וכשערביי השומרון משחיתים קברים...יהודי מא"י
.
.

לפני השיקום 

אחרי השיקום 

עוד במדור
פרסום ראשון: 11/06/07, 16:24

וכשערביי השומרון משחיתים קברים

מסתבר שלא על כל השחתת קברים בשומרון התקשורת נזעקת וצה"ל ממהר לתקן ולשפץ. מה קורא כשערביי האזור "מצפים" קברי קדושים בגרפיטי?
ארי גלהר

יו"ר ועד שוכני שומרון, חיים רייכר, קורא את הדיווחים אודות השחתת קברים וקשקוש גרפיטי על בתי הערבים ולא מאמין, "כותבים בתקשורת" הוא אומר לערוץ 7 "שיהודים שבאו להתפלל בכפר חארס השחיתו מצבות. מדובר בכמה בודדים מתוך אלפים שבאו להתפלל. להאשים את כולם זה דבר בלתי הגיוני".

כדי להוסיף לדבריו הוא מציג בפנינו תמונות שצולמו יום לפני (יום חמישי) הכניסה לכפר בהם ניתן לראות את הקבר אחרי צביעה, נקי כחדש, ומנגד "צילומים שצולמו ביום שחזרנו לנקות ולתקן את הנזק שנגרם לערבים ומצאנו את הקבר מרוסס בכתובות גרפיטי, לשאלתינו, הם (הערבים) רק החזירו לכם על מה שאתם עשיתם". הוא מספר כי זו לא הפעם הראשונה שהקבר מושחת על ידי ערבים. "הרי אנחנו עצמנו צבענו אותו כמה פעמים ובכל פעם אחרי הצביעה ובלי שום התגרות מצדינו חולל הקבר. אבל הדבר שהכי מקומם אותי", מסכם חיים "זה שכשמשחיתים קברים שלנו, אף אחד לא פוצה פה וכשאיזה קומץ מצדינו עושה זאת כולם יוצאים נגדנו.
27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000><embed src='http://194.90.181.246/banners-he/ntink_250x170.swf' quality=high wmode='transparent' width='250' height='170' type='application/x-shockwave-flash' pluginspace='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' allowScriptAccess='always'></embed>

גם חבר הכנסת אורי אריאל טוען שהתקשורת נוהגת 'איפה ואיפה' בסיפורים מן הסוג הזה ומזכיר את מקרה קבר יוסף בו השחיתו ערבים את הקבר ואף אחד לא פצה פה "בכוונתי", הוא אומר "לפנות לצה"ל ולמנהל האזרחי ולבקש מהם שאם הערבים לא יודעים לשמור על המקומות הקדושים ליהודים אז כנראה שאנחנו נצטרך לשמור עליהם בכוחות עצמנו".
במדינת ;'ישראל' ;עדיף להיות ערבי ;יהודי מא"יאחרונה
העונש לחילול קברי יהודים – אזהרה
גילם של שני ילדים ערבים שחיללו קברי יהודים בהר הזיתים, בהם קבר הרבי מגור, מנע אפשרות להענישם. השוטרים הסתפקו ב"נו-נו-נו".
שמעון כהן

תופעת חילול קברי יהודים בהר הזיתים שבירושלים הפכה לדבר שבשגרה במרוצת השנים האחרונות. תמונות בהן נראות מצבות שבורות ומחוללות בכתובות גרפיטי, תמונות של פסולת ומכשירי עישון מתגוללים בין המצבות, כל אלה הפכו לחלק בלתי נפרד מהדיווחים הקבועים שנשמעו מהעולים לפקידת קברי יקיריהם במתחם ההר.

אצל גורמים שטיפלו בעדויות הצטברו ההערכות כי לא מדובר במעשי וונדליזם של צעירי העיר המשועממים, אלא שמעורבת במעשים גם מגמה לאומנית ערבית. דיווחים רבים שפורסמו בתקשורת הירושלמית המקומית הציגו את טענותיהם של יהודים רבים הקובלים על התעלמותה לכאורה של המשטרה ואי אכיפת החוק. כמו כן טענו כי ניתן היה למנוע את המעשים במתחם ההר תוך הגברת כוחות השיטור.

באירוע זכור שפורסם לאחרונה כששבו בני משפחה מזועזעים ממראה מצבת יקירם המנותצת ספגו גם השלכת אבנים וקריאות נאצה ואיומים מבני נוער ערבים שנכחו במקום. גם הם קבלו על היעדר כוח משטרתי ראוי שימנע את המעשים.

במהלך השבוע שעבר נלכדו בידי משטרת ירושלים שני ילדים ערבים משכונת ראס אל עמוד שבמזרח העיר. השניים נחשדו בכך שהיו ממנתצי המצבות ומחללי בית העלמין. בחקירתם הודו השניים בכך שאת מעשי הוונדליזם היו מבצעים בכל יום בשעה ששבו מבית ספרם. בחקירה עלה כי בין השאר חיללו השניים גם את מצבת קברו של הרבי מגור. בהמשך גוללו את האופן המדויק בו נהגו לשבור בתי נר ועציצים שהוצבו לצד המצבות ועליהן בידי בני המשפחות.

בתום החקירה שבוצעה בנוכחות הוריהם של השניים מצאו את עצמם שוטרי הבירה בבעיה, שכן גילם הצעיר של השניים, 12, לא מאפשר הענשתם. כיוון שכך נאלצו השוטרים להסתפק ב"נו-נו-נו", כלומר השניים הוזהרו שלא יבצעו שוב את המעשים ושוחררו לבתיהם.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך