היי אחים שלי ממצב?חברוני
בעיקרון אני בעז"ה יבוא!קראתיך
מתלבטת.חמסית
אין לי כוח להסביר את כל הדילמה אבל קבלו כמה מאמרים בנושא <כל מי שמתכנן לבוא או לא לבוא מסיבות אידאולוגיות ובא בפעמים הקודמות חובה לקרוא!>.
מאמר של דניאלה וייס בנושא, מצד אחד של המיתרס:
ברצוני לנסות לפקוח את עיני הציבור לגבי תהליך מסוכן ביותר שמתרחש מול עינינו.
בעצם ימים אלה מתרחשת חבירה בין מועצת יש"ע והקצונה הבכירה של צה"ל,על מנת להמשיך כביכול את המגמה לבנות מחדש את חומש ובעקבות חומש לחדשת אחיזתנו בצפון השומרון,ואח"כ גוש קטיף וכ´ו וכ´ו...
קשר זה בין מועצת יש"ע ובין אלוף יאיר נווה אשר גרש אותנו בכח הזרוע והרס את יישובי צפון השומרון ,האלוף אשר חתם על צווי הגרוש לעשרות מנתחלים ואשר שלח שחורי -מדים לבלום דרכנו לחומש ,קשר זה תכליתו אחת היא:
להכפיף את הגופים האקטיביים שאינם סרים למרותה של מועצת יש"ע לגוף שנקרא" מועצת יש"ע החדשה" (חדשה כביכול!).
אנו חוזרים לתסריט של הגרוש מגוש קטיף לטרגדיה נהוראה של כפר מימון.
אבל עכשיו עוד אפשר לעצור את ההידרדרות!!
לצה"K אין כל כוונה לאפשר לנו להתיישב בחומש,אין זה בסמכותו של צה"ל לאשר שיבה לצפון השומרון.
מטרת הצבא,בשליחותה של ממשלת ישראל ,להכשיר את הקרקע לתכנית התכנסות לגושים.
כדי להכשיר את השטח לגרוש נוסף צריך בראש ובראשוננה לדכא את הגופים האקטיביים שאינם סרים למרות מועצת יש"ע.
כיצד עושים זאת?
מייצרים אשליה שהולך ליהיות משו גדול ונועז (מזכיר לכם את הקריאות הרמות לפריצה לגוש קטיף?!)
הציבור הולך שולל אחרי הקריאות הרמות ,המטרות הגדולות,ועוד הצבא תומך!
ואז,כאשר כולם נמצאים יחד,מאוחדים בכפר מימון,מתחילים האיומים:"המצב הבטחוני אינו מאפשר לצעוד,יש סכנות,סכנות יותר חמורות מאשר היו פעם,חמאס ג´יאהד
אל -קעיאדה. אי אפשר לצעוד".
ואז כאשר כולנו מכונסים יחד מתחילים התכתיבים שמדכאים את המאבק כולו.הצבא מציע להעמיד לרשותנו אוטובוסים ממגונים (בשל הסכנות וההתראות החמורות מתמיד) וצעדת ההמונים הולכת מתמסמסת ,והופכת לטיול סטרילי חסר משמעות.
בנתיים ,נפגע המורל,המאבק דועך ואותה מועצת יש"ע יושבת עם אותם קצינים מגרשים כדי לראות איך אפשר להשיג את המירב,להוסיף עוד דונם ועוד שביל לגושי-ההתישבות.
אנו חייבים להמשיך לצעוד בכל מקום ומקום בארץ ישראל מבלי לתאם עם הצבא ומבלי לקבל את תכתיבי הצבא. הצבא אינו מסוגל לספק לנו את הסחורה המדינית,הוא משמש כלי משחק בידי ממשלת ישראל על מנת לדכא את הרוח הגדולה שהחלה לפעום בעוד בקרב הכתומים אחרי הגרוש,ועל אף הגרוש עלינו להמשיך לבנות בגדול ובעוז להלך חופשי בכל מרחבי ארצנו . בכוחה ובעוצמתה של ארץ ישראל להשפיע רוב טוב על כל מערכות חיינו .
מאמר של נועם ארנון מצידו השני:
בקרוב, בעזרת ה´, תתקיים עלייה נוספת לחומש. כפי שפורסם, הפעם בניגוד לעליות הקודמות, יעלו אלפי תלמידי ישיבות ואולפנות באופן מאורגן ובאישור הצבא, כאשר בארגון העלייה תשתתף מועצת יש"ע. לאחר פרסום הידיעה קיבלתי מספר תגובות: התגובה הרשמית של מטה "חומש תחילה" בירכה על היוזמה, אך היו גם חברים שהתמרמרו: מדוע הפעם, אחרי ההצלחות הקודמות, מועצת יש"ע נכנסת לעניין? ומדוע הפעם העלייה מתקיימת בתיאום עם הצבא?
ההתרחשות הזו סביב העלייה לחומש מזכירה לי שיחה שקיימתי לפני שנים עם חבר שנמנה על חלוצי היישוב "הדר ביתר". כזכור, החברים שהקימו את הישוב הזה התמודדו באומץ עם קשיים רבים, כמו: מזג אויר קשה ומצור בטחוני. הם החזיקו מעמד במסירות אדירה, אך בסופו של דבר הממשלה החליטה להקים עיר חרדית במקום. לחברי הגרעין כבר לא היה מקום בתכנון החדש והם נאלצו לעזוב. המצב עורר תרעומת מובנת בקרב החלוצים שהקימו את הנקודה, אך משזו הוקמה הם מצאו את עצמם נדחקים החוצה.
אחד החברים שוחח איתי על כך והביע את הרגשתו: "תראה, כמה התאמצנו ובאיזו מסירות חיינו שם? והנה בסוף קיבלנו בעיטה". עניתי לו: "אני מבין אותך ומזדהה איתך, אך התבונן פנימה לתוך עצמך ותגיד לי באמת: מה היית מעדיף, להיות היום חלוץ ביישוב קטן שמוגדר אולי כ"מאחז" בסכנת פינוי ולהמשיך להיות "במרכז העניינים" או לראות את היישוב שהקמת עם עשרות אלפי יהודים "פשוטים" כשאתה במקום אחר? מה באמת רצית כשהקמת את היישוב?".
"הבעיטה שקיבלת", המשכתי, "היא אות הכבוד. היא המדליה הטובה ביותר שיכולת לצפות לה. זה הסימן שבאמת הצלחת במשימתך: להפוך את המקום הזה למקום של חיים לעשרות אלפי יהודים ולחבר אליו את עם ישראל". החבר הרהר, ולבסוף הפטיר: "אתה יודע מה, אתה צודק. מעולם לא חשבתי על זה ככה". אני בטוח שאותו חבר ומשפחתו חיים עכשיו בהרגשה הרבה יותר טובה ובסיפוק אמיתי שבאמת מגיע להם.
אם נרחיב את ההסתכלות נוכל להשליכה גם על התנועה הציונית כולה. סך הכל, מספר היהודים שהגיעו לארץ בתחילת התהליך הציוני היה זעום עד להחריד. מבין היהודים שיצאו מאירופה בסוף המאה ה-19 ותחילת ה-20 עלו לארץ רק כשני אחוזים.. הביל"וים היו קומץ קטן, והחלוצים מייבשי הביצות וסוללי הכבישים היו מעטים. הצלחת מפעלם הייתה כאשר בעקבותיהם באו הרבים וההמונים שעלו לארץ, התיישבו בה ובנו אותה. הם עשו זאת לא רק מטעמי אידיאולוגיה, אלא מטעמים פרקטיים ושיקולים כלכליים.
אומנם, מדינת ישראל, לפחות בראשית ימיה, ידעה להעריך ולהוקיר כמה מהחלוצים שפילסו את הדרך (לפחות אלו שהשתייכו לתנועה הפוליטית הנכונה) וכיום יש על שמם מושבים, קיבוצים, רחובות ובתי ספר, כמו: ביל"ו, חנקין, כצנלסון, אוסישקין, טרומפלדור וכו´. אבל הרבה חלוצים שנתנו את חייהם על בניין הארץ נשכחו ולא זכו להוקרה כלשהיא, לפחות בעולם הזה. שכרם הוא הצלחת המפעל הלאומי.
כך צריכים לראות את עצמם החלוצים חברי מטה "חומש תחילה". הם כבר החלו ליצור מהפכה, ושכרם יהיה כאשר בעקבותיהם יבואו ההמונים. והנה, ברוך ה´, הם כבר באים. בשלב זה, אלו הם ישיבות ואולפנות בני עקיבא ומועצת יש"ע. זו כבר הצלחה אדירה. המבחן יהיה בהמשך, וגם פה יבחנו חברי מטה חומש האם ביכולתם להביא, לחבר ולקרב ציבור יותר ויותר רחב ומגוון.
ואז, כאשר בעזרת ה´ יקום מחדש הישוב חומש ויחלקו את המדליות בטקס חגיגי בארגון ממשלת ישראל, כמובן ישכחו להזמין אותם. הם יראו את הטקס בטלוויזיה (שאין להם) ויגידו לעצמם: אם יש כל כך הרבה מכובדים עד ששכחו להזמין אותי, זו המדליה היפה ביותר בעיניי.
אז מה אתם עושים?
וד"א- תודה לערבה על ההקלדה של המאמר של דניאלה!

כנ"ל. בעזרת ה'..רוחמה הקראסיבה
אוף אני לא יודעת עם אני יעלה או לא...אבל לכל מי שעחב"דניקית
אני באה!!!!!!!!!!$$$$
אני עולה עם האולפנא..(אנחנו יוצאים כל האולפנא..)א"י בדם ובאש!!
אני עולה רק אם יש קבוצה של 60\90 איש גג..מתנחל גאה.
ו- " מי שעולה וישאר" אז שלפחות יבוא מאורגן,ושלא יעלה מתי שכולם עולים.. אלא לקראת הסוף..(העצרת ב 16:30).. ושישאר באמת.. ולא כמו ששמעתי מאנשים-"אני יעלה ויראה אם נישארים אני יעלה.." ובטוח שהם יעלו גם אם לא ישארו שם..נקודה
למחשבה...
חבל לך להפסיד טיול שנתי420mal
החשש שלי..חמסית
דוגרי.. נכון!! מי זה אני חושש..\=מתנחל גאה.
אני מתלבטת...תח"ל
מה אתם מציעים?
שבת שלום ותודה,
תח"ל
ואני על טיול שנתי..מתנחל גאה.
אני סומך על הקודשא בריך הוא שיעזור לי ושיראה את מה שאני עושה למען זה-אז הוא יעזור מהצד שלו..(=.. בעז"ה..
הוא תמיד עוזר מהצד שלו.חמסית
יש מאמר על נושא די קרוב פה בערוץ 7יהודי מא"י
לא נתתם לי תשובה אם לבוא או לא!תח"ל
דעתי.*מוריה*
ומצד שני יש את העליה ביום רביעי ולמחרת יש לי בגרות בהיסטוריה...
האמת שאני חושבת שלא יקימו את היישוב מחדש בטח שזה עם מועצת יש"ע. או שכן אין לי מושג. וגם מה שהמועצה כתבה לא היה נראה לי רציני..
אם רוצים להקים את הישוב אז זה יהיה בחופש בג' אב בעז"ה ככה אבא שלי אמר (הוא ראה את זה באחד העלונים בשבת.)
אני חושבת שאני אלך לסיבו"ש .
או שתצליחו לשכנע אותי ההפך....
למה לא לשניהם?420mal
זה קצת בלתי אפשרי*מוריה*
ואז שלישי חומש וחמישי סיבו"ש זה קצת עמוס .
אני בתכנון להגיע לשניהם.חמסית
הודעה של חומש תחילה-מתנחל גאה.
ישר כוחם של פורצי הדרך, האלפים שעלו שוב ושוב, בחנוכה, בניסן ובצעדת יום העצמאות.
בזכות אמונתם ומסירותם, מבין הציבור הכתום כולו שהחזרה לחומש, ולכל הישובים שחרבו, יכול להפוך בע"ה מחלום למציאות.
בזכות האלפים שלא המתינו לאישור כזה או אחר-
הוכח שאי אפשר לעצור את הציבור המאמין והנחוש.
בזכותם, צה"ל מוכן לאשר כיום ארוע המוני בחומש.
לשאלת רבים: אנו במטה 'חומש תחילה' דבקים בדרכנו ובאמונתינו לפיה זכותנו על הארץ אינה תלויה באישור גורם כזה או אחר. אנו נאמנים לקו פעולה זה ומתחייבים להמשיך ולהוביל את הציבור ברוח 'חומש תחילה' ולצרוב בתודעה שזכותינו על הארץ אינה מותנית באישורים ואינה פוקעת עם פקודת גרוש ח"ו.
אנו נערכים לעליה הבאה על מנת להישאר יחד עם משפחות הגרעין.
העליה תתקים בעזרת ה' ביום רביעי ג' מנחם אב.
כבר עכשיו, אנו פונים לכל יהודי לקנות לְבֵנָה לבניין חומש.
את הלבנים נעלה בידנו לחומש במטרה לבנות את אשר החריבו.
בלי אישור, עם אישור - בעזרת ה' אנחנו חוזרים הביתה!
טוב, זה הגיוני.חמסית
אני החלטתי לעלות.
מישו יודע מה העמדה של נוער למען?
ניסיתי לברר הם לא עונים.. בכול זאת אני רוצה לבקש-מתנחל גאה.
אני יכולה לשאול את חברה שלי היא ;אחראית בנוער למען*מוריה*
אני גם ידע מחר בבוקר.. צבי אלימלך לא עונה..מתנחל גאה.
דיברתי אם מישר הם בפגישה.. והוא יגיד לי יותר מאוחרמתנחל גאה.
טוב סבבה..מעולה..קראתיך
אז יש מצב שאתה אומר לנו מה נסגר?חמסית
יהודי שאני מכיר שעובד כרגע במועצת יש"ע(כנסו דחוף)ה' מלך
אמר לי שהוא יהיה כל היום עם רכב ופנוי להעלות ציוד.
אפילו הוא הצליח לסדר לישיבה שלי אוטובוס להלוך בלבד כי מועצת יש"ע לא מאמינה שנישאר..
בכל מקרה תגידו לאנשים לבוא כי נשארים ובעז"ה נפרסם נקודת פגישה בחומש!!
יש הרבה בעיות עם העליה!אין יאוש!!!
פתרוןneriag
מי שלא(כמוני למשל) - שלא יבוא!
היתרון -
יש שני אפ' -
א- מועצת יש"ו מפנה את הנשארים, תוצאה - מועצת יש"ו מאבדת תמיכה ונראת רע מאוד.
ב - מועצת יש"ו לא מתנגדת, תוצאה - המשטרה תפחד לתת למועצת יש"ו הזדמנות פעם הבאה, מועצת יש"ו נראית רע ויש חבר'ה בחומש...
לא הבנתי...420malאחרונה
אחלה!!עדי:)
וזה על חשבון הלימודיים!! יהוו! =]]
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>