בס"ד
לקראת החופש הרגשתי צורך מסוים לכתוב מכתב מעורר וחשוב לבני הנוער שגולשים לעומקו של החופש, אחרי שסיימו את לימודיהם. החופש יכול להיות תקופה פורייה ומהנה אם רק לא גולשים למקומות אסורים...מכתב מגולש צעיר, מומלץ לקרוא, ולא רק לגולשים מכורים.
נער ונערה יקרים,
תהיתם לתומכם האם הכוונה למלחמה שחוזים בקיץ שוב עם חיזבאללה?, האמת היא שמדובר במלחמה אחרת לגמרי.
כמה מלבב ומרענן לראות אותנו, התלמידים המסיימים עתה שנת לימודים, פורצים את שערי בית הספר בשאגות שמחה וגיל: "יוצאים לחופש, קץ לסבל, המורים לפח הזבל", אבל ארשו לי להיכנס לבגדיו של הרציני והמודאג, כל זה מלבב ומרגש עד זמן מסויים.
אותם ילדים ונערים אהובים, כמוני וכמוך, קופצים עמוק לתוך בריכת החופשה הארוכה וגולשים בכל אתר ואתר במעיי האינטרנט. וכי אעלה על דעתי להדביק את הכינוי 'אויב' למוצר הטכנולוגי המופלא ששמו אינטרנט?, חס וחלילה, זה כמו הגבול בצפון, שקט שקט, עד שמתחמם.
גם באינטרנט יש גבול, אך כשהוא מתערער ונפרץ, אזי בדיוק פורצת מלחמה. האויב פה הוא היצר שמשכנע את הגולשים התמימים לעבור את הגבול ולהיכנס למקומות אסורים.
בנתיים, כמו במלחמה בלבנון, מי שאמור לשלוט ולפקח על הנעשה אינו בשטח, מעלים עין, או מעדיף לחכות לשעת פעולה האמיתית. האם לאחר המלחמה הזאת תוקם איזו וועדת חקירה ובדיקה? אני בטוח שלא.
ישנם הורים רבים שיעדיפו לסגור את העיניים ולהתפלל תפילת 'הגומר' של החופש הגדול. הם בוודאי ימלמלו לשכניהם כמה הם נרגשים ושמחים ששנה הבאה בנם, שזה אולי אתה, עולה כתה, אלא שלאמיתו של דבר אחרי החופשה הוא רק בירידה....
אז מה עושים? אל תשאלו אותי, אני לא פה הפותר פתרונות, אני רק יודע שצריך להילחם חזק ביצר. כמובן שפגיעה מהאוויר, כמו פליטות פה והערות פה ושם מצד ההורים, וכמו שנוכחנו לדעת במלחמה, צעדים אלו לא יביאו למיגור האויב ולחיסולו. מה שיביא לחיסולו המוחלט זה פגיעה בתוכו, לחסימתו המלאה.
אז כדי שלא חלילה תפרוץ מלחמה מעין זו בקיץ שנה הבאה, כנגד היצר והאינטרנט, כדאי להקדים תרופה למכה, יותר נכון, למנוע מצב שממנו כבר אנו, הילדים והנוער, לא נוכל לעלות ולהיחלץ.
אם כן כשהקיץ, האורח שבא לבקר מידי שנה באותה תקופה, ינקוש על הדלת באופן רשמי, תקבלוהו בשמחה ובהתלהבות מסוימת, אך היזהרו מלקבל את המתנות והאפשרויות שהוא מציע לכם. הכינו אותו מראש לעובדה שאת 'מתנת' האינטרנט תאלצו לקבל בתנאים מסוימים בלבד.
ואם אתם רוצים להיות 'דוגרים' באמת, ואם אתם חסים על הנשמה הטהורה הנמצאת בתוככם, תבקשו ממנו שאת האינטרנט ישאיר בחוץ. חברה, זה תלוי בכם ואיך אתם מעריכים את עצמכם, והעיקר חופשה נעימה ומועילה.
מגולש צעיר ומודאג