איך מפתחים קשר אם משפיעה/משפיע....?חב"דניקית

יש למישהו הצעות..? פשוט אני בקושי מדברת אם המשפיעה שלי..כאילו זה לא קשר רציף כזה...אני יודעת שזה חשוב וכו..אבל לא הולך..תמיד אני קובעות זמן לדבר בטלפון אבל זה לא קורה...<אני שונאת לדבר בטלפון והיא מתאקשת שזה יהיה בטללפון ולא במסנ' או משהו כזה......

מה עושים???

ובאותו עניין יש לי פה כמה קטעים על משפיע...<זה די מטושטש...>

20070731142259.jpg20070731142335.jpg
כדאי לך לקבוע איתהs't
זמן מתאים מראש וככה תדברי איתה...

לי יש בעיה יותר מעצבנת המשפיעה שלי התחתנה ואין מצב לדבר איתה עכשיו למה היא עדיין בקטע הזה של הריגושים ואני לא דיברתי איתה הרבה זמן ואין לי כח לזה כבר!!מה אני יכולה לעשות????????
חח אבל רשמתי שתמיד אנחנו קובעות וזה מתפקששחב"דניקית
וזה לא יוצא..
מה כל פעם זה לא יוצא לך??s't
תקבעי זמנים יותר ארוכים כמו פעם בחודש...
ואם גם זה לא יילך תגידי לה יפה שלום וזהו עברי!!

זה באמת שאלהדובלה
אם זה "לא יוצא" לך בגלל שבאמת לא יוצא, מצד שאין לך זמן (??), או בגלל שבעצם אין לך כל-כך חשק לדבר איתה, בגלל שזה היא. תחשבי על זה. אם יש משהו באפשרות השניה, אולי כדאי לעבור למישהי אחרת.

אני החלפתי כמה וכמה משפיעים בחיים שלי, אחרי שעם כולם לא הצלחתי לתפוס קשר נורמאלי, כלומר יציב ושוטף. עד האחרון, שהוא אמנם לא הגאון הכי גדול בארץ, אבל יש לי קשר אישי איתו, יש לי יותר הרגשה שהוא מבין אותי, וכו'.

כשרוצים באמת לדבר, אז מוצאים את הזמן,וזה "יוצא".
יש לכם אולי רעיון????????????????????s't
מה אני עושה עם המשפיעה המרוגשת ש'לי??
לא הבנתידובלה
מה לא הבנת????s't
?????s't
לא, זה בסדר. לא שמתי לב קודםדובלה
שכתבת גם כן על בעיה... כי חב"דניקית פתחה את השרשור הזה. לא נורא.

האמת - שאין לי רעיון. אני לא יודע מה מצב ועומק הקשר שלכן סתם ככה, לכן אני לא יודע מה לצפות ממנה בזמנים כאלו. ואני גם לא יודע כמה זמן בן-אדם יכול להיות בריגושים...
אם יש לך קשר אישי איתה, אין שום סיבה שהיא לא תקשיב לך עכשיו. אני לא מאמין שהיא נתקה קשר עם העולם החיצון לחודשיים. גם אחרי חתונה ממשיכים לדבר עם החברים של פעם....
אההההs't
אחרי חתונה זה איזה 3 חודשיים ככה של ניותק מהעולם (מנסיון של אחות שלפני חצי שנה התחתנה...)אני לא דיברתי איתה מלאאאא וזה מעצבן כי החלטתי לדבר איתה כל חודש לפחות הקיצר התייאשתי מהקטע של משפיעה עד שהחלטתי שיהיה לי בכלל ומצאתי מישהי נורמאלית...
טוב, מקווה שיהיה טוב!
ותודה!!
מחליפה אותה !חסר חבדניקית משפיעות ,חמודותester317
" כמוני כמוך"חני.
אני לפני שנתיים עשיתי קשר עם משפיעה כי הגעתי לגיל מצוות.
עכשיו אין לי מושג מה עושים..
אני רוצה לטוס השנה לתשרי כדי להתחזק ולהיות אצל הרבי ב770 בחגים...
ויש פוול טפסים למשפיעה..
אני דיברתי עם המשפיעה שלי פעם אחד בלבד!(לפני הטיסה כדי שתחתום לי)
וזהו אני רואה אותה ברחוה אני מסמיקה ומרגישה לא נעים...
איך אני מחדשת את הקשר???
וצריך ללמוד איתה שיחות ואני ממש מתפדחת!
איך?
לי נראה שהיא חושב שאני כבר לא מושפעת שלה...
משו כזה..
פלייז תנו לי עצה...
תודה חני
לדעתי את צכהs't
ללכת אליה או להתקשר ולהגיד לה שאת טסה לרבי
ואם היא תוכל ללמוד איתך...
ובקשר לזה שאת מתביישת ממנה אז אין לך ממה להתבייש
פשוט תגידי לה שבא לך להיות יותר עקבית בקשר שלך איתה ושזה
עד עכשיו לא היה רציני כל כך ו... כל מה שאת עוד רוצה להגיד לה...

אז בהצלחה לך..

ד"א את בת 14?
זה קרה לי כמה פעמיםדובלה
אחרי שביקשתי ממישהו שיהיה המשפיע שלי, ואח"כ יותר לא דיברתי איתו.
אבל אחרי כמה זמן, פשוט ניגשתי אליו, ואמרתי לו את האמת - תשמע, דיברנו פעם שתהיה משפיע שלי, ובפועל יצא שלא דיברנו.. וביקשתי ממנו שנתחיל לשמור יותר על קשר. הוא מבין את זה.
כל הכבוד לכם -אנונימי (פותח)
אני לא הגעתי עדיין לבעיות קצר בתקשורת עם המשפיעה שלי...
אני פשוט לא לקחתי משפיעה... לא יודעת.. כל הקטע הזה של משפיעה.. אני יודעת שזה מאוד חשוב והכל..אבל אני ממש לא מתחברת לזה...
תראי זה לאs't
כל כך מאוחר אני רק השנה התחלתי לפני שטסתי ל-כ"ב שבט לקחתי משפיעה ואז היא התחתנה וכו'...

ככה שזה לא מאוחר כ"כ (לא שככה צריך לעשות צריך כבר מגיל יותר קטן אני בת 16.5 ואני לא מבינה באמת למה עד עכשיו לא לקחתי משפיעה כמו הבלה) ולא הבנתי מה הקשר לא להתחבר??
בכל אופן גם אם את לא מתחברת לנושא המשפיעה כדאי לך לקחת כי זה בקשה נפשית של הרבי!!!!!!!!!!!!!!!!

בהצלחה בחיפושים אחר המשפיעה
אסתי.
בהחלט. הרבי דיבר על זה המון,דובלה
הסביר פעמים רבות את חשיבות העניין, וגם הגדיר את זה כבקשה נפשית (לא זכור לי בבירור).

גם לי לקח הרבה זמן עד שיישמתי את זה, וגם זה היה ממש צולע במשך הרבה זמן. אבל זה חשוב, ואני חושב שכדי שזה ילך צריך למצוא משפיע/ה שיש לך (או שיכול להיות לך) קשר אישי איתה, ולא רק כזה "מלמעלה", כי אז באמת את לא תרגישי נוח לשתף אותה ולדבר איתה לעיתים קרובות.
טוב אבל בסוף אין מצב לטיסה...=(חני.
היום הלכתי למורה שלי (כדי ללמוד חשבון כי אני לא שולטת הי אהזמינה אותי..) בקיצור... סתם דיברנו ואז הבת שלה בגילי הלכה לשיעור ששם מקבלים חצי כרטיס טיסה בהגרלה... ואז אמרתי לה שאני רוצה לטוס.. והיא שאלה מה? מילאת את כל הטפסים? אז אמרתי לה לא.. אבא שלי רק חשב על זה אח"כ אחרי המועד של ההגשה וגם היה מבחן אז בכלל לא היה לי חשק לעשות למרות שאני לא יודעת בוודאות...
בקיצור אין מצב..
אני לא רוצה לטוס בלי אישור כי אני לא רוצה בעיות תאמינו לי אני לא יודעת מה לעשות...
אוף....
דיייייי
אני רוצה לטוס!!!
מה אני עושה?
-- תשאלי תמשפיעה...
אבל איך???
וגם...חני.
אחת הסיבות שאני מעדיפה לטוס השנה..:
אחותי מושקי טסה (אולי) וזאת פעם ראשונה והיא רוצה שאני יטוס איתה (וגם אני;]) בקיצור היא הלכה להביא טפסים של בנות שעולות לחטיבה וגם לי היא הביאה ואני הייתי בטוחה שיסכימו לי...
ועכשיו...
דיי אני רוצה שהיא תטוס שנה הבאה איתי (אנחנו חוסכות) והיא לא רוצה..
אני דיי מבינה אותה גם אני לא הייתי מותרת...
אוף!
אוח בחיאת מה שאלת אותה על זה......חב"דניקית
את לא מבינה שהיא לא רוצה שילכו לתישרי....בעעע

אממ ניראלי שתיכחי מישהי אחרת.......או שפשוט תעזרי עומץ ותסבירי לה מה היה....
את עולה עכשיו לחטיבה?s't
מה זה נקרא אצלכם איזה כיתה????
לא,חני כבר בחטיבה......אחותה עולה לחטיבה...חב"דניקית
אצלינו זה כמו בבתי ספר ההמלכתיים...
מז' עד ט' זה ניפרד ומט' עד י"ב זה נפרד...

<אבל עכשיו יש לנו את אותה מנהלת אז זה בצפר שש שנתי...בעעעע
נראה אני לא כ"כ מאמינה שאני יטוס...חני.
וגם אין לי חשק לעשות מבחן..
אבל בעצם למה אני פותחת פה לשטן??
יהיה טוב!
אני יטוס השנה באישור ההנהלה...
חח
הרבה הצלחות שיהיה לךs't
וד"א איזה כיתה את?
מה אני נראת לך? נחשי...חני.
כיתה ט'?????s't
תראי אין לי מושג אני לא מכירה אותך...
צדקת (עולה לט').. טוב אבל אנחנו סתם מנצלשות..חני.
"תכלס" מה אני עושה?
אוף...
חח אני מרגישה שאתם יועצים ...
אני רוצה את אותה משפיעה ואני מצד שני מרגישה לא נעים לפנות אליה שוב....
תסגננו לי משהו מה להגיד לה...
אוף אני מרגישה כ"כ מתומתמת....
תתקשרי אליה כברs't
ממה את מתביישת למען ה'??
וחוץ מזה אין לך מה להרגיש מטומטמת....
אבל י'אלה תקשרי למשפיעה ש'לך וגמרי סיפור!!

הצלחותתתתתת....
אני לא יודעת מה להגיד לה ....חני.
פשוט תקריאי לה את מה שאסתי רשמה ותוסיפי מעצמך..<אתחב"דניקית
טובה בדברים האלה ....

חח איפה היא רשמה???חני.
למה בעצם?דובלה
למה את לא יודעת מה להגיד לה, האם את פוחדת שהיא לא תבין אותך, שהיא תלעג לך? שהיא תסרב? שהיא תחשוב עלייך כל מיני דברים?...
או שסתם את מתביישת?

אם את מכירה אותה כאחת שלועגת, שלא מבינה עניין, אז תחפשי משפיעה שכן מבינה. אבל אם את חושבת שהיא כן מבינה, אין שום סיבה בעולם שהיא לא תבין אותך גם עכשיו. להיפך.

אני יגלה לך סוד: זה קורה כמעט לכל אחד. והמשפיע בטוח תבין את זה, לא מופרך שזה קרה גם לה בתור מושפעת... אין ממה לפחד, אין ממה להתבייש.

בקיצור, תגידי לה, "דיברנו פעם שתהיי משפיעה שלי, אבל לא דיברנו מאז. אני רוצה לחדש את הקשר", ככה, פשוט וקל. אני בטוח שהחיוך המבין שלה ימיס מייד את כל החששות שלך. נסי ותווכחי.

אם זה לא יקרה, אם היא לא תבין אותך, אז תלכי למישהי אחרת. אבל להתבייש, אין צורך. זה דבר מובן ומקובל. לא?
תודה...חני.
אבל תכל'ס אני לא טסה אוף!
זהו זה סגור אחותי טסה לבד עוד שבועיים ןמקנאהן
אבל בכל זאת אני רוצה לחדש קשר
תודה על הרעיונותֱֱֱ!
זה באמתs't
מעצבן אבל את יכולה לטוס ל-כ"ב שבט
חבל שלא ניסית משפיעה !ester317
כול דאגותייך אינן,
כי כול בעיה את פונה למשפיעה
ותשובות נכונות יש לך,וישלך ביטחון
שהדרך שלך נכונה ,גם לי יש משפיע!
החיים נעשים קלים,
תודה...חני.אחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך