אז קבלו..חמסית
דיון, שאם תשתפו פעולה יהיה רציני..

אני מעלה לפה את השאלה בעיקבות איזה שהיא הערה קטנה בשירשור ארוך <שם, שם, למי המשפט האחרון לא הזכיר שיר?> של איזה שהוא מתנחלון..
ההערה הלכה משהו כמו: "אם הייית שונא מישו הייתה הולך לפרוק ת'עצבים שלי על איזה שהוא אחמד אחד" בעיקבות זה התפתח סוג של דו שיח על נקמות וכו'.
אז אחרי ההקדמה המעט מייגעת, קבלו את השירשור הרישמי בנושא.
והשאלה היא כזאת:

האם יש עניין להרוג ערבים סתמיים ברחוב? ואם יש לי עניין של גאולת דם של קרוב משפחה שלי? והאם אין כאן עיניין של גאולת דם בכללי, עלך כל הדם שהעם הזה שפך לנו בפיגועים וכו'? ואם ערבי אומר לי "שבת שלום" ברחוב, איך עלי לינהוג, להחזיר לו שלום? ואם אני רואה ערבי בסכנה, האם עלי לעזור לו?

או בכלליות:

איך צריך ליהיות היחס שלנו לאויבנו? עפ"י ההלכה, התורה, פוליטית, ריגשית וכו'.

אז יאללה חברים.

בניס<י>ון לבגר את הראש הצעירררררררררררר כאן...
שאלה לא ק'שורה:פילוסופית!!!
מה זה ה"ניסון" הזה שאת כל הזמן מדברת עליו???
את שמה לב שאת מנצל"שת אותי??חמסית
ולענייננו- ניסון זה ה-פורום.

|נאנח|חמסית
נצל"ש= ניצול שירשור.
כן... במקרה...פילוסופית!!!
ועדיין לא הבנתי...
זה מוסיף לדיון?חמסית
|בארשת חשיבות|

סתם, כפרה, אבל תענו בירצינות. אני מנסה להכניס את האנשים כאן לפרופורציות.
חחחחחחח זה טוב!!!איתי'ה
קישור למה שנאמר בדיון עד כה:אמא אדמה
/Forum/Forum.aspx/t20372#275324
כל מה שכתוב מהתאריך ה' באי'יר (בצהרי'ים... )
סליחה טעות:אמא אדמה
משהו אחר הי'ה בה' באי'יר... התכוונתי לכתוב ה' בסיוון... ;)
א. אין עניין להרוג ערבים "סתמיים" ברחובאיתן6
שאז אנחנו הופכים להיות כמותם, רשעים ואכזרים (אלא אם ידוע בבירור שאותו ערבוש הוא עוין)

ב. אם הבנתי נכון, ע"י כך שתהרגי ערבי סתם ככה ברחוב, תקיימי את גאולת הדם?? שטויות!

אבל אין בעיה שתרימי את אותו אחד שתכנן את הפיגוע באוויר (כמו שעושה צה"ל כיום)

ג.אני לא רואה בעיה בלהחזיר "שבת שלום" לערבי

וואו זה שאלה מורכבת.החיפושית
קצת קשה לענות. זה מסובך.

במיוחד בזמננו. לי אישית קשה להגיד לערבי "שלום" באמצע הרחוב. לא שיש לנו בעיר כ"כ ערבים. אבל אני לא מרגישה קטע להגיד לו ובכלל לדבר איתו. מה משעמם לי בחיים? יש מספיק אנשים נחמדים שאפשר לדבר איתם ברחוב.
אבל זה לא שאני אלך עכשו ברחוב ויתחיל לקלל אותם. אני פשוט מעדיפה להתעלם מהם. וזהו!
אני חושבת שהיום זה מאוד קשה להבדיל בין הערבים. מי יודע מה כל אחד עושה בביתו. אז ככה שאני מעדיפה שיטפלו (העדפתי מילה יותר נחמדה) בהם.

אשמח לתגובות- אם יש...
למה לא?'פחות אחד יותר נחמד'- סתם.....ועכשיו רציני:גוש קטיף לנצח!
אם אני אדע שזה ערבי שבמעמד של גור-תושב,לא נראה לי שמותר לי לפי ההלכה לגרש אותו,או להרוג אותו (במצב של מלחמה,אין מה לעשות,אי אפשר לדעת....אז הורגים כל מי שלא מעמ"י) (אשמח לתיקונים אם אני טועה) אבל ערבי רגיל,(שברור שמדובר ברובם) שעליו נאמר "על חרבך תחי'ה"-ברור שאפשר להרוג אותו!!!!!!(לא שאני יעשה את זה,כי אני בת...)גאולת דם?!אני ערבית?!זה מושג שלהם!!!!!!!!!!!!פשוט מזעזע איך אנחנו משתמשים במושגי גויים,ק"ו של ערבים!!!!!!!!זאת לא גאולת דם,בכלל לא!!!!!!זאת פשוט התגובה הטבעית ביותר של מי שרואה לפני אויב!!!!!!!ועוד איזה אויב-מסוכן ממש!!!!!!השתגעת?לדבר עם רוצח או מועמד כזה?!ממש לא!!!!!!ועוד להגיד לו את שם ד'?!
"הבא להורגך השכם להורגו"..<זה מהמושגים שלנו...>חב"דניקית
אממ אני חושבת שסתם ערבי לא צריך להרוג..אבל..את אלה..שחיים בשביל להרוג אותנו...אז חייבם להרוג...
<חמסית..עם תצליחי להעלות את הרמה פה..אני יתן 1000 דולר......<!>
את צודקת אבל...החיפושית
מה עכשו? תילכי תבדקי אחד אחד- אם הוא הורג, או לא?
ומי יודע מה בסוף. כל ערבי עושה בבית שלו.
ברור שאין ערבי טוב.....אבל..חב"דניקית
גאולת דם זה מושג יהודי למהדריןיונתן דוד
פשוט מזעזע איך השתרשה אצלנו החשיבה הגויית, שהמנסה להפוך מושגים יהודיים למושגים 'גויים'. בתורה נכתב לא מעט על 'גואל הדם' היכול להרוג את הרוצח בשוגג עד שלא יכנס לעיר מקלט (כמובן באופן כללי, בלי שום שייכות למעשה כיום ח"ו).
את יודעת מה זה מעמד של גר תושב?ישי ויזנר
א. 7 מצוות בני נח.
ב. שלא להרוג אותנו.
ג. לשרת אותנו ולהעלות לנו מס.

את רואה ערבי אחד מקיים את כל זה?
אה,באמת?!לא ידעתי (מסמיקה) אז צריך להרוג את כולםגוש קטיף לנצח!
לא צריך להרוג את כולם- צריל לגרש אותם מהארץ,ישי ויזנר
או שהם יקבלו על עצמם את הכל.

אבל זו מצווה כללית, זו לא מצווה על היחיד (מה גם שאם את עושה את זה כיחיד את פוגעת בריבונות של המדינה).

לכן אם אי-פעם תהיי ראש ממשלה- בהצלחה. אני אשמח.
ע"פ הידוע לי אין כזה דבר 'מצוה כללית ומצוה פרטית'יונתן דוד
ישוב א"י למשל הוא גם על היחיד. בשל הטענה שזו מצוה על הרבים, היה איזה רב שרצה להתיר לפנות ישובים, כי החייל הוא יחיד, ולכן הממשלה 'עושה את העבירה' כביכול ולא החייל הפרטי. לא נראה לי שיש לזה איזה בסיס כלשהוא. לגבי הפגיעה בריבונות המדינה - אם המדינה למשל מפקירה את תושבי שדרות, אין סיבה שאנו לא ניקח את גורלנו בידינו ונעשה זאת (אני לא מדבר 'הלכה למעשה' אלא ברעיון) - כמובן בתנאי ש א. יש לנו באמת איך לעשות את זה. ב. שהתועלת תהיה מרובה על הנזק שאולי עלול להגרם, אם עלול. הההתיישבות בהרבה מקומות לא היתה יוזמה של המדינה - אלא שהיא נגררה לכך מחוסר ברירה. כך למשל בעלייה האחרונה לחומש - המדינה לא רצתה בזה, אך מחוסר ברירה נאלצה לפחות 'לאבטח' את הצועדים. לא נראה לי שצריך לחכות למדינה. בעניין הספציפי הזה - אפשר לקנות קרקעות מערבים, כמו למשל ב'בית השלום' בחברון, ולדבר על הצורך בגירוש האויב. איש לא מעלה על דעתו שבאמת יש לנו כיום את האפשרות לגרש את האויב הערבי בעצמנו - אך יש לעשות מה שאפשר.
אז כנראה שלא הכל ידוע לך.ישי ויזנר
תסתכל בספר המצוות לרמב"ם (נדמה לי).

אין שום בעייה לקנות קרקעות בא"י וזה אפילו טוב, אבל אתה לא צריך ללכת ולהרוג ערבים, וזה אפילו אסור.

ואני לא רוצה להיכנס כרגע לדיון ההלכתי, במיוחד בגלל שאני יודע שיהיה פה פוווול הוצאת שם רע וזילזול ברבנים.
חבל.....זה יוסיף מאוד לדיון....חבר'ה תקשיבו:ישתבח שמו
כל העניין הוא השאלה הלכתית...

וכדי שיהיה אפשר להעלות פה דיון רציני ושלא יהיה זלזול על רבנים וכו'...פשוט תלמדו שיש אנשים שחושבים אחרת ממכם ותשתקו!
אפשר להגיד שאתם חושבים אחרת....אבל אל תתחילו לצעוק ולזלזל...

תעשו את זה רציני....
אם הכוונה אלי, אז אני מצטער.ישי ויזנר
אני לא במ"ר משהו, וכתבתי כבר למה.
אין לי כח לחפור אז אני כותב דעה בלי הסברneriag
דעתי - אין לנו שום דבר אישי נגד ערבי פרטי ואם אין חשש שהוא מחבל מי שפוגע בו הוא רוצח ומחלל שם ה'
או קקעע....... ; ; ; ; ; ישתבח שמו
חח....התלהבת...ישתבח שמו
כל מה שכתבתי בהקשר הנ"ל -יונתן דוד
היה בקשר לגירוש ערבים, ולא להריגתם, שזה נושא מאד מסובך שאני מעדיף שלא להכנס אליו.
מכות...איתי'ה
לק"י.

זה כבר המון זמן שאני מתאפקת מלהכניס לערביות שמסתובבות פה מכות רצח!!!

אבל יבוא יום....

כמו שנאמר... כל כלב ביג'י יומו..
אני ניכנסת..חמסית
לכאן.. ורואה שיש פה ניצן של התחת דיון רציני.
|מהנהת בחשיבות|

אוקי, בכללי אני נוטה להסכים עם ישי.
<לשם שינוי.. אנחנו מסכימים במשו..>

יש עלינו מצווה כללית לגרש מהארץ כל אחד שהוא לא גר-תושב <כמו שישי פירט: א. 7 מצוות בני נח.ב. שלא להרוג אותנו.ג. לשרת אותנו ולהעלות לנו מס.>
אבל, אנחנו בתור אנשים פרטיים, לא צריכים לגאול דם בנקמה פרטית. בנאדם שרוצה לנקום מוזמן להתגייס קרבי. אתה לא יכול על דעת עצמך ללכת ולהרוג ערבי פוטנציאלי ברחוב. לא רק שזה טיפשי וחסר חשיבות, אלה אתה גם הורג בנאדם חינם, שהרי לא ברור שהוא אישית רוצח, או שאפילו הוא לא גר תושב <אפילו שהסיכוי מזערי, תיראו כמה התורה מקפידה ומדייקת בדיני נפשות>. אז אין לאפאחד פרטי זכות לגרש\לרצוח ערבי מכל מיני סיבות <כי דוד שלא נירצח, כי הוא עצבני ובא לא לפרק ת'תיסכול שלו על משו וכו'>.

או קעעע, אנשים אין צורך להצטער על כל דבר.
אין לעוד מישו משו להוסיף?חמסית
|מיואשת|

אפילו לא התקרבנו לפיתרון!
אבל מה שכן......אנונימי (פותח)
בעמי"אחה...

אני חושב ש:
א. אם לא תקלל ותנקץ ותציק לערבי הוא לא יעזוב את (דוגמא..) חברון.. טוב לו שם.. מכבלים כסף מטיף\אירגוני שמאל קיצוני... וכו'.. אז למה לו לעזוב.. ?!?!?

אבל עם לא נותנים לו לחיות שם כמו שצריך ומרביצים לו ולילדים שלו וכו'.. אז הוא עוזב! מנסיון!!!! חצי מאיזור שכונת אברהם אבינו היתרוקנה מערבים בזכות זה!
ב. אני חושב אם לא מפחידים תכלב מספיק.. אז הוא פעם 1 יקפוץ וינשך חזקק.. והרבה יצטערו... ואני לא מדבר על מצוות כיבוש הארץ וכו'..("והורשתם את יושבי ההרץ הזאת ואם לא תורישו את יושבי הארץ כאשר דימיתי לעשות להם כן העשה לכם.." או "והיו לצנינים בצידכם" משו כזה.. וכו'..)
ג. בתכל'ס- אתה\את מסוגל\ת להיסתכל לערבי בעיינים בזמן שאת יודעת שהוא מחכה לרגע שיוכל להרוג אתכם??......... אנשים עדיין לא הבינו את זה!! מכרו לנו מספיק סיפורים שהערבים נחמדים... ושיש ערבים "טובים" (כמו נידל.. חבר של אבא שלי..חח.. וואלק אני עלבי טופ- הם כ"כ טובים עד שהם שולחים אותנו לגהינום..)

ולהגיד שלום לערבי?.. תגיד.. תרד רמה..אני יהודי! בן של מלך! וגאה בזה שאני בן של מלך מלכי המלכים! הדבר היחיד שאני יגיד לערבי! בכול מקום שאני יראה אותו(סופר,כותל,סיבו"ש,חברון וכו'..) אני יגיד לו צא מהארץ שלי.. בלבוש קללות ו... ואם הוא עושה משהוא אז יש הידור לדבר..חח..

מן הסתם יש הרבה אנשים שיתנגדו לדברי!
דברי חכמים בנחת נשמעים.. אני ישתדל לענות.. אני לומד אז בקושי יהיה פה עמכם הסליחה!
וניראה לי שכחתי כמה דברים אני יכתוב מחר אני עףף למיטה...
מי שרוצה להמשיך לקרוא הבלים - נא *לא* להכנס לכאן!ואלאדאחרונה

ואם בכל זאת נכנסת - לא הפסדת.

להלן קישור לסיכום הלכות הריגת גוי מאת הרב אלבה שליט"א, תבחנו אם דעתכם תואמת את דעת תורתינו הקדושה.

וזכרו - דעת בעלי בתים הפוכה מדעת תורה.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך