מחר תתקיים הפגנה מול ביתו של מיכאל צ'רנוי -אנונימי (פותח)

שהוא כידוע ה"ספונסר" של אביגדור ליברמן, ומי שעומד מאחורי זה שליברמן לא עוזב את הממשלה.

זוהי הפגנה מקדימה להפגנה שתיערך שבוע הבא מול ביתו של ליברמן.

נפגשים בשעה 17:00 בסביון - הסעות ללא תשלום יוצאות בשעה 15:00 מירושלים.

לפרטים והרשמה להסעות: 054-5455481 - פנחסי.

מטעם מי זה?חמסית
'חזית יהודית לאומית'יונתן דוד
הי'יתי חי'יבת להגיב....איתי'ה
לק"י.

יש לי כמה הערות קטנות... אבל אני אשמור אותן לעצמי...

|שפוכה מצחוק!!|

אגוטע נאכט. וספוקוני נוצ'ה.
זאי גי זונט!!!!!אנונימי (פותח)
תודה רבה. בקרוב אצלך!!איתי'ה
באמת בניתם על ליברמן??לביאה אמיתית
הבנאדם הזה הוא בדיוק כמו שאר היושבים בממשלה. אל תצפו ממנו להפתעות.
בן אדם ללא תורה - לא יכול להנהיג.אנונימי (פותח)
ואני לא מתכוון ל"תורה" של לאורלב ושותפיו.
למה? רוצה לשמוע תובנה קטנה?חמסית
זה קצת סודי אז אל תפרסם, אבל האמת היא, שהתורה שלו והתורה שלך זה אותה אחת. אם תשאל אותי, בתורה המשותפת הזאת כתוב משהו בקשר ללש"ה.
או שבעצם לך יש תורה שונה שאני לא שמעתי עליה.. ואז אין שם הלכות ל"ה.. בכל אופן, כדאי מאוד שתיעזר בלשונך <או בלשון מקלדתך..>.
אורלב לא הולך בדרך התורהאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך כ' סיון תשס"ז 14:17
אורלב הוכיח שהוא -צונזר- פוליטית.
אתה אלוה-ים שאתה שופט מי הולך בדרך התורה,חמסית
ומי לא?
למה לעקוץ כל הזמן?!?!?!קראתיך
הסעות ב-3 מאיפה?יהודי מא"י
לפחות משהו טוב אחד על הבוקריהודי מא"י
עדכון אחרון - 07:03 06/06/07

ההליך המשפטי סבוך בהרבה ממה שחשבו פרץ וסנה

פינוי "בית המריבה" בחברון יידחה וספק אם יבוצע

מאת עמוס הראל

גורמי ביטחון העריכו כי בניגוד לתחזיות המוקדמות "זה כבר לא יקרה בזמנו של פרץ במשרד הביטחון", זאת בשל הליך ארוך מהצפוי
פינוי הבית הפלשתיני שאליו נכנסו מתנחלים בחברון יידחה לתקופה ארוכה וספק אם יתבצע כלל. כך העריכו אתמול גורמי ביטחון בכירים. זאת, בניגוד להצהרות הקודמות של שר הביטחון עמיר פרץ וסגנו, אפרים סנה, שצפו כי הפינוי יושלם כבר לקראת אמצע מאי.

המתנחלים נכנסו לבית ב-19 במארס, לאחר משא ומתן שנמשך מספר שנים עם בעליו הפלשתינאים. לטענתם, קנו את הבית כחוק וחתמו חוזה עם הבעלים. הפלשתינאים טוענים כי מדובר בתרמית. "בית המריבה" המכונה גם "הבית החום" נמצא בעמדה אסטרטגית מבחינת מתנחלי חברון, סמוך ל"ציר המתפללים" - הכביש המוביל מקרית ארבע למערת המכפלה. רכישת בתים נוספים בסביבתו תאפשר להם ליצור רצף בין קרית ארבע ליישוב היהודי בלב העיר.

קצינים במינהל האזרחי המליצו תחילה לפרץ להכריז על פינוי מיידי של הבית ולהסתמך על הטיעון כי אכלוסו נעשה בלי האישור הנדרש מהמינהל. אולם, שר הביטחון בחר לבסוף בערוץ משפטי אחר. אף שמתח ביקורת על אכלוס הבית והצהיר כי לדעתו יש לפנות את המתנחלים ממנו, העביר את ההכרעה בעניין ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. בעצת מזוז נבחר הליך שלפיו עבר הדיון להכרעת המינהל האזרחי. בתום הליך שנמשך כשבועיים קבע המינהל כי מדובר באכלוס לא חוקי וכי על המתנחלים להתפנות. אז, ערערו המתנחלים לוועדת ערר של צה"ל, בראשות שופט צבאי.

אולם, בזמן שפרץ וסנה (אשר הסתמכו כנראה על חוות דעת של משפטנים) צפו כי הליך זה ייארך כשבועיים נוספים ויאפשר פינוי במחצית מאי, כעת מתברר מדיונים שהתקיימו השבוע במשרד הביטחון כי ההליך צפוי להיות מורכב בהרבה. גורמי ביטחון אמרו אתמול ל"הארץ" כי הדיון בוועדת הערר מתארך ועלול לקחת עוד זמן רב. גם לאחריו, המתנחלים רשאים כנראה לערער פעם נוספת, לבג"ץ.

הגורמים הודו כי בניגוד גמור לתחזיות המוקדמות הפינוי יידחה. "זה כבר לא יקרה בזמנו של פרץ במשרד הביטחון", אמרו (פרץ צפוי לסיים את כהונתו לקראת אמצע יוני, בעקבות הסיבוב השני בפריימריס במפלגת העבודה). לדבריהם, ספק רב אם הדבר יתרחש בכלל, במיוחד לנוכח הסתייגותו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט ובכירים בקדימה מתוכנית פרץ לפינוי הבית מדייריו היהודים.

למה לא מפגינים מול אלי ישי?יהודי מא"י
שתומך בעוף הטמא לנשיאות המדינה.

כתבה בערוץ שבע בנושא:

גובר הלחץ הציבורי על ש"ס
במודעות רחוב פונים אנשי 'הועד למען קודשי ישראל' לח"כי ש"ס שלא לתמוך בפרס שלטעמם ביזה את דוד המלך ואת קודשי ישראל.
שמעון כהן

לקראת הכרעתו הסופית של הרב עובדיה יוסף מתרחב וגובר הלחץ הציבורי על חברי הכנסת של ש"ס. זאת במקביל למפגשים המתקיימים בביתו של הרב עובדיה יוסף, בניסיון לשכנעו שלא להורות לחברי הכנסת לתמוך במועמדותו של פרס.

ברחוב החרדי מופצות בימים האחרונים מודעות המגוללות את יחסו הבעייתי של שמעון פרס ליהדות. בין השאר מוזכרים דבריו אודות דוד המלך וציטטות נוספות שפיזר במרוצת השנים האחרונות.

כזכור, פרס אמר בשנת 94' כי "מה שעשה דוד המלך אינו יהודי". ציטטות נוספות המופיעות במודעה הן האמירות הבאות: "יש לבטל את המחיצות בין העם היהודי לגויים", "אין במה להתגאות בהיסטוריה היהודית", "הנוער היהודי צריך לתת גט כריתות לעבר שלנו" והקביעה "הרבנים רמאים", אותה אמר פרס בראיון לעיתון 'ידיעות אחרונות' בשנת 90'.

ציטטות אלה מובאות תחת הקריאה לחברי הכנסת ש"חבר כנסת יקר בעומדך מאחורי הפרגוד של בחירת הנשיא זכור את דברי הנאצה והגידוף שאמר שמעון פרס". על המודעה חתום הגוף המכונה 'הועד למען קודשי ישראל'.

מודעה זו מצטרפת לפנייה נוספת מעל קירות ולוחות מודעות לחברי הכנסת של ש"ס שלא לתמוך בפרס, מאחר וזה הוביל לעקירת יהודי גוש קטיף מתוך מה שמוגדר במודעה זו כהזיות השלום שלו. במודעות נאמר עוד שמי שמבקש מחילה על חטאי אוסלו לא יוכל להצביע עבור הוגה הרעיון שנכשל כישלון חרוץ והוביל לרצח של יהודים רבים. עוד נכתב במודעה המדוברת כי הצבעה עבור פרס אינה אלא יריקה בפרצופם של עקורי גוש קטיף וצפון השומרון, ובפניהם של משפחות חללי הטרור הפלשתיני.

כאן המקום לציין כי הורים שכולים, שבניהם נפלו במלחמת לבנון השנייה, פנו גם הם בניסיון להניא את הרב עובדיה יוסף מלתמוך בשמעון פרס. זאת בטענה שבכוחו של פרס, השר הוותיק ובעל הניסיון הרב ביותר בממשלה למנוע ולמתן את המהלכים הצבאיים שהביאו לנפילתם של הבנים. לטעמם ראוי שהרב יוסף ישמע את הביקורת החריפה שיש להם להביע על פרס בטרם יורה לתמוך בו.
נוער כהנא.. דוד חכם מיצדך...חחחחחחח....מתנחל גאה.
קצין הכנסת בודק מכתב מפוברק מטעם פרסיהודי מא"י

התכונה במערכת הפוליטית מגיעה לשיאים חדשים. הבוקר נשלח לחברי הכנסת מכתב מפוברק החתום בידי שמעון פרס, תחת הכותרת: "אל תעשו לי את זה פעם נוספת". נכתב בו: "אני שב ומתחנן בפניכם חברי היקרים. זכרו לי חסד נעורים תנו לי את הכבוד האחרון עלי אדמות". קצין הכנסת נקרא לבדוק.

ואגב, פרס נפגש עם ראש מועצת גדולי התורה ולא השיג את ברכתו

מאת יאיר אטינגר (מתוך אתר 'הארץ'):
המשנה לראש הממשלה שמעון פרס נתקל אתמול ברב אהרון לייב שטיינמן, ראש מועצת גדולי התורה של דגל התורה. פרס ומועמד הליכוד לנשיאות רובי ריבלין עשו בימים האחרונים מאמצים נמרצים לקבוע פגישה עם הרב, בן 94, הנחשב מספר 2 בהנהגת הציבור הליטאי.

החלטתו של הרב שטיינמן תחייב את נציגי דגל התורה בכנסת, אברהם רביץ ומשה גפני, וייתכן שיהיה לה משקל גם בהחלטתם של ארבעת הח"כים של אגודת ישראל. הרב סירב להיפגש עם המועמדים וטרם החליט על המועדף.

אתמול בבוקר בא פרס לבני ברק לברית מילה לבנו של העסקן הרפואי יוסי ערבליך, וניצל את נוכחותו במקום של הרב שטיינמן במקום. השיחה בין השניים לא עסקה בבחירות שיתקיימו בשבוע הבא, אלא בפגישה שהיתה לפרס לפני כ-80 שנה עם הרב ישראל מאיר הכהן מראדין, "החפץ חיים", שהיה מחשובי הרבנים האורתודוקסים באירופה ומת ב-1933. הרב התעניין בפגישה, ופרס סיפר כי בילדותו אביו לקח אותו לראדין שבליטא כדי לקבל ברכה מהחפץ חיים. הוא אמר כי אינו זוכר את פרטי הפגישה, שנערכה בהיותו בן 4. אחרי האירוע פנה פרס לרב שטיינמן שוב וביקש ממנו ברכה. אחד הנוכחים במקום סיפר, כי הרב שטיינמן השיב: "אם קיבלת ברכה מהחפץ חיים, מה אתה צריך ברכה ממני?"

רביץ, ממקורביו של ריבלין, אמר אתמול ל"הארץ", כי הרב שטיינמן ומנהיג הציבור החרדי-ליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב, טרם החליטו על המועמד המועדף עליהם לנשיאות.

מאיפה יש לך את כל המקורות האלה?קראתיך
וואו אתה שופע ידע..חח
זה לא אני, זה בסך הכל מכל מיני אתריםיהודי מא"י
למה??חמסית
איזה ילד. למה לחשוף אנשים שנהנים להסתתר מאחורי מסכות וירטואליות? לא מספיק שלי הרסת??
|בוכה|

תזכורת: ב-3 הסעות מהכניסה לעיר להפגנה מול צ'רנוייהודי מא"י
לחמסית ;- ;למה התכוונת?יהודי מא"י
לחמסית ;- ;למה התכוונת?יהודי מא"י
בטעות כתבתי פעמייםיהודי מא"י
אגב, היתה הפגנה בסדר בסוףיונתן דוד
למרות שהיינו רק איזה 7-8 אנשים, אבל בסדר. הייתי בטוח שזה יהיה באינטרנט אבל בינתיים זה לא מופיע. אולי מחר.
אל תתפדח!חמסית
זה מעיד על מקובלות
בכל אופן,
דברי היו מכוונים למתנחלון הגאה.
זה בסדריהודי מא"י
למי שמסופק לגבי הקשרים בין צ'רנוי לליברמןיהודי מא"י
מתוך כתבה ב'הארץ' לפני כחודשיים:

עדכון אחרון - 14:59 25/04/07
חצי מיליון ד' הועברו מהאוליגרך צ'רנוי לחברה זרה ונמשכו ע"י מקורבי ליברמן

מאת גידי וייץ ואורי בלאו

תחקיר "מוסף הארץ" חושף: במאי 2001, שלושה חודשים לאחר מינויו של אביגדור ליברמן לשר לתשתיות לאומיות בממשלת שרון, העבירה חברה בבעלות האוליגרך ואיש העסקים מיכאל צ'רנוי כחצי מיליון דולר לחשבון בנק בקפריסין. כעבור זמן קצר התרוקן החשבון כמעט לגמרי, ומאות אלפי שקלים הועברו למקורביו של ליברמן

תחקיר "מוסף הארץ" חושף: במאי 2001, שלושה חודשים לאחר מינויו של אביגדור ליברמן לשר לתשתיות לאומיות בממשלת שרון, העבירה חברה בבעלות האוליגרך ואיש העסקים מיכאל צ'רנוי כחצי מיליון דולר לחשבון בנק בקפריסין. כעבור זמן קצר התרוקן החשבון כמעט לגמרי, ומאות אלפי שקלים הועברו למקורביו של ליברמן. לדברי עו"ד יעקב וינרוט, המייצג את צ'רנוי, התמורה הועברה על ידי לקוחו בעבור "עסקת יין".

בתחילת השבוע חקרה המשטרה את ליברמן, כיום סגן ראש הממשלה והשר לאיומים אסטרטגיים, בעניין חשבונות הבנק בקפריסין. המשטרה חושדת, כי ליברמן הפעיל מערכת עסקית במקביל לכהונתו כחבר כנסת וכשר בממשלה, וחוקרת האם הכספים שהגיעו לחשבונות הבנק ולמקורבים היו מיועדים לליברמן. על פי החוק, ח"כ ושר אינו יכול לעסוק בפעילות עסקית או לפעול במצב של ניגוד עניינים.

בתחילת 2006 הועברו לידי היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז דפי חשבון פרטיים וחשבונות של חברות מסחריות, שנשלחו ממשרדו של עורך הדין הקפריסאי אנדראס נאוקלאוס ליואב מני, עורך-דינו של ליברמן. דניאלה מורציס, ראש מחלקת החברות במשרד הקפריסאי, ציינה במכתב למני, כי היא שולחת לו "דו"חות על לקוחנו המשותף". התנועות בחשבונות הבנק נרשמו בשנת 2001.

בתחקיר נחשף, כי באחד הדו"חות פורטו גם תנועות של חברה עלומה בשם "Mountain View Assets". במאי 2001 הועברו אל חשבונה של החברה בבנק בקפריסין 500 אלף דולר מחברה בשם "Mcg Holding", השייכת לאיש העסקים מיכאל צ'רנוי.

עו"ד יעקב וינרוט, המייצג את צ'רנוי, סיפר השבוע שהתמורה הועברה על ידי לקוחו בעבור "עסקת יין": "מי שהכניס את צ'רנוי אל העסקה היה עורך דין בולגרי בשם טיודור קטקוב. הוא הכיר לו אנשי עסקים ממזרח אירופה שעשו יחד עם ליברמן סדרת עסקאות ביינות... הוא (ליברמן) עסק ביין, היתה לו חברה שעסקה ביינות ומכרה או תיווכה אותם ל-Mcg ולשותפות של Mcg..."

גם הנהג לשעבר קיבל 15 אלף דולר

עד אוקטובר 2001 התרוקן החשבון כמעט לחלוטין, ורוב הכסף שהופקד בו הועבר למקורבי ליברמן, ונרשם כהלוואות או החזרי הלוואות: גרשון טרסטמן, מאנשי ישראל ביתנו ושכנו של השר בהתנחלות נוקדים קיבל 320 אלף דולר; רונית גיא, בת זוגו של ליאור טננבאום, דמות מרכזית בעסקיו של ליברמן בחברת "נתיב אל המזרח" 85 אלף דולר; ואיגור שניידר, לשעבר נהגו הפרטי של ליברמן - 15 אלף דולר.

שמות אלה מוזכרים גם בחשבונות אחרים, שנשלחו לעורך-דינו של ליברמן: ב-22 במארס 2001, זמן קצר אחרי מינויו לשר התשתיות, העביר ליברמן לידי איש העסקים ליאור טננבאום 60 אלף דולר חשבונו הפרטי.

טננבאום היה דמות מרכזית בעסקיו של ליברמן. בסוף 98' נשכר טננבאום על ידי חברת "נתיב אל המזרח" של ליברמן כדי להקים עבורה את מערך סחר העץ באוקראינה. עובדים בחברת "נתיב אל המזרח" סיפרו ל"הארץ", כי ליברמן הכיר לטננבאום את איל ההון האוסטרי מרטין שלאף, הבעלים של חברת "פלצ'ק", שבעבר עסקה בסחר בעץ. בהמשך הועסק טננבאום גם על ידי חברת פלצ'ק. לפי בכיר לשעבר ב"נתיב אל המזרח", חברת הסחר הבינלאומי של שלאף, אף סייעה לחברה של ליברמן באיתור לקוחות וסוחרי עץ באירופה.

כמו כן, המשטרה עדיין חוקרת האם ערבות בת מיליון דולר שקיבלה "ישראל ביתנו", מפלגתו של ליברמן, ניתנה על-ידי שלאף. ליברמן עצמו טוען כי קיבל את הערבות מידיד אישי בשם רוברט נוביקוסקי, שאינו בעל אינטרסים בישראל.

יוסי לוי, יועץ התקשורת של ליברמן, מסר בתגובה ל"הארץ": "במשך כל השנים הגיש ליברמן דיווחים ותצהירים מלאים על כל ענייניו העסקיים והכספיים, כמתחייב בחוק, הן לשלטונות המס והן למבקר המדינה. מדובר בדיווח מלא ומפורט שמוסר מר ליברמן מדי שנה בשנה כמחויב על פי דין".
ואגב, בשבוע הבא תיערך הפגנה מול ליברמן עצמויהודי מא"י
לגבי פרטים ניתן לפנות ל'חזית יהודית לאומית'.
מי זה הליברמן הזה?רוחמה הקראסיבה
אביגדור ליברמן - הפודל של צ'רנוייהודי מא"י
ומה הוא בכנסת?רוחמה הקראסיבה
שר?
חשיפה: ;הנכד הבוגד של מנחם בגיןיהודי מא"י
הבוקר נחשף כי נכדו של מנחם בגין- בנו של הבן בנימין זאז (בני) - הוא איש שמאל קיצוני המשתתף בקביעות בהפגנות האלימות נגד הגדר בבילעין, ואף קרא לבנו בשם ערבי (בנוסף לשם הרגיל). האמת היא שאין זה פלא, בהתחשב בכך שאביו, בני בגין - הוא איש שמאל מובהק, מתומכיו הנלהבים ביותר של 'בית המשפח' ה'עליון' (בהקשר לכך, חתם על עצומה שלא להוריד מלוח השידורים את תוכניתו של איש השמאל הקיצוני 'המשפטן' משה נגבי), חבר קרוב של יוסי שריד ושות', התנגד לישוב ליהודים בלבד (הישוב קציר בזמנו), לטרנספר הוא קרא 'זוהמה מוסרית', והיה תומך נלהב בהסכם הנורא של אביו. וזה מוביל אותנו לאביו, מנחם בגין, שיזכר לדראון כמחריבה של עיר ואם בישראל, עם עוד שלל ישובים פורחים, בהסכם שהוא עצמו כינה רק חצי שנה קודם שנחתם 'חוזה מלחמה שאני מנחם בגין לעולם לא יחתום עליו'. הוא הפר זאת במצח נחושה, ופתח תקדים היסטורי לכל המגרשים אחריו, כעשה דבר שאף איש שמאל לא עשה לפני כן. כידוע, את השטח שנתן מסר לממשיכו של היטלר - אנואר סאדאת ימ"ש, שהודיע על עצמו שהוא מעריץ של היטלר, כתב לו מכתב דמיוני שירצה להמשיך בדרכו, ועניבתו היתה מעוטרת בצורות דמויי צלב קרס (וזה לא היה במקרה). בגין גם היה ידוע ביחסו העוין אל המתנחלים (לקראת הסכם 'קמפ דיויד') כשאמר את שציטט אח"כ ממשיכו הצמח: "יש לכם תסביך של משיחיות". אכן, המשך 'נאה' למורשת בגין. 'ממשיכים בדרכו'.
טוב, אני חייב לזוז - יום טוב לכולם.יהודי מא"י
חשיפה: ;הנכד הבוגד של מנחם בגיןיהודי מא"י
הבוקר נחשף כי נכדו של מנחם בגין- בנו של הבן בנימין זאז (בני) - הוא איש שמאל קיצוני המשתתף בקביעות בהפגנות האלימות נגד הגדר בבילעין, ואף קרא לבנו בשם ערבי (בנוסף לשם הרגיל). האמת היא שאין זה פלא, בהתחשב בכך שאביו, בני בגין - הוא איש שמאל מובהק, מתומכיו הנלהבים ביותר של 'בית המשפח' ה'עליון' (בהקשר לכך, חתם על עצומה שלא להוריד מלוח השידורים את תוכניתו של איש השמאל הקיצוני 'המשפטן' משה נגבי), חבר קרוב של יוסי שריד ושות', התנגד לישוב ליהודים בלבד (הישוב קציר בזמנו), לטרנספר הוא קרא 'זוהמה מוסרית', והיה תומך נלהב בהסכם הנורא של אביו. וזה מוביל אותנו לאביו, מנחם בגין, שיזכר לדראון כמחריבה של עיר ואם בישראל, עם עוד שלל ישובים פורחים, בהסכם שהוא עצמו כינה רק חצי שנה קודם שנחתם 'חוזה מלחמה שאני מנחם בגין לעולם לא יחתום עליו'. הוא הפר זאת במצח נחושה, ופתח תקדים היסטורי לכל המגרשים אחריו, כעשה דבר שאף איש שמאל לא עשה לפני כן. כידוע, את השטח שנתן מסר לממשיכו של היטלר - אנואר סאדאת ימ"ש, שהודיע על עצמו שהוא מעריץ של היטלר, כתב לו מכתב דמיוני שירצה להמשיך בדרכו, ועניבתו היתה מעוטרת בצורות דמויי צלב קרס (וזה לא היה במקרה). בגין גם היה ידוע ביחסו העוין אל המתנחלים (לקראת הסכם 'קמפ דיויד') כשאמר את שציטט אח"כ ממשיכו הצמח: "יש לכם תסביך של משיחיות". אכן, המשך 'נאה' למורשת בגין. 'ממשיכים בדרכו'.
הוא שר בממשלהיהודי מא"י
בטעות שלחתי את ההודעה פעמיים.
אה אוקי.רוחמה הקראסיבה
תודה רבה.
יום שני הפגנה מול המשרדים של ליברמןיהודי מא"י
עוד בוגד נאלח - אברום בורגיהודי מא"י
'למנוע קבורת בורג בחלקת גדולי האומה'
ח"כ שנלר קורא למנוע את קבורת בורג בחלקת גדולי האומה: "שיחפש קבר במדינה אחרת". בורג הציע לבטל את הגדרת ישראל כמדינה יהודית.

ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) אומר כי יש למנוע בכל דרך, כולל חקיקה, את קבורת אברהם בורג בחלקת גדולי האומה. "שיחפש קבר במדינה אחרת", אמר.

זכותו של בורג לקבורה בחלקת גדולי האומה, היא כפולה בהיותו יו"ר הכנסת לשעבר והן כיו"ר הסוכנות היהודית.

בספרו החדש מציע אברהם בורג, לשעבר יו"ר הסוכנות היהודית, לבטל את הגדרת ישראל כמדינה יהודית וקורא למי שיכול להשיג דרכון זר, כך אמר בורג בראיון לעיתונאי 'הארץ' ארי שביט.

"אני בן אנוש, אני יהודי ואני ישראלי. הציונות היתה מכשיר להעביר אותי ממצב הצבירה היהודי למצב הצבירה הישראלי. נדמה לי שהיה זה בן גוריון שאמר שהתנועה הציונית היתה פיגום להקמת הבית וכי אחרי הקמת המדינה צריך לפרק אותה", אמר בורג, "להגדיר את מדינת ישראל כמדינה יהודית זה המפתח לסופה. מדינה יהודית זה פציץ. זה חומר נפץ".

שנלר מוסיף, "לא ראוי שבורג ייקבר בחלקת גדולי האומה. הוא לא כזה, כשקראתי את הדברים חשבתי שמדובר במתיחה. אם בורג חושב שדרך הבעיטה בציונות, היריקה לעבר היהדות והזלזול במדינה, הוא יהפוך להיות ישעיהו ליבוביץ' מודרני הוא טועה, הוא פשוט לא ברמה האינטלקטואלית של ליבוביץ'".

בורג מציע לפתוח את חוק השבות לדיון, "חוק השבות הוא חוק אפולוגטי. הוא תמונת ראי להיטלר. אני לא רוצה שהיטלר יגדיר לי את זהותי. כדמוקרט וכהומניסט החוק מציג לי סתירה. חוק השבות נותן גט כריתות בינינו לבין יהדות התפוצות ובינינו לבין הערבים".
בראיון נשאל בורג על כך שהוציא דרכון צרפתי ומצביע כאזרח צרפתי בבחירות לנשיאות צרפת.

"כבר הצהרתי: אני אזרח העולם. זו היררכיית הזהויות שלי: אזרח העולם, אחר כך יהודי ורק אחר כך ישראלי. ואני חש אחריות כבדה לשלום העולם. וסרקוזי הוא בעיני איום על שלום העולם. לכן הלכתי להצביע נגדו", אמר בורג, "במובנים רבים אני אירופי ומבחינתי ישראל היא חלק מאירופה". בורג ממליץ לישראלים להוציא דרכון זר.
תזכורת: הלילה עליה לקבר יהושע בן נוןיהודי מא"יאחרונה
הלילה: עליה לקבר יהושוע בן נון
הלילה צפויים המוני בית ישראל לעלות לקבריהם של יהושע בן נון וכלב בן יפונה הטמונים בכפר כיפאל חארס הסמוך לעיר אריאל.
ארי גלהר

כמידי שנה לקראת שבת פרשת שלח 'פרשת המרגלים' יעלו גם הלילה המוני בית ישראל לקבריהם של יהושע בן נון וכלב בן יפונה הטמונים בכפר כיפאל חארס הסמוך לעיר אריאל שבשומרון.

מסיבות בטחוניות תתאפשר הכניסה למקום אך ורק בשעות הלילה, מחצות, ועד אור ראשון של בוקר. החטיבה המרחבית בפיקודו של מפקד החטיבה החדש, אל"מ ערן ניב, נערכת למתן אבטחה מקסימלית להמוני המתפללים שיגיעו לההתפלל במקום.

כוחות גדולים של צבא וכוחות הביטחון יתפרשו החל משעות הערב המוקדמות בכל רחבי הכפר ויאבטחו את המקום במשך כל שעות התפילה על מנת לאפשר זרימה חופשית בין שלושת הקברים הנמצאים בכפר ללא סיכון המתפללים. הכניסה לכפר, תתאפשר אך ורק דרך צומת אריאל משם יסיעו רכבים צבאיים את המתפללים עד למתחם הקבר וכן ביציאה מהמקום בחזרה לצומת.

ב'ועד שוכני שומרון', המארגנים את העלייה, נערכים לקליטת ההמונים שיגיעו למקום בתחבורה פרטית ולשם כך הוכשר חניון מורחב שיקלוט אליו את הרכבים הפרטיים הרבים שצפויים להגיע. במקום תופעל גם 'הכנסת אורחים' לאורך כל שעות התפילה.

בתוך כך, חסידי קבר יוסף כבר נערכים לקראת הכניסה הבאה שהם מתכננים לקבר יוסף ביום ההילולא הקרוב שיחול ביום ראשון עוד שבועיים. לערוץ 7 נודע כי כבר התקיימה פגישה אחת בין הצבא ל'ועד שוכני שומרון' בה הצדדים עדיין לא הגיעו להסכם שיאפשר כניסה מסודרת לציון יוסף הצדיק בשכם.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך