היום היה לי ויכוח עם רב בישיבה שלי, ככה רב חכם כזה שעושה תואר שני בתלמוד(מה, הם לא יכולים להגיד 'גמרא'?) והתווכחנו על היחס שצריך להיות ליהודים הקונסערביטיבים, מי שלא יודע, יש שלושה סוגים יש את האורטדוכסים(מתחלקים להרבה תתי קבוצות חרד"ל, חרדים,ד"ל, מיזרוחניקים ומודערנים) הרפורמים(מתחתנים עם גויות אוכלים חזיר הנשים שלהם מניחות תפילין- יענו גויים, ויהודים כופרים) ויש את הקונסערבטיבים, עכשיו אצל הקונסערבאטיבים, יש שתי קבוצות יש קבוצה שהיא די קרובה לאורטודוכסים(כגון קהילת שירה חדשה בירושלים-הנשים קוראות בתורה, ובמגילת אסתר אפילו בפני גברים, הם לקחו כל 'פרצה' מקילה בהלכה ונעמדו עליה) ויש קונסערבטיבים שיותר קרובים לרפומים(אותו דבר כמותם רק לא אוכלים חזיר ולא מתחתנים עם גויות) השווה שבשתי הקב' זה שהם פשוט שמים פס על התורה ואומרים שמותר להם לפרש את חז"ל איך שהם\שהן רואות\רואים, וזה יוצר הרבה פסיקות שטוטיות שלהם, לדוג' לאחד הרבנים שלהם יש שו"ת 'אמיתי' שבו הוא מסביר, למה מותר לסוע לבית הכנסת בשבת אך יש אצלם גם (לפי מה שהרב בישיבה אמר לי) גם דברים נכונים
עכשיו השאלה היא האם צריך לפסול אותם לגמרי לקרוא להם כופרים ולהוציא אותם מכלל ישראל שכן הם עוברים על התורה בריש גלי, או שמא בגלל שיש להם שלא כמו הרעפורמים, כבוד מסוים להלכה, יש לנסות להשפיע עליהם מבפנים ולהחזיר אותם בתשובה כגון שתנועת נוער כגון בנ"ע תעשה הלם פעילויות החזרה בתשובה(דבר שבינתיים הצופים הדתיים עושים להם), מה צריכה להיות ההתיחסות אליהם?