נק' לדיון רציני -'היחס לקונסערבטיבים'האריאלניקהנאמן

היום היה לי ויכוח עם רב בישיבה שלי, ככה רב חכם כזה שעושה תואר שני בתלמוד(מה, הם לא יכולים להגיד 'גמרא'?) והתווכחנו על היחס שצריך להיות ליהודים הקונסערביטיבים, מי שלא יודע, יש שלושה סוגים יש את האורטדוכסים(מתחלקים להרבה תתי קבוצות חרד"ל, חרדים,ד"ל, מיזרוחניקים ומודערנים) הרפורמים(מתחתנים עם גויות אוכלים חזיר הנשים שלהם מניחות תפילין- יענו גויים, ויהודים כופרים) ויש את הקונסערבטיבים, עכשיו אצל הקונסערבאטיבים, יש שתי קבוצות יש קבוצה שהיא די קרובה לאורטודוכסים(כגון קהילת שירה חדשה בירושלים-הנשים קוראות בתורה, ובמגילת אסתר אפילו בפני גברים, הם לקחו כל 'פרצה' מקילה בהלכה ונעמדו עליה) ויש קונסערבטיבים שיותר קרובים לרפומים(אותו דבר כמותם רק לא אוכלים חזיר ולא מתחתנים עם גויות) השווה שבשתי הקב' זה שהם פשוט שמים פס על התורה ואומרים שמותר להם לפרש את חז"ל איך שהם\שהן רואות\רואים, וזה יוצר הרבה פסיקות שטוטיות שלהם, לדוג' לאחד הרבנים שלהם יש שו"ת 'אמיתי' שבו הוא מסביר, למה מותר לסוע לבית הכנסת בשבת אך יש אצלם גם (לפי מה שהרב בישיבה אמר לי) גם דברים נכונים

עכשיו השאלה היא האם צריך לפסול אותם לגמרי לקרוא להם כופרים ולהוציא אותם מכלל ישראל שכן הם עוברים על התורה בריש גלי, או שמא בגלל שיש להם שלא כמו הרעפורמים, כבוד מסוים להלכה, יש לנסות להשפיע עליהם מבפנים ולהחזיר אותם בתשובה כגון שתנועת נוער כגון בנ"ע תעשה הלם פעילויות החזרה בתשובה(דבר שבינתיים הצופים הדתיים עושים להם), מה צריכה להיות ההתיחסות אליהם?

יש לי דעה בעניין, אך שאלות כאלו יש לשאול רביונתן דוד
אני מניח שזה 'סתם' בשביל הדיון. אם באמת אתה שואל למעשה - שאל את הרב אליהו למשל. רק רב יכול להכריע בשאלות מעין אלו.
תענה מה אתה חושבהאריאלניקהנאמן
עניות דעתיneriag
השפעה מבפנים - גם אם הייתי באופן עקרוני בעדה, איך אפשר להשפיע מבפנים על קונסרבטיבים, להתפלל איתם בבית הכנסת למנגינת העוגב?

יחס אליהם והחזרתם בתשובה - לצערנו כיום חלק גדול מהקונסרבטיבים אינו יהודי(!), שמעתי (אמנם מכלי אלפתלפים מתאמאות) על גיורים שכללו 1500$ וטבילה במקווה וגם אם אלו לא נכונים ודאי הגיורים אינם לפי הכללים ההלכתיים (המגויר הרי לא מתגייר ע"מ לקיים מצוות וזה לפי חלק מהדעות מבטל את הגיור). נכנסים לעוד בעיה גם, מכיוון שהם סוברים שהגיור שלהם כשר הם לא טורחים ליצור מגילות יוחסין, מה שמקשה על המשימה עוד יותר... הרי ע"פ ההלכה אסור ללמד גוי תורה וכן גוי ששמר שבת חייב מיתה!

לכן, בגלל הספק אני חושב שאין מקום לנסות להחזיר בתשובה את אחינו (האומנם?) הקונסרבטיבים.

בקשר ליחיד - אם ודאי (ובד"כ אם הוא מכר שלך אז אתה בטח יודע) שהוא אכן יהודי ודאי שצריך לנסות להחזיר אותו בתשובה!
רובם עדיין אינם גוייםהאריאלניקהנאמן
אבל אני מדבר אפילו ללא הנושא של הגיור כמו שהיו הקונסערבטיבים הראשונים, הם פשוט מצאו את הדעה הכי מקילה בהלכה ונעמדו עליה, אתה יודע לדוג' שיש הלכה בשו"G (שלנו) שנשים עולות לתורה(!) וישר כל הפוסקים קופצים ואומרים לא לא!, כי באמת ע"פ האמת התורנית ומםני הצניעות לנשים אסור לעלות לתורה אך השו"ע התיר
ברור שלהם מעוותת,neriag
אני כנראה לא הבנתי טוב את השאלה.
דעתי האישית: אין הבדל בינם לרפורמיםיונתן דוד
ולכן גם היחס צריך להיות בהתאם. זה שיש הבדלים זניחים, אלו נוסעים ברכב ביום כיפור ואלו בשבת ר"ל, אצל אלו רובם מתחתנים עם גויות ואצל אלו חלק, או לא יודע מה, לא נראה לי כ"כ משמעותי. עקרונית, אלו ואלו לא שומרים כלל תומ"צ, אך בניגוד לחילוניים, הם מחזיקים מעצמם ככאלו שכן מחוברים לתורה - וזה הדבר הכי חמור פה. הסילוף של התורה הוא הכי מסוכן. לי אישית נראה שאין טעם 'לקרב' משום שזה בסופו של דבר כמתן לגיטימציה מסויימת לחלק איסורים, ועל כן עדיף להתרחק מהם ומהמונם, וה' יעזור.
תבין מה אתה אומרהאריאלניקהנאמן
שהחילונים שלא שומרים בכלל תומ"צ אותם אתה מוכן לקבל, אבל את אלו ששומרים תורה לפי דעתם הזוועתית והמעוותת אתה לא מוכן לקבל, ומי אמר שכיום הם עושים להכעיס? אולי הם תינוקות שנשבו?
לא מתאים לך הסגנון האידישאי. לא נראה טבעי.ואלאד
סתם הערת ביניים.

לגבי העניין עצמו, אני לא מבין על מה היה הויכוח. אין הבדל בין מי שכופר בתורה כולה לבין מי שכופר באות אחת מדברי חז"ל. מבחינת ההלכה למעשה אולי יש לעדיף את הרפורמים הגמורים שמתחתנים עם גויות על פני הלצים שעל הגבול בין המודרנים לקונסרבטיבים, שהאחרונים הם כמו חיה טמאה רגילה שרואים את טומאתה מרחוק ויודעים לא להתקרב, ואילו הראשונים הם כחזיר, פושטים טלפיהם ואומרים כשר אני. ולא רק זה, אלא שלכופרים הגמורים יהיה קל יותר לחזור בתשובה ואילו הראשונים מחזיקים עצמם בצדקות ("אנחנו היהדות האמיתית") והסיכוי שיחזרו ליהדות הוא נמוך.

והאגרות משה פסק שאין לעשות בית כנסת באותו בניין עם טמפל קונסרבטיבי משום מראית עין ודו"ק היטב.
אבל אם נוציא אותם מכלל היהדותהאריאלניקהנאמן
אולי ח"ו נכבה ניצוץ?
ברור,neriag
גם לא לייד אצטדיון... אזמה? למה (ואני מדבר בתור פרקליט השטן) שיהיה הבדל בניהם לבין החילונים (ואם מישהו מתנגד להחזרה בתשובה נוסח מעייני הישועה אז אין לי מה להגיד לו, אנחנו לא חיים באותם אקסיומות)
לא קדחנו??.....מתנחל גאה.
לדעתי כל יהודי הוא חלק מכלל ישראל! כל יהודי שלא הותמי!אחרונה
לך בדרך ההלכה כראוי צריך לרחם עליו שהוא איננו בדרך הנכונה ולעזור לו להישתפר (בלי קשר לסוג היהודי-הוא מאמא יהודיה הוא יהודי!)
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך