אמרתי בפירוש שצריך לשלם או לתת מתנה או בכל אופן אחר - למי שמצא לך את השידוך. זה ברור.
אבל אני לא מסכים עם הרעיון להפוך את זה לחוק, שחבר שמצא לי שידוך אני צריך לשלם לו סכום כזה, באופן של חוק. זה דבר שאני ירגיש בעצמי כמה מגיע לו על זה. ואם זה נעשה באופן כזה, באופן טבעי וחברי, אזי באמת השידוכים שנעשו ע"י חברים ישארו "בשביל החסד" וגם יהיו אמיתיים יותר.
אבל ברגע שזה הופך לחוק, שחבר שמשדך מקבל על זה סכום קצוב, הוא כבר ינסה לתקוע כל מיני הצעות סתם, כדי לזכות בסכום המיוחל... משא"כ כשהוא עושה את זה בגלל שהוא חבר שלי, והתמורה כבר תגיע אח"כ.
ואני לא רואה מעלה בכך שיהיו לי "הרבה הצעות", כשרובם נזרקו סתם, בשביל הסיכוי שהזורק יזכה בסכום...
אצל שדכן מקצועי זה שונה, כי הוא באמת יושב ומתעסק בזה, וזה הפרנסה שלו. ובנוגע אליו אני לא דואג שהוא "יזרוק סתם" הצעות, כי זה יפגע בשם שלו ובפרנסה שלו. זו העבודה שלו, למצוא שידוכים כמה שיותר מתאימים.
אבל סתם חבר שנוצרה לו פתאום הזדמנות לרווח נקי שלא מן המניין, מה יש לו להפסיד להתחיל לזרוק הצעות? ולסבך אותי עם אין-סוף יציאות בלי תכלית? לדעתי זה הורס את כל העניין.
ושוב, לא עלה על דעתי בכול אופן לא לשלם לאחר מעשה לחבר טוב שנתן שידוך מוצלח, אני רק מדבר על המצב שזה נהיה "מחיר", נהיה "חוק". זה הורס הכול.