נקודה למחשבה:יד ימינו

כמה נקודות שחשבתי עליהם, ואני חושב שכולם צריכים לחשוב עליהם:

כולם עולים לחומש, רוצים לעלות וכו'.

השאלה היא - מה מניע אותם?

אני מעריך שאצל רוב האנשים זה קטע של "כולם באים", "ארץ ישראל" וכו'.

עוד קצת מגיעים בשביל הבנים והבנות.

אבל מי מגיע בשביל התורה???!!!???!!!

האם חומש יותר חשובה מהפגנה למען תושבי גוש קטיף?

האם ערך "אהבת ישראל" פחות חשוב ממצוות "ישוב הארץ"?!

האם באמת יותר חשוב לעלות לחומש (כקבוצה בודדת) יותר חשוב מלהתנדב יום שלם (או יומיים) באירגון חסד?!

העליות לחומש הם חשובות מאוד, וחובה לעלות. אולם החשיבות של העליה היא מכיון שהתורה ציוותה אותנו במצוות ישוב ארץ ישראל, קידוש ה', וכו'.

חשוב שהאנשים שעולים לחומש יבינו ויפנימו, למה הם עולים, מאיזה כח ומאיזו סיבה.

כח הזכות והחובה שלנו לחזור ולכבוש את חומש, הינה מהתורה: "עלה רש"!

מצווה זו לא פחות חשובה ממצוות נקמה, גמילות חסדים, הפרדה וצניעות, ותפילה.

חילונים אידאולוגים יש הרבה - אבל הם לא המנהיגים שלנו, ולא יהיו כאלה:

בן אדם שעושה את מעשיו מכח התורה, ולא בגלל שהוא רוצה, או שזה חשוב וכו' - הוא בן אדם (שלרוב) ילך על פי קו האמת, ולא יסור ממנו. "אל תסור ימין ושמאל"! - חילונים אידאולוגים עוזרים לפעמים - אבל אמונתם יכולה להשתנות: ראו מקרה אריאל שרון, מנחם בגין וביבי.

לסיכום: חבר'ה - תלמדו!

אין כוחנו אלא מן התורה - ואנחנו חייבים לאגור כח!

"הוא עדינו העצני: בשעה שהיה יושב ועוסק בתורה - היה מרכך עצמו כתולעת, ובשעה שהיה יוצא למלחמה - היה מקשה עצמו כעץ"!

בעז"ה שזה יתקיים בכולנו, וכך נזכה להביא את הגאולה השלמה.

דוקא בגלל זה - אני לא בא למאהל המחאה היוםשמח שאני יהודי
כי בניגוד לחומש ולהרבה דברים אחרים, המחאה שם נעשית בצורה שברור לחלוטין שאינה נעשית בגלל 'התורה'. וממש כבר אין לי כח להסביר, אך הדברים די ברורים וד"ל.
אגב, בשביל 'לצאת ידי חובה'שמח שאני יהודי
אם כבר נדברים, אז הייתי שם כבר, ונראה לי שאני בין היחידים מפה שהיו שם.
אין חשיבות למה שהאנשים עושים - תקרא טוב:יד ימינו
אתה אמור להגיע לפעילות בגלל התורה - זה לא משנה למה עושים את זה!
אם העליה לחומש תתבצע מתוך אידיאלים (שזה הסיבה שרוב האנשים עולים בגללה), לא תעלה?!?!?!

תלמד קצת תורה ותגיע להבנה מהי האמת, ולא פחות חשוב - תקיים אותה.
אתה יודע בכלל מי זה?סבא גפטו
במקרה אני חושב שאני יודע מי זה "שמח שאני יהודי". ולא במקרה אני יודע מי אתה. אז קצת לכבד את האנשים. תודה.
אין לי כבר כח להסבירשמח שאני יהודי
לדעתי זה די ברור. ובכל אופן, אני הייתי שם.
לסבא גפטו: למי פנית? אליו או אלי?שמח שאני יהודי
מי שזה היה מיועד אליו, הבין. סבא גפטו
אם זה אלי - לא הבנתישמח שאני יהודי
אני רוצה לדעת אם זה היה מכוון אלי, זה חשוב לי. אם תוכל לענות - אודה לך מאד. (יש לי בעיה מסויימת: אני לא מאד חכם, ולא מבין רמזים. לחכם - די ברמז. אני לא כזה.)
משהו שראיתי לנכון לכתוב:סבא גפטו
וזה היה בתגובה לאיזה נושא כאן, אבל אולי לא ראו:

יא-רבנן... כמה שטויות באשכול אחד..!!

- "ימ"מ בדרך אלינו"... אז מה? זה יותר מכאיב מיס"מ/מג"ב? זהו - שלא! באותו אופן שיס"מניק תוקע אגרוף בראש, ככה איש ימ"מ תוקע. העניין הוא שעל הרובה של זה האחרון יש עוד 30 איבזורים והקנה הוא הדבר הטפל כאן... בעוד שליס"מניק יש רק חמישה שיפצורים... קיצור ולעניין - זה לא שהם יודעים ללכת כזה יותר טוב מכות מיס"מניקים.

- אני הייתי בקבוצה שיצאה משבי בשלב כלשהו. לאחר עיכוב כלשהו. יצאנו 40 ומשהו, בפחות מחמישית הדרך [בסבסטיה] כוח משטרה-מג"ב חטף כמחצית מהקבוצה. ביניהם את שני מלווי-הנשק ואת המדריך. מישהו בקבוצה שנשארה נטל פיקוד והדריך את הקבוצה לעבר חומש. בשלב כלשהו נאלצנו לכבות את מכשירי הפלא בהוראת המדריך, כיוון שהיו חששות שמישהו/י מבין הקבוצה הוא 'משגיח' מטעם...
נתפסנו באמצע העיקול שעולה לחומש - בכניסה לבורקא כשהיינו אמורים לחבור לקבוצה אחרת. וזה היה כשעלינו על הכביש.
שאר הפרטים הרבים שמורים במערכת.

- נעשה מעשה חמור ביותר! ולי אישית זה גורם לחשוב לעזוב את כל מה שקשור למטות המארגנים של חומש. לא רק אלו שנושאים את השם חומש בתוספת מילה כלשהי, אלא גם ארגונים אחרים שקשורים בעניין העליות וכו'... [!]
בחור שלא נראה כמו ה"זייגרים" ושאר ה"קילרים-הפנאטים"... שאולי הוא לא נראה שגדל מילדות בתוך איזה ישוב ונושב ריח יס"מניקים כל יום, והספיק לעשות הרבה מאוד דברים טובים ששאר האנשים שם, אני מאחל להם שיספיקו-ביחד, לעשות ולהגיע לחצי מהכמות הדברים הטובים שהוא עשה והועיל לעמ"י!
כשגדי ב"ז שוחח עם הנוער בערב יום שני, והיו דברים שהיו אמורים לא-לצאת החוצה, ויצאו... ואותו אחד התעסק בפלאפון, החלו לומר שהוא שבכניק. עד שכמה בחורים ניגשו אליו, ואני מכיר יחסית טוב - את רובם! ודיברו איתו על כך שחוששים ממנו ושיעזוב. הבחור עזב.
הם תירצו לי את העניין בכך ש {מילים שלי} "היה קונצנזוס רחב של חשדות נגדו ולא יכלו להשתיק את העניין אז דיברנו איתו שיעזוב".
ואחד האנשים ששמו הוזכר ע"י כל מי שרק היה בישוב שבי באותם שני הימים, ניגש אליו ובעצמו אמר לו "אתה.. מאיפה אתה???" כאילו הוא רומז שהוא באמת משת"פ עם כוחות הרשע.
אז לעניינינו:
אם הוא שב"כניק - גם אני שב"כניק. ואני לא אומר את זה סתם. אז למה נגדי אותם אלו לא יצאו ככה? נכון. באותו הערב לא הייתי שם. ב"ה הייתי יוצא נגדם, ובמקרה הצורך גם אגרופים היו מתעופפים. מא לעשות - לפעמים רק ככה אנשים לומדים.
אני יכול להביא משהו מאוד מעניין שקרא לי אישית בכניסה לשבי בעניין כזה. וגם לגבי הצעדה לחומש. מקרה בעניין. זה אחד הדברים הגרועים והחמורים ביותר להאשים אדם בדבר שכזה. מילא - אין לי בעיה שתחשבו שאני שב"כניק. אתם לא תהיו הראשונים. אבל אתם זבלים! מנובלים! כן! מי שעשה את זה וכשיראה אותו לא יתנצל בפניו, הוא אפס אחד גדול! אפס מאופס שלא שווה יריקה! ויש לי הרבה מה להוסיף. כרגע אני מעדיף לשתוק. פשוט בושה!

- אני אישית גם לא מסכים באופן מלא עם ההתנהלות של המטה המארגן - מטה חומש תחילה. אפשר ונכון אם רואים שזה באמת נכון, לצאת נגדם. אבל יש גבול. אל לנו לזלזל בהם. הם עושים הרבה. והרבה טוב. ומי שלא מבין, ובנוסף לכך יש להם דפקט בשליחת ההודועת [לדוגמא: למי שהזיכרון בפלא מלא או שזה איטי, אז יש טקסט חסר... ואז הוא לא קיבל את סוף ההודעה שלהיות ערניים ולצפות לעדכונים.. ז"א שלא, לא להגיע לשבי ולהתקדם לחומש. אדרבא - כן להגיע! ולהודיע לחברים].
הייתי מציע שכל אחד ייקח את כל הטלפונים הקשורים בעניין. אם זה המוקד המשפטי, ואם זה בירור ישיר בטלפון.
קיצור - מה שרציתי לומר הוא, שלא לצאת נגדם ככה... הם לפחות ברובם המכריע, ואני מדגיש ברובם - לא כולם! אנשים טובים, עם כוונות טובות. והעיקר - עם דרכים מעשיות טובות ומועילות! ברובן! [הדרכים..]

- כלל לא הבנתי את הקבוצה בת 170 איש שכשהצטרפנו אליה, והוחלט ע"י מי שהחליט לרדת ל'שבי', לחפש להיעצר בכוח. לא! אני לא מדבר על המעצרים שעצרנו את הקבוצה שלנו ועזרנו לנו. ולא בגלל שזה אנחנו. פשוט שנכון הדבר הוא לעזור. אני מדבר על כך שבאופן שיטתי לאורך כל הדרך, חיפשו [ואל תבלבלו לי את השכל שזה לא נכון!] באופן-שיטתי! איך להרשים את ה... ואת .... ואיך להיעצר בכוח ללא סיבה. ועוד כשכל אדם כאן, חופשיותו ואי-היותו-בבית-מעצר הכרחית לעליות הבאות בעהקו"ב בקרוב מאוד בינ"ו אמן! ואני לא ארחיב.. אבל זה ממש ככה.

אמשיך בהמשך.
יום טוב ומעולה לכל היהודים הנאמנים.
שוב חוזר לעניין -יד ימינו
שמי שבא מתוך התורה לא עושה דברים כאלה (לרוב)...
לא אמרתי שעושים משהו רע ח"ושמח שאני יהודי
אבל נראה לי שהם ממש לא בכיוון של 'מתוך תורה'. לא משנה. כמדומה שהעניין די מוצה.
אני קיבלתי רושם,תירא-אל
שכמעט כל מי שעלה עלה בשם התורה, ובשבילה.
אלא, כמו בכל דבר, קל לסטות מהמטרה.
דיברתי על המאהל - לא על חומששמח שאני יהודי
כמעט כל מי שעלה?יד ימינו
אני קיבלתי את הרושם, שכמעט כל מי שעלה עלה בגלל "ארץ ישראל", "חברה" ועוד אלף ואחת סיבות.
בגלל זה כתבתי את הנ"ל.
ניראה לי זה מזה לא נכון...קראתיך
היו שם באמת חב'רה רציניים...ניראה לי פשוט שילבו את הכל...אבל ברור גם לי וגם להם שהתורה זה הדבר העיקרי פה...
'ומתוך שלא לשמה - בא לשמה'שמח שאני יהודי
ונראה לי שמה שנכון לגבי לימוד תורה - נכון גם לגבי קיומה. אינני בוחן כליות ולב. אנשים עושים מצוה חשובה - ישוב ארץ ישראל ומלחמה ברשעה - אני מעריך שכוונותיהם טובות.
דברים בשם אומרם:שמח שאני יהודי
מזכ"ל המפד"ל:מאבק חקלאי גוש קטיף הוא עניין הומניטרי

מזכ"ל המפד"ל, שר שלום ג'רבי, ביקר אמש באוהל המחאה של חקלאי גוש קטיף וקבע, כי "העם בישראל, ללא הבדלי דת, גזע, מין או דעה פוליטית, צריך להפנים כי מחאתם ומאבקם הצודק של חקלאי גוש קטיף איננו עניין של ימין ושמאל אלא עניין הומניטרי, שאל לחברה הישראלית להתעלם".

ובכן, אם זה נקרא 'מתוך תורה' - אז אני צנצנת. ואח"כ עוד מתלוננים על העולים לחומש.

וזאת בדיוק הסיבה שלא הייתי שם היוםשמח שאני יהודיאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך