שאיפות של אחים קטניםצחקן
לא הבנתי..=)שירה
אחים קטניםננסי
אם מדובר בממש שינוי סגנון וזה גם משפיע בנושאים דתיים, אולי האח הזה מרגיש שלא מעריכים אותו מספיק או שאין מקום בשבילו במשבצת "הדוסית" והוא צריך למצוא מקום במשבצת אחרת. זה כמובן דורש קצת יותר בדיקה לדינמיקה בבית ויותר רגישות לצרכים של האח הזה. אם היו לי פרטים נוספים הייתי יכולה להוסיף. אך ככלל, זה אתגר מאד גדול להורים ולאחים גדולים להבין את האחים הקטנים ולנסות להבין מה הצרכים הרגשיים, ולכבד את השונות של כל אחד. זה ממש לא פשוט.
לא ממש הבנתי את הסיפור...דובלה
עכ"פ, בסוגיית ה"אחים קטנים" אני די מצטרף לננסי, לפעמים אחים מעדיפים דווקא ללכת בדרכים שונות. אלא, שעד כמה שהבנתי, זה לא רק "דרכים שונות", אלא כיוון של ירידה כלפי מטה, שזה דבר שכדאי מאוד לעצור לפני שהוא יגמר לא טוב.
אבל לא הבנתי בכלל את הפיסקא לגבי "אתה משמיץ סתם ישיבות", מי אומר את זה למי ובאיזה הקשר?
כרנאה בעקבות השעה לא התנסחתי כפי שצריך.צחקן
אם שמת לב, זהו ציטוט מהחבר. זה בהחלט לא אח שלי (מה גם שמוקדם לקבוע על ילד בכיתה ה' או ג' [אחי החביבים...] מה הוא יהא בעתיד).
עם דרך שונה בעבודת ד' אין לי בעיה, גם אם אני חולק עליה. הבעיה היא בירידה בעבודת ד', לזה כוונתי (וכאן לא אתאר את מעשיו של חבר של אחי, עולה לז' כיום).
ובאיזה הקשר? הישיבה אליו האח ההוא ילך (כנראה) שנה הבאה, היא לא משהו בלשון המעטה (הוא מכיר עוד יותר טוב ממני מי הלך לישיבה ההיא).
יצחק.
תשובה בחסדי ה'מכאל 2 3
אחי תתפלל על האח שלך לה' ית'
ותראה לאחי שלך כמה שישבות אחרות טובות
בהצלחה
אההה..! ;כאן טמון הפיתרון.דובלה
חחחחחחצחקן
במקרה הזה בלי השתדלות (מהי? - זו השאלה פה) איך יש לנו זכות להתפלל עליו?
זה לא מצחיקמכאל 2 3
לא אבנתי מה אמרתה
שום דבר. סליחהדובלה
התכוונתי לומר שלהתפלל זה ברור מאיליו, אבל זה לא פוטר אותנו מהשתדלות שלנו כאן בעולם הזה הגשמי, לעזור לו. צריך לעשות מעשה. והשאלה הייתה היא מה המעשה.
או לא רק המעשה לעזור לו, אלא איך בכלל להתייחס אל הילד. התפילה היא עניין אחד, ואיך להתייחס לילד זה עוד עניין.
גישה חיוביתננסי
ברור, אבל כבר הדגישו:דובלה
מדובר שהוא בתנועה עיקבית וחדה של י ר י ד ה .... את זה צריך לעצור, באיזה אופן שזה לא יהיה.
נבואה שמתגשמתננסי
רב שהבין עניןננסי
זה עניין של תהליךעמישב
לדבר עם אנשים כאלו "מאחורי הגב". זו היתה דרכו של הרב המגיד (המגיד ממזריטש, גדול תלמידי הבעש"ט), היה יושב ומשחק שח-מט עם כל מיני עמי ארצות, מעשה תמים, לא? אבל תוך כדי המשחק היה מכניס קצת יידישקייט, מידות וחסידות במשחק (כגון: הכל תלוי במלך, יש תכלית, לכל שחקן יש יעוד, צריך להסתכל על כלל המשחק [=החיים] ולא על כלי אחד ועוד כהנה וכהנה), כך האנשים לא הסתגרו מפניו ושמעו לו, וכך גם קיבלו את תורותיו דרך האגף האחורי של המוח. וכן הוא במעשה מבעל תפילה לר' נחמן מברסלב, עיין שם.
כלומר תנסו, איכשהו להכניס לו דרך התת-מודע ערכים שונים ממה שהוא מתרגל אליהם, לא בצורה ישירה שהוא יסתגר, יברח ולא ישמע, אלא בצורה עוקפת שתגיע לו מבפנים ותשנה אותו דרך התת-מודע.
בכל מקרה, אפשר "לצוד" אותו לשיחות מעמיקות אל תוך הלילה, שיחות רציניות, ללא ציניות כלל, של תובנות, דיבורים ברוגע וכדו'. גם אם זה לא עוזר עכשיו, זה תמיד נשאר שם בשכל, הדיבורים האלו שמים את "הזרעים", בליבו, ואלו האחרונים עוד יגדלו בעתיד, אם קרוב ואם רחוק, ויהיו לעץ חיים גדול וענף. "שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו".
תודה-זה ממש היה מרגשננסיאחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים