בהמשך להודעה שנכתבה כאן לפני מספר ימיםאנונימי (פותח)

לפני מספר ימים פרסמתי כאן מכתב ארוך, ובהמשך לו וכתוצאה מתגובותיכם גם מספר הבהרות, לגבי הציבור החילוני בגוש דן, ציבור שאני נמנה עליו, מתוך מטרה לחשוף אנשים לצד שלצערי הם לא מכירים מספיק, אם בכלל, בגלל סטיגמות שיש עלינו (דבר שלא מסיר לרגע את האחריות מאנשי גוש דן, שגם כן מונעים מסטיגמות כלפי דתיים לאומיים ומתנחלים בפרט), מתוך כאב אמיתי על כך ומתוך מטרה לעורר הידברות בין הצדדים. אולי אני תמים, אבל אני בהחלט חושב שיש לכולנו איזהשהו בסיס משותף שעל גביו, ולמרות כל חוסר ההסכמות הלגיטימי, יש לבנות חברה ערכית.

לאלו מכם שלא שמו לב, ציינתי ואני מציין זאת שוב, שהחברים הכי טובים שלי הם דתיים שבאים מהתנחלויות, ובכל פעם שאני מדבר איתם ובא לבקר אותם, אני נפעם מחדש מהרוח שלהם ומערכיותם. אני לא חושב על מישהו מכם דבר רע (למעט אלו שרואים בי כובש זר ומשווים אותי להיטלר).

אני מבקש מכולכם להעלות את הדיון שהתעורר כאן לפסים רציניים ולחשוב ביחד איתי איך אפשר לעורר הידברות והיכרות בי הצדדים. בסופו של דבר, לא אני ושכמותי נלך מכאן וגם לא אתם. במידה ויש מישהו כזה, הוא מוזמן ליצור עמי קשר דרך הפורום.

תודה רבה ושבת שלום, לירן

לא רוצה לפגוע, אבל...neriag
אין לי שום חשק ולא נראה לי שזה מה שראוי להדבר עם חילונים.\

למה - כי הם עלולים להשפיע עלי.

כן, כן, אני אנטי פלורליסט ונגד הידברות, ולא אכפת לי שחילוני יחשוב שיש לי קרניים...

אני מעדיף את זה מאשר הסיכון שאתקלקל...
לירן,קטיף שנית
אולי כדאי שתרראה את זה:Blogs/Message.aspx/13
זה רק אני?neriag
או שאין קשר נראה לעין בין הנושא לקישור?
לא נראה לי שזה רק אתה למה גם אני לא הבנתי כ"כ מהיהודה הכריש
הקשר
תקשיבו אניממש לא מבינה בפוליטיקה#גליה#
אבל אנשים אתם ממש מרובעים... למה אתם לא יכולים לקבל דעות של אנשים אחרים.. זה שאתצם לא מסכימים איתו זה לא אומר שאתם יכולים להרוג אותו..
מצטער על חוסר הפלורליזם...neriag
נ.ב. את מוזמנת לסדנא ללימוד נצרות שתתקיים בכנסיה ברובע...

למה את זה את לא מוכנה לקבל? את לא יכולה לקבל דעות של אחרים?

נ.ב.(אמיתי) אפ1 לא אמר להרוג אותו, אז אני בעד שלא נגזים...
אתה אגואיסטפליץ
לא עלה בדעתך שאולי אתה זה שתשפיע על החילוני? ואני לא יודעת מה איתך, אבל לי כן אכפת מה החילונים חושבים, כי:
א. הם אחים שלי
ב. אכפת לי מהם
ג. אני אוהבת אותם כמו כל יהודי שומר מצוות

אני לא יודעת, אולי אני טועה, אבל לדעתי זה אגואיזם שלא אכפת לך מהחילונים.
ואתה משווה בין חילונים לנוצרים?ישי ויזנר
יש מצווה לקרב רחוקים (יהודים). לעומת זאת היהדות ממש לא בעד לקבל גרים.
יאו מה הקשר?הם לא מהעם שלי בכלל....החיפושית
למה אתם נתפסים לגירוש!!!!!!!!??????????תכלת דומה לים
הוא רוצה לדבר על עוד אלף דברים אחרים!!!
פורש מהמשחק...אנונימי (פותח)
לאור תגובותיכם ותגובות חברים שלי מהתנחלויות הבנתי שאין לי עם מי ואין לי על מה לדבר. זה לא אומר שאין לי הערכה כלפיכם, זה רק אומר שיש גבול לכמה שאני יכול לעשות מאמץ כדי להתקרב ולקיים דיון רציני, למרות שאתם בוחרים לראות בי פעם אחר פעם פרקליטו של השטן, היטלר, או מה שזה לא יהיה...

אני מצטער אם מישהו נפגע מדברים שכתבתי כאן, לא הייתה שום כוונה לפגוע. אני מהסיטואציה הזו פרשתי - יש לי עוד דברים להתעסק איתם חוץ מלשמוע כל היום איזה אדם נורא אני וכמה חשוב שאני איעלם מעל פני האדמה. קיוויתי לעורר כאן דיון רציני, אבל רוב מה שאני שומע כאן זה מה שנזכר למעלה.

תודה לכל מי שבכל זאת היה ענייני, לכולכם קיץ נעים

לירן
חה!קטיף שנית
ניצחתי!!
למה אתה חושב שניצחת?יהודה הכריש
עוד ניצחון כזה ואבדנו...אנונימי (פותח)
אל תגזיםיהודה הכריש
הוא לא מגזיםפליץ
ולמפגר שכתב "ניצחתי" - במה ניצחת? במלחמה?? שיואו, אני לא הייתי נשארת אם היו אומרים לי שאני כמו היטלר. לא שהייתי פורשת ככה, אבל לפני שהייתי הוכת הייתי בועטת בכם בכמה אזורים רגישים ומשאירה איזה פנס בעין כדי שתזכרו שאלי - או אל כל יהודי - לא מדברים ככה.
הפסדת...סתם הרחקת בנאדם...החיפושית
עכשו הסטיגמות שיהיו על הדתיים יהיו "הם שמים על עצמם חומה לא מדברים אם מישו שלא בדעה שלהם לא סובלנים ולא מוכנים להקשיב ולקחת דברים ברצינות.
איפה האהבת חינם שלכם... איפה הקירוב רחוקים במעשהאחת מהצפון

ולא רק בדיבורים...

הבן אדם מנסה להתקרב להבין אותנו ואנחנו רק מרחיקים אותו...

כתבו כאן היום על הבכי שבהר הבית מהלכים שועלים ושאין לנו מה לעשות בנושא, יש לנו מה לעשות וזה לקרב את הרחוקים ולהרבות אהבת חינם בעם...

התגובות שנכתבו כאן רק מראות את השנאת חינם הגדולה שקיימת במי שכתב את התגובות הלא לעניין שנכתבו...
אפילו אם הבן אדם לא דתי לא אמורים לפסול אותו הוא עדיין יהודי... וכמובן שלא להשוות אותו להיטלר ימ"ש...

ועוד במיוחד שלירן  לא רוצה לגרום לנו לשנות את דעתינו אלא שאנחנו נעזור לו להבין אותנו...

מקוה שדברי הובנו... 

תשובה...neriag
זה בדיוק הטעות הפאטאלית שלך ושל עוד המון אנשים...

אם להיות דוגרי - אין לי שום אינטרס להיות חבר של חילוני, יש לי אינטרס להחזיר חילונים בתשובה, ואת זה לא עושים ע"י התקרבות אליהם!!! מי שמתקרב עלול להיות מושפע, ההוכחה החיה לזה היא הציבור הדת"ל שהיום כשהוא רוצה להגדיר "דוס" הוא קורא לו "חרד"לניק" כלומר - אתה דת"ל בהשקפה, אבל אתה מקפיד המצוות(בפורום גוש קטיף נתקלתי בביטוי "חרדי מבחינת רמה ביהדות"). מה שקרה הוא שהציבור הדת"ל נפל בפח של להתקרב לחילונים, הרב קאלישר עוד הבין שיש גבול, אבל היום אנחנו אפ' מתלבשים בבגדים הכי אופנתיים, לאן דירדרה אותנו הקירבה לחילונים????????

אז איך מחזירים בתשובה? לא צריך לגור עם חילוני או להתקרב אליו, יש מספיק חילונים ב"ה שחזרו בתשובה בגלל "מעייני הישועה" או הארגונים שבראשיהם עומדים חרדים(!)( כמו "מתוך אהבתו" (כן, הרב טל הוא חרדי, וגם אם תגידו שלא, הוא לפחות נגד החיבוק דוב הזה עם החילונים) ,"ערכים" ו"שופר".

סטטיסטיקה פשוטה - במספרים, חרדים החזירו בתשובה הרבה יותר!!!

ואם בכל זאת את מעדיפה להתקרב, אל תתפלאי אם הבן שלך עלול לפרום את הכיפה. (הנתונים הם ש25% מהנוער הדת"ל חוזר בשאלה...)
טוב נכון ...אתה צודק במה שאתה אומר אבל............M.H.R
מי שהולך במטרה להשפיעה הוא לא מושפע!!!!!!!!!!! וגם שהתכוונו הדברות הוא לא אמר שניתחבר איתם וניהיה חברים בלב ושנפש..רק שננסה להיבן אחד את השני...
להבין*M.H.R
אני מכיר את הקלישאה הזאת...neriag
אני מכיר שליחים (לחו"ל) שהשתקעו...
אז זהו....לא להתקרב עליהם...?????? לא לנסות להביןM.H.R
לא כלום????
ואז יש טענות עליהם...M.H.R
נריה-פליץ
בואנה אתה חתיכת אטום... "אין לי שום אינטרס להיות חבר של חילוני"??? ואיך אתה מצפה להחזיר אותו בתשובה בדיוק? בסיסמאות וקול שופר?! מה איכפת לי מהנתונים והסטטיסטיקות, מאיפה סטטיסטיקה יודעת מה הולך בנפש של הבנאדם??

אני לא באה בכוונה לפגוע, אבל לדעתי דיברת שטויות בשקשוקה עם סחוג. אם אתה בא במטרה לקרב חילוני, אז אתה צריך להיות חזק בדעות שלך, וככה אתה לא מפחד להיות מושפע. מה זה אומר? שאתה לא חזק בדעות שלך, ובגלל זה אתה מפחד מהשפעה חילונית? לחילונים אין מה להשפיע על מאמין אמיתי.
פליץ!אוווריה
מה המצב? ...

"אבל לדעתי דיברת שטויות בשקשוקה עם סחוג".
תרגעי! זה טעים..

בקרוב (?) תגובה..
וב-3 מילים- אני עם פליץ.

(פעם שעברה שרשמתי שאני עם מישהו שידכו אותנו, מעניין מה יהיה הפעם..)
שקשוקה זה איכסה...פליץ
אבל סחוג זה טוב.

מה קורה גבר??? חח... חזרת לפורום אחרי שנים של פרישה? עוזיה כבר לא בסביבה, עד כמה שאני רואה. נעלם לו...

נו מה איתך, תכתבי איזה דעה נחרצת על כת השטן כמו שאת יודעת לעשות. לא מספיק לי האני עם פליץ, תכתבי תגובה מושקעת... (וואי התחלתי להיות מושפעת מהחלון הקרציה בללא"ת!! הצילו!!!!)
וואו אנשים ששנים לא היו פה חזרו לפתע.רוחמה הקראסיבה
מי היה מאמין?
אר"צ אתן ומי הבא? חח עוזיה כותב פה מידי פעם.. אני רואה אותו כאן בעיקר כשעולה נושא הטרמפים.
ממש פגישת מחזור...פליץ
עכשיו אנחנו צריכים שעינב וגלעד/פו הדב יצוצו כאן =)

נראה לי שזה בגלל הסוף שנה, אנשים מוצאים להם זמן...
חח כן בהחלט.רוחמה הקראסיבה
הם דווקא קופצים מידי פעם <עינב..>
ללירן - אם בכל זאת תקראיהודי מא"י
לדעתי, אתה היה היוצא מהכלל (לטובה כמובן) המעיד על הכלל. ברוב המפגשים בין דתיים לחלוניים (שיתכן שיש בהם בעיתיות מסוימת כפי שהוזכר, למרות שפה נראה לי שאין בעיה כזו) - יש 99 אחוז דתיים ובקושי אחוז אחד של חילוניים. לכן, גם כאשר יש כבר מישהו - לא כ"כ ששים לדבר איתו לאור הנ"ל. מה דעתך?
מופנה לנריה, אני לא אמרתי לך להיות חבר שלו...אחת מהצפון
פשוט התכווניתי שלפחות לא יכתבו פה דברים לא לענין כמו היטלר ועוד...
אם אתה לא יודע לענות לו לענין ואתה חושש להסחף אז תשתוק ותתן לאנשים אחרים שכן יודעים לדבר עם אחיך-החילונים, ויודעים מה לענות להם בלי להסחף...
אני למשל לא נכנסתי לדיון לגבי מה שלירן אמר בגלל שאני חושבת שיש פה אנשים שיודעים לענות קצת יותר טוב ממני ומתעסקים עם אוכלוסיה זו, אבל מכאן ועד לקלל הדרך ארוכה...
ועוד פעם יש הבדל בין אהבת חינם לבין להיות חבר שלו, אפשר לאהוב אותו כי הוא יהודי-אחיך, ועדין לשמור מרחק כדי לא להיות מושפע...
מצטערת על האורך...
מקוה שהפעם הבנת...
טוב... לדעתי...eliya

לא מזמן היה פגישה של בנות שביעיסטיות מאולפנת להב"ה עם בנות חילוניות קיבוצניקיות [!! שמאלניות !!] וגם של בנים מהישיבה התיכונית בקרנ"ש עם קיבוצניקים חילונים [!! שמאלנים !!] והם ממש התקרבו ונהנו...
עשו להם סיור בחווה של אברי רן ובכל מיני גבעות בשומרון...
והם פוט אמרו ש"זה ממש נפלא לראות את התנ"ך מול העיניים"
ככה הם אמרו -- זה ממש ציטוט! אז...
אנחנו צריכים לקרב אותם...
ואם אתה במטרה להשפיע אז אתה משפיע ולא מושפע!
ולא צריך להיות אגואיסטים [אהמ אהמ] ולהגיד "אני לא רוצה להיות מושפע מאחרים , לא אכפת לי אני נשאר מה שאני ולא מעניין אותי מאחרים"..
זה הדרך שהורים שלהם חינכו אותם, להיות חילונים, זה קשה לעבור פתאום להיות דתיים, אנחנו במקום לקרוא להם "היטלר" או משו כזה [אהמ אהמ] צריכים לחזק אותם ולתת להם ת'הרגשה שאנחנו אוהבים אותם! וככה לקרב אותם לדת!
פשוט))**eliya
זה לא נכון שככה אתם מתייחסים לחילונים זה כל אחדיהודה הכריש
והדרך שלו ואם אורח החיים שלו הוא לא בדיוק כמו שלך זה לא אומר שאתה צריך לקרוא לו היטלר וכאלה וחוץ מזה אני מכיר הרבה חילונים גם שהם קצת יותר נחמדים מכל מיני אנשים דתיים
נכון מאודד!eliya
תודה שאת מאשרת....יהודה הכריש
בקשה...eliya
לכל המגיבים עלי:neriag
א. בקשר לדוג' עם הנצרות - קיבלתי, זה לא היה בסדר להשוות, אבל הנקודה נשארת בעינה, לא צריך (או יותר נכון - צריך לא) לקבל כל דעה...

ב. אתם טוענים שרק כך אפשר להחזיר בתשובה, אבל עובדתית - זה פשוט לא נכון, אנחנו ממש עבדים של החילונים, כל צעד חושבים "מה הוא יחשוב עלי עכשיו?", "הוא יקבל אותי?", וחילונים קולטים את זה! אף1 לא ורצה להיות עבד, במיוחד לא של מה שהוא היה קודם... השיטה החרדית לדוג' (שבנושא הזה אני ממש מסכים איתה) היא שחילוני יתחזק יותר באיזה סמינריון מאשר בבומבומלה, כשאתה חבר שלו...

ג. טענתם שמי שהולך להשפיע לא מושפע, אז אני מכיר הוכחות חיות רבות (שליחים בחו"ל שהשתקעו וכדו') אבל למה ללכת רחוק? הציבור שלנו הוא הדוגמא החיה לכישלון של השיטה הזו! רוב הציבור הדת"ל פחות חזק מהציבור החרדי!!

טוב, אני הולך עכשיו לבגרות באלקטרוניקה, אחרי שאני יחזור אני יגיב לכל השאר...

נ.ב. שימו לב, אתם פשוט מוכיחים מה שאני אומר, אתם כמו שולי החברה הממלכתית, אלה שהרביצו לאנשים שצעקו על שוטרים... בשם ה"ואהבת לרעך כמוך" מדברים אל ה"רעך" האמיתיים כמו שמדברים על אויבים (כלומר - אתם אומרים להיות פתוח לקבל דעות שונות אבל לא מקבלים שעה שלא להיות פתוח...)
לנריהאחת מהצפון
בא תסכים על דבר אחד, אם אתה לא רוצה לדבר איתו ואתה חושב שהפורום זה לא המקום להציג דעות שונות (אפילו שאני לא מסכימה עם זה) אז תפנה את הבן אדם לאנשים מתאימים (כמו מעיני הישועה) שיסבירו לו ואל תתקוף אותו ועוד יותר אל תקלל כי אז אתה לא נותן חשק לבן אדם לפנות לארגונים שמחזירים בתשובה...
אלא אם הכוונה שלך ולא נראה לי שזאת כוונתך שכל החילונים ישארו חילונים ושאף אחד לא ינסה להחזיר אותם בתשובה שמא יהיה אחד שקצת יסחף לכיוון שלהם (ואם זאת כוונתך אתה אגואיסט גדול)
עוד משהו...אחת מהצפון
על השוטרים אני יכולה לצעוק ולריב איתם (ואולי אפילו לקלל...) בגלל שהם פוגעים בי והם מנסים לכפות את הדעה שלהם עלי.
אבל לירן לא ניסה לכפות את הדעה שלו עליך אלא בדיוק להפך...
ואם שוטר יבוא וינסה להבין אותי אני לא אצעק עליו וגם לא אקלל אותו אלא אפנה אותו לכתובת המתאימה (וזה רק אם הוא באמת רוצה להבין אותי) וכמו שזה נראה לירן באמת רוצה להבין אותנו, אבל אתם משתיקים אותו ולא נותנים לו להבין...
ואני לא ממלכתית ואפילו לא מתקרבת להיות ממלכתית, ואני לרוב לא מדברת עם חילונים, אבל כאן אני רואה שהבן אדם באמת רוצה להתקרב ולהבין אותנו, אז אני נותנת את האפשרות למי שכן יודע איך לדבר אליהם לדבר איתו ולא משתיקה אותם...
אם את כ"כ עדינה ..החיפושית
שמושפעת כ"כ מהר אז באמת אני לא יודעת מה לעשות...אבל יש מלא מלא אנשים/נערות/נשים/נערים וכו'... שנמצאים בדוכני "מעייני הישועה" וב"ראש יהודי" והם אפילו יותר מתחזקים בעצמם ומחזקים חילוני ומחזיריםבתשובה!אז הינה לך הוכחה לכך שאפשר להתקרב ובזכות זה לקרב!!וזה ראוי ורצוי!סלחי לי אבל את ממש נשמעת מגעילה
מה לעשות שאני לא קרה עם חילונים אלא בישוב דתי..אחת מהצפון
ויכול להיות שזה לצערי, אבל ככה ההורים שלי החליטו...
וזה נכון מאוד שיש הרבה שמתחזקים מהחזרה בתשובה ונראה לי כמו שאני מקירה את עצמי שזה יהיה גם לי...
אבל אני חושבת שמי שבה מישוב דתי צריך הדרכה קודם כדי לדעת איך לענות ומה (בניגוד אליך שאת קרה בבנין עם חילונים...)
ובינתיים בגלל שאני לא יודעת איך עונים ומה עונים אני לא נכנסתי לויכוח לגבי הטענות שלו, ואני לא מפחדת להסחף פשוט מדובר כאן בדיני נפשות(=חזרה בתשובה) וכל מילה שלי שלא תהיה במקום יכולה לקלקל את כל מה שאחרים עשו...
ולכן אמרתי שעדיף שאנשים אחרים שיודעים מה לענות יענו לו...
לא נכון!החיפושית
אני גרה בבניין עם חילוני!ואת יודעת איך זה מקרב!!ואיך זה משפיע עליהם...!!!זה ממש עוזר!~!ואנחנו ב"ה לא הופשענו מהם כבר 10 שנים בכלל!!!!!!!!!!!!!
אתם מכירים את המצב הזה...פליץ
...שאתם רוצים לבעוט במשהו - או מישהו - אבל אתם לא עושים את זה, רק בגלל שאתה לא רוצה לשלם על האישפוז?

תקשיבו, אני ממש לא יודעת מה לחשוב, מרוב כל הדברים שרצים לי בראש. אין לי כח עכשיו להגיב כמו שצריך. אתם פשוט הורדתם לי את הטיפה האחרונה של מצברוח טוב שהיה לי.

לא שהיה לי מלכתחילה...

המצב מאוד, מאוד עצוב כשאתה מצד אחד רוצה לקרב אנשים אל היהדות, ומצד שני, אתה גם אומר לו שאין לו זכות לדיעה משלו - ולא רק זה, שהדיעה שלו לא נכונה!

אין כזה דבר דיעה לא נכונה!!!!!
היי - מה זה???!!!?!?!?!??!?!פליץ
אני לא כתבתי את התגובה הזאת... המצברוח שלי בסדר גמור תודה רבה!!! ועוד איך יש לי כוח להגיב... מי כתב את זה?!!!!!!!!?!?!?!?
אולי מישהו פרץ לך לאישי.פלורה
אותי זה דווקא מענייןצביקה
אני מוכן לארגן משהו כזה...לא חייבים להיפגש, אפשר לעשות דיון דרך הפורום.

ולא,אני לא פוחד להיתקלקל, אם אני לא אתמודד עכשיו עם השאלות הקשות הן ישארו איתי לתמיד, וכן, לפעמים יש דברים שגם אנחנו צריכים לתקן וללמוד מאחרים (והכל במסגרת התורה כמובן)..
שאלות דווקא זה טוב..אבל רק עם הולכים ושואלים אותם.M.H.R
...כי אז אתה יודע יותר...
בדיוקצביקה
לא צריך לשמור שאלות, האד צריך להתמודם איתן בעצמו ועם אחרים אבל לברוח ולומר שאתה מעדיף לא להתקל בשאלות כדי לא להתאמץ לענות עליהן,זה כבר גרוע, זה מראה על חוסר בשלמות.

אני לא שולל את השיטה הזאת, אבל זה נראה לי שיטה של אנשים חלשים.
למה נדמה לי,עוזיה
שיש כאן יותר מידי אנשים שצריכים לעשות תשובה במיידי? זה כולל גם אותי. נראה לי שחטאנו בבן אדם לחברו באופן חמור. כולנו. כל מי שדיבר, וכל מי שלא מחה. תבורך לטוב פליץ, שטרחה גם למחות בפוגעים.

נדמה לך נכון.חמסית
אני עכשיו מציצה בפורום הזה אחרי כמה זמן שלא נכנסתי. ריפרפתי מעל השירשור הזה, ופשוטנורא מה שהולך כאן.
פליץ- אחותי, סחטיין על הכוח לעמוד נגד כולם כאן.
ותעיינו בדברים שעוזיה כתב, ניראה שיש שם איזה שהוא מסר סמוי ממנו תוכלו להחכים.
סמוי??עוזיה
ציניות?חמסית
כמובן.עוזיה
לא קראתי את כל התגובות כי הם חוזרות אחת על השניה..החיפושית
אבל דעתי בעניין היא ככה: לאור הבגרות בהסטוריה שעשיתי לא מזמן, אני רוצה להבהיר משו:
בתנועה הציונית (כן.. כן.. ואני גאה בה!!) הציונות הדתית (הרב ריינס, ורב מוהליבר ועוד..) טענו שהם נכנסים לתנועה הציונית כדי להשפיע על החילונים!!! ואת זה אמרו הציונים הדתיים!!
ועומת זאת האותודוכסים (החרדים) אמרו שהם מתנגדים לתנועה הציונות מכיוון שהם עלולים להיות מושפעים מהחילונים!!

עם מי אתם יותר מזדהים?? ואם אתם קוראים לעצמכם במיוחד לנריה) "דתיים ציונים" אז נראו לאיפה הגענו!!! איזה בושה!!! פשוט בא לי לנעול את כל השישרור (אבל אני לא יכולה)

אני חייבת להוסיף שפשוט זיעזע אותי מה שהלך כאן!!!

נקודה ענקית למחשבה...
בעיקבות פרישתך, עכשיו כל מהתכלת דומה לים
שיצא מהעסק הזה זה חילול שם ה' ענק!!!!
פליץ-כל הכבוד לך!!!!!!מצטרפת אליך....גוש קטיף לנצח!
אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שאפשר לתקן.עוזיה
what is the conaction?מה הקשר?תכלת דומה לים
אם קלקלנו בחילול ה', אז אפשר לתקן ב...עוזיה
הבנתי. וכדאי שכמה מאנשים הפורום יבינו את זה גםתכלת דומה ליםאחרונה
ויעשו מהשהו.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך