שאיפות של אחים קטניםצחקן
ב"ה
לא מעט אני מקבל ממכרים וכו' תלונות על האח הקטן שהשאיפות שלו בתו"מ הם,איך נאמר- לא ממש ממש הכי הכי (ישיבה לא טובה, התערות יתר בעולם המגעיל שבחוץ, קללות, אלימות וכו').

מה אתם הייתם אומרים לאח כזה? לחבר כזה שאחשלו עבר מהת"ת לממ"ד (כשההפרשים בינהם כמובן מאוד גדולים..), או שבמקום הטוב הוא מהמקולקלים בכיתה.

מה אומרים לו אם הוא טוען (ובצדק כלשהו) ש'אתה משמיץ סתם ישיבות' (הוצאת שם רע, למרות שזה לתועלתו בלבד!) ומותר לפי ההלכה כדי שאפילו לא יחשוב על ישיבות אלו?

מה אתם חושבים ?
אני שואל אמנם קצת (?) באיחור, כי חבר שלי שעבר לישיבה אחרת (מצוינת אפילו), עמד בשאלה הזו שנה שעברה (ולא עלה לי הרעיון פשוט לשאול).
לא הבנתי..=)שירה
כאילו אח של איך אני יגדיר את זה.."לא הולך בדרך הישר" [כאילו לא נהיה חילוני אבל נהיה פחות דתי וזה..]??
אחים קטניםננסי
אחים קטנים זה סוגיה מעניינת אך גם מסובכת. לפעמים האחים הקטנים דווקא מעריצים את האחים הגדולים ורוצים ללכת בעקבותם. ולפעמים אח מסויים בגלל כל מיני סיבות מרגיש צורך לבטא את עצמו במקום אחר. זה לאו דווקא חייב להיות בגלל פחות רצינות או "דתיות". לפעמים אם יש כמה אחים, זה לא נעים לשמוע מהרב: תהיה כמו האח שלך. לפעמים רבנים מצפים שכל האחים יהיו "קופי" אחד מהשני. אני מכירה אח כזה שהלך לישיבה גבוהה איפה שלא למדו האחים האחרים והרגיש ממש משוחרר להיות הוא עצמו ולא אח של...
אם מדובר בממש שינוי סגנון וזה גם משפיע בנושאים דתיים, אולי האח הזה מרגיש שלא מעריכים אותו מספיק או שאין מקום בשבילו במשבצת "הדוסית" והוא צריך למצוא מקום במשבצת אחרת. זה כמובן דורש קצת יותר בדיקה לדינמיקה בבית ויותר רגישות לצרכים של האח הזה. אם היו לי פרטים נוספים הייתי יכולה להוסיף. אך ככלל, זה אתגר מאד גדול להורים ולאחים גדולים להבין את האחים הקטנים ולנסות להבין מה הצרכים הרגשיים, ולכבד את השונות של כל אחד. זה ממש לא פשוט.
לא ממש הבנתי את הסיפור...דובלה
כתבת קצת מבולבל. התערבב לי פה עם האח והחבר. מי עבר ישיבה? אח שלך, אח של חבר שלך, או חבר שלך עצמו?

עכ"פ, בסוגיית ה"אחים קטנים" אני די מצטרף לננסי, לפעמים אחים מעדיפים דווקא ללכת בדרכים שונות. אלא, שעד כמה שהבנתי, זה לא רק "דרכים שונות", אלא כיוון של ירידה כלפי מטה, שזה דבר שכדאי מאוד לעצור לפני שהוא יגמר לא טוב.

אבל לא הבנתי בכלל את הפיסקא לגבי "אתה משמיץ סתם ישיבות", מי אומר את זה למי ובאיזה הקשר?
כרנאה בעקבות השעה לא התנסחתי כפי שצריך.צחקן
ב"ה
אם שמת לב, זהו ציטוט מהחבר. זה בהחלט לא אח שלי (מה גם שמוקדם לקבוע על ילד בכיתה ה' או ג' [אחי החביבים...] מה הוא יהא בעתיד).

עם דרך שונה בעבודת ד' אין לי בעיה, גם אם אני חולק עליה. הבעיה היא בירידה בעבודת ד', לזה כוונתי (וכאן לא אתאר את מעשיו של חבר של אחי, עולה לז' כיום).

ובאיזה הקשר? הישיבה אליו האח ההוא ילך (כנראה) שנה הבאה, היא לא משהו בלשון המעטה (הוא מכיר עוד יותר טוב ממני מי הלך לישיבה ההיא).

יצחק.
תשובה בחסדי ה'מכאל 2 3
בחסדי ה'

אחי תתפלל על האח שלך לה' ית'

ותראה לאחי שלך כמה שישבות אחרות טובות
בהצלחה
אההה..! ;כאן טמון הפיתרון.דובלה
איך לא חשבת על זה קודם, יצחק?
חחחחחחצחקן
ב"ה
במקרה הזה בלי השתדלות (מהי? - זו השאלה פה) איך יש לנו זכות להתפלל עליו?
זה לא מצחיקמכאל 2 3
בחסדי ה'

לא אבנתי מה אמרתה
שום דבר. סליחהדובלה
על קורטוב הציניות, אם נפגעת קודם.

התכוונתי לומר שלהתפלל זה ברור מאיליו, אבל זה לא פוטר אותנו מהשתדלות שלנו כאן בעולם הזה הגשמי, לעזור לו. צריך לעשות מעשה. והשאלה הייתה היא מה המעשה.
או לא רק המעשה לעזור לו, אלא איך בכלל להתייחס אל הילד. התפילה היא עניין אחד, ואיך להתייחס לילד זה עוד עניין.
גישה חיוביתננסי
לא שמענו למה האח הקטן החליט לעבור בית ספר. מה מצבו בלימודים? (לא כל ילד יכול להחזיק מעמד יום שלם בתלמוד תורה)-מה מצבו החברתי- אולי החברים בכתה התנכלו לו והוא פשוט לא מצא את מקומו בכתה. מה שחשוב הוא לראות את הנער באור חיובי. לנסות להדגיש את הדברים שהוא כן עושה ובמיוחד בתחום הדתי. אם הוא מצטיין בגמילות חסדים, לתת לו מחמאות בנושא הזה. אם הוא הולך למנין כמו שצריך, או כל נושא אחר, לתת לו הרגשה שהוא עדיין במשחק. ככל שיורדים עליו בנושא הדתי,זה עלול להפוך לנבואה שמתגשמת מעצמה. לפעמים הורים אומרים דברים לנער או נערה שממש דוחפים אותם בכוון הלא נכון.
ברור, אבל כבר הדגישו:דובלה
לא מדובר שהוא הולך ב"מסלול אחר" או ב"דרך אחרת", שהיא קצת פחות טובה לטעמי.

מדובר שהוא בתנועה עיקבית וחדה של י ר י ד ה .... את זה צריך לעצור, באיזה אופן שזה לא יהיה.
נבואה שמתגשמתננסי
אני הכרתי משפחה שכל הזמן ההורים היו אומרים לילדים:אתם יורדים מהדרך-תהיו בסוף חילוניים, וכל מיני אמרות כאלה. לדעתי, זה ממש יכול להרוס ילד. אני מאמינה שכל ילד בסופו של דבר רוצה להשתלב במשפחה ולעשות את הדבר הנכון. לפעמים בגלל כל מיני סבות שחלק מהם דברנו עליהם, יש מחסום. לדעתי, על כל המשפחה לקרב את הילד אליו כדי שהוא יפתח. אפשר ללמוד אתו בחברותא (גמרא או כל דבר אחר-מסילת ישרים, חובת התלמידים, לא משנה מה-העיקר להיות אתו ביחד). אפילו לצאת קצת לטייל ולנסות לדובב אותו לשח"נש. להראות לו שהוא שווה-זה לא אומר שמסכימים או שמקבלים התנהגויות חריגות או שליליות, אלא שמקבלים אותו כבן אדם טוב שגם תורם למשפחה. להורים יש גם זכות לא להרשות לו לעשות דברים מסויימים, אלא מתוך אהבה וכבוד.
רב שהבין עניןננסי
אספר לכם סיפור אמיתי בכדי לתת דוגמא של גישה אחרת וקצת יותר חיובית. היה נער שלמד בישיבה (תיכונית) מאד רצינית. הוא לא היה בין המתמידים הגדולים והעדיף בזמנו החפשי (יש לציין לשבחו שכמעט ולא הבריז) לרדת לוואדי על יד הישיבה ולבנות מעין מחנה. הרב, במקום לנדות את הנער הזה ואולי אפילו לסלק אותו מהישיבה, לקח את כל הכיתה יום אחד וירד אתם למחנה הזה. שם אפו פיתות ועשו איזה פעילות. האם אתם יכולים לתאר לעצמכם מה זה עשה לאותו נער, לדימוי עצמי שלו ולהרגשת השייכות שלו לישיבה. אני לא אומרת שהסיפור נגמר פה ושאין עוד עבודה לעשות עם הנער. אך המעשה שהרב עשה היה חכם ורגיש ומי יודע אם זה לא הציל את הנשמה של הנער. הלוואי והיו עוד רבנים ומחנכים כאלה שמשתדלים להבין את נפש הילד ואיך להגיע אליו.
זה עניין של תהליךעמישב
בס"ד לק"י

לדבר עם אנשים כאלו "מאחורי הגב". זו היתה דרכו של הרב המגיד (המגיד ממזריטש, גדול תלמידי הבעש"ט), היה יושב ומשחק שח-מט עם כל מיני עמי ארצות, מעשה תמים, לא? אבל תוך כדי המשחק היה מכניס קצת יידישקייט, מידות וחסידות במשחק (כגון: הכל תלוי במלך, יש תכלית, לכל שחקן יש יעוד, צריך להסתכל על כלל המשחק [=החיים] ולא על כלי אחד ועוד כהנה וכהנה), כך האנשים לא הסתגרו מפניו ושמעו לו, וכך גם קיבלו את תורותיו דרך האגף האחורי של המוח. וכן הוא במעשה מבעל תפילה לר' נחמן מברסלב, עיין שם.

כלומר תנסו, איכשהו להכניס לו דרך התת-מודע ערכים שונים ממה שהוא מתרגל אליהם, לא בצורה ישירה שהוא יסתגר, יברח ולא ישמע, אלא בצורה עוקפת שתגיע לו מבפנים ותשנה אותו דרך התת-מודע.

בכל מקרה, אפשר "לצוד" אותו לשיחות מעמיקות אל תוך הלילה, שיחות רציניות, ללא ציניות כלל, של תובנות, דיבורים ברוגע וכדו'. גם אם זה לא עוזר עכשיו, זה תמיד נשאר שם בשכל, הדיבורים האלו שמים את "הזרעים", בליבו, ואלו האחרונים עוד יגדלו בעתיד, אם קרוב ואם רחוק, ויהיו לעץ חיים גדול וענף. "שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו".
תודה-זה ממש היה מרגשננסיאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך