בואו נכנסי אתכם מעט בפוליטיקות של אתרי האינטנט הדתיים ברשת:
ישנו אתר כיפה. האתר קם לפני כמעט שמונה שנים.
ישנו אתר שורש, אין לי מושג מתי הוא קם.
אלה שני אתרי הנוער המרכזיים. כמובן שכיפה שולט בכיפה, והוא האתר הגדול המקיף ביותר שקיים כרגע לנוער דתי - אך גם מקומו של שורש לא נפקד, ועוד אתרים קטנים אחרים.
אתרי התורה הרציניים הם מורשת והאתר של ישיבת בית אל - שניהם אתרים רציניים ופונים לקהלי יעד מעט שונים בתור הציבור הדתי לאומי.
לאתרי לימוד התורה מצטרף גם האתר של ישיבת הר עציון - לא גדול במיוחד, אבל בהחלט מעשיר ומעניין.
מלבד חמשת אלה ישנו גם אתר מוריה, האתר של ברסלב ועוד מספר אתרים קטנים כאלה שלא עולים לי בראש כרגע.
יש להבהיר כי מורשת וישיבת בית אל אינם מתחרים - שניהם שונים זה מזה במהות ובסגנון. כך גם כיפה, שורש ומוריה.
אתר "דתי ברשת" נראה כאילו הוא מנסה להקים אתר מתחרה לכיפה. אותה מתכונת, רק שמבחינת התכנות והעיצוב הוא יותר דומה לשורש.
מה שמשך את תשומת ליבי במיוחד, אלה הרבנים העומדים מאחורי האתר: הרב שלמה אבינר, וכן הרב רפי פרץ.
הרב שלמה אבינר, התנגד בעבר לכל צורה כלשהי באינטרנט. האמנם הפסיק הרב את החרם מעל הכלי הטמא?
האתר נראה כמנסה להשתייך לזרם ישיבות הר המור. אולי זה בתגובה לאתר ישיבת בית אל ובמיוחד לאתר כיפה - המזוהה (קצת בצדק וקצת לא) עם ישיבת פתח תקווה, או בקיצור - עם הצד הבני עקיבאי של המפה.
לסיכום, נמפה רגע את האתרים:
מורשת וכיפה בצד העממי יותר, יותר בני עקיבא, יותר מזרוחניקים ומעט חילונים פה ושם. שניהם אתרים רציניים - במיוחד כיפה שהפך לאימפריה בשנה האחרונה. אין לי מושג מי הקים את מורשת, ואת כיפה מנהלים חבר'ה שברובם הם מישיבת פתח תקווה.
ישיבת בית אל ושורש בצד היותר מתנחל ויותר מרכזניק של המפה. שורש אתר קטן, ישיבה הוא אתר מרשים בהיקפו וגודלו - ותחתיו אתר החדשות של ערוץ שבע עם הפורומים שתפסו תאוצה בשנה האחרונה. שורש הוקם ע"י הרב יניב חניא וישיבה הוקם ע"י חבר'ה מישיבת בית אל.
מסתמן, שאף זרם ישיבות הקו - זרם הר המור שואף ליצור לעצמו מרכז גדול לנוער במדיה האינטרנטית. גם הם הבינו שלהלחם באינטרנט זה בערך כמו המלחמה הנואשת של החרדים בפלאפון.
לא נותר לי אלא לאחל להם בהצלחה. אין לי כוונה לשרוץ שם יותר מידי. די לי באתר "ישיבה" ובאתר "כיפה".
עוזיה.