יש לי בעיה קטנה.אנונימי (פותח)

אז ככה- יש לי אחות גדולה ממני בשלוש שנים. היא ואני לא מסתדרות בכלל. ומה שמוסיף לזה הרבה זה שהיא מתקשה בבית הספר ואני לא. ההורים שלי יודעים שאם יבקשו ממני משו אני אעשה את זה ובגלל זה הרבה מעבודות הבית נופלות עלי. כשאני מתלוננת על זה הם אומרים שאני צודקת אבל לא משנים את הגישה שלהם. אני לא יודעת מה לעשות אבל זה בלתי נסבל אנחנו כל הזמן רבות וכשאני מנסה להיות נחמדה אליה היא לא שמה לב אלי ואומרת שהיא לא צריכה אותי ואת המחמאות שלי או שהיא משתמשת במחמאות שלי נגדי. אני ממש אוהבת אותה אבל ממש קשה לי להסתדר איתה.

עכשיו היה לנו עוד ריב שבו היא טענה שההורים שלנו רק אוהבים אותי בגלל ההישגים שלי ושאין לי שום כבוד אליה ושאני צריכה לתת לה יותר כבוד. הבעיה היא שכשאני נותנת לה אותו היא מלגלגת עלי.

מה לעשות?

בס"ד עזרהעמישב
בס"ד לק"י

אני מקווה שה' יתן לי עצה לעזור לך.

ראשית, אינני יודע באילו גילאים אתן, זה יכול לשנות לא מעט.

בכל מקרה, מה שנראה, קודם כל עלייך להבין, ביחס להורייך, אין דבר כזה בעולם, ואני מתכוון שאין בעולם בכלל, שהורים יתיחסו אל שני ילדים ביחס שווה. לא, חלילה, בגלל שהם אינם אוהבים את הילד כמו שהם אוהבים את השני, אלא מסיבה פשוטה והגיונית, שלכל אחד יש את הצרכים שלו, היכולות שלו וכדו'. (לדוג' אין זה הגיוני שהורים יתנו לילד להוריד פח זבל גדול וכבד, כאשר הוא אדם שלא יכול לסחוב הרבה, זה פשוט לא הגיוני...) לכן, אף אם הורייך לא התייחסו להערותיך בעניין ה"אפליה", כביכול, שהם נותנים לך לעבוד יותר בבית, אין זה משום שהם רוצים להעביד אותך, חלילה, או משום שהם לא שמים לב לכך שאת עובדת יותר, הסיבה היחידה לכך, נובעת מזה שאחותך צריכה יחס שונה ממך, ולכן גם כמות העבודה בבית שכל אחת עושה שונה בהתאם.

בעניין המריבות, אחזור ואומר שאינני יודע בנות כמה אתן, אך ממה שיצא לי להכיר בחיי הקצרים, זה דבר שעובר עם הזמן. כרגע זה בלתי נסבל, וקשה להתמודד עם זה. אבל צריך להוריד את הראש בפני הגל, עד אשר יעבור זעם, ואז אחוות האחיות תצמח לה, בע"ה. זה מסוג הדברים שאת והורייך גם יחד (על אף שאת הקטנה מבין שתיכן) צריכים לאחד כוחות ולשתף פעולה ויחד, בע"ה, תפתרו את הבעיה.

(איך שזה נשמע, אני מקווה שאני לא סתם אומר, אחותך נוהגת לקטר הרבה, גם אם עוזרים לה, ולא רק את, אלא אפילו ההורים שלכן, כשהם באים לעזור, היא תמיד תיקח את זה לצד השלילי. זה תכונה שיש באנשים, לראות הכל בפסימיות, ואז גם בלימודים היא בטוחה שהיא לא יכולה, אז היא מתייאשת מראש, ולא מוכנה להשקיע, ואז גם הציונים שבהתחלה היו עוד סבירים, ירדו עוד ועוד וישארו בבור התחתיות, עד שהיא תצא מהמצב הנפשי השלילי הזה. בדבר זה, דומני שאין הרבה מה לעשות, אלא זה דבר שהיא צריכה לשנות בליבה פנימה. מה כן אתם יכולים לעזור לה? להדיגש את ההצלחות שלה, לא בצורה מלאכותית שהיא תשים לב, אלא בצורה שהיא תשים לב להצלחות לבד. לדוג' לעזור לה בלימוד, בחומר קטן וקל יחסית, שהיא תצליח גם ללא השקעה יתרה, היא תראה כי טוב, ותרצה ללמוד עוד, וכך צריך להעלות את מידת הקושי של הלימודים והצורך בהשקעה. אבל כל האמור כאן הוא רק בתנאי שהיא גם תרצה לצאת, אם היא לא תרצה, חלילה, לא נותר לכם אלא להתפלל.
יכול להיות שכל מה שכתבתי בסוגריים אלו, אינו רלוונטי, אז הכל בטל ומבוטל.)

בתקווה להצלחה,
עמישב
תודה אבל...אנונימי (פותח)
קודם כל אני בת 13 והיא בת 16. ויש לה בעיות קשב וריכוז ולכן היא לא מצליחה בלימודים. אני מרגישה שהיא שונאת אותי ויורדת עלי בכל פעם שאפשר אחר כך כשאני מתלוננת עליה בפני הורי והם הולכים אליה היא טוענת שכל מה שאמרתי ההפך הוא הנכון כלומר כל מה שאמרתי שהיא עשתה לי אני עשיתי לה. ואז ההורים שלי כועסים עלי על מה שכביכול עשיתי לה.
בקשר לעבודות הבית- פיזית היא יכולה לעשות את כל מה שאני עושה אבל להורים שלי אין כח לריב איתה על העבודות והם יודעים שאני יעשה את זה אז מלכתחילה הם מבקשים הכל ממני. אני מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני כבר לא יכולה לסבול את זה.
נ.ב. סתם שתדעו מה שקורה ביני לבין אחותי הגדולה הוא לא כמו מה שקורה בין כל האחים והאחיות בעולם אני חושבת שהיא באמת שונאת אותי.
טוב...עמישב
בס"ד לק"י

ראשית, היא לא באמת שונאת אותך. אם את רוצה ראיה מהמקרה הכי הכי קיצוני שאפשר לתת, והלוואי שלא יקרה. אם היית מתה, חס וחלילה, היא הייתה מצטערת? וודאי שכן, סימן שהיא לא באמת שונאת אותך, אלא היא נמצאת כרגע במצב נפשי של להוציא עצבים וקשיים על אחרים, אז היא עושה את זה על האדם שהכי קל לה, את, אחותה הקטנה. זה לא שהיא שונאת אותך בגללך, וגם סתם כך, אלא שהיא מחפשת מטרה קלה לצרכיה, טובים או לא זה משהו אחר, החשובים.

בעניין ההורים, אני מציע, בס"ד, שתיפני אליהם מלב אל לב, ותגידי את מה שכתבת כאן, ע"מ שהם יבינו גם את הצד שלך בעסק. בכל מקרה, ובכל מצב בחיים, כדאי מאוד לנסות להיכנס לראש של האחרים, בין אם זו אחותך ובין אם אלו הורייך, תנסי להבין מה הם עושים, ומה היית עושה במקומם, לוּ היית במקום בו הם נמצאים. אזי, לאחר שתעשי זאת, בטוחני שתוכלי לקבל את כל הבלאגן הזה בהבנה יתרה.

לגבי אחותך, תיראי, היא בסוף שישית (כפי שהבנתי), היא בדיוק עכשיו עברה את הלחץ של הבגרויות הראשונות בחייה, ולא רק זה היא גם לא מצליחה (אני משער) בהן. וכל זה מוסיף עוד בלאגן לסערת הנפשות, אותה היא פורקת, לצערך, עלייך, בה היא נמצאת בלאו הכי, גם מפאת גילה, גיל מוּעָד מאוד לאקטיביזם (לאו דווקא פיזי, אלא בעיקר נפשי), וגם מפאת הבעיות שמתעצמות בלימודים.

לסיכום, נראה לי שכדאי שתאזרי אומץ ותציגי את הדברים בפני הורייך.

בהצלחה.
עמישב ,תשובה יפה וילדונת ב"הצלחה!!! יהיה בסדר...*מוריה*
עמישב אני צריכה להודות לך אישית!אנונימי (פותח)
אני ממש מודה לך על העזרה והזמן שגזלתי לך. אני מקווה שהדברים שאמרת יעזרו לי אולי לבוא בגישה שונה אל אחותי הגדולה. אני מקווה שאף אחד לא יצטרך לעבור את מה שאני עוברת.
נסתי כמה פעמים לדבר עם ההורים שלי והם מסכימים איתי ואומרים שאחתי צריכה יותר יחס והיא פחות עצמאית ממני והם סומכים עלי שאני עושה מה שצריך לעשות. אבל אני בסך הכל רוצה לחיות את החיים שלי כבן אדם רגיל שיכול לחיות עם אחותו תחת קורת גג אחת!
זו הגישהעמישב
בס"ד לק"י

עתה רק נותר לך להתפלל, וה' יעשה הטוב בעיניו.
תדעי לך שזה דבר גדול שילד יש לו תקשורת ישירה עם ההורים שלו, ושהם מסכימים איתו, ויותר מזה, שהם ב"ראש אחד" איתו. זהו דבר שלא יסולא בפז.

שמחתי לעזור. וכמו שציינתי בהודעתי הראשונה, כל מה ש"כתבתי", זה לא ממני, כי אם "קטפתי" מה' יתברך (רעיון יפה זה שמעתי מגיא צבי מינצ בשם אהרון רזאל).

בהצלחה בכל,
עמישב
אוף קשה לי!אנונימי (פותח)
התחלתי לבוא אל אחותי ביותר כבוד וגם התחלתי לנסות לא להיות יותר מדי לידה-זאת אומרת לא להיות כל היום בבית ויותר לצאת כדי שלא נריב. אבל- זה לא מצליח! עד עכשיו היא קצת התרככה והפסיקה להפריע לי כל כך אבל... טוב יש לי דוגמא:
היום אחותי הייתה במחשב אז נכנסתי לחדר ובשיא הנחמדות אמרתי לה: מתי את יורדת אז היא אומרת לי: עוד הרבה זמן אז שאלתי אותה אם 45 דקות זה מספיק והיא לא ענתה אז לקחתי את זה ככן. אחרי 45 דקות אני נכנסת שוב ואמרתי לה תקשיבי נגמר לך הזמן עכשיו תורי. והיא עושה לי פרצוף של מסכנה ואומרת לי: אני באמצע משו שאני ממש רוצה לראות תתני לי 20 דקות טוב? אז שאלתי אותה אם היא יודעת שהיא ממש לא הוגנת כלפי והיא אמרה לי שכן. אז אמרתי לה שזה באמת לא הוגן ואני מבקשת ממנה לרדת ולתת לי תור. והיא אמרה לי:מה אכפת לך לעשות לי טובה את אף פעם לא נותנת לי כלום! (עכשיו זה לא נכון כל דבר שהיא מבקשת אני נותנת לה ומוותרת לה ועוזרת לה)ואז אמרתי לה הייתי נותנת לך טובה אם היית מתישהו מחזירה לי. והתחלתי לבכות. סגרתי את הדלת ואמרתי לאבא שלי שאני לא מבינה למה אני מיד יוצאת המפסידה והוא כעס אז הוא נכנס לחדר ואמר לאחותי לרדת מיד. והיא יוצאת מהחדר מסתכלת עלי בזלזול וצועקת עלי: את לא יכולה לעשות לי טובה אחת בחיים שלך? מה כבר ביקשתי?20 דקות במחשב? ואז היא הלכה לחדר שלה וטרקה את הדלת.

אחר כך אמרתי לאבא שלי שאני לא מבינה למה הוא עשה את זה עד שהתחלנו לא לריב הוא הרס את זה.
עכשיו כל הערב היא מקניטה אותי וכועסת עלי.
נמאס לי כבר! תעזרו לי.
בבקשה שמישו יעזור לי!אנונימי (פותח)
אין לי כ"כ הרבה זמן להגיבעמישב
בס"ד לק"י

כרגע אני קצת עסוק, אשתדל, בע"ה, לעזור לך כמה שאוכל.

ראשית, יישר כח על עצם זה שאת כבר מתחילה בדרך הנכונה, לענ"ד, אל השלווה והשלום בין אחיות.

שנית, אתייחס לדוג' הספציפית שנתת, ומתוך כך תשליכי גם על שאר המקרים.
במקרה ההוא, את התחלת עם רגל ימין, נתת לה "פוֹר" זמן במחשב, 45 דק', שזה בהחלט סכום זמן יפה. לאחר מכן באת אליה וביקשת את המחשב, באמת דבר הגיוני וראוי. אך היא סרבה, ובצד זה הוסיפה בקשה לעוד 20 דק'. את, בצדק, לא הסכמת והתעקשת. יצאת מהחדר, אמרת לאבא שלך, שמן הסתם בטעות, רק ליבה את המריבה.
ובכן, אם נסתכל על זה, די ברור שמבחינה אובייקטיבית (דגש על האוביקטיביות) את צודקת. אך עליך לשים לב, שאת מסתכלת מהצד שלך, והיא מסתכלת מהצד שלה. אני משער שהיא לא שמה לב שהיא כבר 45 דק' שם, וגם אם כן, די ברור לי שמבחינתה בקשה ל-20 דק' נוספות היתה הגיונית בהחלט. למה? משום שהיא לא "נכנסה" לראש שלך, ולא מבינה מה עבר עליך, ולכן היא גם התלוננה- "מה ביקשתי? 20 דק' במחשב?", כי היא לא מבינה מה את חושבת.
לכן, כך נלענ"ד, כדאי שכאשר יש עוד מקרים דומים (בויכוחים על דברים ברמת חשיבות של מחשב), על אף הקושי שבדבר, תשתדלי להוריד את ראשך עוד יותר, ולהיות אפי' עוד יותר לפנים מהשורה שלפני הדין. ואפי' את העשרים דק' הנוספות, כמשל למקרים נוספים, תתני לה.
אין מה לעשות, בשביל להשיג דברים בחיים, ועוד דברים חשובים כדברים אלו (ומיוחד השלום שנאמר בו "הלל אומר הווי מתלמידיו של אהרון, אוהב שלום, ורודף שלום..." [אבות, א', י"ב], לא רק לקיימו ולא לריב, אלא יותר מזה- לרדוף [!!!] אחרי השלום), צריך להשקיע, לעבוד על המידות ולהעביר על מידותייך.

(בעניין כיצד יש לדון, או ליתר דיוק מדוע אין לדון, אחרים, את מוזמנת לעיין במה שכתבתי בעניין באתר היצירה "ללא תולעים, בדבר תורה, תחת הכותרת-"ואל תדין את חברך")

נ.ב. אני מקווה שהטון שבו קראתי את דברייך שאמרת לאבא שלך, הוא לא הטון שבו נאמרו הדברים, כי אם כן, לענ"ד, זה גובל בחוצפה...

בהצלחה רבה, והרבה תפילות,
עמישב
הבעיה לדעתי נמצאת דווקא במישור אחרמשה
ההורים רואים אותך המצליחה, ואותה קצת פחות. אולי זה (מאחורי הקלעים) מה שעודד את ה""שנאה"" שלה כלפייך.

ואולי כאן נמצא גם הפיתרון.
אז מה אתה מציע?אנונימי (פותח)
שאני אפסיק להיות טובה בלימודים? ואפסיק לגרום להורים שלי נחת? זה לא נשמע לי פיתרון טוב בכלל!
למה לוקח לאנשים כל כך הרבה זמן להגיב?אנונימי (פותח)
כי אף אחד לא יושב כאן 24 שעות ביממה כדי לענותדובלה
וחוץ מזה שצריך לחשוב, התשובות לא יוצאות מהשרוול.

אם הבנתי נכון את משה, הוא התכוון לומר שצריך לתת לה את ההרגשה שהיא גם מצליחה? אני לא יודע אם זה אפשרי. היא יודעת את המצב שלה.

אבל בנוגע אלייך, אני חושב ככה:
קורה הרבה פעמים שבמשפחה אחת יש שני אחים שהאחד מצליח יותר ואחיו מצליח פחות. בד"כ זה שמצליח פחות גם זקוק ליותר תשומת לב ועידוד, מאשר הילד המוצלח יותר. ובהרבה מקרים הילד המוצלח יותר נפגע מזה שההורים נותנים לזה שמוצלח פחות יותר יחס.

לא הבנתי ברור אם ההורים שלך אכן נותנים לה יותר יחס, אבל תנסי לעשות את זה בעצמך: ברגע שתביני באמת, שיש משהו שהיא זקוקה לו מאוד, והוא יחס שיתן לה הרגשה מוצלחת יותר, אזי אם את אוהבת אותה את תנסי לתת לה את זה.
והכי חשוב, שלא תרגישי מכך "מפסידה" או "מקופחת", אלא תרגישי סיפוק שאת מצליחה לתת לה את מה שכל כך חסר לה. תראי את זה כאתגר.

בעקבות זה, כשהיא מתעצבנת עלייך סתם, או מקניטה אותך בלי סיבה, תחייכי לעצמך בלב ותזכירי לעצמך שכרגע יש לך את האפשרות להבליג, לברוח מהמריבה ולתת לרגשות שלה פורקן מבלי לפגוע בה.

תנסי באמת לוותר לה גם כשלא מגיע לה, ולעצמך תגידי שאת זו שהרווחת כאן. שהבנת שהיא זקוקה לזה יותר ממך, ואת התנהגת בבגרות ונתת לה את זה.

אבל - מה שחשוב הוא ביחד עם זה לא לתת לה הרגשה של "ילדה קטנה", מה שנקרא היום "טוב צוציק, נוותר לך...". את הוויתורים תעשי בדרך ממילא, אבל בין לבין תני לה הרגשה שהיא כן מוצלחת.

זה קשה. לכן, הייתי מציע, תתפסי איזה ערב שקט עם ההורים שלך, או אחד מהם, ותסבירי להם את כל הבעיה בדיוק כמו שהצגת את זה כאן, לא בנימה של קיטור אלא בנימה של הצגת בעיה. תגידי להם שאת מנסה להתמודד עם הבעיה בדרך כזו וכזו, ותבקשי מהם ש-י-ע-ז-ר-ו לך בזה. שיתנו לך את העידוד מהצד, ושישתדלו לא לסכסך בינכם ולהרוס הכל.

ואולי, אולי, אפשר גם לדבר קצת איתה בעצמה? כמובן לא את כל הדברים הנ"ל, אלא רק להגיד לה שאת אוהבת אותה, ואת משתדלת מאוד לא לריב, ואת לא מצליחה, ותבקשי ממנה שתשתף פעולה ותנסה גם כן לא לריב? אולי גם קצת דמעות יעזרו כאן?... אבל אם את חושבת שזה שייך.
גם לי יש את אותה הבעיה, רק הפוך.לולה=]

יש לי אחות קטנה ממני ב-3 שנים וכל הזמן אומרים לי להיות נחמדה אליה, אבל שאני מנסה היא לא מוכנה לשמוע וחושבת שאני צוחקת עליה, למרות שאני לא. אינ מנסה לאהוב אותה ולהתקרב אליה, אבל לא הולך לי כ"כ. מה לעשות???
אחיות קטנות...עמישבאחרונה
בס"ד לק"י

הן לפעמים באמת מגזימות.
ולענייננו.
ראשית, אינני יודע מה הגילאים שלכן, בכל מקרה, זה נשמע משהוא כמו בין 15-20, ונתייחס לזה ככה.

לא כ"כ הבנתי מה שאמרת, שאת מנסה, והיא לא מוכנה לשמוע. מן הסתם התכוונת שאת מנסה להיות נחמדה, והיא לא מקבלת את זה (ולא- לא מוכנה לשמוע).

על כל פנים, נלענ"ד, בע"ה, שבמקרה הזה, הכל זה עניין של זמן. תראי לה עוד פעם אהבה, ועוד פעם, ועל אף שהיא צוחקת עליך וממך, תראי לה אהבה (חשוב, כמובן, שהאהבה תהיה אמיתית, אחרת, מסתבר, שהיא תרגיש זאת, וזה אף יותר גרוע מלא לעשות כלום, כי היא גם יודעת שאת לא נחמדה אליה, והיא עוד מרגישה מרוּמה).
מתישהו, בטוחני שהיא תבין ותקלוט, והאהבה והאחווה ישרו בביתכם, בע"ה.

תנסי, ותתעקשי, ובסוף תראי, בע"ה, את הפירות- יגעת ומצאת תאמין!!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך