לחזור לגוש קטיף!!!יהודי מא"י

לפני כשנה פורסמה הכתבה הבאה:

מרזל מחתים מתנחלים שיחזרו לצפון הרצועה

"היום כולם מבינים שדוגית, אלי סיני וניסנית הם השכפ"צ של אשקלון, וכדי לחזור ולהגן עליה חובה שתהיה התיישבות ונוכחות יהודית במקום"

אפרת וייס

פורסם: 06.07.06, 11:47

"צה"ל כבש את צפון הרצועה - ואנחנו נכבוש מחדש את יישובי צפון הרצועה", כך אמרו הבוקר (יום ה') ל-ynet גורמים בימין הקיצוני, שמכינים בימים אלה רשימת משפחות ורווקים שמעוניינים לחזור וליישב את דוגית, ניסנית ואלי סיני.

עד כה נרשמו 11 משפחות ו-17 רווקים, שמבקשים להקים גרעין התיישבות מחודשת ביישובי התוחמת הצפונית. מדובר בתושבים מיהודה ושומרון, ולא באלה שפונו במסגרת ההתנתקות.  

מאחורי היוזמה עומדים פעילי "חזית יהודית לאומית", תנועתו של ברוך מרזל. "אין הזדמנות טובה יותר מלעלות דרישה ויוזמה לחזור ליישובים", הסבירו הפעילים.

בכוונת הפעילים להשלים את הרשימה ולהעביר לצבא דרישה לעלות שוב לקרקע. אם ייתקלו בסירוב, ישקלו "צעדים אופרטיביים" ליישוב המקום, כגון: כניסה ללא אישור.

"ההתנתקות התפוצצה לנו בפנים", סיכם מרזל את היוזמה. "היום כולם מבינים שדוגית, אלי סיני וניסנית הם השכפ"צ של אשקלון, וכדי לחזור ולהגן על אשקלון חובה שתהיה התיישבות ונוכחות יהודית במקום".

ללא קשר ליוזמתו של מרזל, קורא היום ועד יישובי התוחמת הצפונית "לתקן את הטעות ולהחזיר לעצמנו את חומת המגן של גוש הישובים בצפון חבל עזה, שהופקר לכיבוש הפלסטיני, אזור שמעולם לא היה בידיים ערביות - אלא שטח מפורז בידי האו"ם".

"ראוי להזכיר ולציין כי רכס אלי סיני ודוגית שולט על בית להיא, ג'בליה ושאטי, ונותן הגנה לאשקלון ובנותיה; ואילו רכס ניסנית שולט על בית-חנון ומגן על שדרות ומערב הנגב", ממשיכים אנשי הוועד, במכתב גלוי לראש הממשלה. 

"כדי להחזיר את כושר ההרתעה של ישראל, צריך להראות שהוויתורים שלנו הם הפיכים וההתיישבות אינה הפיכה ותישאר לתמיד. על כן יש להחיל את הריבונות הישראלית באזורים הללו. כל פעולה אחרת שהיא צבאית בלבד היא זמנית ותיתן רק תוצאות זמניות וחולפות. אנו מוכנים לחזור ולבנות מחדש את בתינו באלי סיני, דוגית וניסנית".

עד כאן הכתבה.

כפי שידוע - הרעיון לא יצא לפועל בסופו של דבר. כיום - לאחר שהחמאס, איראן ואל קעידה הפכו את עזה למדינת טרור רצחנית - כולם כבר מבינים שהגירוש היה פשע וגם טיפשות - ואין מנוס מחזרה מלאה לגוש קטיף על מנת להקימו מחדש.

עלינו לנצל את ה'מומנטום' שנוצר עם העליות האחרונות לחומש - ולהמשיך במגמה זו כדי לחזור גם לגוש קטיף. ודאי שזה לא פשוט ואף מסובך - אין כנראה מי שחולק על כך. ואולם, חזקה על ברוך מרזל, 'נוער למען', קוממיות', 'הלב היהודי' ושאר ארגונים חשובים - שיוכלו להתחיל לפעול בנידון. ואם לא עכשיו - אימתי???

סליחה, זה נשלח בטעותיהודי מא"י
כנראה שאת אף אלד כבר לא מעניין גוש קטיףיהודי מא"י
אמרנו: "לא נשכח" אבל כבר הספקנו לשכוח. מאז פרסם הרב שמואל אליהו את קריאתו בנושא - דבר לא נעשה, וגם כעת איש לא מתעורר.
רק ;שלא נתפלא אח"כ אם המצב יחמיריהודי מא"י
חס ושלום!פלורה
אמנם יש בזה קצת אמת וגם לדעתי הזניחו את החזרה לגוש. אבל זה שלא הגיבו דבר זה לא קשור. פשוט הפורום יבש לחלוטין!
אמן!פלורה
אבל הגוש זה כלל וכלל לא כמו חומש. בגוש יש את כל הערבים עכשיו.
לפי דעתי-קראתיך
לא צריך ישר לרוץ בלחץ לונורמאלי..אני יודעת שאם לא נעשה בזמן הקרוב אז המצב באמת יחמיר..אבל יש עכשיו את כל הקטע של חומש..אז לא צריך לערבב כמה דברים ביחד,כי אז זה בטוח לא יצא..!התחלנו,נגמור!!..
כשנגמור את חומש בעז"ה נלך ככה לכל שאר הישובים בעז"ה...
כתבה מעכשיו - כנראה שב"ה מתחילים לפעול בכיווןיהודי מא"י
כשכתבתי את ההודעה בשות הבוקר המאוחרות לא ידעתי מכלום. ואולם, ממש עכשיו, פורסמה כתבה בנושא בערוץ שבע, המלמדת כי אכן מתחילים לפעול בכיוון - יישר כח ובעז"ה נעשה ונצליח:

חומש תחילה בדרך לאלי סיני
מטה חומש תחילה ערך סיור משותף בעוטף עזה עם נציגים ממגורשי גוש קטיף. הוחלט על שיתוף פעולה במאבק על חזרת היישובים לשומרון ולקטיף.
אורנית עצר

מטה חומש תחילה קיים היום סיור משותף ביישובי עוטף עזה עם נציגים ממגורשי גוש קטיף. במהלך הסיור הוחלט על שיתוף פעולה במאבק על חזרת היישובים לגוש קטיף ולצפון השומרון.

בסיור השתתפו נציגי 'חומש תחילה', נציגי גרעין 'חומש-שאנור', אבי פרחן שגורש מהיישוב אלי סיני, ציון אוחיון שגורש מנווה דקלים ונציגים נוספים מגוש קטיף.

בין היתר הוחלט על הקמת גרעיני התיישבות לכל היישובים שגורשו מגוש קטיף על מנת שיהיה אפשר לחזור להתיישב בגוש מיד לאחר שצה"ל ישחרר את רצועת עזה מחדש.

יוסי דגן, ממטה 'חומש תחילה' אומר כי ברור שזה רק עניין של זמן עד שצה"ל ישחרר את הרצועה, "המטרה שלנו היא לעלות שוב ליישובים בהקדם האפשרי".

במהלך הסיור הגיעו המשתתפים לחורבות היישוב אלי סיני בסמוך לגדר המערכת ברצועה, דגן אומר כי כשהוא עומד במקום זה הוא רואה בצורה ברורה את האיוולת שנגרמה בגירוש ואת הקלות בה ניתן להקים את יישובי הגוש מחדש ובמיוחד את צפון הרצועה.

"המדינה צריכה להזיז את הגדר בכמה מטרים", אומר דגן, "זו תהיה התחלה של תיקון הטעות וחילול ה' שנגרם בגירוש וכן תיקון הנזקים שנגרמו למדינה מאז הגירוש".

"אין תשובה יותר נכונה מאשר לבנות מחדש את היישובים, צריך להעביר מסר לפלסטינים שזו התשובה למה שקורה היום בעזה", הוא מדגיש ומוסיף, "המסר מצד המדינה צריך להיות: ניסינו, גרשנו, אך הנסיון נכשל".

לדבריו, מצד אחד יותר מסובך לחזור לגוש קטיף מאשר לצפון השומרון בשל העובדה שהצבא לא נמצא שם כלל אך מצד שני הוא מסביר כי לגבי גוש קטיף יש יותר תודעה מצד הציבור ולכן המהלך יכול להצליח. "בחומש התחלנו מאפס, לא הייתה תודעה כלל והגענו לתודעה רבה מאוד, בגוש קטיף אנו מתחילים מהרבה יותר", הבהיר.

דגן מספר כי אבי פרחן הגיע לסיור עם שני דגלים, האחד מביתו בחבל ימית ממנו גורש והשני מביתו באלי סיני בגוש קטיף שגם ממנו גורש. פרחן סיפר בסיור כי קיים שתי צעדות עם הדגלים האחת מימית לירושלים והשנייה מאלי סיני לירושלים. "אמרתי לו שאני מקוה שבעקבות העבודה המשותפת הוא יעשה צעדה שלישית עם שני הדגלים בחזרה כדי לבנות את אלי סיני", אומר דגן.
ברוך ה!פלורה
יהודי מא"י-שירושקי
אולי אתה שכחת,אנחנו לא
ואנחנו נחזור !!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
...תמי!
כתוב בכתבה:"בין היתר הוחלט על הקמת גרעיני התיישבות לכל היישובים שגורשו מגוש קטיף על מנת שיהיה אפשר לחזור להתיישב בגוש מיד לאחר שצה"ל ישחרר את רצועת עזה מחדש."-מי אמר שיכבשו בקרוב ברור שאני מקווה ומתפללת ושבעז"ה זה יהיה בקרוב אבל אפ'חד לא יכול להבטיח את זה וניצתרך לפי זה לחקות עד שיכבשו את הרצועה!!
קנים לבנה לבניין חומש יע"איהודי מא"יאחרונה
בארץ ו' תמוז תשס"ז, 22 יוני 07
'קונים לבנה ועולים לחומש'
מטה 'חומש תחילה' יוצא בקמפיין בו הוא קורא לציבור לקנות לבנה לקראת העלייה הבאה לחומש. 'כולם יגיעו עם הלבנים לחומש ונבנה שם בית'.
אורנית עצר

מטה 'חומש תחילה' יוצא בקמפיין בו הוא קורא לציבור לקנות לבנה לקראת העלייה הבאה לחומש. מטרת הקמפיין היא שכל אחד יקנה לבנה ויגיע איתה לחומש בעלייה הבאה הצפויה להיערך בעוד כחודש.

"המטרה היא לאסוף כסף, אנו לא כמו ארגוני השמאל שמקבלים כסף מהאיחוד האירופי", אומר יוסי דגן מהמטה, "אנו קוראים לכל האנשים שכואב להם ורוצים לשנות כיוון לקנות לבנה, הצלחת המאבק והחזרה לחומש שהיא למעשה הוצאת המדינה מהבוץ בו שקעה בעקבות הגירוש תלויה בכך שכל אחד יקח חלק ויהיה שותף".

במטה מסבירים כי כל לבנה עולה 18 ₪ ושהמטרה היא שכל אחד שעולה יקנה לבנה ויגיע לעלייה הבאה לחומש עם ציוד, אוכל ושתייה למספר ימים ועם הלבנה שקנה. "מי שלא יכול לבוא או לא יכול לעלות עם לבנה שיקנה לבנה וייתן אותה למישהו אחר שיכול לעלות איתה", הם מוסיפים.

"בסופו של דבר אנו מקוים שכל אותם אלפים שקנו לבנה יגיעו לחומש ובעזרת כל הלבנים אנו נבנה בית חדש בחומש", אמרו.

העליה הבאה לחומש תתקיים על פי התכנון בתחילת חודש אב תוך ציון שנתיים לגירוש גוש קטיף וצפון השומרון, "שנתיים לגירוש זה לא זמן לבכי, הגיע הזמן להפסיק לבכות ולהתחיל בעשייה חיובית", אומרים במטה ומוסיפים, "לא עברו שנתיים ומעשה האיוולת מתפוצץ בפרצוף, אין דבר נכון יותר עכשיו מלבנות את חומש מחדש".

"בשנה האחרונה ראינו את כל האלפים שעלו לחומש ולא נרתעו מאיומים והפחדות, אנו רואים שעברנו שלבים הרבה יותר מהר ממה שחשבנו. לפני שנה הדרישה לחזור לחומש הייתה נראית הזויה והיום אנו רואים בברור שהשיבה לחומש הפכה להיות חלק בלתי נפרד ומרכזי בדו-שיח הישראלי", אומר דגן.

"אנו זוקפים את ההצלחה לכל מי שעלה, אפשר לתקן את החילול ה' שנעשה בגירוש , אנו מעודדים מההצלחה ומהמעגלים שנוספים שמצטרפים לעשייה", הוא מוסיף.

לדבריו, ציון שנתיים לגירוש זה לא אקט סמלי זה יכול להיות תחילת השינוי של הכיוון בו הולכת מדינת ישראל, ממצב של שקיעה בייאוש, בריחה ודיכאון אל רוח רעננה של אידיאולוגיה עשייה וציוניות שמתבטאת בשיבה לחומש.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך