עדיין לא הבנתי את הפואנטה של הקטע, אם לרבקה אמנו (תודה על התיקון) היה נזם, אז גם לך מותר? עם כל הכבוד שיש לי אליך ואל רבקה אמנו, איך את משווה את עצמך אליה שאת אומרת (יותר נכון, יוצר מדבריך) שאת משווה אותך אליה. מאיזה מקום קדוש היא עשתה זאת, לעומתך (שמתוך דבריך אני מבינה ש...) את עושה את זה בגלל שזה יפה (תרבות המערב שמשתלטת עלינו, "זה אופנתי" "זה יפה" איזה יצר הרע!)
בקשר לחור שני, זה אותו רעיון בדיוק. זה שאחד (אחת?) התחיל ללכת עם זה, זה אומר שאני צריכה ללכת עם זה? איזה צאן אחרי ראש העדר. פשוט מגעיל. עמ"י צריך להשפיע על הגויים ולא להיות מושפע מתרבותם. זאת אחת הסיבות לעניין ש: א. יש חבר'ה שנוטשים. היהדות בכל מקרה חפיפניקית, כל אחד לוקח ועושה את החלק שבא לו. כמו שאת סומכת על החכמים שהם נתנו סייגים למאלכות שבת, כי הרי לפי דאורייתא את יכולה לכתוב 2 אותיות, ליסוע על אופניים, לנגן, חופשי חופשי. ככה צריך לסמוך על חכמינו בענייני צניעות, ע"פ שלא נראה לי ולא מתאים לי וזה לא באופנה - ככה ה' רצה נקודה גדולה. אמונת חכמים. לפעמים צריך לדעת שלא הכל אנחנו צריכים להבין ולדעת כי השכל שלנו קטן מידי, אז אנחנו לא מבינים - לא קרה שומדבר. אנחנו לא חייבים לדעת הכל, לפעמים צריך להרכין את הראש לגדולים ממני, להבין שיש להם ידע יותר גדול, ויש דברים שעומדים מאחורי זה, יש להם מספיק שיקול דעת.
ב. עובדתית אנחנו לא מצליחים לקרב לעמ"י, יש הרבה יותר עוזבים מאחרים מגיעים. אע"פ שכולם בסופו של דבר מגיעים לעניין, שאין מלבד התורה, שום מקום בהודו\תאילנד\ או איזה הר שלא יהיה באיזור, שיוכל להחליף את זה.
אני חושבת שגיא צבי מינצ אמר את זה, כשהוא נסע להודו אז הזאת שעשתה את הטקס על ההר שמעה שהוא מישראל (ז"א הוא יהודי) אמר לו שיש את הכל אצליכם, מה אתה מחפש אצלי?
אני אומרת את הדברים מתוך כאב, מתוך הראיה הצדדית והקטנה שלי, שיש בנות כ"כ טובות שנמשכות לדברים קטנים, וזה משנה אותה. (זה מתחיל מצניעות, זה גם מוזיקה, זה חברה, זה אוירה שמסתובבים סביבה ויש עוד מלא אפשרויות)צריך להבין אנחנו בנותיו של הקב"ה עלינו להתנהג בהתאם, זה לא סתם שאני לובשת חצאית וחולצת שלושתרבעי, זה מעבר לזה. מי שרוצה תשובות לצניעות יש מלא - ולכל אלה שאומרות שמה אכפת לי מהבנים, אני לא אמורה להשגיח על העיינים שלהם, זה זה: יש בין עמ"י ערבות הדדית, כל אחד לחוד - בעבודתו הפרטית בינו לבין קונו, והעבודה של כל עמ"י- ערבות בין אחד לשני, כל מצווה מוסיפה נר, וכל עבירה מכבה את כולם. כן, אני אחראית לבן שעכשיו הכשלתי. בגלל אותה עבירה, כל עמ"י נפל. אנחנו לא מסוגלים לקלוט מזה שכל עמ"י נופל!!!