- "ימ"מ בדרך אלינו"... אז מה? זה יותר מכאיב מיס"מ/מג"ב? זהו - שלא! באותו אופן שיס"מניק תוקע אגרוף בראש, ככה איש ימ"מ תוקע. העניין הוא שעל הרובה של זה האחרון יש עוד 30 איבזורים והקנה הוא הדבר הטפל כאן... בעוד שליס"מניק יש רק חמישה שיפצורים... קיצור ולעניין - זה לא שהם יודעים ללכת כזה יותר טוב מכות מיס"מניקים.
- אני הייתי בקבוצה שיצאה משבי בשלב כלשהו. לאחר עיכוב כלשהו. יצאנו 40 ומשהו, בפחות מחמישית הדרך [בסבסטיה] כוח משטרה-מג"ב חטף כמחצית מהקבוצה. ביניהם את שני מלווי-הנשק ואת המדריך. מישהו בקבוצה שנשארה נטל פיקוד והדריך את הקבוצה לעבר חומש. בשלב כלשהו נאלצנו לכבות את מכשירי הפלא בהוראת המדריך, כיוון שהיו חששות שמישהו/י מבין הקבוצה הוא 'משגיח' מטעם...
נתפסנו באמצע העיקול שעולה לחומש - בכניסה לבורקא כשהיינו אמורים לחבור לקבוצה אחרת. וזה היה כשעלינו על הכביש.
שאר הפרטים הרבים שמורים במערכת.
- נעשה מעשה חמור ביותר! ולי אישית זה גורם לחשוב לעזוב את כל מה שקשור למטות המארגנים של חומש. לא רק אלו שנושאים את השם חומש בתוספת מילה כלשהי, אלא גם ארגונים אחרים שקשורים בעניין העליות וכו'... [!]
בחור שלא נראה כמו ה"זייגרים" ושאר ה"קילרים-הפנאטים"... שאולי הוא לא נראה שגדל מילדות בתוך איזה ישוב ונושב ריח יס"מניקים כל יום, והספיק לעשות הרבה מאוד דברים טובים ששאר האנשים שם, אני מאחל להם שיספיקו-ביחד, לעשות ולהגיע לחצי מהכמות הדברים הטובים שהוא עשה והועיל לעמ"י!
כשגדי ב"ז שוחח עם הנוער בערב יום שני, והיו דברים שהיו אמורים לא-לצאת החוצה, ויצאו... ואותו אחד התעסק בפלאפון, החלו לומר שהוא שבכניק. עד שכמה בחורים ניגשו אליו, ואני מכיר יחסית טוב - את רובם! ודיברו איתו על כך שחוששים ממנו ושיעזוב. הבחור עזב.
הם תירצו לי את העניין בכך ש {מילים שלי} "היה קונצנזוס רחב של חשדות נגדו ולא יכלו להשתיק את העניין אז דיברנו איתו שיעזוב".
ואחד האנשים ששמו הוזכר ע"י כל מי שרק היה בישוב שבי באותם שני הימים, ניגש אליו ובעצמו אמר לו "אתה.. מאיפה אתה???" כאילו הוא רומז שהוא באמת משת"פ עם כוחות הרשע.
אז לעניינינו:
אם הוא שב"כניק - גם אני שב"כניק. ואני לא אומר את זה סתם. אז למה נגדי אותם אלו לא יצאו ככה? נכון. באותו הערב לא הייתי שם. ב"ה הייתי יוצא נגדם, ובמקרה הצורך גם אגרופים היו מתעופפים. מא לעשות - לפעמים רק ככה אנשים לומדים.
אני יכול להביא משהו מאוד מעניין שקרא לי אישית בכניסה לשבי בעניין כזה. וגם לגבי הצעדה לחומש. מקרה בעניין. זה אחד הדברים הגרועים והחמורים ביותר להאשים אדם בדבר שכזה. מילא - אין לי בעיה שתחשבו שאני שב"כניק. אתם לא תהיו הראשונים. אבל אתם זבלים! מנובלים! כן! מי שעשה את זה וכשיראה אותו לא יתנצל בפניו, הוא אפס אחד גדול! אפס מאופס שלא שווה יריקה! ויש לי הרבה מה להוסיף. כרגע אני מעדיף לשתוק. פשוט בושה!
- אני אישית גם לא מסכים באופן מלא עם ההתנהלות של המטה המארגן - מטה חומש תחילה. אפשר ונכון אם רואים שזה באמת נכון, לצאת נגדם. אבל יש גבול. אל לנו לזלזל בהם. הם עושים הרבה. והרבה טוב. ומי שלא מבין, ובנוסף לכך יש להם דפקט בשליחת ההודועת [לדוגמא: למי שהזיכרון בפלא מלא או שזה איטי, אז יש טקסט חסר... ואז הוא לא קיבל את סוף ההודעה שלהיות ערניים ולצפות לעדכונים.. ז"א שלא, לא להגיע לשבי ולהתקדם לחומש. אדרבא - כן להגיע! ולהודיע לחברים].
הייתי מציע שכל אחד ייקח את כל הטלפונים הקשורים בעניין. אם זה המוקד המשפטי, ואם זה בירור ישיר בטלפון.
קיצור - מה שרציתי לומר הוא, שלא לצאת נגדם ככה... הם לפחות ברובם המכריע, ואני מדגיש ברובם - לא כולם! אנשים טובים, עם כוונות טובות. והעיקר - עם דרכים מעשיות טובות ומועילות! ברובן! [הדרכים..]
- כלל לא הבנתי את הקבוצה בת 170 איש שכשהצטרפנו אליה, והוחלט ע"י מי שהחליט לרדת ל'שבי', לחפש להיעצר בכוח. לא! אני לא מדבר על המעצרים שעצרנו את הקבוצה שלנו ועזרנו לנו. ולא בגלל שזה אנחנו. פשוט שנכון הדבר הוא לעזור. אני מדבר על כך שבאופן שיטתי לאורך כל הדרך, חיפשו [ואל תבלבלו לי את השכל שזה לא נכון!] באופן-שיטתי! איך להרשים את ה... ואת .... ואיך להיעצר בכוח ללא סיבה. ועוד כשכל אדם כאן, חופשיותו ואי-היותו-בבית-מעצר הכרחית לעליות הבאות בעהקו"ב בקרוב מאוד בינ"ו אמן! ואני לא ארחיב.. אבל זה ממש ככה.
אמשיך בהמשך.
יום טוב ומעולה לכל היהודים הנאמנים.