חי?האריאלניקהנאמן
שאלת השאלות...דובלה
שלום דובלה ולשאר הגולשים בפורוםינון כ.
שנית, ענית בצורה נפלאה על השאלה הנשאלת, עד היום שאלתי כמה חבדניקים את השאלה הזו, ותשובה כזו ברורה לא קיבלתי, כל הכבוד, רואים שיש כאן רמה, ינון.
ענית מאד יפה. אבל הרבה חבדניקים לא חושבים כך וחבל.פועה
יכול להיות, אבל מדובר כאן על אחד בדור. הדגשתי זאת.דובלה
אז הסברתי - ע"פ דבריו של הרבי - שיש אחד בכל דור שהוא ממשיכו של משה רבינו (זהר). במילים אחרות - ה"משה רבינו" של הדור. נשיא הדור. והוא חייב לחיות איתנו, כי בזה הוא ממשיך את חייו של משה.
וזה לא בכל צדיק. אע"פ שכנ"ל, כל הצדיקים במיתתן קרויים חיים, אבל נשיא הדור צריך לחיות איתנו כאן. (אם הטענה שלך היא שעל כל צדיק אפשר לומר שהוא נשיא הדור - זה נושא בפני עצמו).
המצב המתוקן הוא - שהנשיא חי איתנו כאן ממש בגוף גשמי. אבל מסתבר שמפעם לפעם יש מצבים לא לגמרי מתוקנים. גם בדורות הקודמים, היו שנים שאדמו"ר אחד הסתלק, ולקח כמה שנים עד שהאדמו"ר שאחריו קיבל את הנשיאות. בשנים האלו, האדמו"ר שהסתלק הוחזק כשנשיא עדיין עד שהחדש קיבל עליו את הנשיאות.
כך גם בשנה שהיתה מאז שהרבי הריי"ץ (הקודם) הסתלק עד שהרבי קיבל את הנשיאות, הרבי הקודם נחשב עוד כנשיא, ואליו כתבו את הפ"נים והניחו בציון שלו.
וכך אנו נוהגים כיום עם הרבי שלנו.
ואני מציין שוב, שיש כאלו שחושבים אחרת. את זה צריך לשאול אותם.
עד היום שאלתי כמה חבדניקים מדוע אומרים "הרבי שליטאהביצה שהתחפשה
ועד היום לא קבלתי תשובה בהירה כזו.
שכוייח.
וואט דקנקשן..????????חב"דניקית
<דובלה כן תישלח מישהו לרצוח אותי...אני מסכימה...
חי וקיים ללא שינוי!אנונימי (פותח)
המקור לדברים אלו הוא ב"לקוטי שיחות" כרך כ"ו עמוד 6, שם כותב הרבי שליט"א מלך המשיח (תרגום חפשי מאידיש): "מוכרח להיות משה בכל דור ודור שבו מלובשת נשמת משה" (וכדאי ללמוד את כל השיחה בארוכה).
מה שאתה כותב אחר כך שהרבי אינו חי בגוף (ח"ו) זהו סתירה ברורה לדברי הרבי הנ"ל, שהרי באם הרבי הוא באמת ממשיך להיות נשיא הדור גם עכשיו, הוא מוכרח להיות נשמה בגוף ("שמלובש בו נשמת משה")!
גם בשיחת שבת פרשת שופטים תשנ"א דיבר הרבי על נצחיותו של נשיא הדור בכל דור, והמשיל זאת לאבן השתיה שבבית המקדש. להלן ציטוט (מהזיכרון): "על דרך אבן השתיה - שנמצאת במקום מסויים בעולם הזה הגשמי, וקיימת תמיד בלי שינויים (אפילו לא השינוי דגניזה, כהארון שנגנז וכיו"ב), על דרך שופט ונביא שקיים (נצחי) בכל דור (כסימן לגילוי אלקות בעולם באופן תמידי) - שממנה הושתת כל העולם כולו". לפי שיחה זו אנו למדים, שנשיא הדור אינו יכול להיות גוף (אפילו של צדיק) שכבר קבור.
בדיוק כפי ש"יעקב אבינו לא מת" ו"לא מת משה", אך בכל זאת לא המשיכו להיות נשיאי הדור (אלא תפקיד נשיא הדור עבר למנהיג הבא שלא נקבר), כך גם במקרה שלנו לא יכול להיות שנשיא הדור יהיה אדם שכבר נפטר ונקבר.
והיות שהובטחנו שדורנו (בראשות נשיא דורנו, הרבי שליט"א מלך המשיח) הוא הדור האחרון לגלות והראשון לגאולה, לא יתכן שנשיא הדור נפטר, אלא הוא ממשיך לחיות כנשמה בגוף בעולם הזה הגשמי, ללא שום שינוי.
אתה כותב ש"דעת התורה וההלכה היא שמה שאנו רואים, יש לו משמעות הלכתית". זהו דבר נכון כאשר אין לכך סתירה מהתורה עצמה (כגון ששתי עדים ראו מקרה מסויים, אז פוסקים שכך היה במציאות). אך התורה היא למעלה מהעולם, וכאשר התורה פוסקת משהו מסויים, אז אפילו אם כל העולם רואים שהמציאות היא הפוכה, ההלכה נפסקת על פי המבואר בתורה.
ולדוגמא אצטט מהרמב"ם (הלכות שחיטה פרק י' הלכה יב-יג): "ואין להוסיף על טרפות אלו כלל. שכל שארע לבהמה או לחיה או לעוף חוץ מאלו שמנו חכמי דורות הראשונים והסכימו עליהן בבתי דיני ישראל - אפשר שתחיה, ואפילו נודע לנו מדרך הרפואה שאין סופה לחיות. וכן אלו שמנו ואמרו שהן טרפה, אף על פי שיראה בדרכי הרפואה שבידינו שמקצתן אינן ממיתין ואפשר שתחיה מהן - אין לך אלא מה שמנו חכמים, שנאמר: על פי התורה אשר יורוך". וכן מפרש רש"י על הפסוק "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" (דברים יז, יא): "אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל, ועל שמאל שהוא ימין".
ובנוגע למה שראינו בעיני בשר, זהו ניסיון בלבד ורק למראה עינינו. וכבר היה מעין זה בהיסטוריה היהודית, כמובא במדרש וברש"י שכשבני ישראל ספרו 40 יום ומשה רבינו עוד לא ירד מההר, הראה להם השטן דמות של משה רבינו שהיה נראה ללא רוח חיים כשמלאכים מספידים אחרי מיטתו, ובעקבות כך חטאו בחטא העגל. וכן היו עוד מקרים כאלו (כמו אצל אברהם אבינו שעשה לו השטן נהר שוטף בדרכו לעקידה וכשעמד בניסיון נעלם הנהר, ועוד).
באם יהיה למישהו שאלות נוספות אשמח להשיב. ואסיים בברכה שנזכה לראות את התגלותו המלאה והמושלמת לעין כל תיכף ומיד ממש!
"יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!"
אני אענה לך בשני נקודות:דובלה
הרבי לא מדבר שם על כך שגופו של הנשיא ללא שינוי דגניזה. הרבי מדבר שם באריכות על בחי' היחידה שבכל אחד ואחד, שהיא ניצחית וללא שינויים, וממילא כפי שאתה אומר גם עניינו של נשיא הדור הוא ניצחי. הרבי משווה זאת לאבן השתיה לעניין הניצחיות של בחי' היחידה. ושינוי דגניזה, נו באמת, בא להדגיש כמה שהוא ניצחי. לא מדבר על גופו של הנשיא שלא "נגנז" באדמה..! איזה מן פשט זה??
נקודה שניה, אפשר בהחלט לומר שהחיים של הרבי הם בגוף. אבל לא גוף גשמי כשלנו, אלא גוף זך. כפי שמסופר על רבי הקדוש שהיה מגיע לביתו לעשות קידוש, ואפילו הוציא את ב"ב ידי חובתם. אבל בכל זאת, כל ערב שבת הוא הגיע לשם מאיפה? מבית הקברות. ולשם הוא חזר. ואף אחד לא ראה אותו מלבד בני משפחתו.
ויש עוד הרבה צדיקים שהתגלו בעולם הזה אחר פטירתם, כיון שכל אדם אחרי פטירתו, ה"גוף הזך" שלו נשאר ברשותו. ויש על זה באריכות בחסידות. וכן לגבי אליהו הנביא וכו' וכו'.
ונקודה קטנה למחשבה, במה זה מתבטא שהוא נמצא בגוף גשמי, אם אנחנו לא יכולים לראותו? מה הפירוש (הבנת הנקרא) של המילה גשמי? שהוא כמוני וכמוך, נראה לעיני בשר. שאם לא כן, פירושו הוא שהוא לא גשמי כשלנו. גוף? אוקי. אבל הגוף הזך.
ועוד הערה ;קטנה - המשך:דובלה
המגוחך בכל הויכוח שביניכם שאתם בטוחים שאם אמנם ישפועה
מה דעתכם בענין???
א, ב, ג.דובלה
מה לעשות שאנחנו חסידים של הרבי, ולפי דבריו (וכנ"ל, בהתאם לראיית החסידות בכלל), בכל דור יש נשיא דור - בנוסף לשאר חכמי וצדיקי הדור - ומכיון שהדור שלנו הוא הדור האחרון של הגלות, הרי שהנשיא של דורינו מוכרח להכניס אותנו אל הגאולה.
ב. "אולי משה רבנו בעצמו או דוד המלך".
כבר הסברתי קודם, ואין לי כוח לחזור על זה שוב. כולם זה נשמה אחת כללית שעוברת מדור לדור. משה היה בדורו, ודוד המלך בדורו. בדורינו זה הרבי.
ג. "צדיקים מדורותינו אולי זה הרב קוק".
מוזמנת לחשוב כך. רק שמשום מה אין שום בסיס לחשוב שדווקא הוא מנהיג הכללי של הדור. הוא (ואחרים) בהחלט הנהיג, ועל-פיו הלכו הרבה יהודים שקבלו תורה מפיו. אבל הוא לא הראה נכונות להנהיג את כלל ישראל.
הרבי לעומת זאת, מעבר לעובדה שפשוט ע"פ חסידות הוא ממשיך השושלת של אדמו"רי חב"ד שהיו נשיאים איש איש בדורו והעבירו את ההשפעות לדור, הרי גם בפועל ובגלוי הרבי הראה קשר הכי גדול לכל חלקי העם לסוגיו ומכל העולם, דאג לכולם והקריב מזמנו, מכוחו ומכוחות חסידיו עבור כלל ישראל בכל מקום שהם. אמנם לא כולם זכו להכיר בזה, אבל מאחורי הקלעים והרבה פעמים לפני הקלעים זה כך.
תשובותאנונימי (פותח)
על הפשט של השיחה שם ניתן אולי להתווכח (כפשוט, למדתי את השיחה בשלימותה פעמים רבות). אך גניזה פירושו קבורה והעלמה באדמה, וזהו מה שנעשה לארון, משא"כ לאבן השתיה הנשארת מעל לפני האדמה, והרבי משווה את נשיא הדור לאבן השתיה בנקודה זו דווקא.
והרי גם הארון היה נעלם מעין כל לפני גניזתו (מלבד פעם אחת בשנה בלבד, וגם זה - רק לעיני הכהן הגדול), אך פעולה זו של הגניזה באדמה שינתה את גדר נצחיותו! וגם אבן השתיה (אחרי גניזת הארון) נשארה באותו אופן שמוסתרת מכולם, אך עצם זה שהוא קיים מעל פני האדמה מורה שהוא נצחי!
וכך גם נשיא הדור, שענינו הוא גילוי אלוקות בעולם הזה, מוכרח לחיות ביננו ולא באופן שהוא כבר נפטר ונגנז באדמה, וזה דבר פשוט ומובן.
זהו גם ההבדל המהותי בין הרבי שליט"א לבין רבי יהודה הנשיא (וכל שאר הצדיקים). רבי יהודה הנשיא היה הנשיא בדורו, אך לאחר פטירתו התמנה נשיא תחתיו! לשיטתך, דובלה, למה לא יכל רבי להמשיך בנשיאותו גם לאחרי פטירתו? ובפרט שאמרו עליו שהיה משיח וכו'.
והמענה לכך הוא כדלעיל, נשיא הדור מוכרח לחיות בין כל הדור כאדם גשמי בגוף גשמי הנדמה לכולם, ורק בכך מודגשת נצחיותו.
בנוגע למה שאתה שואל אודות ההכרח לראות, אצטט משיחת ש"פ וישב תשמ"ז (בנוע לעגלות שהנשיאים תרמו למשכן, שעליהם נאמר במדרש שהם קיימים לעולם):
"ומובן, שהעובדה שאינו רואה את העגלות - אינה משנה את מציאות קיומן של העגלות באופן נצחי.
ואדרבה: מכיון שהתורה אומרת שהעגלות קיימות, הרי, מציאותן של העגלות היא בתכלית ההתאמתות, עוד יותר מאשר דבר שרואה בעיניו, שכן דבר שרואה בעיניו, יתכן שאינו אלא דמיון בלבד, ואילו כאשר התורה מעידה על קיום הדבר, הרי זה בודאי מציאות אמיתית, בכל התוקף כו'.
וענין זה - שתכלית ההתאמתות היא בנוגע למציאות ע"פ תורה -
מונח בפשטות אצל כאו"א מישראל, גם ילד קטן, אשר, מיד כשנולד מקיפים אותו בעניני קדושה, "שיר המעלות", וכיו"ב, ומנגנים לו ב"שיר ערש" אודות מעלת התורה, "כי טוב סחרה מכל סחורה", אע"פ שאינו שייך עדיין להבנה והשגה, "בטרם ידע הנער מאוס ברע ובחור בטוב", ובמילא, כתוצאה מחינוך כזה, אין צורך להסביר לו שמציאות אמיתית היא - מציאות ע"פ תורה!" עכלה"ק.
משיחה זו עולה בבירור שדברי התורה הם האמיתיים אפילו כשהם אינם נראים לעיני בשר. ודוגמא זו היא (בשונה מהמדובר ברמב"ם) שאלה של מציאות קיימת! אך התורה פוסקת שהעגלות קיימות, על אף שאינם נראות לעינינו!
ואמנם צדק בדבריך שהדוגמא מהר סיני אינה דומה כ"כ לענינינו, אך הבאתי דוגמא נוספת אודות אברהם אבינו, ולמען הדגשת הענין אצטט מהמדרש (תנחומא, וירא כב) בענין זה:
"ביום השלישי, וכי מאחר שהדרך קרובה למה נתעכב שלשת ימים, כיון שראה [השטן] שלא קבלו ממנו [אברהם ויצחק], הלך ונעשה לפניהם נהר גדול, מיד ירד אברהם לתוך המים והגיעו עד ברכיו, אמר לנעריו בואו אחרי ירדו אחריו, כיון שהגיע עד חצי הנהר הגיע המים עד צוארו, באותה שעה תלה אברהם עיניו לשמים, אמר לפניו רבש"ע בחרתני הודרתני ונגלית לי ואמרת לי אני יחיד ואתה יחיד על ידך יודע שמי בעולמי והעלה יצחק בנך לפני לעולה ולא עכבתי והריני עוסק בצוויך, ועכשיו באו מים עד נפש אם אני או יצחק בני טובע מי יקיים מאמרך על מי יתייחד שמך, אמר לו הקב"ה חייך שעל ידך יתיחד שמי בעולם, מיד גער הקב"ה את המעין ויבש הנהר ועמדו ביבשה".
ומדגיש הרבי שליט"א מלך המשיח בשיחת ש"פ ויחי תשמ"ז (מוגה):
"כלומר, כל ה"נהר גדול", אשר, כבר ב"חצי הנהר הגיע המים עד צווארו" – לא היתה לו מציאות כלל (לא רק ברוחניות, אלא) גם בעולם הזה הגשמי, כי אם, ענין של דמיון בלבד, ולכן, כאשר אברהם הראה שאינו מתפעל מזה (אלא ממשיך ללכת כדי לקיים את ציווי השם), ו"תלה אברהם עיניו לשמים" – אזי נתגלה האמת, שאין כאן מציאות של נהר כלל, "יבש הנהר ועמדו ביבשה", ואדרבה – כל מה שנשאר ממנו, אינו אלא הענין דנס והרמה.
ועד"ז בנדו"ד – שאין לנסיון מציאות כלל גם בעולם הזה הגשמי והחומרי, "עולם הקליפות", ולכן, כאשר "תלה . . עיניו לשמים", אזי נתגלה באופן גלוי לעין כל שאין כאן מציאות כלל, וכל מה שנשאר – אינו אלא הענין דנס והרמה". עכלה"ק.
ויש לומר שבסיפור זה מודגש הענין עוד יותר, שהרי אברהם אבינו עמד בתוך הנהר עצמו, ו(בפשטות) אף התרטב וכו' והדגיש על בשרו את הניסיון באופן מוחשי, אך כשעמד בניסיון נעלם הנהר כליל והתברר שלא היה פה בכלל מציאות של נהר מלכתחילה!
ולסיום, אביא דוגמא נוספת שאולי דומה יותר לענינינו, והוא משמות רבה, פ"א לא:
"ויברח משה מפני פרעה. א"ר ינאי וכי אפשר לבשר ודם לברוח מפני המלכות? אלא בשעה שתפסו את משה וחייבוהו להתיז את ראשו ירד מלאך מן השמים ונדמה להם בדמות משה ותפשו את המלאך וברח משה".
כולם ראו שתפסו את משה והתיזו את ראשו (ח"ו), ולא היה זה חיזיון בשמים אלא פה למטה בארץ! אך בפועל היה זה דימיון של מלאך שירד לארץ בדמות משה. והדברים מדברים בעד עצמם.
שיהיה שבוע שמח בהתגלות מלך המשיח תיכף ומיד ממש!
כל דבריך אמת ויציב. ברורים ובהירים כנתינתם מסיני..דובלה
אוקי, לגבי השיחה, אני למדתי אותה אחרת. ועל זה באמת חבל להתווכח, כי זה עניין שבהבנה. יבין איש איש כפי ששכלו מורה לו. לדעתי, גם תוכן השיחה וגם צורת הפיסוק שם מתאימים לאופן שאני למדתי. וכך למד גם המשפיע שלי.
ולגבי רבי הקדוש, אין הכי נמי, כנראה הוא יכל באמת להנהיג את הדור, וכמדומני שבמשך כמה שנים תלמידיו עדיין ראו בו המנהיג, ובהקשר לכך אמרו (כמובא שם בגמ') כל האומר מת רבי - ידקר בחרב. ואעפ"כ אני בטוח שהם עלו לציונו והדליקו נר ביום ההילולא שלו.
וכן גם הרבי הריי"ץ, נחשב בעיני הרבי כמנהיג לכל דבר במשך השנה שאחרי ההסתלקות. אלא מאי?? שצדיק שנפטר, אחרי ככלות הכל, סיים את התפקיד שלו כאן, וזכותו - וכך הסדר שנקבע - שהוא יתעלה למעלה והנשיא הבא ימשיך אותו. בפרט שלצורך תיקון העולם, עדיף נשיא שאפשר לראותו ולשמוע אותו...
הדבר שונה אצלי הרבי, שהוא לא יעזוב אותנו מכיון שאין מי שיחליף אותו והוא עצמו הבטיח להביאנו אל הגאולה. ובוודאי ובוודאי שאין זה מצב מתוקן שאנחנו לא רואים אותו ולא שומעים אותו!! ועל זה אנחנו זועקים כבר 13 שנה. ומי שטוב לו במצב הזה, רואה את הרבי ושומע אותו, אז.. רחמנא ליצלן.
כך או כך - למעשה אין הבדל בין הרבי כיום לבין הרבי הרייץ בשנה שאחר הסתלקותו (לעניין המצאותם בגשמיות), אם את שניהם אין אנו יכולים לראות ולשמוע! שוב אני שואל, מה הפירוש גשמי? דבר שא"א לראות???
ובנוגע לכל הדוגמאות שהבאת, כולם מדברות על מציאות סתם בעולם, לא משהו שיש לו משמעות של דין ע"פ ההלכה. במילים אחרות, לא משהו שההתעלמות ממנו נוגדת את ההלכה. משא"כ פטירת אדם.
ובכל אופן, גם ה"דמיון" שהיה שם, הצליח להרטיב את אברהם אבינו! הכיצד? הרי זה דמיון? האם הוא דמיין שהוא נרטב? לא ולא. אתה בוודאי יודע שדרך התורה - ומבואר באריכות בחסידות באופן חד משמעי, שהעולם שאנו רואים הוא מציאות ע"פ תורה. ישנם מיקרים חריגים, שהכירו בהם גדולי העולם כדוגמת האבות. אבל גם זה, עד שנתבטל, היה מציאות שהרטיבה...
בדוגמא האחרונה שלך, עם המלאך, אני מנסה להבין רגע: האם אתה רוצה לומר שמי שנפטר בג' תמוז היה בעצם מלאך שנדמה לרבי? אז איפה הרבי? ברח ליערות??? אני מתבייש לשאול את השאלה המגוחכת הזו. זה הרי בדיחה על חשבון הרבי רח"ל.
גם שם הרי מדובר בנס חד פעמי שנעשה למשה, ואני גם לא בטוח שמישהו ראה את משה נהרג, לפי אותו המדרש. ומעניין שדווקא המדרש המוכר טוען שהם תפסו את משה בעצמו, אבל צווארו נעשה כשיש. כך או כך, עד כמה שידוע לי בנ"י פשוט לא ידעו מה קרה איתו והניחו ע"פ ההגיון שהוא נפטר.
ואעפ"כ, הדבר לא נחשב בתורה כניסיון שבנ"י לא עמדו בו, כיון שאף אחד לא ציפה מהם שיחשבו שהוא חי. כיון שע"פ תורה, מי שנפטר - נפטר. אולי הקב"ה רצה שהם יחשבו כך. אבל מן הדין כך היה עליהם לחשוב. נקודה.
סליחה על האריכות, ואני חייב לציין שאני מעריך אותך שאתה יודע מה שאתה מדבר!! היו כאן כמה חבר'ה בהתחלה, שקשקשו בלי טעם ודעת שצריך להקצין ודיי. אני שמח לדון כעת אם מישהו שמוח לו בקודקודו.
המשך תשובותאנונימי (פותח)
רבי יהודה הנשיא לא המשיך להנהיג את הדור אחרי הסתלקותו, כי זה נוגד לתורה הקובעת שנשמת משה מלובשת בגופו של נשיא הדור שבכל דור (כמ"ש בזהר, ומוסבר בשיחה הראשונה בחלק כ"ו בלקוטי שיחות). גם האימרה "כל האומר נח נפשי' דרבי יידקר בחרב" - כמדומני שהמפרשים מסבירים שהם לא התכחשו לפטירתו, אך לא יכלו לסבול שיגידו כך (וזה היה רק ביום הסתלקותו עצמו!).
ובנוגע לדורנו, הרי עצם זה שהרבי שליט"א הבטיח שיביא בעצמו את הגאולה בדורנו וכו' - זוהי ההוכחה שהוא חי, כי אין מציאות של נשיא הדור שאינו חי! זהו סתירה מיני' ובי'! הרבי ברוב ענוותנותו ממשיך לקרוא לרבי הריי"צ נשיא הדור (לא רק בשנה שאחרי הסתקלותו כמו שכתבת, אלא) במשך כל שנות הנשיאות! וזה לא סותר לעובדא הברורה שהרבי בעצמו הוא נשיא הדור והוא אף מכיר בכך בעצמו (כמו לדוגמא שאומר בשיחת ש"פ תזריע-מצורע תנש"א שלקוטי שיחות זה ספר של נשיא דורנו), ואמר כמה פעמים ש"נשמתו בי" וש"אנו נשמה אחת בשני גופים" וכו' וכיו"ב. ומלבד זאת, נשיאותו של הרבי שליט"א בוודאי התחילה מרגע הסתלקותו של הרבי הריי"צ, כי לא יכול להיות מצב בעולם שאין רבי חי בגשמיות (ואף כתב בעצמו באגרת קודש מסויימת ש"התחלתי את תפקידי בשנת תש"י" - הל' אינו מדוייק).
המצב שהיום לא רואים את הרבי זה לא טוב לאף אחד, כמו שלא היה טוב לאף אחד (לפחות לא היה אמור להיות...) בשנים שלפני כ"ז אד"ר, כל עוד הגאולה לא הגיעה בפועל ממש! אנחנו תובעים את הגאולה לא (רק) בגלל שרוצים לראות את הרבי, אלא בגלל שצריך את הגאולה בפשטות בעולם! אחרת, למה היה צריך גאולה לפני תשנ"ב??
הדוגמא שהבאתי בנוגע לאברהם אבינו (למשל) היא אכן דוגמא הלכתית. על פי המבואר בשיחה, הרי (לפענ"ד) לא היה יכול אברהם אבינו לברך "שהכל" ולשתות מהמים, כי *מלכחילה* (גם בזמן שהיה בתוך המים) לא היה זה אלא ניסיון בלבד ("כל ה"נהר גדול", אשר, כבר ב"חצי הנהר הגיע המים עד צווארו" – לא היתה לו מציאות כלל (לא רק ברוחניות, אלא) גם בעולם הזה הגשמי")!
ובמקרה שלנו, הרי כפי שכתבת "ישנם מקרים חריגים". זה אחד מהם! רש"י כותב בסוף ספר דניאל ש"עתיד מלך משיחנו להתכסות לאחר שיתגלה וישוב ויתגלה".
אני לא אומר שהיה מלאך בדמות הרבי, כי אני לא יודע מה היה בדיוק. אך בוודאי שכל מה שאירע באותו יום לא היה אלא מעשה שטן, הניסיון האחרון לפני ההתגלות המושלמת. הרבי כעת נמצא ב-770 כמו תמיד (כך מובן בפשטות מקונטרס בית רבינו שבבבל שזהו מקומו הקבוע ששם מתפלל ולומד עם תלמידיו), ובע"ה יתגלה תיכף ומיד לעין כל!
בכל אופן, צריך לדעת שגוף לא יכול לחיות בלי ראש. זה לא סיסמא בעלמא, אלא יסוד בחסידות ובתורה. בהוספות ללקוטי שיחות ח"ב יש את השיחה הידועה שהרבי מסביר את גדרו של "רבי" בכלל, שהוא מקשר את עם ישראל עם הקב"ה עי"ז שהוא כלול משניהם יחדיו ("עצמות ומהות בעצמו, כפי ש"העמיד" את עצמו בגוף"). כדי לקשר אותנו להקב"ה, הוא מוכרח לחיות כנשמה בגוף גשמי כמונו. ובזה מתבטאת "גשמיותו".
אין הזמן גרמא עבורי כל כך לכתוב באריכות, ועל כן אציע שתעיין בקובץ שכבר יצא לאור בנושא זה בו מסביר את כל הענינים האלו בבהירות ובקצרה - "חי וקיים - התשובות לכל השאלות". ניתן לקרוא את תוכן הקובץ באינטרנט בכתובת http://www.chabad.fm/265/ (תעיין במיוחד בשאלה השניה: "שאפשר לראותו ולשמוע אותו").
בברכה שנזכה כולנו "לפקוח את העיניים" ולראות את המציאות האמיתית בעיני בשר, והוא יגאלנו תיכף ומיד ממש.
אוף, אין לי כבר כוח. אתה חוזר על עצמך ואני יחזורדובלה
אני יבהיר שוב בקיצור יותר, משום שאין לי כוח להאריך:
אין מציאות של נשיא הדור שאינו חי. על מה אנחנו מתווכחים בכלל? בוודאי שחי. אבל גם רבי נחשב חי וגם הרבי הרייץ וגם הרבי. חי איתנו כאן, בעולם הזה הגשמי, כמו בשאר העולמות. אבל לא בגוף כמו שלנו.
ובוודאי וללא ספק שיש הבדל ענק ומהותי בין השנה הראשונה לאחר הסתלקות הרבי הרייץ לבין לאחר קבלת הנשיאות ע"י הרבי. לפני כן הרבי התייחס עליו כרבי ממש, (לא רק בכך שכינה אותו "נשיא דורנו"), וסירב להראות שום סימני הנהגה בעצמו. משא"כ לאחר הנשיאות, שמלבד שכינה אותו נשיא דורינו (בפשטות מפני שהוא היה והמשיך להיות הרבי שלו), הרי הרבי נהג בפירוש בנשיאות בעצמו, הן באמירת מאמרים, הן בקבלה ליחידות והן בקבלת פני"ם.
ובאמת אני לא מבין, הרי כל הזמן מביאים לי ראיות מכך שהרבי כינה פעם או פעמיים את הרבי הרייץ בשם שליט"א אחרי ההסתלקות. ועכשיו פתאום אתה טוען שזה שונה?
לגבי המים של אברהם, אני חולק עליך. נראה לי די פשוט שהוא יכל לברך בשם ומלכות "שהכל" ולשתות אותם. אני לא יודע מה בדבר כללי ההיגנה שבכך...
והלשון "להתכסות אחר שיגלה" וכו', לא מחייבת כלום בענייננו, כיון שלא כתוב באיזה אופן יתכסה, ואדרבה, בספרי קבלה אחרים כתוב "שיגנז בגוף ובנפש".
כל השאר נכון בתכלית, המקרה הזה הוא ניסיון, ומעשה שטן, ואיך שלא תיקרא לזה, והדור שלנו חייב נשיא. כל זה לא אומר שצריך לחשוב שהוא בגוף כמונו, כיון שברגע שלא רואים אותו הרי הוא לא כמונו. אבל הוא חי, ויש לנו נשיא, והנסיון הוא שנמשיך להאמין בו, וללכת בדרכו, ויחזור המצב המתוקן שבו אנו רואים את הנשיא ולא רק מרגישים אותו.
וכמובן.. שזה בכלל הגאולה האמתית והשלימה, אף אחד לא אמר שזו הבעיה היחידה, שא"כ כדבריך לפני כ"ז אדר לא היינו צריכים לגאולה ח"ו.
הכתוב בלינק שהבאת, אני לא מסכים איתו בדיוק בגלל כל מה שכבר כתבתי לך כאן. הוא לא הוסיף הרבה על דבריך, ואין לי מה להוסיף לגביו.
ובעצם, תשמע לי, מאמין יקר. בא נסכם את העניין.דובלה
אולי כדאי, ללמוד מהסיפור של תלמידי ר' עקיבא בספירת העומר, שדווקא מפני אהבת ישראל שלהם רצה כל אחד שהשני יבין את מה שלדעתו הוא האמת היחידה. אבל לפועל, כפי שאומר הרבי, לא זו הייתה הדרך הרצויה. כל אחד צריך לתת מקום לדעה של השני, למרות שלדעתך אין מקום לסברא כזו. אין מה לעשות, כך נברא האדם שלכל אחד יש דעות שונות.
אני לא יודע אם הוויכוח שלנו הגיע מאהבת ישראל כפי שהיה אצל תלמידי ר' עקיבא, אבל בכל אופן וודאי שמותר לנו להניח כל אחד לשני לסבור כפי דעתו. הצגנו את הסברות לכאן ולכאן, ונשארנו איש איש בדעתו.
אז בא נתמקד במה שכולנו מסכימים עליו, שצריך לעשות הכל כדי לחזק את ההתקשרות שלנו בתקופה הזו של ההעלם, ולעשות כל מה שביכולתנו - עוד מעשה טוב ועוד אחד, כדי להביא את הגאולה האמתית בפועל.
וכפי שאומר שניאור כל הזמן - "והאמת והשלום אהבו"...
לא משכנע. הרב קוק היה מנהיג כלליפועה
לענין הרבי לא היה מקובל על רוב הציבור. ההתנגדות אליו מצד הליטאים היתה חמורה ביותר. אז למה להגיד שהוא הנהיג את עם ישראל.
ואיך יתכן שהרבי שכל ימיו היה בארץ טומאת העמים יהיה בחזקת המשיח של דורנו.
הו, זה לא ממש קשור...דובלה
אמרתי רק שע"פ חסידות חב"ד, ע"פ המסורת שעברה אצל החסידים וגם לפי המוסבר בתורת החסידות עצמה בנוגע לנשיאים, הרבי הוא הנשיא. ואם כן את זה בפשוט לא ממש תביני מה אני אומר עד שתכירי את זה מקרוב יותר.
ההתנגדות לא אומרת הרבה. לכל צדיק בדורו הייתה התנגדות, לעיתים לא נורמאלית. לבעש"ט התנגדו, גם לרמב"ם התנגדו. על הרמח"ל יצא חרם חמור ושרפו את הספרים שלו. ועוד דוגמאות רבות. אפילו למשה רבינו היו מתנגדים בתחילה.
אבל בכל זאת, אם נתייחס באופן כללי לקשריו ודאגתו לכל חלקי העם, הרבי שהרבי הוא יחיד מסוגו בעניין זה. לא היה אף אחד שהתעניין בצורה כל כך פעילה במצבם של יהודים בכל קהילה וקהילה בעולם, גם למקומות שעדיין לא שלח שלוחים, כל מי שהגיע משם הרבי שאל אותו מה מצב היהדות שם, האם יש מקווה, ומה הוא עושה למען היהדות שם. זאת מלבד מערכת השליחות כמובן. וכל זה בנוסף לגדלותו בכל שאר התחומים. אבל כנ"ל, כל זה הוא טפל לייד העובדה שפשוט ע"פ חסידות הוא ממשיך השושלת. וממילא הוא ראשו ומוחו של הדור, שההשפעות לדור עוברות דרכו. ואין כאן המקום להאריך, כי זה נושא ארוך ומורכב בחסידות.
בנוגע לארץ העמים, אני רק יזכיר מה שהרבי ענה לאחד מהאנשים ששאלו אותו על כך, הרבי שאל אותו בתגובה אם אני יעלה לארץ, אתה תדאג במקומי ליהדות אמריקה והתפוצות?
הרבי נשאר באמריקה אך ורק למען היהדות שם. אך ורק בגלל שהוא אדם כללי ולא אדם לעצמו. כיון שמצד ההתעלות האישית שלו היה מעדיף בהחלט לעלות לארץ ולהתעסק בשקט בתורה ועבודה. אבל הרבי, נשאר באמריקה וניהל משם את הפעילות הענקית בכל העולם. ולא מדובר רק על מפעל השליחות. הרבי באופן אישי השפיע הרבה מאוד על החינוך והיהדות באמריקה.
אבל גם בחסידויות האחרות לא מקבלים את הרבי כמשיחפועה
בטת שזה נכוןמושיקו
אבל
מי הגיעו אליו כל שועי עולם, פשוטי עם, יהודים, תלמידי חכמים, גויים?
מי שלח אנשים - ולקח אחריות עליהם - לכל פינה בעולם הנידחת ככל שתהיה?
מי דאוג לכל יהודי בכל פינה שהיא?
ןלסיכום הרב קוק היה מנהיג בעל שיעור קומה נדיר, אבל הרבי מלך המשיח הוא יחיד בדורו.
אף אחד לא מעיז לטעון שהרב שלו הוא המשיח.פועה
לצורך הוויכוח??.... חח. ;אבל כמו שאמר חול,דובלה
אם נתחיל מהגמרא, דבי ר' שילא אמרו שילה שמו, דבי ר' ינאי אמרו וכו' וכו', גם על רבי הקדוש אמרו כך ועל עוד רבים.
בדורות מאוחרים יותר, אור החיים, שגם הזכיר זאת בעצמו בפירושו. ויש עוד כמה וכמה, שאינני זוכר כרגע, ואני יכול לבדוק אם זה חשוב. דמויות ידועות. גם לפני שתי דורות, על הרבי הרש"ב החסידים החזיקו כך בגלוי. ובעצם על כל אדמו"רי חב"ד איש בדורו החזיקו כך.
התלמידים שלא טוענים כיום על רבם שהוא משיח, זה מסיבה פשוטה, מכיון שאין להם שום סיבה לחשוב כך. ומסתבר שלחסידי חב"ד כן יש סיבה לחשוב כך. ועוד מסתבר, שלא רק להם. ולא "מוכיחים" את זה מה"סימנים", אלא כיון שזה כל כך פשוט. אני לא יודע, אי אפשר לתאר לך אישיות שאת לא מכירה על רגל אחת. החסידים שלו, שהיו קרובים אליו כל השנים, הכירו כעובדה פשוטה שזה כך. עובדה. למה על רבנים אחרים זה לא קרה? תשאלי את עצמך!!
ועוד משהומושיקו
ע"פ הלכהאנונימי (פותח)
בכל אופן, בהשגחה פרטית נוכחתי אתמול בכינוס-תורה שנערך ע"פ הוראת הרבי שליט"א מלך המשיח ב-770, ושם דיבר הרב ישראל הלפרין מהרצליה שהסביר בטוב טעם את כל הענין הזה של "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" והוכיח מכמה מקומות בהלכה (בהלכות שבת, חולין ונדה) שעל אף שהמציאות הנראית לעין סותרת לגמרי למה שכתוב בתורה, חייבים ללכת לפי מה שכתוב בתורה (וכל הענין של "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" הוא רק במקרה שהתורה לא פסקה באופן מסויים, ואז אדרבה - התורה עצמה קבעה את הכלל הזה ורק בגלל זה צריך לנהוג כך). באם אתה מעוניין, יתכן ואוכל להשיג הקלטה מדיבורים אלו ולהעלות א"ז (גם עבורי היה זה ממש מעניין), תודיע לי באם יש לך ענין בכך.
עד כאן בענין זה.
בתגובה לאלו הדנים אודות משיחיותו של הרבי שליט"א, הרי יש סימנים מובהקים בהלכות מלכים לרמב"ם בהם קובע מי ראוי להיות משיח, ואין שם שום סימן שהוא צריך להיות "מקובל על כולם". היחיד שקיים את כל הסימנים האלו במשך כל הדורות הוא הרבי שליט"א, ואף מאות רבנים (לאו דוקא מחב"ד) חתמו על פסק דין שהוא המלך המשיח בפועל. ניתן להוריד את הפסק דין בפורמט PDF בכתובת: http://www.shluchimcenter.org/kvatzim/psak.pdf
מלבד זה, הרי הרבי בעצמו רמז על עצמו שהוא המשיח בצורה הכי ברורה שיכולה להיות (אמר ששמו של משיח הוא מנחם מענדל, ושגר ב-770 - שזהו בעצם ביתו עצמו, ושנשיא הדור הוא משיח צדקנו ועוד). וכן עודד עשרות ואפילו מאות פעמים את שירה/הכרזה המופנית כלפיו - "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד".
כפי שדובלה כתב, גם למשה רבינו היו מתנגדים (דתן ואבירם, קורח ועדתו - שכללה רבנים וראשי סנהדראות וכו'!) וכדאי לציין שגם דוד מלך ישראל מלך בתחילה (בגלוי) רק על שבטי יהודה ובנימין, אך לאחר שבע שנים התפשטה מלכותו על כל עם ישראל כולו.
הדרך לזרז את התגלותו, כך אומר הרבי שליט"א, הוא לקבל את מלכותו עלינו מתוך שמחה וטוב לבב שהרי "אין מלך בלא עם". הבה נתבטל אליו ונמליכהו עלינו בהכרזה שמוסיפה חיים במלך ומגלה את מציאותו של מלך המשיח:
אההם... זה לא יפה. גם אני יכולתי לומר כך כלפיך.דובלה
בקשר לרב הלפרין, אחרי הכינוס הוא נשאר לדבר שם זמן ארוך עם כמה בחורים, ועד כמה שהצלחתי לשמוע הם הגיעו בסוף למסקנה שלכל אחד הזכות שלו להבין את דברי הרבי כפי הבנתו, וכן שהאמונה שלו מתבססת בעיקר על הרגש, יותר מאשר הוכחות חותכות מהשיחות, שעל זה, כך הסתבר, יש מה להתווכח. זה היה מסקנת הדיון. תברר אצל מי שנכח שם בסוף.
ובבקשה, אל תתעלם ממה שכתבתי בתגובה קודמת. אני יודע שדעותיך בוערות לך, אבל... תן מקום לדעת השני. כל עוד הדיון הוא דיון שיכלי, תלמודי, אוקי. אבל ברגע שהגענו לנקודה שבה מסתבר שיש שתי דעות בדבר, וסברותינו שונות אחד מהשני, והווכוח הופך לאישי, אז זה הזמן להפסיק אותו. תודה.
יש כאן איזו בדיחה שלא הבנתידובלה
ולעניין, לא אמרתי מלה על צורת ההתבטאות שלו. אלא על כך שהוויכוח עבר לפסים אישיים, כמו שגם אתה ממשיך בזה.
את זה לא רציתי שיהיה, כי מעולם מעולם לא יצא מזה דבר טוב. אני ירענן את זכרונך בדבר דעתו של הרבי על התועלת שבוויכוחים. וויכוח הופך לתחרות של יצר הנצחנות. הוא כבר לא ענייני, ולכן כבר חסר תועלת, ויותר מזה - בעל נזק.
אני אמרתי דעותי, שהם סבירות מאוד ותואמות הן את ההלכה והן את ההגיון. מאמין אמר את דעתו - אוקי, קיבלתי. לא מסכים איתה, אבל זה לא גרם לי לומר משהו עליו אישית. אני מקבל כל אדם עם דעתו (כל עוד זה לא חורג לפסים אחרים... וד"ל).
אם לא הבנת מה אמרתי, אתה יכול לשאול. במקום לקבוע שסימנתי את המטרה סביב חץ נעוץ. רק שלדעתי, הגענו בהחלט לשלב שהוויכוח כבר סובב סביב עצמו, ותראה בשלבים האחרונים שלו. וממילא הוא חסר טעם. נקודה. אני חושב שהדברים ברורים.
סליחהאנונימי (פותח)
יש שטוענים פשוט ש"אנחנו לא מבינים את השיחות, אך המציאות חייבת להיות כפי שראינו". על זה אין הרבה מה להתווכח, כי הבנאדם פשוט מאמין למראה עיניו גם כשזה בסתירה למה שנאמר בשיחה ובמילא כל השיחות וכו' האומרות ההיפך לא יעזרו. אך כאשר ממציאים פשט'לך מהאויר כדי לתאם את השיחות למציאות הנראית לעין, זהו דבר שאיני סובלו (ושוב, סליחה מראש אם זה פוגע).
במקרים כאלו, אני (מצד אחד) מעריך יותר את יחזקאל סופר ודומיו. הוא מבין שמוכרח להיות שנשיא הדור חי נשמה בגוף, ולכן, מבלי ללמוד פשטל'ך, הוא קובע שאנחנו כבר (ח"ו) בדור השמיני (אלא שזהו פשוט בסתירה לשיחות אחרות שדורנו דור הגאולה וכו' ואכ"מ). וכמו שהליטאים מבינים בפשטות שבשיחות הרבי מדבר על עצמו שהוא המשיח, ודוקא חב"דניקים מנסים לעקם ולפרש וכו' וג"ז אכ"מ.
אני אכן לא הקשבתי למה שהרב הלפרין דיבר אח"כ, אך כמה שאני מכיר אותו הוא לא מסמיך את הדעות שלו על הרגשות (ושמעתי אותו נואם ומתוועד עשרות פעמים).
שולמית מלמד? אין לי מושג אל מה אתה מדבר (אולי התכוונת למישהו אחר?)
ונסיים כרגיל בהכרזת הקודש: "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!"
חח, כן.דובלה
אני לא יודע למה אתה קורא לזה פשט'ל, אבל שיהיה. לי זה נראה פשוט. זה לא מחלוקת במציאות.
ולגבי הרב הלפרין, כן, הוא לא מסמיך את הדעות על ההרגש, אבל אחרי ככלות הכל - הוא הסכים שמקור המחלוקת הוא בהרגש. משהו כזה. נו.. איך להסביר? אתה מבין מה ההבדל בין "להסמיך" את הדעה, לבין מאיפה נובעת נקודת המחלוקת? לפי ההרגש שלו פשוט לו שכך הפשט בשיחה, וממילא הוא מסמיך את דעותיו על השיחה.
אולי לא הבנתי אותו נכון, אבל בכל אופן בסוף השיחה הוא כבר לא היה נחרץ כמו בהתחלה. הוא "התגונן" שגם לו מותר ללמוד בשיחה כפי הבנתו. וכך הוא הבין.
עוד מספר דוגמאותאנונימי (פותח)
א. עה"פ "ותקח האשה את שני האנשים ותצפנו", (יהושע ב, פס’ ד’) [בנוגע לשני המרגלים ששלח יהושע לתור את הארץ שבאו להסתתר בבית רחב מפני העם אשר בארץ] פרש"י: "ותצפנו. ומדרש אגדת תנחומא (שלח א) יש: פנחס וכלב היו ופנחס עמד לפניהם ולא ראוהו לפי שהיה כמלאך".
ב. כל החושים ועיני הבשר מבוטלים כלפי המקרא אני דורש, כי זהו המציאות, וזוהי הדרך דרך התורה ללכת בה ואחריה בתמימות מבלי לנטות ימין או שמאל.
(שו"ת "ציץ אליעזר" חי"ד סי"ח עמ’ קפא)
ג. כאשר חכמי האומות אומרים ע"ד מאורע וענין בעולם שהוא שונה ממש"נ בתורה – אא"פ לתרץ שבתורה מדובר רק ברוחניות הענינים. וכמדובר כמ"פ ההכרח לזה מסיפורי הש"ס (בכורות ח, ב) שגם כאשר אמרו חכמי אוה"ע שהבחינו שנחש מתעבר לתלת שני ענה להם ר"י בודאות שאינו, והביא הוכחה מפסוק וק"ו שהוא "לשב שני" (והמדובר הי’ בעיבור נחש כפשוטו).
(לקו"ש חכ"ב עמ’ 235 הע’ 46)
ד. כמאמר חז"ל על הפסוק "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", אפי’ כאשר רבנן "אומרים לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין". כלומר, אפי’ ענין אשר תורת אמת מגדירה שהוא שמאל, ורבנן אומרים על כך שהוא ימין, פוסקת התורה עצמה: "לא תסור..." – יש לשמוע להם.
ויש לומר, יותר מכך, שעל ידי כך שמלכי רבנן אומרים על שמאל שהוא ימין – הוא נעשה ימין. מכיון שכאשר התורה, תורת אמת, פוסקת "לא תסור", (אין הכוונה לומר שהדבר עצמו אכן נשאר "שמאל" ובכל זאת ציוותה התורה שלמעשה ינהגו להיפך, כי חכמים אומרים שזהו "ימין", שהרי באמת לא ייתכן שתורת אמת תצווה לפעול בניגוד לאמת, אלא) הכוונה היא, שלמרות שדבר זה מוגדר מצד תורת אמת "שמאל", הרי התורה עצמה העניקה לרבנן את הכח לפעול, שעל ידי פסקם, ישתנה הדבר שהי’ (לפני פסקם) שמאל, להיות באמת "ימין".
בדומה לנאמר בתלמוד הירושלמי על הפסוק "לא-ל גומר עלי", שעל ידי פסק דין של בית דין בענין קידוש החודש ועיבור השנה משתנים הטבע והמציאות, והרי ייתכן שפסק הדין ייקבע גם על ידי ביטול העדות שנתקבלה לפני כן, ואשר לפיה נפסק אחרת (מציאות של תורה) וכדומה.
(תרגום מלקו"ש ח"ה עמ’ 127-8)
ובנוגע לעצם הקביעה שהרבי שליט"א מלך המשיח חי וקיים נשמה בגוף גשמי:
ה. ואף שבהמשך הכתוב נאמר "לפני מותו", הרי, מובן וגם פשוט, שבימינו אלה, לאחרי כל מה שעברו במשך הדורות שלפנ"ז ויצאו י"ח כל הענינים הבלתי רצויים (כמובא גם בדרושי אדמו"ר האמצעי), אין עוד ענינים של ירידה כו’ (כולל גם שלילת הענין ד"מאן דנפיל מדרגי’ איקרי כו’), ובמילא, ישנה מציאותו של משה – "גואל ראשון הוא גואל אחרון" – נשמה בגוף באופן נצחי . . .
(התוועדויות תש"נ ח"א עמ’ 89)
ו. ויה"ר שעוד לפני שיבוא הזמן דהתוועדויות אלו, תיכף ומיד בעליתם להכריז ולהזמין כו’ – יבוא ויתגלה משיח צדקנו בפועל ממש, - בשר ודם, שנמצא כבר בעוה"ז הגשמי, דמכיון ש"אחכה לו בכל יום שיבוא", עכצ"ל שמציאותו (נשמה בגוף) קיימת גם עתה.
(התוועדויות תשמ"ט ח"א עמ’ 446)
ז. דהנה ידוע שישנם ג’ מדרי’ משה חנוך ומשיח, דמשה הנה אף שמת מיתת נשיקין מ"מ הנה גופו טעון קבורה שנקבר בהר נבו, וחנוך הוא למעלה מזה דכתיב בי’ ואיננו כי לקח אותו אלקים, מ"מ הנה גופו נשתנה, ואמנם משיח יהי’ נשמה בגוף גשמי וגופו הגשמי יהי’ מקושר ומיוחד בלמעלה מעלה עד אין קץ.
(סה"מ תשי"ד – הוצאה תשמ"ה – עמ’ רלט)
כן, הרבי חי אבל ברוחניות!!!s't
אבל לא במצב כזה שאנו יכולים בעיננו
הגשמיות לראות אותו!!
אז ניתן לומר שחבד מאמינים שהרבי חי והוא המשיחפועה
למה נראה לך...s't
ד"א הרבי חי אך ברוחניות...
אבל הוא כל הזמן נמצא איתנו ועוזר לנו....
טוב לא היה לי כח לקרוא את כל השירשור אבל לפי דעתי****
זה לא מריבה, זה מקסימום וויכוח. ובמילים אחרות -דובלה
אני מרשה לך גם כן ל"התווכח" על נושאים תורניים. אבל כל עוד הוויכוח הוא ענייני ולא אישי. משפטים גסים, מכל סוג שהוא, ימחקו ונמחקו גם מהדיון הזה (אם היו כאלו, נראה לי שלא).
אמרתי כבר, בדיון הזה - לא זכור לי שהיו מילים לאדובלה
דיברתי תיאורטית, שגם בוויכוח מהסוג הזה, אילו היו מילים כאלו היו נמחקות מייד.
ממה שהבנתיעמית-טליה
איך אתה יודע שהרבי זצ"ל הוא מלך המשיח?
הוא מזרע דוד המלך?
עם כל הכבוד לפירושים אין לכם שום בסיס לזה
גם לא אמירה של הרבי במפורשות.
ויש שטוענים שהדור האחרון של הגלות זה הדור הראשון של הגאולה (אתחלתא דגאולה-הרב קוק..) אבל אין זה אומר שאנו דור הגאולה
משמע הדור שתבוא בו הגאולה.
אתה יודע אני קצת מרחמת על החבדניקים
כי לדתים הלאומיים לליטאים לנטורי קרתא אפילו
כשיבנה בית המקדש מחר לא יהיה אחד שיגיד להם טעיתם
כי זהו בית מקדש ויוצאים למלחמה בצבא ה' אז כולם יוצאים
והולכים לעבוד והכל נעשה לפי דברי אלוקים חיים
אבל אני מרחמת על האכזבה שתיהיה לחבדניקים כשהם יראו שהרבי לא המשיח..
וזה לא מזלזול ברבי הוא צדיק לא רגיל
אבל מפה ולקחת דמות ולהפוך אותה למלך המשיח בלי שום בסיס אמיתי ורציונלי נראה לי תלוש מהמציאות..
זה גם מסביר לי למה ה' לא רצה שידעו היכן משה קבור כי אז היו סוגדים לו..והנה בנ"א שלא יודעים לעשות את הגבול ולראות מתי יש היגיון בדבר ומתי אין.
חבל אבל בעז"ה יבנה המקדש והאמת תיהיה כה יפה בעינינו.
ולא הבנתי עדיין למה הבחירה נעשתה ברבי
לא היו חסרים רבנים גדולים לפניו ובזמנו
הרב קוק,הבן איש חי
מי בחר את הרבי שאפילו בארץ הקודש שהובטחה לו לא היה?
אגבעמית-טליה
אל תשבור את הראש יותר מידי
יש אפשרות לחסום אותם כליל.
לא הייתי מהססת להשתמש באפשרות הזאתי.
לילה טוב.
מזרע בית דודאנונימי (פותח)
הרבי שליט"א הוא מבית דוד, בהיותו צאצא אדמו"ר הזקן, שהוא בן אחר בן למהר"ל מפראג המיוחס לבית דוד (וכך כתוב גם על מצבתו). יש גם רשימה בן אחר בן מדוד המלך עד הרבי שליט"א מלך המשיח, ובע"ה אעלה א"ז פה בקרוב.
"אבל מפה ולקחת דמות ולהפוך אותה למלך המשיח בלי שום בסיס אמיתי ורציונלי נראה לי תלוש מהמציאות.."
תגיד לי, אתה למדת את הלכות מלך המשיח ברמב"ם שאתה כותב ככה? בסוף הרמב"ם (שני פרקים האחרונים של כל הספר - הלכות מלכים) יש את ההגדרות ההלכתיות של מלך המשיח, והיחיד שעמד בכולם הוא הרבי שליט"א. אם אתה מכיר מישהו אחר שעמד בזה, אדרבה - תגיד!
זאת מלבד העובדה שמאות רבנים חתמו על פסק דין שהרבי הוא משיח (הבאתי לעיל קישור להורדת הפס"ד) ועוד והוא העיקר - הרבי בעצמו אמר בצורה הכי ברורה שיכולה להיות שהוא המשיח, מה שאף גדול בישראל לא אמר על עצמו.
שלשלת היחס של הרבי שליט"א עד לדוד המלך - "חי וקים"אנונימי (פותח)
ב. שלמה המלך
ג. רחבעם המלך
ד. אביהו המלך
ה. אסא המלך
ו. יהושפט המלך
ז. יהורם המלך
ח. אחזיהו המלך
ט. יהואש המלך
י. אמציהו המלך
יא. עוזיהו המלך
יב. יותם המלך
יג. אחז המלך
יד. חזקיהו המלך
טו. מנשה המלך
טז. אמון המלך
יז. יאשיהו המלך
יח. יהויקים המלך
יט. יכניהו המלך
כ. השר שאלתיאל
כא. פדיה
כב. זרובבל
כג. משולם
כד. חנניה
כה. ברכיה
כו. חסדיה
כז. ישעיה
כח. עובדיה
כט. שכניה
ל. שמעיה
לא. נעריה
לב. חזקיה ריש גלותא
לג. התנא נתן דצוציתא ריש גלותא
לד. ר' הונא ריש גלותא
לה. ר' עקוב ריש גלותא
לו. ר' נחום ריש גלותא
לז. ר' יוחנן ריש גלותא
לח. ר' שפט ריש גלותא
לט. ר' ענן ריש גלותא
מ. ר' הונא ריש גלותא
מא. ר' נתן ריש גלותא
מב. ר' נחמיה ריש גלותא
מג. ר' עוקבן דצוציתא ריש גלותא
מד. ר' אבא ריש גלותא
מה. ר' ספרא ריש גלותא
מו. מר זוטרא ריש גלותא
מז. רב כהנא ריש גלותא
מח. רב גוריא ריש גלותא
מט. מר בוסתנאי ריש גלותא
נ. רב יעקב ריש גלותא
נא. רב מגיס ריש גלותא
נב. רב נחמיה ריש גלותא
נג. רב אבדימא ריש גלותא
נד. רב פינחס ריש גלותא
נה. רב חצוב ריש גלותא
נו. רב שמואל גאון
נז. רב יהודה גאון
נח. רב חנניה גאון
נט. רב שרירא גאון
ס. רב האי גאון
סא. הרה"ג ר' יוסף מרומי
סב. הרה"ג ר' יחיאל
סג. הרה"ג ר' אברהם
סד. הרה"ג ר' עזריהו
סה. הרה"ג ר' יחזקאל
סו. הרה"ג ר' לעמיל
סז. הרה"ג ר' עזריהו
סח. הרה"ג ר' אליהו
סט. הרה"ג ר' יוסף
ע. הרה"ג ר' נחמן
עא. הרה"ג ר' קלמן קלונימוס
עב. הרה"ג ר' לייביש
עג. הרה"ג ר' אלעזר
עד. הרה"ג ר' ירחמיאל
עה. הרה"ג ר' אריה זאב
עו. הרה"ג ר' יעקב
עז. הרה"ג ר' בצלאל
עח. הרה"ג ר' יהודה ליוואי – המהר"ל הזקן
עט. הרה"ג ר' בצלאל
פ. הרה"ג ר' חיים מוורמייזא
פא. הרה"ג ר' בצלאל
פב. הרה"ג מרנא ורבנא יהודה ליוואי – המהר"ל מפראג
פג. הרה"ג ר' בצלאל חריף
פד. הרה"ג ר' שמואל
פה. הרה"ג ר' יהודה לייב
פו. הרה"ג ר' משה מפוזנא
פז. הרה"ג ר' שניאור זלמן
פח. הרה"ג הרה"ח ר' ברוך
פט. הוד כ"ק אדמו"ר הזקן – רבי שניאור זלמן ברוכאוויטש מליאדי
צ. הרבנית דבורה לאה (שגם בעלה הרב שלום שכנא היה צאצא בעל ה"מצודת דוד" שהוא מזרע בית דוד).
צא. הוד כ"ק אדמו"ר הצמח צדק – רבי מנחם מענדל שניאורסאהן מליובאוויטש
צב. הרה"ג הרה"ח רבי ברוך שלום – הרב"ש – שניאורסאהן
צג. הרה"ג הרה"ח ר' לוי יצחק שניאורסאהן
צד. הרה"ג הרה"ח ר' ברוך שניאור זלמן שניאורסאהן
צה. הרה"ג והרה"ח המקובל וכו' ר' לוי יצחק שניאורסאהן
צו. המלך המשיח – הוד כ"ק אדמו"ר שליט"א מליובאוויטש
די מדהיםהאריאלניקהנאמן
וואו פעם ראשונה שאני רואה את הכל ככה...מגניב!!תודחב"דניקית
חסדי דודאנונימי (פותח)
ו"חסדי דוד" בגימטריא צ"ו...
מישהו יכול להסביר בצורה ופשוטה ומובנתבלה
הכוונהאנונימי (פותח)
וזה שבתקופה האחרונה אין אנו יכולים לראות את המציאות האמיתית בעיני בשר, אין זה סותר לאמת שעל-פי התורה (וכבר הבאתי דוגמאות לכך לעיל). אנו צריכים להמשיך להאזר באמונה, עד ההתגלות המלאה שתהיה תיכף ומיד ממש.
בקישור להלן נכתב בנושא זה בארוכה ומומלץ לעיין שם:
http://www.chabad.fm/265/4302.html
מסכימה עם מה שכתבתבלה
ב-770אנונימי (פותח)
מכאן אנו למדים שהרבי שליט"א מלך המשיח חי ב-770. והיות שהרבי מסביר בשיחה הנ"ל שענינו של "בית רבינו" זה המקום שהתלמידים מתאספים להתפלל וללמוד ביחד עם הרב, מתקיימים מידי יום 3 תפילות במחיצת הרבי, כשמכינים לו את המקום ועושים לו שביל-מעבר למקומו מתוך אמונה ובטחון שהוא נמצא איתנו כאן ממש ורק עינינו המוגבלות לעת עתה לא רואים את המציאות האמיתית.
לסיכום.....מושיקו
מי שלא למד את רוב מקורות אלו קשה לו ואני מבין אותו שקשה לו כי זה דברים מאוד מאוד מופשטים מהמציאות אבל אחרי הכל התורה קובעת את דרך החיים של היהודי, אז צריך ללכת לפי'ה אפי' שזה נראה מופשט.
ד"א מי שרוצה רשימת חובורת שמסכמות את הנושא בצורה פחות או יותר מתומצת ומובנת.
"יחי המלך המשיח"
"שלוחי אדוננו"
"אמונה ללא פשרות"
"חי וקיים"
"שליט"א"
"ליקוטי מקורות"
ספרים ללמימוד מעמיק:
"יחי המלך המשיח"(של הרב וולפא)
"דבר מלבות - שיחות של הרבי משנים תשנ"א - תשנ"ב"(לא החוברות הצבעוניות)
ועוד ועוד
ולתיקון הסיכום - -דובלה
חיים גשמיים כפשוטם הם דעה מאוד מסויימת בחב"ד, ואין להתעלם מכך. חלק גדול וחשוב של חב"ד (לא נתווכח על הרוב...) סבור אחרת.
אני לא רוצה להתווכח על הנושא עצמו, אמרתי כבר את דברי וקצה נפשי מוויכוחים.
אבל מה שבכל זאת מפריע לי ואינני יכול שלא להעיר לך על זה - שאתה מתעלם מדעות אחרות. שאתה "מלביש" את דעתך על כלל חסידות חב"ד. זה לא הוגן ולא לגיטימי.
ואם לעצתי תשמעו - תניחו לנושא הזה ותתמקדו בנושאים חשובים יותר, על עבודת ה', התקשרות, אהבת ישראל ואחדות ישראל. יש סיכויים רבים יותר שזה יכריע את הכף ויביא את הגאולה.
תודה רבה לך,מאמין ! זה מרשים !!!!! יישר כח !יונה
*הכוונה לשושלת היוחסיןיונה
ממש הזוי!יהודה הכריש
תיגמל מהפטריות יהודה.אנונימי (פותח)
למה זה נמשך כל כך הרבה זמן? לה' הפתרונים, לדעתי זו העבודה שהרבי רוצה מאיתנו היום - להבין שהרבי הוא לא בשר ודם, לא מה שאנו רואים בעיננו אלא הפנימיות של הרבי.
מעשה שטן - ביטוי לא חסידי במיוחד, (טוב, אולי בסטמר אוהבים אותו בקשר למדינה אבל מי שקשור באמת לבעל שם טוב ולכל רבותינו נשיאינו מבין שזו די שטות לדבר כך) אלא דבר שקרה בהשגחה פרטית, ברצונו של הרבי ובבחירתו הגמורה - ואנו כחסידים צריכים לדעת כיצד להתמודד ולנצל את המציאות הזו כראוי.
"אכן אתה א-ל מסתתר אלוהי ישראל מושיע", אומר ישעיה הנביא.
בחסידות מוסבר שכאשר מבינים שההסתר זה - "אכן אתה" - שם נמצא ה' יתברך - ממילא אין זה הסתר וד"ל.
ומעבר לכל הענינים יהודה: יש דרכים יותר נאות ונעימות להתבטא (אני אומר את זה גם בקשר ליציאה הקודמת שלך על חילול השם וגם כאן ד"ל ואכמ"ל) נסה אותן ;).
את הביטוייהודה הכריש
צודקמושיקו
הגיע הזמן להתחיל ללמוד......
וואו גדול..!רוחמה הקראסיבה
לא. איך בן-אדם שמת יכול להיות חי?AEB
מקורותמושיקו
על יעקב אבינו ומשה רבינו כתוב הביטוי "לא מת" ובגמרא מוסבר שזה כפשוטו.
תגיד מושיקו יש מישהו ששמע את הרבי עושה קידוש?יהודה הכריש
שמעמושיקו
ב.שאלת אם יש מציאות של בן אדם שחי על פי תורה (שלה אנו מחויבים להאמין)אפילו שנראה בעיני בשר שנפטר
וואו באמת?יהודה הכריש
ואתה מאמין להם...דובלה
יש גם אנשים שממציאים, כי זה נחמד לראות אח"כ תגובות של אנשים ששומעים את הסיפורים שלהם.
ויש אנשים שצריכים למרבה הצער לשמוע לעצתו של יהודה הכריש.
זה בכללות סוגי האנשים שהזכרת.
יש אנשים בודדים שאכן זכו לראות התגלות חד פעמית, אבל לא בצורה המצחיקה הזו של "רואים ושומעים ומתייעצים והכל", שזה אינו קיים. יש, הרבה צדיקים בהסטוריה הקרובה והרחוקה, שהתגלו באופן חד פעמי לאנשים, בשביל סיבות מאוד מסויימות. אבל הסיפורים מהסוג שלך לא קונים אותי. צר לי.
רבי יהודה הנשיא לא "כביכול" נפטר.דובלה
אז על הקושיא לכאורה איך הוא הוציא אותם ידי חובה, אם הוא אינו בין החיים, מוסבר העניין שצדיקים חיים גם לאחרי מיתתם, ובפרטיות יותר מה שכבר הזכרתי בעבר, שלצדיקים ניתן הרשות לחזור לעולם בגוף הזך שנשאר עם כל נפטר אחרי פטירתו.
העניין עם הגוף הזך מוזכר בחסידות בהקשר לזה (אינני זוכר כרגע את המקור), למרות ש"מאמין" טען בידענות שאין כזה מושג בכל ספרי החסידות.
בכל אופן, גם על משה רבינו ישבו שבעה ושלושים, והתאבלו כדת וכדין. והוא כידוע גם נקבר. כנ"ל גם יעקב שעד עצם היום הזה קבור במערת המכפלה, וגם רבי יהודה הנשיא נקבר וקיימו אחריו את כל מנהגי האבלות וההלולא.
אז אם אתה משווה מהם אלינו - אז בבקשה עד הסוף.
כנ"ל בארוכהאנונימי (פותח)
בנוגע לאלו שזוכים לראות את הרבי שליט"א מלך המשיח בעיני בשר, הרי לפני כשנה יצא לאור ספר "לפקוח את העיניים" המרכז עשרות סיפורים כאלו, כשבין אלו שזכו לגילוי ניתן למצוא רבנים ומשפיעים, וכן כאלו שאינם חב"דניקים כלל ואדרבה - התקרבו רק בעקבות הגילוי (וחלק אף זכו למופתים גלויים בעקבות ברכתו של הרבי אליהם בשעת הגילוי).
אני אספר לך סיפורהאריאלניקהנאמן
יש וישדובלה
אמנם, יש כנראה אנשים מסויימים שכן ראו. ואמרתי, זה קרה גם עם צדיקים נוספים, ורבים הסיפורים מהסוג הזה, ומדהימים ממש.
אבל כשמישהו מגיע ומספר לי שהוא בקביעות (!) מתייעץ עם הרבי ושומע אותו בהתוועדיות, ואח"כ גם מוכיח מזה שהרבי חי, אז צר לי.
אגב, לגבי ה"חוזר" של הרבי שהזכרת, הוא התייחס לכינויים "שליט"א", "יבלחט"א", לשביל וכו'. עצם המושג חי - הוא בעל משמעויות רבות, כנ"ל בארוכה. למרות שיש מי שמתעקש לקרוא לזה "פשט'לאך".
ואם כבר על פשט'לאך, אז גם אני אספר סיפור.דובלה
באחד מהקהילות באירופה, בעיירה שהיו בה גם חסידים וגם מתנגדים, היה פעם דיון/ויכוח בבית הכנסת, מי גדול יותר: הגאון הראגאצ'ובי, או הסטייפלר. מטבע הדברים החסידים טענו שהראגאצ'ובי, והמתנגדם צידדו בסטייפלר.
ישב בצד ילד קטן ונשפך מצחוק. אחד המבוגרים שאל אותו, מה מצחיק כל כך?? ענה הילד, שאתם המבוגרים כל כך מצחיקים. מתווכחים כאלו ויכוחים מטופשים.
- למה מטופשים? - פשוט, אתם מתווכחים מי יותר גדול. ברור שהסטייפלר!! הראגאצ'ובר כזה צנום וקטן, והסטייפלר גדול ובעל מידות. מה, אף פעם לא ראיתם אותם? איך אתם מתווכחים בלהט מי יותר גדול...
המבוגר חייך והסביר לו, לא הבנת: לא מתווכחים מי יותר גדול בגודל הגוף. מתווכחים מי יותר גאון, מי יותר צדיק, מי יותר למדן וכו'.
אז הילד התחיל לבכות. "אתם המבוגרים, תמיד יש לכם תירוצים. כל דבר פשט'לאך. כשתופסים אתכם על חם, שאתם מתווכחים וויכוח טיפשי, אתם מתחילים להגיד פשט'לאך שהתכוונתם לגדול בכל מיני משמעויות אחרות.
באזניי שמעתי שהתווכחתם מי יותר גדול. לא מי יותר גאון"!!
זה ראש של ילד. זה פשט'לאך.
אני מרגישה קצת כמו הילד הזה בסיפור.יונה
אבל עד כמה שידוע לי אדם שנפטר,נפטר...
(הייתי שמחה מאד לחשוב שלא,יש הרבה אנשים שאני מתגעגעת אליהם,והייתי מאד שמחה לראות אותם עוד פעם אחת...)
ודאי שאני מאמינה שצדיקים יכולים לחזור אלינו מעולם הנשמות,בשעת הצורך,אבל זה עדיין לא מפקיע את העובדה שהם נפטרו.
ואם הבנתי נכון,כאשר נשמה חוזרת להתגלות בעולם הזה יש לה צער גדול מאד (כמו שאמר שמואל הנביא "למה הרגזתני..")
אז אולי נתרכז באנשים שחיים מסביבנו,במובן השגרתי של המילה,ואת עניני הנשמות נשאיר לעולמות העליונים? מה דעתכם?
"הנני מתכוון למה שאני אומר"אנונימי (פותח)
"מבקש הנני את "שפיץ-חב"ד" שלא יעשו "שטויות" להוסיף בדברי פירושים ורמזים, שכוונתי היתה כך וכך - "דאס וואס איך מיין זאג איך" [= "מה שהנני מתכוון הנני אומר"], ואין צורך בעזר שלהם בזה, הלואי לא יפעלו היפך העזר..." (התוועדויות תשד"מ ח"ד עמ' 2453).
אני מקווה שאתה מבין את ההבדל העצום בין הסיפור שהבאת לבין הנושא שלנו. ואם לאו תודיע לי ואשמח להסביר זאת...
בין אלו שזכו לראות את הרבי שליט"א מלך המשיח בשנים האחרונות נמנים חסידים גדולים שראו את הרבי במשך שנים רבות (כגון הרב הלל פבזנר - אב בית דין של חב"ד באירופא, הרב זלמן לנדא - משפיע בישיבת חב"ד בבני ברק, וכן עוד מאנ"ש), ובודאי לא התבלבלו עם מישהו אחר.
על זה אמרתידובלה
אבל איש מהם לא טוען שהוא נוהג בקביעות לדבר עם הרבי ולהתייעץ איתו, ולשמוע אותו בהתוועדיות. את זה טוענים אנשים שהחליטו להפוך הכל לבדיחת קרש אחת גדולה. וחלקם הגדול, בכלל לא ראו את הרבי מעולם.
וכפי שכבר אמרתי, זה שאנשים זכו להתגלות, זה לא אומר כלום בנוגע לחיים גשמיים. גם הרב הלל פעווזנער לא טוען כך בעקבות מה שראה.
ופשט'לאך, כן, צריך להזהר לא להיות ילדותיים מידי. הרבי אמר שבע"ה הוא יתוועד כל שבת עד ביאת משיח. מכך הסיקו כמה בחורים בפשטות, שהרבי מתוועד גם היום כל שבת, והם עומדים ו"מקשיבים".
ומדוע כשהרבי אמר בכמה הזדמניות שאת ההתוועדות הזו נסיים בארץ הקודש, והרבי אפילו התפלפל האם נוכל לברך שם ברכת המזון, אף אחד לא חשב לקחת דברים כפשוטם, ולנסוע לארה"ק ולברך שם? כי היה ברור לכולם שהרבי מביע תיקווה וביטחון שכך יהיה. אבל לא זכינו. למרות ש"הרבי מתכוון למה שהוא אומר".
הרבי מתכוון מאוד למה שהוא אומר, אבל ממש לא מתכוון למה שכמה בחורים עושים את עצמם תמימים מידי ולא מבינים את הכוונה. הרבי לא נמנע מלהביע את בטחונו בגאולה במילים של קביעה, למרות ש"בלי פשט'לאך" היינו אמורים להבין מזה שאנחנו כבר כמה וכמה פעמים נכנסו לגאולה ויצאנו ממנה וחוזר חלילה...ח"ו. כי הרבי אכן התכוון למה שהוא אומר, הרבי התכוון (ועדיין מתכוון) שמשיח יבוא כבר, אבל בינתיים עדיין לא זכינו!!
עלינו לעשות הכל כדי שכן נזכה, במקום לשכנע את עצמינו שכבר זכינו, ורח"ל מ"זכות" שכזו.
לקוטי תפילות או לקוטי שיחות?אנונימי (פותח)
כעת, אני רוצה לשאול אותך שאלה. ידוע שבשנת תשל"ח הרבי לא ירד להתוועדות בשמחת תורה (לאחרי מה שהיה בשמע"צ) אך הורה להכין את הכסא שלו ואמר שיידעו כולם ש"מי שיושב על הכסא - אינו חסר!"
עכשיו תאר לעצמך שכמה בחורים היו מחליטים אז ש"הרבי אמר שהוא פה, אז הוא פה!" והיו עומדים ומקשיבים. אתה חושב שלרבי היה נחת מזה או שהיה אומר שהם סתם משוגעים קיצונים?...
תגיד שאתה לא יודע מה הרבי היה אומר. אז אני אספר לך סיפור אחר מאותה תקופה: בהקפות של שמחת תורה של אותה שנה (אחרי האירוע) שרו כולם: "דער רבי איז געזונט". כשהרבי שמע א"ז, הוא נהנה מאוד ואמר "דאס איז חסידים". והרי לכאורה זה היה שקר! הרבי - לעינינו הגשמיות - לא היה בריא! אלא שחסידים יודעים שאין כזה דבר רבי "חולה".
ואם מדובר שם ב"הרגש" של חסידים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בדברים מפורשים של הרבי.
הרבי מתכוון למה שהוא אומר. כשהרבי אומר בלשון של איחול, זה איחול. כשהרבי קובע עובדה, זאת עובדה! בסגנון הדברים רואים את ההבדל הפשוט בין איחול לעובדה. אך הרבי אף פעם לא אמר משהו ואח"כ הסביר שהתכוון שזה ברוחניות. מה שהרבי אומר בתור עובדה, זאת עובדה גשמית! בלי פשט'לאך!
כשהרבי אמר במלחמת המפרץ שצריך להישאר בארץ הקודש, היו יכולים לפרש שהכוונה היא "מאך דא ארץ ישראל", שהרי זה ענין שקשור להלכה של פיקוח נפש, אז בוודאי שהרבי לא התכוון כפשוטו... אבל חסידים לא מפרשים את דברי הרבי שהכוונה ברוחניות, אלא ממלאים את דבריו הק' כפשוטו.
כן בענינינו, כשהרבי אומר שנשיא הדור מוכרח להיות חי כנשמה בגוף, אין הכוונה חיים רוחניים, אלא כפשוטו ממש.
אההםדובלה
לדעתי, אם היו כמה בחורים עושים את מה שאמרת, לא היה לרבי נחת מזה. כי הרבי היה בחדר. "אינו חסר" אינו אומר שהוא יושב בפשטות על הכיסא, ואף אחד לא הבין כך אז, וגם אף אחד לא רקד סביב הכיסא ועמד והקשיב.
דער רבי איז געזונט? למה אתה צריך ללכת עד לחסידים, הרי כפי שכבר הזכרתי, הרבי בעצמו קבע עובדה שאת ההתוועדות נסיים באה"ק!!! והרבי קבע כל שנה מחדש שהיא תהיה שנת הגאולה!!
אז חסידים פשוט נקטו בדרכו של הרבי, וכדי לפעול ישועה בעולם פעלו בדרך של "קביעה" כביכול, כמו איחול אבל באופן של ביטחון מוחלט. אף אחד מהשרים לא היה סבור שהרבי אכן בריא ולא קרה שום דבר. שמה שראו באמצע הקפות היה דמיון. אף אחד לא חשב כך.
כשהרבי אמר להשאר בארץ הקודש, זו הייתה הוראה!! לא איחול ולא קביעת עובדה. זו הייתה הוראה. הרבי קבע בנוגע לעתיד, שלא יקרה כלום. הרבי לא אמר שהמציאות כעת היא שונה ממה שהעיניים רואות.
לפועל, אין כזו דרך ביהדות להתעלם ממראה עיניים. לקבוע שהעולם דמיון (היפך המפורש בחסידות). להתעלם ממה שההלכה קובעת במקרה כזה. זו לא דרך היהדות ולא היתה כזו מעולם.
אנו מאמינים שהרבי עדיין מנהיג אותנו, ומקווים שנזכה לראותו במהרה. אבל מכאן ועד ל.... הדרך ארוכה ורחוקה.
תשאל את מי שהיה שם ושר את זה...אנונימי (פותח)
גם בענינינו יש לנו הוראה ברורה (התוועדויות תשמ"ז ח"ב עמ' 209):
"לכאורה יכול לבוא מישהו ולטעון: דיבורים אלו הם "ווילדע רייד" (= "דיבורים פראיים"), אשר, בכל הזמנים והדורות שלפנינו לא נאמרו, ומה מדברים לפתע דיבורים כאלו, כיצד יגיב העולם לשמע דיבורים כאלו?! ובכן, לכל לראש צריכים לדעת שאין מה להתפעל מהעולם, מה יאמרו וכו':
מכיון שכן הוא האמת ע"פ תורת אמת, יש להכריז על כך באופן גלוי.
ויתירה מזה – המצב כיום הוא שגם העולם מוכן לקבל זאת, צריכים רק לבוא ולומר באופן גלוי.
ועד"ז כאשר נשמעת טענה בעולם ש"ספדו ספדנייא וחנטו חנטייא" – אזי צריכים לומר בפירוש את המציאות האמיתית ע"פ תורה, ואין מה לחשוש כיצד תהי' התגובה כו', מכיון שהעולם מוכן לקבל את הדברים.
...וכאמור, העולם נמצא במצב כזה שהוא מוכן לקבל דברים אלו: צריכים רק לאומרם, בדברים היוצאים מן הלב, שאז, פועלים הדברים פעולתם, ובאופן שהפעולה היא בדרכי נועם ודרכי שלום, מבלי שיהי' צורך לבטל איזו התנגדות (ועאכו"כ שאין צורך במלחמה) – כפי שראו במוחש כל אלו שעסקו בזה". עכלה"ק.
"אין כזו דרך ביהדות להתעלם ממראה עיניים"?!?! תמהני. הבאתי לעיל מספר דוגמאות שע"פ הלכה מחוייבים להתעלם ממראה העיניים.
מי ציוה לא להתעלם ממראה העיניים? התורה! וכאשר אותה תורה באה ואומרת: "כעת המציאות היא כזאת, אף אם נראה אחרת", ברור שבמקרה הזה יש להתעלם ממראה העיניים!
וכפי דברי כ"ק אדמו"ר (מוהרש"ב) נ"ע בסה"מ תרמ"ט (ע' עדר):
"ולתרץ קושית הבעל העקרים איך נדע במה להאמין ובמה שלא להאמין (אשר מזה הוכרח לחלק בב' מיני הנמנעות כו'). אף אנו נאמר מה שצוותה לנו התורה להאמין, אנו נאמין אף שלא יצוייר בשכל, מ"מ נאמין בזה באמונה שלימה, שהתורה אמת כאשר הוכיח בפרקים הקודמים. וכל מה שצוותה התורה ומה שבא בה נאמין ולא נסתפק באמיתתם. וכמו מציאות ה' כו' וכדומה העקרים והשרשים שבאו בתורה (עמ' לעיל פי"א, ולהרמב"ם הוא מן המצות כו' ואין כאן מקומם לבאר זה כו') וכמו"כ הענינים שאמרו ז"ל במדרש הכתובים (ע"ל פכ"ג) נאמין, וכל מה שנגד התורה, או מכחיש לאחד מהעקרים או מהשרשים, אותו נרחיק ולא נאמין בהם כלל, וכל מה שבא בתורה וצוותה עלי' נאמין בהם אף שלא יצויירו בשכל, מ"מ לא נסתפק כלל באמיתתם. ובזה סרה קושיית בעל העקרים כו' וד"ל".
ולהעיר גם מבבא בתרא עה, א:
"כי הא דיתיב רבי יוחנן וקא דריש עתיד הקב"ה להביא אבנים טובות ומרגליות שהם שלשים על שלשים וחוקק בהן עשר על עשרים ומעמידן בשערי ירושלים, לגלג עליו אותו תלמיד השתא כביעתא דציצלא לא משכחינן, כולי האי משכחינן?! לימים הפליגה ספינתו בים, חזא מלאכי השרת דיתבי וקא מינסרי אבנים טובות ומרגליות שהם ל' על ל' וחקוק בהם עשר ברום עשרים. אמר להו הני למאן? אמרו ליה שעתיד הקב"ה להעמידן בשערי ירושלים. אתא לקמי' דרבי יוחנן אמר ליה דרוש רבי לך נאה לדרוש כאשר אמרת כן ראיתי, אמר לו ריקא אלמלא
ראית לא האמנת, מלגלג על דברי חכמים אתה, נתן עיניו בו ונעשה גל של עצמות"...אחי ;מאמין רבי כן יכול ליות חולהמכאל 2 3
רבי יכול ליות חולה הוא לא ה' הוא אדם (אפילו מלך) אבל לא ה' ורק ה' לא חולה
ברור שרבי יכול ליות כולה אני ראיתי בסרט שיבקשו ברכה לרפואת הרבי מגור הקודם וגם רבי נחמן היה חולה
וכן גם מורני ורבנו מלך המשיח היה חולה
הוספה לאחר זמןאנונימי (פותח)
ולפתע, פונה הרבי הריי"צ אל החסידים, ואומר (בתרגום) "צריכים להתראות, רוצים להתראות, ואנו נתראה". החסידים שהיו באותו מעמד לא יכלו לכלוא את רגשותיהם ופצחו בריקוד חסידי. הבטחה ברורה שכזו מהרבי, שעוד נזכה להתראות עמו...
לאחר זמן, כשראו את קושי היציאה, היו חסידים שאמרו אולי הרבי לא התכוון ברצינות, אולי הכוונה הייתה לעניין רוחני, לעומתם, טענו אחרים, שהאמינו בביטחון גדול שאכן כך, ובודאי ובודאי שנתראה כפשוטו.
לבסוף החסידים שהאמינו באמת שיצליחו להתראות עם הרבי, אכן התראו...
התקשרות אמיתית זה דבר שתלוי בנפש האדם שחי עם זה במסירות נפש, אני חד עם הרבי, כל מציאותי רבי, ובעצם דבר שלא נתפס בדיוק בשכל,
ומה איתנו? האם ההתקשרות שלנו לדברי הרבי היא במסירות נפש ובאמונה מוחלטת? או אולי כאותם חסידים שפירשו את הדברים במובן הרוחני...
כשקראנו השבוע ב"היום יום", כ"ד סיון, "השואל במה ההתקשרות שלי אליו, מאחר ואין אני מכירו פנים... ההתקשרות האמיתית היא ע"י לימוד התורה, כשהוא לומד המאמרי חסידות שלי, קורא את השיחות... הנה בזה היא ההתקשרות...".
האם יש אפשרות לחשוב שהרבי לא מכיר אותנו ח"ו?, הרי ברור לכאו"א שהרבי מכירו וחושב עליו היטב!, אלא מה, הכוונה היא שאנחנו נתחיל להכיר את הרבי, ובפנימיות נתקשר אליו, ללא פשט'לאך, הנה בזה היא
ההתקשרות, ע"י הלימוד. כשלומדים את המאמרים של הרבי, לומדים את שיחותיו הקדושות, עניני משיח וגאולה, זה יתן לנו את הביטחון הפנימי לחיות רבי כאותם החסידים ש"נתראה עם הרבי בגשמיות".
עכשיו כ"ח סיון יום בו מתן תורה לחצי כדור התחתון כל אחד צריך להוסיף ולתת יותר לרבי, להתקשר ולהאמין מתוך שמחה וביטחון שתיכף ומיד פוקחים את העיניים והרבי מלך המשיח שליט"א מוציא אותנו מהגלות, וגואלנו גאולת עולמים.
(הנ"ל מתוך עלון שי"ל ע"י תלמידי ישיבת חב"ד בצפת ובהשגח"פ ראיתי א"ז עכשיו והחלטתי להעתיק א"ז לפה, לתועלת כולם.
מרגש מאודדובלה
אבל מהסיפור שהבאת אנו למדים כמה שהבטחה של הרבי בעינה עומדת גם כשלא נראה באופק או בדרך הטבע שהיא יכולה להתקיים. אמונת חכמים. וגם אנחנו, מאמינים בדברי הרבי שהגאולה בא תבוא, ונראה אותו שוב, ונזכה שוב לשמוע דברי אלוקים חיים.
אבל שוב, אין זה קשור לעניננו, לקבוע על מציאות קיימת בהווה, שהיא אינה מציאות.
ולא זכור לי שהבאת דוגמא כל שהיא עם משמעות הלכתית להתעלמות ממראה עיניים. וחזרתי שוב וקראתי את הדוגמאות שהבאת לפני כן, ולא מצאתי מעולם שיהודי נדרש לנהוג ע"פ הלכה היפך ממראה עיניו, ובוודאי לא כזה נגד את ההלכה במקרה שכזה. אולי תצטט מקרה ספציפי וברור, שע"פ מראה עיניים יהודי היה צריך לנהוג כך וכך ע"פ שו"ע, ונדרש ממנו בפועל להתנהג אחרת בהתעלם מהמציאות.
מתוך שיחה של הרבי( קורח)( אתר אנפו)מכאל 2 3
ושיתקיים תיכף ומיד כמדובר
מנחם בפשטות שזהוא "שמו של משיח"
מראה באצבעו ואומר זה הנה משיח צדקנו בן דוד בא
ונכנס לבית המדרש ובנוסף לך לבית הכנסת
ותיכף ומיד עם ענני שמיא
הרי בנערינו ובזקננו בבננו ובבנותנו עם נשיא דורנו
שזהוא גם משיח צדקנו משיח בן דוד בראשנו
אז השאלה? ברור שהרבי משיח
אהבתי את הסיפור על הילדבלה
אבל לא יותר חשוב לקיים את הרצון של הרבי הדברים שלמענם הוא נלחם והשקיע את תמצית חייו ומה עם קיום ההוראות שלו? בתור חב"דניק עם הרבה ידע {אני מקווה שבעוד תחומים ביהדות} עדיף לנצל את הזמן לדברים מועילים יותר מוויכוחים עקרים קשה לי להבין למה בכלל צריך להשקיע בוויכוח הזה כל כך הרבה זמן
אם תצליח לשכנע מישהו בדעות שלך זה יגשים את הייעוד שלך בתור חב"דניק?
חבל שאתה חושב כךדובלה
אני לא היהודי שאל אם הרבי משיח אז ;נתתי לו הסברמכאל 2 3אחרונה
הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמותhamedinai
הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמות – נהפוך הוא. כאשר מפנימים שלכולנו, לכל בני האדם ולכל היצורים, יש בורא אחד, מבינים את עומק הפסוק: "הַיֹּצֵר יַחַד לִבָּם, הַמֵּבִין אֶל כׇּל מַעֲשֵׂיהֶם". כל המריבות והמתחים סובבים בסך הכל סביב אישיות כזו או אחרת, וזהו עניין משני לחלוטין שאינו העיקר.
אף אדם לא יוכל לשכנע, ובטח שלא להכריח, אדם אחר לקבל את אמונתו. לכן, הדרך הנכונה עבור כולנו היא להתלכד סביב המאחד, ולא סביב המפריד.
כיהודי חסיד חב"ד, אני רואה זאת היטב בתוך הבית פנימה. למרות שרבים מאמינים שהרבי מליובאוויטש זצ"ל הוא המשיח, הרבי עצמו הבהיר כמה וכמה פעמים שזהות המשיח אינה העיקר, אלא הפעולה למען הטוב והאחדות. גם בעת חילוקי דעות פוליטיים סוערים בין מפלגות, הרבי תמיד ייעץ להתחיל בנקודות שכולם מסכימים עליהן – ומתוך כך, שאר הבעיות כבר ייפתרו מאליהן עם הזמן.
ברוח זו, אם נביט על המזרח התיכון, נראה שיש כאן שטחים עצומים ומקום לכולם. כל שנדרש הוא להסיר את השנאה, ולחפש מה ניתן לעשות יחד, מתוך כבוד לתורה ולאמונה של כל אחד ומבלי שום כפייה.
בסופו של דבר, כל האמונות המונותאיסטיות שותפות ליסודות גדולים: אמונה בבורא אחד, איסור גזל ואשת איש, ושאיפה לעשיית טוב וחסד. גם בנושאים מורכבים כמו להט"ב – גם מי שמאמין שזה אינו דבר נכון, מבין שזריקת בני אדם מגגות, חס וחלילה, היא לא הדרך לשכנע איש.
אגב, גם השמאלנות היא סוג של דת רעיונית. גם הם מאמינים בצורך לעשות טוב וחסד עם בני האדם ולשפוט בצדק. על בסיס הערכים האלו, אפשר למצוא מרחב לשיתוף פעולה גם איתם.
כשנשכיל להתמקד במאחד, נצעד יחד אל עבר הגשמת הייעוד: "בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה ה' אֶחָד וּשְׁמוֹ אֶחָד".
אני מאמין שאפילו האיראנים, אם יקראו את הדברים האלו – בין אם בעזרת גוגל טרנסלייט ובין אם דרך תרגום AI – יזהו כאן "דברי שלום ואמת". הבנה כזו יכולה לחסוך להם, ולעולם כולו, את הצורך במלחמות דת מיותרות.
חסידי חב"ד הניחו תפילין לשמעון פרס כמה וכמה פעמיםshaulreznik
עזר למישהו? האיש השתנה?
היום רואים שבקרב השמאל מתחיל קמפיין שנאה נגד שומרי מצוות בדגש על תנועת חב"ד. קרי, אנחנו רחוקים מחזיון השלום עלי אדמות.
אתה בטח מתלוצץ, נכון?מי האיש? הח"ח!אחרונה
נעזוב רגע את כל הפולמוס - הפרובוקטיבי והאקטיבי - שהביא את החסידות, בהתבססותה מחדש באמריקה, להגדיר עצמה בהכרזה שואפת מדון כ"chabad liubavitch", כאילו שהיה זה הכרח שכל באי עולם יתוודעו לניצחון הפאתטי וחסר החשיבות של ליובאוויטש על שאר שלושת הפרשנויות, ליאוזנא והאחרות. שכל שלט חב"די אמריקאי מכריח עצמו לצעוק את העניין בקול תרועה, ולנסות לייצר חשיבות תודעתית לסיפור הקטן והזנוח והמשמים עד צער הזה, כאילו מה שחשוב ביקום זה איזה ניצחון אידיאולוגי של משפחת רבנים קטנה על כמה חצרות מדולדלות של רחוקי משפחה מהעבר.
אבל בחייך: ניגון הדידן נצח, שהוא בפנתיאון ולא יזוח משם, אינו בנוגע לניצחון על רוסיה עם הספרייה, או על ברית המועצות עם הגליות השליחים לרפובליקות מרכז אסיה הנידחות (כמו בשיר מ"אוצרות יהודיים" על התמים יעקב בטג'יקיסטן). לא ולא; זה הניצחון המשפטי הערכאתי של החצר השניאורסאהנית על פלג גור אריה. תעשה טובה, שחב"ד תירגע ותשאל את עצמה, במלאת יותר ממאה ועשרים ל"מוישה רביינו", לאן מועדות הפנים ואיפה העתיד נמצא, לפני שידברו על אחדות ומאחד.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
לא זה ולא זהתות"ח!
הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אממתמימלה..?
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
נכון, את צודקתתות"ח!
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
תודהתמימלה..?
בשמחהתות"ח!
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
איפשהו באמצעפונקציה
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
ממ מענייןתמימלה..?אחרונה
תודה
מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai
תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
מבקשת עזרה במזוןiskabelka1
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.