הנה מתכון מצוין ופשוט להכנת חלות/ לחמניות. אם עושים כמות כפולה [מומלץ בשביל הפרשת חלה] אפשר להקפיא ונשאר ממש טוב.
המתכון של חמותי:
1 קילו קמח
1 שמרית או כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר (אם רוצים אפשר גם כף דבש בנוסף לסוכר)
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
3/4 2 כוסות מים חמימים
1/4 כוס שמן
למריחה: 1 ביצה ושומשום.
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערה גדולה מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים
אח"כ מוסיפים את המלח
ביצה ומים ולשים לבצק חלק (צריך להיות קצת דביק)
בסוף מוסיפים את השמן לשים ומניחים את הבצק לתפוח לשעה
מכינים חלות או לחמניות ומתפיחים עוד קצת
מורחים בביצה ומפזרים שומשום אם רוצים
אופים בחום בינוני גבוה (185) עד שמזהיב
ב"הצלחה!
)
)

