יש לי שאלה אנשים תעזרו לי העניין-עגיל!!אנונימי (פותח)

אני נער בן 14 ו9 חודשים יש לי שאלה!?!?

אני רוצה לעשות עגיל בגבה האם מבחינת התורה יש איסור

בבקשה עזרו לי!

אני חושב שהבעיה הפשוטה היא "חוקות הגויים".דובלה
אבל יכול להיות שיש בזה בעיה יותר פרטית.
מה הכוונה יותר פרטיתאנונימי (פותח)
אני לא אדם גדול בתורה ולא מבין ובקושי קובע עיתים לתורה
אני מקווה שתענו לי זה ממש חשוב כי מצד אחד אני מת לעשות אותו כבר אבל עם יש בעיה חמורה אז אנ'לא יעשה אותו

תודה לכל מי שעונה
נראלי אין עם זה בעיה הלכתית... אבל..מיטל
נראלי זה עושה תדמית לא טובה (אם אתה יודע למה אני מתכוונת...)

אבל מצד שני- מי אני שידבר! ילדה בת 13 ו-8 חודשים... חח פשוט קרעת אותי עם הקטע של ה 9 חודשים.. סתם עזוב...

יכול להיות שגם לא יסכימו איפה אתה לומד... אם אתה לומד בישיבה תיכונית מן הסתם לא יסכימו
אני לא יודעת אם יש..[:HoDi
השאלה כאילו אם ההורים ש'ך מסכימים.. ואם בישיבה יסכימו...
יש דברים שיש עניין להתירמשה
כי יש בהם תועלת כלשהי.

הבעיה אצלך היא שונה - מדובר בדבר שהוא לא בריא (זיהומים) וגם די מיותר.
יש לי קרוב משפחה, רופא פרופ' (לא דתי בכלל) שלא מוכן לטפל בחולים עם כל הדברים האלה בגוף בגלל מה שהם יוצרים.

אם היה בזה תועלת כלשהי היה עניין לדון בנושא ההלכתי, אבל הקטע הוא שמדובר בדבר שאין בו תועלת מעבר ללהתלהב פה ושם.

(יש לי חברים בבסיס שהולכים עם הזבל הזה, זה מגעיל)
אחי הסור בכלל שזה של בנותמכאל 2 3
של בנות?... ממתי הן הולכות עם זה?דובלה
או ליתר דיוק: מי התחיל, הבנים או הבנות? כך או כך, זה חידוש של השנים האחרונות, נראה לי...
היום רוב הבנים לא אולכים אם זה ולכן זה של בנותמכאל 2 3
ב"ה

בזמן של הגמרא נראלי שכול עבד היה לו עגיל לא?
תשובת הרב יעקב אריאל...neriag
http://www.yeshiva.org.il/ask/viewask.asp?id=5107

שאלה:
הייתי מעוניין לדעת אם ישנה בעיה הלכתית בעגיל בגבה? אם כן, מהם האיסורים? האם יש היתר עם סייגים מסוימים לדבר? הייתי מעוניין לדעת אותם.

תשובה:
כל עגיל לבנים אסור משום לא ילבש. אך יש כאן בעיה עמוקה יותר. האם זה יפה? האם זה נחוץ? האם הדבר יתרום להתפתחותך האישית? מה מניע צעירים כמוך לחשוב על רעיון כזה? האם אין כאן חיקוי? היגררות? הזדנבות? ביטוי לריקנות? האם הדבר מבטא חוט שדרה חזק? האם לא עדיף להשקיע אנרגיה בלמודים, במעשי התנדבות ועזרה לזולת? בישוב הארץ, בלימוד תורה?
שה’ יסעדך בכל מעשיך שיהיו לשם שמים. שתגדל כיהודי זקוף קומה השואף לגדולות לתפארתך, לתפארת משפחתך ולתפארת עם ישראל. חזק ואמץ!
בלי קשר לתורה-נחמן מאומן
זה ממש ממש מכועעעררררררר!!!!!!!!!!
לא כדאי לך.....
וחוצמיזה כולם ינעצו בך עיניים וזה בטוח לא צנוע!...
ת'אמת שלא כזה מכוער..[:HoDi
אבל באמת שכולם יסתכלו עליו בשוק במיוחד אם הוא דתי..
את זה רק הוא יודע...דובלה
אם-כי זה קורה כל כך הרבה, שצעירים עושים דברים כאלו ואחרי שבוע מתחרטים ולא יודעים איפה לקבור את עצמם ואת העגיל. צריך לחשוב טוב טוב לפני שעושים - מה תהיה ההרגשה אחרי.

אבל נריה הביא כאן פסק הלכתי מרב, שזה אסור משום "לא ילבש". וזה (כמדומני...) איסור מהתורה. לעניות דעתי זה גם חיקוי מהגויים, וזה שייך לבעיה שהזכרתי בהתחלה.

כך או כך, חבל לעשות מעשה פזיז שרוב הסיכויים הם שתתחרט עליו אח"כ.
לפיד דעתי-מחורפנת
לגבי- אם הייתי רואה בחור דתי עם עגיל הייתי
מיד מתחילה לחשובה עליו דברים..

תחשוב על זה...
כנ"לאנונימי (פותח)
לא ניראלי שיש איסור מהתורה אבל...אנונימי (פותח)
לפי דעתי זה ממש "פרחי" גם לבנים וגם לבנות ובימיוחד עם יש לך כיפה על הראש!
טוב... חח ככהמיטל
אני יודעת שזה כבר לא רלוונטי... אבל ראיתי אותך וזה נראלי מתאים לך.. ולא יגרום לך להיראות ערס... (אלה אם כן זה מה שאתה רוצה?!)
איסור תורה אני לא יודעת אם יש אבל נראה לי שזה נוגדצפורה
בס"ד
את רוח ההלכה, פשוט לא מתאים.
תחשוב על מה שזה משדר אפילו אם אתה חושב שזו סטיגמה כיוון שכך האחרים רואים את זה. תשאל את עצמך מה היית חושב אם היית רואה אדם שנראה ממש צדיק נניח לשם העניין בעל חזות חרדי אם הוא היה הולך עם עגיל בגבה מה היית חושב.

לדעתי זה משדר משהו רחובי, זול.
תנסה לחשוב על דברים יותר חיוביים לעשות, תנסה להעסיק ת'עצמך בדברים יותר חשובים ויתודע לך שזה רעיון שעכשיו נכנס לך לראש ובעצם אין בו ממש זה לא ממש מתאים וראוי, תשקיע את האנרגיות שלך בכיוון יותר חיובי.

ב"הצלחה..=)
שאלום לך!אנונימי (פותח)
לפי דעתי אני לא חושבת שזה טוב...כאילו מה זה תורם לך לאישיות שלך? שתיהיה יותר מקובל בחברה וכאלה?? אז לא נראה לי שזאת הדרך... תדע לך שכל מעשה של האדם בעולם הזה מחושבים לו לעולם הבא ובמקום ללמוד תורה אתה שואל אם אפשר לעשות עגיל??ז אולי זה הנסיון שלך אז תעמוד בו ותתקדם בעולם הזה וזה מה שייתן לנפש שלך אור וטוב!! אמן ותקשיב לי ולא תעשה את השטויות האלו של מנהגי הגוים והעגילים ובאמת זה הבלי העולם הזה בשביל מה אתה צריך זת?????????!!!! לפי רוח ההלכה זה לא ראוי שייך וצנוע.. תחשוב על כך איך זה היה נראה לך עם חבר כנסת או רה"מ היה עושה עגיל..? נכון זה נרה זלזול ואי כיבוד...אותו דבר תשייך על עצמך ובורא עולם אתה מזלזל בבורא עולם אתה משנה אתה הבריה ז"א אתה לא מסכים אם איך שהוא יצר אותך ומנסה לשנות זאת ע"י עגיל ואח"כ זה יעבור לקעקועים ואז כבר איסורים מדאורית אז תעשה חושבים עם עצמך ותחשוב בוגר!!!!!!!!!!
תקשיבווומיטל
צריך לנעול תשרשור... הוא כבר בחר מה לעשות... אפשר להשיר אותו פתוח בשביל הדיוםן על העגיל אבל הוא עצמו כבר החר מה לעשות
כלומר, שם עגיל?דובלה
חבל. אבל מי שלא שם, שלא ישים. אולי יום אחד הבחור שלנו יספר לנו בעצמו למה לא כדאי.
לא קראתי שום תגובה. אבלאנונימי (פותח)
מצטערת , אם אתה תסתכל טוב טוב , זה בהחלט מגעיל. זה עושה לי צמרמורת כל פעם מחדש.
תחשוב טוב טוב למה אתה רוצה לעשות את זה, תטפל בזה...
בהצלחה...
אוקיי... לדעתי...eliya
אין אם זה בעיה הלכתית!
זה פשוט - [אני שונאת להגיד את זה... כל הזמן החברות שלי צוחקות עליי שאני אומרת את זה כי זה נראה להם מאוד מטופש...] זה פשוט -לא לרוח ההלכה...
זה לא מתאים...
זה לא מתאים לבן דתי עם כיפה שלומד בישיבה ללכת עם דבר כזה...
אתה מבין...?
זה כמו בנות שהולכות עם מכנסיים מתחת לחצאית...
מה הרעיון? ...
יש בזה גם עניין של חילול ה'... [העגיל]
אנשים חילונים יסתכלו על זה בעין לא יפה...

אני מקווה בשבילך שלא משנה איזה החלטה תעשה...
תהיה שלם עם עצמך כי זה מה שהכי חשוב!
[אני חושבת שאתה תהיה יותר שלם עם עצמך אם לא תעשה]
אה... יש לו כבר עגיל?eliya
חבל...
עוד אחד חזר לדרך סוררת...
החילונים יחשבו שאם אדם דתי הולך עם פרסינג אז למהרננוש!
אומרים להם שזה לא לרוח ההלכה???
בשבילך עדיף שלא תעשהאנונימי (פותח)
גם יכול להיות שזה חוקות הגויים וגם היום זב לא נחשב כל כך טוב ככה שזה לא לרוח התורה וחבל להרוס את עצמיך רק בביל היראות טוב
אין עם זה שום בעיה...טלל=]]
זה יפה... אבל זה לא לדתיים..... לפי דעתי..:]]
ווואווו איזה הקפצה .... זה מלפני יותר משנה~H.L~
אינלי מושג מבחינת התורה-אבל זה מכוער.עדי:)
יש בנים שזה מהמם להם!!ואם אתה כבר עושהמופי=]]
בס"ד

[למרות שלא נראה לי שהוא רואה את זה..]

תעשה בגבהה זה פצאצי!!
הוא עשה בסוף עגיל?-adi-
כן אני חושבת הוא כתב למעלה יותר...~H.L~
ולדעתי זה מכוער לבחור דתי.....
עזבי מכוער..-adi-
זה טיפשי דתי עם כיפה ועגיל!!!
טוב..צריך להשלים על המצב..
שיש אנשים מוזרים בארצנו הקטנטונת..חח
זה ממש לא טיפשי!!גמנחנו בני אדם וגם עלינו זה יפה!!מופי=]]
בטוח יששבונץ'
איסור תורה... שאלו את זה פוווול פעמים בsms (שו"ת)

פשוט תעשה שאלת רב...(?)
הוא כבר עשה עגיל..אמרו..אז מה עכשיו שאלת רב?מופי=]]
השאלה היא מדועננסי
השאלה שלי היא למה אתה רוצה לעשות את זה? אתה יודע בבירור שזה לא מקובל בחברה הדתית. ההורים שלך גם לא ישמחו. אם תעשה את זה, אנשים יחשבו עליך בצורה מסויימת, מוצדקת או לא. האם זה הדמות שאתה רוצה לשקף? בגיל הזה, מתחילים לבנות את האישיות לעתיד. הלבוש החיצוני משקף מי אתה רוצה להיות. אפילו גידול פאות אומר משהוא על הבן אדם. בחור שמגדל פאות אומר: אני רוצה להשתייך לקבוצה מסויימת. אותו דבר עגיל. זה ישייך אותך לקבוצה מסויימת. אפילו אם אתה לא כזה, אנשים יחשבו שאתה כן. האם זה מה שאתה רוצה? יכול להיות גם שיש סבה אחרת, כמו לעשות משהוא להרגיז את ההורים או את הישיבה. כדאי לבדוק טוב טוב מה הסבות שלך.
זה לא מקובל, לא יהודי ולא צנוע...דינה ברזילי
וזהו, צריך לקבל את זה ככה...
גם אני רוצה הרבה דברים, אבל אני אפילו לא מעיזה לבקש ולעשות. אני מבניה שבת ישראל לא יכולה ללכת בצורה כזו.
תכניס בראש- ככה יהודי כשר לא הולך, זה לא ראוי.
ה' יעזור!
איפה אתם רואים שהוא עשה??פרילי =]
כתוב רק שהוא "מתת לעשות עגיל בגבה"..
וד"א זה היה לפני חודשששטלל=]]
לא זה היה לפני יותר משנה אני יודעת מי הבחור ......~H.L~
חח את זוכרת אותו בכלל? מי זה? (כאילו.. אני יודעת.)מיטל
חחח כן אני זוכרת.......~H.L~
המלצה אישית לך תעשה סקר מה אנשים יחשבו עליךאנונימי (פותח)
אבל אחרי שתעשה אני אישית יחשוב שאתה הומו...
סתאם אני צוחקתאנונימי (פותח)
אחים שלי חבל על הזמן זה סימן שיש לך זמן מיותר לשטיות של הומוים יאללה תעשה משו יותר חשוב אם החיים שלך חבל על הזמן רציני...
ואם זה בגלל חבר אבל תקועה בצרה אחרת ... יאללה ביי יומנעים...
מותר לעשות.רגב
נתפלק לי..רגב
מותר לעשות, וזה ממש יפה אבל זה עולה 100 שקל!
בחור,יש לי משו חשוב להגיד לך!אנונימי (פותח)אחרונה
לה' חשוב שתהיה בן אדם טוב ומוסרי מבפנים-"דרך ארץ קדמה לתורה" ורק אחרי זה החיצוניות חשובה.

אם זה יביא לך שמחה ותרגיש שאתה עושה מה שאתה באמת רוצה,בלי להיות מושפע מ"מה יגידו,החברים,ההורים",או אפילו חילונים כמו שאחת לפני אמרה,אז זה הכי חשוב כי זאת בריאות נפשית,(לכל המתפלאים,בריאות נפשית זה גם לדעת להשתובב ולממש רצונות פנימיים גם אם הם נראים לאחרים כהכי הזויים שאפשר(כמובן בגבול ובמידה)) אני מכירה מקרוב אנשים ששנים לא הלכו לפי מה שרצו או הרגישו והם נהיו חולים נפשית.כי בנאדם לא יכול לחיות חיים כפולים של לרצות אחרים מבחוץ (או כמו שקוראים לזה בשפה מקצועית false self =האני המדומה)ולהמית את הרגשות שלו והרצונות מבפנים ולחיות רק לפי תכתיבי החברה.ולזאת שדיברה על החילונים-קודם כל חשוב שנהיה בריאים ובנויים בתוכנו ואז רק יהיה אפשר להפיץ לאחרים.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך