תשרי-תקופת החגים!!s't

האם לדעתכם תשרי מתאים לבנות??

 

יאפ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!חב"דניקית
ואין על זה וויכוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא מבינה מה כ"כ...s't
כן בזה???
לדעתי זה ממש לא מתאים!!
לבנות סוף י"ב זה מתאים אבל
בנות פחות מכיתה י"ב
אין להם מה לחפש שם...
אבל אם הם כבר נמצאות שם אז
לפחות לשבועיים ולא לחודש....
מממ לא יודע ;מכאל 2 3
מה הבעיה???חני.
מה הבעיה?!?!?!?!?!?!?!?!?s't
וואלה פעם ראשונה שמשהו שואל מה הבעיה..
אם את שואלת כזאת שאלה...
זה אומר שאת לא יודעת מה זה...
חמודה...אני הייתי השנה...וכן אני צוציקית..חב"דניקית
וכולם אמרו לי שאני דפוקה שאני הולכת וכו ושאין לי מה לעשות שם וכו וכו...נירשמתי ל"מחנה משיח" באמת בקעמפ הזה צכים ליהיות מוקצנים מפגרים <הצדעות וכאלה..> וזה ממש לא בשבילי..הייתי האנטית של הקעמפ..קיצור עפתי מישם והלכתי ל"אחות התמימים" חזרתי מישהי אחרת!!!! הייתי כימאט בכל התפילות וכימאט בכל ההתוועדויות ובהרבה מהשיעורים!!!!!! כן ילדה בת 13..<עכשיו אני בת 14..ובע"זה טסה עם אישור של הבצפר..!>
חח זה מזכיר לי שהייתי אצל מישפחה בארוחה אחת <עם מדריחות "מהמחנה" ואז הוא שאל בנות כמה אנחנו<את ה"חיילות";).. ואז אמרנו לו והוא כזה שניה..ויש גם מוצצים בקעמפ? היינו על הריצפה...נכון אולי ילדה בכיתה ה' באמת צריך לחשוב פעמיים עם לבוא או לא..אבל ילדה בכיתה ז' ומעלה.. להייפך זה "מחסיד"...
<אבל תאמת זה גם תלוי ברמה האישית של הבת..כי לבוא לאמריקה..זה לא המטרה..
<וגם השאלה מה הבת עושה ליפני איזה הכנות וכו..>
ושניה...את היית בתישרי????????
או שאת סתם מפוטמת..
ושניה..הייתי כל החודש..!!!!!!!!!!חב"דניקית
ושכחתי להוסיף שהשנה אנחנו ניהיה בביהמ"ק....!!!!!!!!!
<אני שונאת שאומרים..עם ח"ו משיח לא יבוא אז...
דבר ראשון...s't
עבר עריכה על ידי דובלה בתאריך כ"ד סיון תשס"ז 20:30
אני לא הייתי כי ראיתי מה קרה לכמה בנות מהבצפר שלי הם ניהיו ...!
וזה לא רק זה זה במלא דברים לא קשור משיחסטים ואנטים!!
ונכון גם תלוי למה טסים ואיזה הכנות!
אני השנה ב"ה הייתי ב-כ"ב שבט ואני יגיד לך משהו הייתה שם ילדה שסיפרה ביום האחרון הייתה לנו התוועדות של צאתכם לשלום, הילדה הזאת סיפרה שהיא כבר 5 שנים בתשרי והשנה היא הייתה גם ב-כ"ב שבט והיא אמרה שהיא קיבלה יותר מכל ה-5 שנים שהיא הייתה וזאת לא ילדה קטנה שהקריצה איזה משהו, הקיצר...מה שאני רוצה להגיד שאם בנות טסות לתשרי הם צריכות להיות בקבוצה ולא כמו שמלא בנות (מסכנות) מגיעות בלי שום השגחה והם עושות שם שטויות!!
ואת באמת עשית בשכל וכל הכבוד לך ואם זה השפיע עלייך אז סבבה!!
ובהצלחה לך...

אוקי...שניה את לא יכולה לבא בטענות כל עוד את בגדרחב"דניקית
של "אמרו לי.." נקודה..!
דבר שני נכון באמת יש בנות שמגיעות לשם ומתפרקות ואולי מתקלקלות..אבל בדיוק באותה מידה היא יכולה לנסוע כמה דקות/שעות לתל אביב ולעשות שם בדיוק אותו דבר...
אז נכון צריך הכנה <ואישור מהבצפר..> וליהיות עם קבוצה..אבל..גם בת שסתם מגיעה "אפילו הקירות של 770 משפיעות" !!!!!!!!<וזה ניראלי שמעתי איזה משפיע אחד שהיתוועד והוא אמר את זה בשם הרבי משהו כזה..וכן אני מכירה מישהי שבאה לאמריקה בחסות תישרי ובהתחלה היא עשתה שטויות..אבל היא ניכנסה להיתפלל והלכה להתיוועדויות וכן זה התחיל להשפיעה עליה..לא אני לא יגיד לך שהיא יצאה חסידית לגמרי אבל שונה ממש מאיך שהיא הגיעה...!
אכשיו שניה יש לי שאלה....מה ההבדל בין בחור שנוסע לבת שנוסעת???שתיהם יכולים לעשות את אותם שטויות ולהתקלקל באותה מידה...אז למה דווקא לבנות יש את הבעיה של נסיעה לרבי......?
דובלה..לא יפה באמת...מוחק רק את הצד שלי..חב"דניקית
מה עם מה שאסתי כתבה..???
הוא מחק אל תדאגי!!!!!!!!!!!s't
אוקי, שתיכן אומרות אותה נקודהדובלה
נראה לי.

אם בת נוסעת עם הכנה טובה לפני, והיא יודעת בשביל מה היא נוסעת (לא בגלל שהחברות נוסעות, ולא בשביל הכיף), אז זה רצוי בעיקרון, אבל רק אחרי התייעצות עם המשפיעה.

אם לא, אז זה לא רצוי. כי הנזק מרובה על הרווח.

וכנ"ל גם עם בחורים, אבל יכול להיות שלבחורים יש קצת פחות סיכון, מטבעם. אבל אני לא בטוח, זה אינדוודואלי, ותמיד צריך להתייעץ עם משפיע.
נכון זה מה שאני אומרת....s't
פחות או יותר...
אבל לצערנו היום יש הרבה בנות
שטסות לאמריקה ולא לרבי!!
ולמה את חושבת שאין הרבה בנים שטסים לאמריקה ומוסריםחב"דניקית
ד"ש לרבי...בדרך אגב?????? לבנים אולי יותר קל..כל בחור שיש לו כובה וחליפה הוא ניקרא חסידי..ובלהלבלהלבה
לא אין הבדל...עם יש ..תסבירו בבקשה..
חמודה אני לא אמרתי...s't
שלבנים יותר קל...בכלל לא דיברתי עליהם אני כרגע מדברת על בנות ואם כ"כ נושא הבנים מעניין אותך תשאלי את דובלה כי לי אין מושג בזה...
ונכון לא כל בחור יש לו כובע נקרא חסידי...
למה??????????????? למה ניראלך שלבחור זה פחות סיכוןחב"דניקית
?????<דווקא יש דברים שלבנים יותר קשה בקטע של צניעות וכאלה..
צודקתמכאל 2 3
ד"א אתה נחמן וחב"ד ביחד???s't
אני נחמן (ברסלב) חב"ד וקוק וקרליבך וחלוני ביחדמכאל 2 3
בחסדי אבאלה


מכול אחד אני נוקח את הטוב שיש בוא
וואלה איזה נחמד...s't
אבל תודה שהכי טוב זה חב"ד...
שניה אבל מה הקשר חילוני בנוסף להכל...
חחחח גם מאחלונים אני יכול לקחת את הטובמכאל 2 3
ב"ה


משם אני לוקח את הספורט וכו'
שניה מה זה קשור??s'tאחרונה
בגלל זה אתה מגדיר את עצמך גם בתור חילוני?
אז עוד פעםs't
אני יגיד ל ךמה אני לא יודעת להסביר את זה כ"כ אבל בנים ובנות לא אותו דבר בנות בהרבה יותר מושפעות מאשר בנים...

בטוחה??? שניה..בחור ובחורה הולים למנהטן ל"מיבצאים"חב"דניקית
או גם לקניות...<מותר!!!!!!!!!!> מי יפתח יותר עיינים?? למי יכל ליהות שזה יותר ישפיעה עליו?
חמודה אני לא מדברת ע"ז אבל בכל אופן...s't
אז זה תלוי איזה בחור אם זה בחור טמבל הוא יסתכל עם העינים הענקיות שלו ואם הוא נורמלי כמו שבחור צריך להיות אז הוא לא יסתכל....ועזבי תנושא הזה כי אני רואה שגם אני וגם את כל אחת מדברת על משהו אחר!!

..........חב"דניקית
שניה..את מוכנה להסביר לי את ההבדל??? למה בת יכולה ליהיות מושפעת יותר מהר..<למה ניראלך..>
תגידי למה לקחת את זה כ"כ קשה???s't
את יודעת מה בת לא מושעת יותר מהר עזבי...
רדי מזה ושיהיה לך טיסה נעימה!!
*מושפעתs't
איזי איזידובלה
רק אמרתי שאני חושב שאולי.

ולמה אני חושב כך? לא בגלל שלבנים יש פחות פיתויים. אלא פשוט, בגלל שבנים מטבע הדברים יותר נמצאים ב770 ופחות בטיולים. כי כולם ב770, כל ההתוועדויות, הסדרים, הכל.

אבל נכון, יש בחורים (כן, גם כאלו עם כובע..) שבאים למטרות אחרות. ואם כן, בגדול, אין הבדל. מי שלא סגור על עצמו שהוא מגיע בשביל הרבי, לדעתי לא צריך לבוא.
הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמותhamedinai

הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמות – נהפוך הוא. כאשר מפנימים שלכולנו, לכל בני האדם ולכל היצורים, יש בורא אחד, מבינים את עומק הפסוק: "הַיֹּצֵר יַחַד לִבָּם, הַמֵּבִין אֶל כׇּל מַעֲשֵׂיהֶם". כל המריבות והמתחים סובבים בסך הכל סביב אישיות כזו או אחרת, וזהו עניין משני לחלוטין שאינו העיקר.


אף אדם לא יוכל לשכנע, ובטח שלא להכריח, אדם אחר לקבל את אמונתו. לכן, הדרך הנכונה עבור כולנו היא להתלכד סביב המאחד, ולא סביב המפריד.


כיהודי חסיד חב"ד, אני רואה זאת היטב בתוך הבית פנימה. למרות שרבים מאמינים שהרבי מליובאוויטש זצ"ל הוא המשיח, הרבי עצמו הבהיר כמה וכמה פעמים שזהות המשיח אינה העיקר, אלא הפעולה למען הטוב והאחדות. גם בעת חילוקי דעות פוליטיים סוערים בין מפלגות, הרבי תמיד ייעץ להתחיל בנקודות שכולם מסכימים עליהן – ומתוך כך, שאר הבעיות כבר ייפתרו מאליהן עם הזמן.


ברוח זו, אם נביט על המזרח התיכון, נראה שיש כאן שטחים עצומים ומקום לכולם. כל שנדרש הוא להסיר את השנאה, ולחפש מה ניתן לעשות יחד, מתוך כבוד לתורה ולאמונה של כל אחד ומבלי שום כפייה.


בסופו של דבר, כל האמונות המונותאיסטיות שותפות ליסודות גדולים: אמונה בבורא אחד, איסור גזל ואשת איש, ושאיפה לעשיית טוב וחסד. גם בנושאים מורכבים כמו להט"ב – גם מי שמאמין שזה אינו דבר נכון, מבין שזריקת בני אדם מגגות, חס וחלילה, היא לא הדרך לשכנע איש.


אגב, גם השמאלנות היא סוג של דת רעיונית. גם הם מאמינים בצורך לעשות טוב וחסד עם בני האדם ולשפוט בצדק. על בסיס הערכים האלו, אפשר למצוא מרחב לשיתוף פעולה גם איתם.


כשנשכיל להתמקד במאחד, נצעד יחד אל עבר הגשמת הייעוד: "בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה ה' אֶחָד וּשְׁמוֹ אֶחָד".


אני מאמין שאפילו האיראנים, אם יקראו את הדברים האלו – בין אם בעזרת גוגל טרנסלייט ובין אם דרך תרגום AI – יזהו כאן "דברי שלום ואמת". הבנה כזו יכולה לחסוך להם, ולעולם כולו, את הצורך במלחמות דת מיותרות.

חסידי חב"ד הניחו תפילין לשמעון פרס כמה וכמה פעמיםshaulreznik

עזר למישהו? האיש השתנה?
 

היום רואים שבקרב השמאל מתחיל קמפיין שנאה נגד שומרי מצוות בדגש על תנועת חב"ד. קרי, אנחנו רחוקים מחזיון השלום עלי אדמות. 

אתה בטח מתלוצץ, נכון?מי האיש? הח"ח!אחרונה

נעזוב רגע את כל הפולמוס - הפרובוקטיבי והאקטיבי - שהביא את החסידות, בהתבססותה מחדש באמריקה, להגדיר עצמה בהכרזה שואפת מדון כ"chabad liubavitch", כאילו שהיה זה הכרח שכל באי עולם יתוודעו לניצחון הפאתטי וחסר החשיבות של ליובאוויטש על שאר שלושת הפרשנויות, ליאוזנא והאחרות. שכל שלט חב"די אמריקאי מכריח עצמו לצעוק את העניין בקול תרועה, ולנסות לייצר חשיבות תודעתית לסיפור הקטן והזנוח והמשמים עד צער הזה, כאילו מה שחשוב ביקום זה איזה ניצחון אידיאולוגי של משפחת רבנים קטנה על כמה חצרות מדולדלות של רחוקי משפחה מהעבר.

אבל בחייך: ניגון הדידן נצח, שהוא בפנתיאון ולא יזוח משם, אינו בנוגע לניצחון על רוסיה עם הספרייה, או על ברית המועצות עם הגליות השליחים לרפובליקות מרכז אסיה הנידחות (כמו בשיר מ"אוצרות יהודיים" על התמים יעקב בטג'יקיסטן). לא ולא; זה הניצחון המשפטי הערכאתי של החצר השניאורסאהנית על פלג גור אריה. תעשה טובה, שחב"ד תירגע ותשאל את עצמה, במלאת יותר ממאה ועשרים ל"מוישה רביינו", לאן מועדות הפנים ואיפה העתיד נמצא, לפני שידברו על אחדות ומאחד.

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.


75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.


כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.


מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.


ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.


אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.


אולי יש פה מסר מן השמים:


וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).


לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.


כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.


סימוכין:


הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד


שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.


זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).


והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:


"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

אולי יעניין אותך